7Δημήτρης7
Νεοφερμένο μέλος
Μεχρι στιγμης εκτος σπιτιου λεει με σπιτακια κ τετοια αλλα δεν παιζει κατι τετοιο να γινει... Συγνωμη αν τοποθετω το συγκεκριμενο αρθρο σε λαθος κατηγορια αλλα οπως ειπα ειμαι καινουργιος και δε ξερω και πολλα οταν εισαι μελος εδω 
Ας ξεκινησουμε λοιπον..
Εδω και 2 μηνες περιπου βρηκαμε με την κοπελα μου κατι γατακια στην πυλωτη της πολυκατοικιας μας (μενουμε στο ιδιο κτηριο) με τη μαμα τους..Αρχικα η ιδια αρχισε να τα ταιζει με καποια φαγητα και στη συνεχεια εδω κ λιγες μερες πηραμε μια γατοτροφη την whiskas με μοσχαρι..Εψαξα πολυ για τη συγκεκριμενη τροφη καθως ηθελα να τα ταισουμε κατι καλο γ την υγεια τους..Οσο ειναι αυτο δυνατον..Λογω το οτι ειμαστε φοιτητες οπως ειπα δεν γινεται να τα βαλουμε σπιτι αφου θελει καποια παραπανω εξοδα κ δυστυχως ακομα δε μπορουμε να βγουμε οικονομικα και πολυ με ολα αυτα που συμβαινουν..Τα βαλαμε κατω κιολας και δεν..Κριμα αλλα δεν τα αφηνουμε σε καμια περιπτωση ετσι..Προσπαθησαμε να τα δωσουμε σε καποια γνωστα μας ατομα..Αλλα επισης δυστυχως δεν εκατσε..Οποτε αναλαβαμε την φροντιδα εμεις..Το θεμα ειναι οτι μας πλησιαζουν για να φανε αλλα δεν καθονται να τα χαιδεψουμε ακομη..Θελω να ρωτησω εδω υπαρχει καποιος αλλος τροπος ωστε να τα κανω να μας αφησουν να τα χαιδευουμε και να παιζουμε κ μαζι τους καποιες στιγμες αν αυτο ειναι δυνατο?Περα απο υπομονη που χρειαζεται αν υπαρχει κατι αλλο? χαχα..Α,τα βαζουμε φαγητο μονο οταν ειναι εκει τις τελευταιες μερες καθως καπου διαβασα οτι ετσι ειναι πιο ευκολο να σε προσεγγισουν..Καποιες φορες πιο σπανια τρωνε κ απ το χερι μας..Οχι πολυ τακτικα ομως..
Επισης μερικες φορες μαζευονται κ αλλες 2-3 γατες απο τριγυρω τις ταιζουμε κ αυτες...Υπαρχει ομως.μια γατα που βγαζει επιθετικοτητα στα γατακια οταν τρωνε κ αυτα φοβουνται κ φευγουν..Και στη μαμα αλλα αυτη αντιδραει πιο ψυχραιμα..Ετσι αναγκαστικα τα ταιζουμε εμεις ωστε να μπορεσουν να φανε χωρις φοβιες και μολις βλεπουμε την αλλη γατα να ερχεται παω εγω και την ταιζω κ αυτη η την απομακρυνω λιγο απ τα μικρα αν δεν εχω αλλο φαγητο..
Παντως ειναι πολυ ομορφα..Και η μαμα τους παρ ολο που ειναι γυρω στα 3 μηνων τα γατακια απ οτι υπολογιζω ειναι σχεδον παντα μαζι με τα μικρα και ειδικα με το 1 απ τα 3..Επισης περιμενουν να φανε κ μετα τρωει η ιδια..Ειναι απιστευτα γλυκα ολα και η μαμα..Και σιγα σιγα δενομαστε μαζι τους κ θελουμε το καλο τους κ οπως μπορουμε να βοηθησουμε τις ψυχουλες αυτες γιατι ειναι κριμα εκει εξω..
Θελουμε τωρα να τς φτιαξουμε κ μια φωλιτσα να μενουν εκει..Εχετε καποια ιδεα για να γινει ζεστο το κουτι η οτιδηποτε αλλο βαλουμε?Σκεφτηκαμε μαξιλαρια σεντονια κ τετοια αλλα δε ξερω,αρκουν?Κατι οικονομικο αν γινεται..
Ενδεχομενο στειρωσης ως τωρα μαλλον δεν υπαρχει..Ειναι λιγο στριμωγμενα τα πραγματα..:/ Ομως καποια στιγμη μακαρι να υπαρξει..
Αν σας ειναι ευκολο απαντηστε στις αποριες που εθεσα πιο πανω..Γιατι ενα αγχος το εχουμε και μεις οσο να ναι καθως ειμαστε ευαισθητοι με τα γατακια..Τα μεγαλωσαμε εξαλλου..Πιο πολυ η κοπελα μου βεβαια καθως εγω ελειπα στο μερος μου..Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και παλι συγνωμη αν εγινε καποιο λαθος με το αρθρο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χμμ να αρχίσω λέγοντας ότι για την στείρωση μπορείς να κοιτάξεις σε κανέναν σύλλογο ή φιλοζωική της πόλης σου.
Επίσης θα συνιστούσα αλλαγή της τροφής. Ας πάρουμε σαν γενικό κανόνα ότι οι τροφές του σούπερ μάρκετ δεν είναι καλές, μπορείς να βρείς σε πετ σοπ πολύ καλύτερες με 2-3 ευρώ παραπάνω. Θύμισε μου πόσο κάνει η whiskas?
Τα γατάκια τι ηλικία έχουνε? Είναι φυσιολογικό αν είναι μικρά να βγάζει επιθετικότητα η μαμά τους. Καλό είναι να περιμένεις εκεί όσο τρώνε αν θες να σε μάθουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
7Δημήτρης7
Νεοφερμένο μέλος
Τα γατακια οπως ειπα και πανω ειναι περιπου 3 μηνων απ οτι πιστευω..Και ειναι 3 στον αριθμο
Η whiskas κανει 7.60..Απλα εχω ακουσει καποια καλα λογια απο καποιους γι αυτη την τροφη..Και ειδα αυτες τις μερες οτι την τρωνε με μεγαλη ορεξη..Βγαζοντας και καποιους χαρακτηριστικους ηχους οτι τους αρεσει λογικα..
Δεν βγαζει επιθετικοτητα η μαμα τους..Μια αλλη γατα βγαζει σε αυτα οταν πανε να φανε
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα συμφωνησω για την στειρωση και με τοσα λεφτα μπορεις να παιρνεις απο pet shop πολυ καλες τροφες και ναι γενικα αυτες του σουπερμαρκετ δεν φημιζονται για την ποιοτητα τους το καταλαβα οταν πηρα κ εγω χωρις να ξερω στην αρχη στον γατο μου whiskas και ειχε ενοχλησεις στα κοπρανα και εκλαιγε φαινοταν πονουσε οποτε δεν εισαι παντα εκει να βλεπεις αμα εχουν καποια ενοχληση (αν και ειναι αναλογα πως μαθει το καθε γατακι αλλα για το καλο τους πιστευω) εγω και τα αδεσποτα που ταιζω της γειτονιας αγοραζω κροκετες απο pet shop σε χυμα αλλα οχι ακριβη... οσο για την αλλη γατα που βγαζει επιθετικοτητα αυτο που κανεις που την απομακρυνεις δινοντας και σε αυτην ειναι πιστευω το καλυτερο γιατι απλα πειναει και ζηλευει...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
7Δημήτρης7
Νεοφερμένο μέλος
Απο πετ σοπ υπαρχουν καποιες καλες τροφες να προτεινω εκει περα η θα μου δωσουν αυτοι?Επειδη δεν εχω ξαναπαει..Οσο για την αλλη την γατα της δινω κ αυτηνης εννοειται απλα καποιες φορες 2-3 τυχαινε να μν υπηρχε αλλο φαγητο κ ετσι πιστευα καλυτερο θα ηταν να φανε τα μικρα αφου ηταν τελειως αδυνατα..Παντως αυτην την γατα καταφερα να την χαιδεψω ενω ετρωγε λιγακι καποιες στιγμες..
Δεν κανω διακρισεις στα γατια..Κ γενικα στα ζωα..Ολα ψυχη εχουν..Κ ειναι κριμα εκει στο δρομο
7Δημήτρης7
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το ποσο χρονο θελει,εξαρταται απο την προσωπικοτητα των γατιων,ισως και απο τον τροπο που πας να τα προσεγγισεις.
Το πιο σημαντικο ειναι να αποκτησουν εμπιστοσυνη απεναντι σου.Οταν αποκτηθει η εμπιστοσυνη τοτε θα σε αφηνουν να τα χαιδευεις.
Οταν τους βαζεις φαγακι και τρωνε,πολυ προσεκτικα και απαλα ξεκινα απλα να τα αγγιζεις φευγαλεα στο κεφαλακι.Ενα απαλο χαδακι δηλαδη.
Μην προσπαθεις να τα χουφτωσεις ,ενα ελαχιστο αγγιγμα στο κεφαλακι την ωρα που τρωνε.Αν δεις οτι δεν θελουν,σταματα το.
Οχι αποτομες κινησεις,οχι χαδι αν δεν θελουν.Σιγα σιγα θα σε εμπιστευτουν και τοτε θα σε αφηνουν.

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω ετσι επεισα την μαμα μου να παρω γατα και αυτη τα ιδια οτι αφηνει τρυχες αλλα ουτε μια μερα τελικα δεν το εφησα στο μπαλκονι το λατεψαμε ολοι και εγινε μελος της οικογενειας...
7Δημήτρης7
Νεοφερμένο μέλος
Δεν μ αφηνουν να τα αγγιξω ακομα..Οταν παω σιγα σιγα να απλωσω χερι με καταλαβαινουν και φευγουν..Αν δε με καταλαβουν κ τα ακουμπησω ελαφτα στη μεση η στο κεφαλακι τους αρχιζουν να τρεχουν..Εκτος απο αυτη την γατα που τα φοβιζει..Σημερα ηρθαν κι αλλες 2 γατες..Και παλι αρχισαν να τα φοβιζουν τα γατακια..Τις εβαλα ξεχωριστα να φανε αλλα δεν ηθελαν..Απομακρυνθηκα κιολας αλλα παλι τιποτα..Δεν ξερω μπορει να εφαγαν στην συνεχεια που εφυγε..Τι λετε να εγινε?Οσο ειμαι εκει δεν τα αφηνω να μαλωνουν κ να φοβουνται τα γατακια αλλα τα ταιζω οσο μπορω καλυτερα με την παρουσια μου εκει για να φανε..Ομως οταν φευγω φοβαμαι οτι μπορει να τους συμβει κατι.. Δε ξερω τι να κανω.. :/
Επισης υπαρχει χωρος κατω στην πυλωτη της πολυκατοικιας η οποια ειναι σκεπασμενη σαν χωρος παρκιγνκ..Εχω βρει ενα κουτι το οποιο ειναι μεσαιο μεγεθους..Δε τις χωραει ολες..Σκεφτομαι να βαλω εκει μεσα καποια σεντονια παλια η μαξιλαρια αν βρω..Δεν ξερω καμια προταση αλλη?
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
7Δημήτρης7
Νεοφερμένο μέλος
Οπως κι αν εχει σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση..Υπαρχει καποια αλλη συμβουλη να μου δωσεις γενικα?Μηπως κανω κανενα λαθος..Εχω ταισει και φροντισει πολλα αδεσποτα..Αλλα τοσο κοντα και για τοσο καιρο (2-2.5 μηνες πανω κατω) πρωτη φορα ειμαι..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ότι αργει να κατακτηθει,οταν κατακτηθει ειναι ακομα πιο γλυκο και ωραιο!Σιγουρα ζουνε στον δρομο και ποιος ξερει τι εχουν ζησει στη συντομη ζωουλα τους...Δεν χανω την ελπιδα μου ναι,αλλα θα μου αρεσε γρηγορα να μπορεσω να τα χαιδεψω καθως λατρευω πολυ τις γατες...Ειμαι ατομο που αν μου δωσεις μια αγαπησιαρικη και ναζιαρικη γατα μπορω να κατσω ωρες και μερες διχως σταλια υπνο παιζοντας μαζι τηςΟπως κι αν εχει σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση..Υπαρχει καποια αλλη συμβουλη να μου δωσεις γενικα?Μηπως κανω κανενα λαθος..Εχω ταισει και φροντισει πολλα αδεσποτα..Αλλα τοσο κοντα και για τοσο καιρο (2-2.5 μηνες πανω κατω) πρωτη φορα ειμαι..

Αυτο ειναι το ωραιο με την γατα,.,οτι δεν δινει αμεσως και παντου τα χαδια της,πρεπει να κερδισεις την εμπιστοσυνη της,αλλα οταν την κερδισεις αξιζει την αναμονη!
7Δημήτρης7
Νεοφερμένο μέλος

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
7Δημήτρης7
Νεοφερμένο μέλος

Βλεπω μερικα δεν τρωνε κ παρα πολυ...Δε ξερω λετε να βαρεθηκαν την γατοτροφη?Παιζει τιποτα αλλο?Θα δω και στη συνεχεια βεβαια...
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Θα σου συνιστούσα να επισκεφτείς ένα πετ σοπ και να τους αγοράσεις κροκέτες χύμα, είναι πολύ καλύτερες ποιοτικά από τις κονσέρβες του σούπερ μάρκετ και σαφώς οικονομικότερα θα σου έρθει. Χώρια του οτι θα εξασκούν και τα δοντάκια τους και, επιπλέον, η ξηρή τροφή δεν αφήνει υπολείματα, ώστε να δώσει δικαίωμα σε κάποιον (λέμε τώρα)υποτιθέμενο "στριφνό" γείτονα να διαμαρτυρηθεί.
Συνέχιζε εσύ να ταίζεις τα λατρεμένα σου (ει δυνατόν σε τακτές ώρες) και σίγουρα κάποια από αυτά θα σε εμπιστευτούν. Μόνο εφοδιάσου με υπομονή και δώσ'τους , λίγο χρόνο.
Και κάτι τελευταίο, σαν συμβουλή, σαν ευχή: Να γίνουν σύντομα ευνοϊκές οι συνθήκες, ώστε να αποκτήσεις δικό σου γατάκι (έστω και ένα για αρχή)να το έχετε και να το φροντίζετε μέσα στο σπίτι. Είναι μοναδική εμπειρία (στο λέω εγώ που κι εμένα η μάνα μου δεν τα ήθελε μέσα στο σπίτι και χρειάστηκε να περιμένω αρκετά χρόνια, ώστε να μένω μόνη μου) ειδικά για σένα, που φαίνεται οτι συγκεντρώνεις όλες τις ιδιότητες
του τέλειου γατο-γονιού

7Δημήτρης7
Νεοφερμένο μέλος

Σιγουρα μολις τελειωσει η τροφη θα επισκεφθω ενα πετ σοπ κι ελπιζω να μου δωσουν εκει μιας καλης ποιοτητας τροφη...Οσο το δυνατον γινεται...Αυτο με την ξηρη τροφη το ξερω καλα πως δεν αφηνει υπολειματα γι αυτο και δεν ηθελα να συνεχισω το ταισμα με σπιτικα φαγητα...Στην πολυκατοικια μας ολοι ειναι φιλοζωοι καθως ειναι μικρη και ειμαστε μετρημενα ατομα..Οι γυρω-γυρω δε ξερω και με σιγουρια αλλα επισης μου φαινονται ησυχα και καλα ατομα..Οπως και να χει ναι,θελει προσοχη ποτε δε ξερεις...

Η ευχη σου πραγματικα ειναι πολυ γλυκια και μακαρι να γινει συντομα..Μακαρι να πειστει η μανα μου και να παρουμε ενα γατακι που τοσο πολυ θελω..Οταν θα μεινω μονος μου (να μαστε καλα πανω απ ολα) σιγουρα θα παρω το δικο μου,αλλα δε μου αρεσει να περιμενω και τοσο πολυ..Χρονο με τον χρονο μεγαλωνει η επιθυμια μου για μια γατισια συντροφια...Εχω πει και την μανα μου οτι θα ειναι το καλυτερο δωρο που μπορει να μου κανει αν δεχτει αλλα ακομα ειναι δυσκολα τα πραγματα..Θελω παρα πολυ απο πολυ μικρος

Οπως και να χει να χαιρεσαι την γατουλα η τις γατουλες σου (αν εχεις παραπανω απο μια) και να περνατε αξεχαστες στιγμες μαζι..

7Δημήτρης7
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αυτες τις τροφες μου τις δινουν απο μονοι τους στο πετ σοπ η πρεπει να τους πω εγω τι θελω?
Δημήτρη, καλύτερα ζήτησέ εσύ κι αν σου πει οτι δεν τις έχει, τότε ρώτα πόσα είδη χύμα τροφών διαθέτει το κατάστημα και ανάλογα με τη σχέση ποιότητας/τιμής, αποφασίζεις. Συνήθως έχουν μερικά δοχεία ανοιχτά με τις τροφές τις χύμα και πιστεύω θα σ'εξυπηρετήσει πρόθυμα, λυνοντάς σου τις σχετικές απορίες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool