Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Η μια εγκυμονουσα γατουλα (η αλλη δεν ξερω που πηγε). Νομιζω πως εχει ψωρα στα αυτακια της:
Ο ενας απο τους 3 γατους:
Και το τρομοκρατημενο-πεινασμενο αδεσποτο κουταβι που προσπαθουσε να φαει κατι σαν κρεμα σοκολατας, το οποιο δεν καταφερα να πλησιασω:
νομιζω πως ειναι πιο σημαντικο να δω τι θα γινει με το κουταβι πρωτα και θα προσπαθησω να το ψαξω και να το πιασω γιατι οι γατες ολο και κατι θα βρουν να φανε, κανενα πουλακι, κανενα εντομο, κατι τελος παντων (σπανια βλεπεις σκελετωμενες γατες). Αυτο βασιζεται σε εμας για τροφη και νερο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Σήμερα συνειδητοποίησα και κάτι άλλο...
Καλό μήνα σε όλους..
Το καλοκαίρι μπήκε, αλλά εγώ έχω μελαγχολήσει.... σκέφτομαι την ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ μικρών του Αυγούστου, ΚΑΙ τα παρατημένα των αδειών.
Όσες φόλες, και εκκαθαρίσεις, όσες στειρώσεις και να έγιναν τα μικρά της άνοιξης ήταν και πάλι πολλά, και ακόμα δεν έχουν τακτοποιηθεί παρά κάποια ελάχιστα τυχερά.
Σόρυ για το ψυχοπλάκωμα... αλλά με αυτά που βλέπω παντού γύρω μου, κάπου πρέπει να τα πώ, για να μην πάρω καμία καραμπίνα (απο τους φίλους μου τους κυνηγούς) και αρχίζω να κάνω εγώ εκκαθαρίσεις...

Καλό καλοκαίρι να έχουμε με όσο το δυνατόν λιγότερα αδέσποτα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μπράβο γι αυτό που κάνεις... ότι και αν είναι αυτό, μικρό ή μεγάλο, σημασία έχει ότι δεν προσπερνάς, και δεν πας μόνο για καφέ στο Κολωνάκι και ψώνια στην Ερμού.
Σήμερα συνειδητοποίησα και κάτι άλλο...
Καλό μήνα σε όλους..
Το καλοκαίρι μπήκε, αλλά εγώ έχω μελαγχολήσει.... σκέφτομαι την ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ μικρών του Αυγούστου, ΚΑΙ τα παρατημένα των αδειών.
Όσες φόλες, και εκκαθαρίσεις, όσες στειρώσεις και να έγιναν τα μικρά της άνοιξης ήταν και πάλι πολλά, και ακόμα δεν έχουν τακτοποιηθεί παρά κάποια ελάχιστα τυχερά.
Σόρυ για το ψυχοπλάκωμα... αλλά με αυτά που βλέπω παντού γύρω μου, κάπου πρέπει να τα πώ, για να μην πάρω καμία καραμπίνα (απο τους φίλους μου τους κυνηγούς) και αρχίζω να κάνω εγώ εκκαθαρίσεις...
Καλό καλοκαίρι να έχουμε με όσο το δυνατόν λιγότερα αδέσποτα.
αστα να πανε, παιζει τα περισσοτερα αδεσποτα να εμφανιστουν τωρα το καλοκαιρι. Δεν εχω δει θηλυκη γατα εδω που να μην εχει κοιλια μπαλονακι. Θα γεμισει ο τοπος γατακια. Θα παω να παρω αμπουλες σημερα, για να μην υποφερουν τουλαχιστον απο εξωπαρασιτα (και μερικα ειδη ενδοπαρασιτων). Κριμα ρε γμτ. Αν ο καθενας εδινε μια φορα την εβδομαδα απο 2,3 ευρω, αντι να πηγαινε για καφε, θα μπορουσαν να γινουν περισσοτερα πραγματα. Αλλα οχι, καποιοι προτιμουν να πινουν το καφεδακι τους και διπλα να βλεπουν το σκυλακι να τρωει απο τα σκουπιδια. Μη πω για τους αλητες που τα χτυπανε.
ruko
Διάσημο μέλος
To προβλημα με τα αδεσποτα ειναι οτι επειδη κολλανε ψυλλους, κολλανε πολλα παρασιτα απο αυτα. Επιπλεον αν τρωνε ποντικια και αρουραιους κολλανε παρασιτα και το προβλημα δεν λυνεται. Θελει τουλαχιστον καθε μηνα εξωτερικη και εσωτερικη αποπαρασιτωση. Θα βρισκεις ομως την ιδια γατα καθε μηνα; Εχω απελπιστει με την κατασταση. Βλεπω παντου γατες![]()
Αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες. Θεωρητικά, αυτό που λες είναι δυνατόν, αλλά στην πράξη σπάνια θα συμβεί να χρειάζονται τόσο τακτική αποπαρασίτωση. Αρκεί να την κάνεις όταν υπάρχει εμφανές πρόβλημα - και συνήθως με μια εφαρμογή λύνεται το πρόβλημα. Αυτή τουλάχιστον είναι η εμπειρία μου από τις 30 γάτες που φροντίζουμε με τις ninelives στον Εθνικό Κήπο.
Επίσης, αν έχουν άλλες πηγές τροφής, είναι μάλλον απίθανο να κυνηγούν συστηματικά.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Aristocat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αναφορικά με την τροφή, εγώ παίρνω 20κιλο τσουβαλάκι (2η ποιότητα Hills!) και την παίρνω 21 ευρώ!
καλη τιμη! Πηγα να δω σημερα τροφες και ειχαν την RC 20 ευρω
Θα παω τα γατια που βρηκα για αποπαρασιτωση και εμβολια στο τελος της βδομαδας και μετα απο 2 βδομαδες θα στειρωσω τα 2 αρσενικα με δικα μου εξοδα και θα τα κρατησω σπιτι για λιγες μερες μεχρι να συνελθουν. Μετα ισως πεισω μερικους γνωστους μου να τα παρουν. Για τα θηλυκα λεω να περιμενω να γεννησουν πρωτα πριν στειρωθουν γιατι ειναι σχεδον ετοιμογεννες (η μια μπορει να εχει γεννησει ηδη γιατι δεν την ειδα ουτε σημερα).Εν τω μεταξυ σημερα που ειδα τον γατουλη της φωτογραφιας που ανεβασα πριν, παρατηρησα πως τα ματακια του ειναι καπως αληθορα. Καποιες φορες οταν κοιταει φαινεται το ασπρο του ματιου του (και στα 2 ματια). Δεν πιστευω να ειναι αρρωστεια στα ματια γιατι δεν εχει φλεγμονη. Υποπτευομαι οτι ειναι απο ελειψη ταυρινης. Τι λετε να εχει; Δεν μπορω να τον πιασω προς το παρον για να τον δει γιατρος γιατι ειναι λιγο περιεργος οσον αφορα την συμπεριφορα του. Ενω με βλεπει, νιαουριζει και σηκωνει την ουρα του, οταν παω να τον χαιδεψω φευγει
Μια σταλια γατουλης και τρωει 3 φορες περισσοτερο απο τον ναρουτο 

julia
Διακεκριμένο μέλος

Περίμενε 2-3 μέρες και θα σε εμπιστευτεί ο γατούλης, μην τον πιέζεις άστον να έρθει αυτός.. η σηκωμένη ουρά είναι καλό σημάδι, απλά θέλει να σε τσεκάρει πρώτα.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ειναι πολυ γλυκουλης και νιαουριζει ναζιαρικα, αλλα ανησυχω για τα ματακια του. Ελπιζω να με πλησιασει συντομα για να τον δει γιατρος. Σε καθε καδο σκουπιδιων βρισκω και απο 2-3 γατες
Ειναι αδυνατον να τις ταισω και να τις στειρωσω ολες
Βρηκα και 2 σουπερ ομορφα γατουλινια. Το ενα ηταν ενας πορτοκαλι marble tabby γατουλης και το αλλο που δεν προλαβα να δω φυλο, ηταν ενα σπανιο και πανεμορφο ticked tabby (σαν αβυσσηνιας ηταν!!!). Αν καταφερω και το πιασω αυτο σιγουρα θα βρει σπιτακι!!! Καπως ετσι ηταν: https://www.dkimages.com/discover/previews/878/65007068.JPGΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evaki1
Νεοφερμένο μέλος
Συγνώμη που γράφω εδώ,δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο τόπικ αλλά είδα το τίτλο αδέσποτα και έσπευσα... Εχω ένα πρόβλημα αρκετά σοβαρό και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω είμαι σε απόγνωση.
Ένα απο τα αδέσποτα γατάκια που ταίζα στη γειτονιά εμφανίστηκε μετα απο μια βδομάδα (που δεν το έβλεπα πουθενα) και είναι και τα δύο του ματάκια κλειστά με πάρα πολύ πύον και φαινόταν πάρα πολύ χάλια.
Γενικά το πρόβλημα είναι ότι τα γατάκια αυτά (οπώς και αυτό το συγκεκριμένο που προσπαθω να πιάσω) είναι "αγρια" και παρότι τους βάζω φαγητό απο μωρά δεν με έχουν αφήσει ποτέ να τα πλησιάσω όσες ώρες και αν 'εχω καθήσει σε σχετικά κοντινή απόσταση και να τα κοιτάω, αν κάνω έστω και ενα βήμα παραπέρα εξαφανίζονται. Ετσι δεν μπορώ να το πιάσω να το πάω στο κτηνίατρο.
Προσπάθησα και το πρωί όταν το είδα έτσι ( επειδη ήταν σε ασχημη κατάσταση και δεν κουνιόταν) να το πιάσω για να το πάω στο κτηνίατρο αλλά μόλις έφτασα σε απόσταση χιλιοστού και ήμουν έτοιμη να τα καταφέρω προφανώς ένιωσε απειλή, επιτέθηκε και έφυγε σαν βολίδα Ετσι έχασα την ευκαιρία να το πιάσω.
Επειδή έτυχε να έχω την παγίδα στο σπίτι (την εχω πάρει για να στειρώσω κατι γατούλες που ξεπετάχτηκαν απο το χειμώνα πριν προλάβουν να αρχίσουν να ζευγαρώνουν) σκέφτηκα ότι θα βάλω την παγίδα και θα το πιάσω αλλά το κακόμοιρο πρέπει να είναι τόσο αρρωστο πού δεν ερχεται να φάει.
Δεν ξέρω πως να το πιάσω, έχω φρικάρει, δεν θέλω να πεθάνει
Ξέρει κάποιος ένα άλλο τρόπο που μπορεί να παγιδευτει εκτος απο τη κλασικη παγίδα με το φαγητό (αυτό πρεπει να είναι σε τόσο ασχημη κατάσταση που οπως το βλέπω δεν έχει όρεξη να φάει)
Συγνώμη ξανά και για την πολυλογία αλλά έχω φρικάρει...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ασχετο αλλα σημερα που βγηκα μια βολτα να ξεμουδιασω λιγο, ειδα κατι παιδακια δημοτικου που ειχαν βρει ενα κουταβι παρατημενο σε μια κουτα και τα ρωτησα τι προκειται να κανουν με το κουταβι. Μου ειπαν οτι το πηγαιναν στον κτηνιατρο να το κρατησει για να το δωσει αλλου και οντως το εκαναν (τα παρακολουθουσα απο μακρια). Τελικα υπαρχει ελπιδα με τη νεα γενια και υπαρχουν παιδακια που αγαπανε τα αδεσποτα και νοιαζονται για αυτα

Υακίνθη
Νεοφερμένο μέλος
καλη τιμη! Πηγα να δω σημερα τροφες και ειχαν την RC 20 ευρωΘα παω τα γατια που βρηκα για αποπαρασιτωση και εμβολια στο τελος της βδομαδας και μετα απο 2 βδομαδες θα στειρωσω τα 2 αρσενικα με δικα μου εξοδα και θα τα κρατησω σπιτι για λιγες μερες μεχρι να συνελθουν. Μετα ισως πεισω μερικους γνωστους μου να τα παρουν. Για τα θηλυκα λεω να περιμενω να γεννησουν πρωτα πριν στειρωθουν γιατι ειναι σχεδον ετοιμογεννες (η μια μπορει να εχει γεννησει ηδη γιατι δεν την ειδα ουτε σημερα).
Εν τω μεταξυ σημερα που ειδα τον γατουλη της φωτογραφιας που ανεβασα πριν, παρατηρησα πως τα ματακια του ειναι καπως αληθορα. Καποιες φορες οταν κοιταει φαινεται το ασπρο του ματιου του (και στα 2 ματια). Δεν πιστευω να ειναι αρρωστεια στα ματια γιατι δεν εχει φλεγμονη. Υποπτευομαι οτι ειναι απο ελειψη ταυρινης. Τι λετε να εχει; Δεν μπορω να τον πιασω προς το παρον για να τον δει γιατρος γιατι ειναι λιγο περιεργος οσον αφορα την συμπεριφορα του. Ενω με βλεπει, νιαουριζει και σηκωνει την ουρα του, οταν παω να τον χαιδεψω φευγειΜια σταλια γατουλης και τρωει 3 φορες περισσοτερο απο τον ναρουτο
![]()
Γεια σε όλους σας
Συγνώμη που γράφω εδώ,δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο τόπικ αλλά είδα το τίτλο αδέσποτα και έσπευσα... Εχω ένα πρόβλημα αρκετά σοβαρό και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω είμαι σε απόγνωση.
Ένα απο τα αδέσποτα γατάκια που ταίζα στη γειτονιά εμφανίστηκε μετα απο μια βδομάδα (που δεν το έβλεπα πουθενα) και είναι και τα δύο του ματάκια κλειστά με πάρα πολύ πύον και φαινόταν πάρα πολύ χάλια.
Γενικά το πρόβλημα είναι ότι τα γατάκια αυτά (οπώς και αυτό το συγκεκριμένο που προσπαθω να πιάσω) είναι "αγρια" και παρότι τους βάζω φαγητό απο μωρά δεν με έχουν αφήσει ποτέ να τα πλησιάσω όσες ώρες και αν 'εχω καθήσει σε σχετικά κοντινή απόσταση και να τα κοιτάω, αν κάνω έστω και ενα βήμα παραπέρα εξαφανίζονται. Ετσι δεν μπορώ να το πιάσω να το πάω στο κτηνίατρο.
Προσπάθησα και το πρωί όταν το είδα έτσι ( επειδη ήταν σε ασχημη κατάσταση και δεν κουνιόταν) να το πιάσω για να το πάω στο κτηνίατρο αλλά μόλις έφτασα σε απόσταση χιλιοστού και ήμουν έτοιμη να τα καταφέρω προφανώς ένιωσε απειλή, επιτέθηκε και έφυγε σαν βολίδα Ετσι έχασα την ευκαιρία να το πιάσω.
Επειδή έτυχε να έχω την παγίδα στο σπίτι (την εχω πάρει για να στειρώσω κατι γατούλες που ξεπετάχτηκαν απο το χειμώνα πριν προλάβουν να αρχίσουν να ζευγαρώνουν) σκέφτηκα ότι θα βάλω την παγίδα και θα το πιάσω αλλά το κακόμοιρο πρέπει να είναι τόσο αρρωστο πού δεν ερχεται να φάει.
Ξέρει κάποιος ένα άλλο τρόπο που μπορεί να παγιδευτει εκτος απο τη κλασικη παγίδα με το φαγητό (αυτό πρεπει να είναι σε τόσο ασχημη κατάσταση που οπως το βλέπω δεν έχει όρεξη να φάει)
ειναι οντως δυσκολο , προσπαθησε να πλησιασεις σιγα σιγα απο πισω του αν βολευει και να το πιασεις με μια πετσετα χοντρη σταθερα και αποφασιστηκα χωρις να φοβηθεις, ειναι δεδομενο θα κανει σαν τιγρης , χρειαζεται ταχυτητα , μεσα απο την πετσετα δεν μπορει να σε γρατσουνισει εγω ετσι τα εχω καταφερει , αφου δεν βλεπεικιολας εχεις πλεονεκτημα , και να ευχεσαι να σωθει τουλαχιστον το ενα ματι διοτι μπορει να καταληξει και τελειως τυφλο , και μετα πρεπει να του βρεις σπιτι να ζησει μεσα, ουτε σε κηπο δεν θα μπορει να επιβιβιωσει , πρεπει μαλλον να βιαστεις !!!!
julia
Διακεκριμένο μέλος
Γεια σε όλους σας
Υπάρχουν ειδικές γατοπαγίδες, τις οποίες τις έχουν κτηνιατρεία που ασχολούνται και με αδέσποτα.

evaki1
Νεοφερμένο μέλος
Εχθές δεν το έβλεπα πουθενά στη γειτονιά απο το απόγευμα και μετά και λέω παει το κακόμοιρο.. αλλά νωρις το πρωι το είδα. Ομως έπρεπε να πάω σχολή να γράψω και όταν γύρισα είχε ξαναφύγει..
Τεσπα ελπίζω το πρωι να ξαναέρθει(δεν δινω μαθημα αυριο) ... θα του βάλω την παγίδα και αν δεν μπει μέσα θα προσπαθήσω με την πετσέτα.. ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρω
Ξανα ευχαριστω πολυ
drusilia
Διάσημο μέλος

Ο γατούλης που μάλιστα έχω τώρα υιοθετήσει ήταν ένα πραγματικό αγρίμι και τον έπιασαν με τον τρόπο αυτό γιατί είχε μια τεράστια πληγή στο λαιμό.
δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις αν ολα τα άλλα αποτύχουν. Από ότι μου είπε η κυρία Κατερινα ειδικά όταν το ζώο είναι άρρωστο και αποδυναμωμένο δουλεύει η μέθοδος αυτη.
evaki1
Νεοφερμένο μέλος
evaki1
Νεοφερμένο μέλος
Κατάφερα και έπιασα τελικά τον γατούλη και κάνει θεραπεία και πάει πάρα πολύ καλά τα ματάκια του είναι πλέον μια χαρά είναι αδύνατος λόγω αφυδάτωσης και ταλαιπωρίας αλλά έχει βρει την όρεξή του και σύντομα θα είναι μια χαρά. (εγώ μάλλον θα παίρνω για περισσότερο καιρό αντιβίωση γιατι στην προσπάθεια να τον πιάσω με δάγκωσε και έπαθα μια γερή μόλυνση χεχε )
Όμως δυστυχώς συνέβη το απίστευτοοο πριν από λίγο κατέβηκα κάτω και βρήκα στην είσοδο του σπιτιού μου ένα κιβώτιο με ένα γατάκι μέσα πολύ μικρό γατάκι και έπαθα σοκ Κάποιος το έφερε και το άφησε έτσι δεν το πιστεύω και είναι και άρρωστο (το ένα του μάτι κλειστό μαυρισμένο και σαν να προεξέχει δεν ξέρω παιδία με έπιασαν τα κλάματα και δεν έκατσα να το παρατηρήσω του έβαλα λίγη κονσέρβα και ευτυχώς έχει μάθει να τρώει )
Το πρωί θα το πάω στον κτηνίατρο αλλά δεν ξέρω τι να κάνω ... Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος το έφερε και το άφησε στη πόρτα μου (με είδε κάποιος που προσπαθούσα να πιάσω το άλλο και σκέφτηκε ας το πάμε σε αυτή τη τρελή να το φροντίσει.. δεν μπορώ να καταλάβω..)
Τι να το κάνω τώρα εγώ το γατάκι μπορεί να μου πει κάποιος γιατί εγώ τα έχω χαμένα.. Οι γονείς μου φωνάζουν και μου λένε για να κάθεσαι και να φροντίζεις τα αδέσποτα σε πήρανε χαμπάρι τι κορόιδο είσαι και τέτοια
julia
Διακεκριμένο μέλος
Άλλοι τα πετάνε στα σκουπίδια κατευθείαν. Το ματάκι του θέλει πλύσιμο με φυσιολογικό ορό και γαζούλα, και Κτηνίατρο για να του δώσει το σωστό κολλύριο.
Θα το βγάλεις μια ωραία φώτο, και θα κάνεις μια αγγελία, ελπίζοντας να βρεθεί ένα σπιτάκι. Δυστυχώς η ζωή των αδέσποτων, και αυτών που την φροντίζουν είναι ένας φαύλος κύκλος ...
evaki1
Νεοφερμένο μέλος
Εχθές βρήκα ένα γείτονα και του έλεγα για το γατάκι που βρήκα σε κούτα στην πόρτα μου και από έμμεσες αναφορές κατάλαβα ποιός το άφησε αλλά δεν είμαι 100% σίγουρη (μάλλον το βρήκε ένας άλλος γείτονας την ώρα που έβγαζε το σκύλο βόλτα και επέλεξε αντί να το πάει στον κτηνίατρο αυτός να το φέρει σε εμένα.. τεσπα είναι τυχερός που δεν μου αρέσει να τσακώνομαι...)
Όπως συζητούσαμε μου είπε πως βρήκε το γατούλη που προσπαθούσα να πιάσω χτυπημένο από αυτοκίνητο και νεκρό πριν 4 μέρες. Μα του λέω αποκλείεται πριν από λίγο τον είδαμε με τον πατέρα μου και μάλιστα λέγαμε πόσο τυχερό ήταν που το πιάσαμε νωρίς και έκανε τη θεραπεία του εγκαίρως και είναι ήδη εντελώς καλά.
Άρα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κάποια γάτα που του μοιάζει, και εφόσον οι αδεσποτούλες που έχω στειρώσει εγώ περνούν για φαγητό τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και δεν λείπει καμία.. είναι κάποιο άλλο αδεσποτάκι.
Βρέ παιδιά έχω αφιερώσει τόσο χρόνο για να στειρώσω αυτές τις γατούλες (γιατί είχα φρικάρει όταν μετακόμισα εδώ με το πόσο πολλά αδέσποτα υπήρχαν και τα περισσότερα ήταν πολύ άρρωστα) αλλά απο ότι φαίνεται είναι τόσα πολλά που αυτές που έχω στειρώσει είναι μια σταγόνα στον ωκεανό...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool