Αδέσποτα γατάκια και μαμά

Eυχαριστω πολυ alcyone...
Παιδια υπηρξε θεμα...Μου εκανε παραπονα ενας απ την πολυκατοικια επειδη εχουν μαζευτει πολλες γατες εκει στην οικοδομη...Κ μετα απο αγωνα καταφερα να ζητησω να ταιζω μονο την μια γατα κ τα γατακια της επειδη ειναι κριμα ειναι μικρα ακομα...Και συμφωνησε..Το θεμα ειναι οτι αυτος λεει να τα βαζω να τρωνε στο χωμα που εχουμε σαν αυλη γυρω γυρω (εννοειται υπαρχουν μπολακια) εκτος αν βρεχει αλλα το χωμα με την οικοδομη απεχει μισο μετρο..Ειναι παρα πολυ κοντα...Ειναι κριμα να τρωνε εκει καθως μπορει με τα ποδαρακια τους να γεμισουν τν τροφη χωματα και να τρωνε κ αυτα...Του εξηγησα οτι η ξηρη τροφη δεν αφηνει υπολειματα αλλα δε καταλαβε...Λεει δεν θελει να τριγυρναν τοσες γατες στην οικοδομη...Αλλα νομιζω τις ταιζουν κ απο γυρω..Τι να κανω?Βοηθηστε σας παρακαλω παω να σκασω....Και τους ειχα για πολυ καλους ανθρωπους οπως σας ελεγα..Επεσα απ τα συννεφα σημερα..SOS παρακαλω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ενταξει παντα θα υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι... καλο ειναι να μην τα αφησεις στο χωμα εννοειτε η να βαλεις κατι εκει περα κανα ξυλο να καθονται να τρωνε απλα η δεν ξερω ακριβως πως ειναι... προσπαθησε να εξηγεις καθε φορα οτι πρεπει να τα ταιζεις και στην αναγκη δειξε του οντως οτι η ξηρη τροφη δεν λερωνει...επισης δεν μπορει να σου κανει κατι... οι γατες δεν μπαινουν στο σπιτι του τι τον πειραζει να τις βλεπει εξω απο την οικοδομη? ανθρωποι με κομπλεξ παντα και παντου... εχουν μεγαλωσει τα γατακια? τρωνε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Του εξηγησα για την ξηρη τροφη κ δειχνει να καταλαβε αυτη την φορα...Τι να πω θα δειξει η πορεια...Συμφωνω με αυτο που λες οτι δεν μπαινουν σπιτι του,αλλα η οικοδομη δεν ειναι κ το μερος που μενει?Λογικα κατι τετοιο δε θα μ πει αν του το πω?
Τα γατακια ειναι οντως καλυτερα απ την μερα που τα βρηκα με την κοπελα μου...Μπορω να πω οτι ηταν σε αθλια κατασταση αλλα τωρα που τα ταιζουμε εχουν παρει κ καποια κιλακια....Τα φροντιζουμε πολυ..Ψυχουλες ομορφες και αθωες...Ελπιζω να μας αφησουν να τα χαιδεψουμε συντομα

Προσπάθησε να καλμάρεις τον ηλίθ....,εε τον διαμαρτυρόμενο ήθελα να πω, αν και δεν σου κρύβω οτι δεν είμαι και τόσο αισιόδοξη οτι θα καταλάβει, όσα επιχειρήματα κι αν προτάξεις, γιατί δεν θέλει να καταλάβει, όπως πολλοί τέτοιοι συνάνθρωποί μας με εδραιωμένες πεποιθήσεις, όπως π.χ. οτι οι γάτες "βρωμίζουν" το περιβάλλον, "κουβαλάνε αρρώστειες" κι ένα σωρό τέτοιες ..."πιπεριές".:mad:

Αυτό που προέχει είναι να προστατέψεις τα γατάκια, έστω κι αν τους βάζεις λίγο πιο μακριά το γεύμα τους,στην ανάγκη τοποθετώντας κάτι αντί δαπέδου εκεί που είναι το χώμα, ώστε να μην έρχονται απευθείας τα ποδαράκια τους σε επαφή, όπως σου είπε και πριν η φίλη μας η Antzela.
Το να ταίζουμε τα αδέσποτα επιτρέπεται (να μη πω επιβάλλεται) και από το νόμο, όπως και ο νόμος τιμωρεί όποιον τα βλάπτει με οποιοδήποτε τρόπο. Έλα μου όμως που υπάρχουν ένα κάρο λοξοί "εκεί έξω", που δρουν απρόβλεπτα και πριν προλάβει ο νόμος να κάνει τη δουλειά του...:/:
Οπότε θεωρώ πιο συνετό, (οπωσδήποτε) να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα αδέσποτα, αλλά παράλληλα, κι όσο το δυνατόν, πιο διακριτικά.

Alcyone καταφερα να "κερδισω" το καθημερινο ταισμα 2 γατιων αλλα και των 3 γατακιων...Η 1 γατα (οχι η μαμα η αλλη) μας πλησιασε σημερα και την χαιδεψαμε..Την εχουμε ξαναχαιδεψει μονο αυτη ομως..Ηρθε πιο πολυ κοντα μας αυτη την φορα ομως..Σχεδον στην αγκαλια μας...Απο κει και περα θα δω αν δε καταφερω να ταιζω και τα αλλα καθημερινα...Μπορει να τα ταιζω λιγο πιο σπανια η καπως ετσι...Θα δω τι θα κανω τι να πω..Και γω χαμενα τα χω :/ Βλεπεις ειμαι κι ο "μικρος" της πολυκατοικιας και δε θελω να παω και μεγαλη κοντρα σε ατομα...Απλα δε θελει πολλες γατες στην οικοδομη αυτος...Τωρα για το φαγακι του ειπα θα το βαζω στο τσιμεντο να μπορουν να τρωνε χωρις χωματα και τετοια κ εδειξε να καταλαβε...Το θεμα του ειναι να μην μαζευονται πολλες γατες εκει σε μας..Και οχι το ταισμα τους...Θα δειξουν οι μερες πια,τι αλλο να πω..Μακαρι να πανε ολα καλα
Ευχαριστω για τις συμβουλες σας παντως..Να στε καλα :)

ναι η οικοδομη ειναι εκει που μενει αλλα ειναι και κοινοχρηστος χωρος, τον ενοχλουν? βγαινει και του επιτιθονται? εχει προβλημα μονο να τα βλεπει και οπως ειπε και alcyone φοβουνται μη βρωμιζουν κτλ... εμας παντως κοιμουνται ακριβως στην πορτα της οικοδομης και οσοι δεν θελουν να ασχοληθουν απλα δεν τα δινουν σημασια και εγω με εναν αλλον στην οικοδομη τα ταιζουμε... και οντως θα ηταν καλο να ευαισθητοποιηθουν καποιοι να τα ταιζουμε γιατι για τους περισσοτερους που εχουν καλη οικονομικη κατασταση δεν ειναι κατι δυσκολο 3 ευρω κροκετα πχ η λιγο απο το φαι τους... μπραβο παντως που ειναι καλυτερα τα γατακια ειναι ψυχουλες θα μεγαλωσουν κι αλλο θα σας πλησιαζουν θα δεις...:clapup:

Παιδια συνεχιζουμε το ταισμα των γατων..Ακαθεκτοι...Καταφεραμε να χαιδεψουμε την μια γατα καλυτερα αυτη την φορα...Και το ενα γατακι...Εχουμε αγορασει κ ενα λειζερ κ σημερα παιξαμε για πρωτη φορα με το ενα γατακι...Ομως ενα γατακι απ τα 3 ηρθε κουτσενοντας και κλαιγοντας..Εκατσε σε μια γωνια το βαλαμε να φαει..Πηγα να δω το ποδαρακι του αλλα δε με αφησε..Μου εβγαζε νυχια και νιαουριζε...Πρεπει να ποναει πολυ..Τι λετε να εγινε?Φαινεται για σπασιμο απ οσο βλεπω..Δε ξερω μπορει να κανω και λαθος..Παντως τραυμα δε φανηκε να εχει...Καμια βοηθεια?

μπραβο που τα ταιζεται κ για την προοδο... οσο για το γατακι με το προβλημα δεν ξερω δεν εχω τετοια εμπειρια καπου θα το χτυπησε καλο θα ειναι να το παρακολουθειται λιγο παραπανω τωρα... :/

Ευχαριστουμε να σαι καλα ΑntzelaRu......Δυστυχως ομως το χτυπημενο εχει 2 μερες να εμφανιστει..Το ψαχνω στην γειτονια αλλα πουθενα..Τα αδερφακια του ερχονται με την μαμα τους 1 φορα την μερα συνηθως το βραδυ αυτο οχι :/

Πες του κατι που νομιζω θα βρει θετικο, πως με τις γατες δεν προκειται ποτε να υπαρχουν ζωυφια και ποντικια στην πολυκατοικια και ισως να σταματησει να μουρμουραει...

Γεια σου Kalinaki..Του το εχω πει αυτο ομως δεν πειστηκε και πολυ...Γενικα πλεον εχουν ηρεμησει τα πραγματα με την πολυκατοικια μας και αυτον τον ανθρωπο..Δεν μου ξαναπαραπονεθηκε...
Με αφορμη αυτο θα ηθελα να πω εδω μεσα ενα συμβαν που εγινε σημερα..Στην πολυκατοικια μας εχουμε εναν κηπο με χωμα και φυτα οχι τιποτα το ιδιαιτερο (μην φανταστειτε φροντιδες και αλλα τετοια) το οποιο ενωνεται με την πυλωτη που ταιζουμε τα γατακια..Οι γατες που μαζευονται εκει κανουν τα κακακια τους εκει περα με αποτελεσμα να μυριζει και να ενοχλει τον ιδιοκτητη της καφετεριας που υπαρχει διπλα...Η καφετερια ειναι στην ιδιοκτησια της πολυκατοικιας και το πισω μερος της (κατι σαν αποθηκη μαζι με μινι μπανιο ειναι) βλεπει σε αυτον τον κηπο...Μας εκαναν παραπονα σημερα και ειπαν κατι να γινει με αυτο το θεμα..Δε ξερω αν τα μαζευω μια φορα την μερα θα ναι καλυτερα?Εχετε να προτεινετε κατι αλλο?Οσα προβληματα και να υπαρξουν εγω δε τα παραταω τα γατια ετσι...Με τιποτα,ειδικοτερα αυτα τα ζωακια που τα λατρευω οσο τιποτε αλλο..

Να αγαπας τοσο τα γατια και να μην μπορεις να παρεις ενα στο σπιτι... Κριμα ειναι. Επειδη και εγω μανα ειμαι και δεν μου αρεσουν οι τριχες...πες στη μητερα σου οτι ενα κοντοτριχο γατι τριχα δεν αφηνει. Η γατα μου σε πληροφορω δεν αφηνει καθολου τριχες (παρολο που την εχω ονομασει τριχα...). Αντιθετα το κοκερ που εχω ειναι πηγη αφθονης τριχας. Μια περσικη που ειχα παλια ναι αφηνε τριχα, αλλα με εξεπληξε ευχαριστα οτι η κοντοτριχη αδεσποτουλα μου δεν αφηνει πουθενα τριχα. Να φανταστεις καθεται ωραιοτατα πανω στα ασπρα ρουχα μου και ενω ειναι καταμαυρη δεν βρισκω ουτε μιατριχουλα... Για κανε γαλιφιες στη μαμα σου να σε αφησει να παρεις μια γατουλα στο σπιτι.

κριμα για το ατυχο γατακι ειλικρινα μπορει να χτυπησε απο καποιο αυτοκινητο και να φοβηθηκε να εφυγε μακρια ελπιζω να το βρεις με καποιο τροπο αλλα ολα αυτα πρεπει να τα περιμενεις οταν αφορουν αδεσποτα γατακια μπορει να χαθουν να χτυπησουν και αλλα πολλα... παντως μην ασχολεισαι με τα λογια συνεχισε να τα φροντιζεις εφοσον εχεις την καλοσυνη και την δυνατοτητα... :)

Ειναι ανενδοτη ακομη Kalinaki δυστυχως...Τις τα εχω πει αυτα αλλα δεν πιστευει...Δε ξερω μακαρι συντομα να την πεισω γιατι θελω παρα πολυ ενα γατακι εδω...Ισως οσο τιποτε αλλο..
Δυστυχως ΑntzelaRu τα αδεσποτα ειναι πολυ εκτεθειμενα εξω ναι..Θελω πολυ να ερθει να το δω,να δω πως ειναι..Συνεχως σε αυτο ειναι η σκεψη μου πως ειναι πως περναει..Και πανω απ ολα αν ζει..Μακαρι να ζει..Να χει κι ενα σιγουρο φαγακι οπως ειχε το δικο μας..Κι ας ειναι οπου προτιμα αυτο...Φοβαμαι οτι ισως εχει χασει τις δυναμεις του πλεον και με το χτυπημενο ποδαρακι του να μην μπορει να κανει και πολλα..Δε ξερω,μακαρι να μαι λαθος....Ερχονται πια τα υπολοιπα κ κατι καινουργια γατακια τα οποια πρεπει να ναι απ την γατα που μας αφηνει να την χαιδευουμε και κανει σαν τρελη οταν την βαζουμε να φαει..Δε ξερω θα δω κι αλλη μερα γιατι απο 1 φορα δεν βγαζεις ασφαλη συμπερασματα..Μπορει να τα εφερε να φανε κι αυτα,αφου πλεον ισως μας θεωρει δικα της ατομα..

Γεια σας..Το ταισμα συνεχιζεται κανονικα μονο που ερχονται καθημερινα τα 2 γατακια τα οποια ειναι αρσενικα απ οτι ειδα..οι υπολοιπες γατες δεν ερχονται πια και μερικες πιο σπανια...Το αλλο γατακι ειναι παντα με την μαμα του τα οποια δε με πλησιαζουν καθολου...Με φοβουνται....Τα γατακια πρεπει να χουν φτασει 3.5-4 μηνων τωρα πια..αυτα τα 2 που ερχονται κ τα ταιζω καθημερινα πλεον εχουν γινει πολυ αγαπησιαρικα αφου τα πιανω απ τν σβερκο κ τα βαζω πανω μου με ενα μαξιλαρακι κ προσπαθω να τα κρατησω ζεστα ωστε να κοιμηθουν..και τα χαιδευω παραλληλα..και ειναι τοσο γλυκα κι ομορφα...ετσι κοιμουνται..μας εχει παρει και 2 ωρες να κοιμουνται στην αγκαλια μου αφου ειναι ζεστα εκει..μετα αναλογα μια θα κοιμηθουν κ θα τα χαιδεψω καμια ωρα..μια λιγοτερη ωρα,μια περισσοτερη...τα εχω κανει κ ενα σπιτακι με μια κουτα με καποια παλια σεντονακια μεσα και 1 μαξιλαρακι..κ τωρα ψαχνω καποιες κουβερτες παλιες αν βρω..Και το τιμουν καθε μερα θα τα βρω εκει να κοιμουνται μαζι...το θεμα μου ειναι ενα ομως...σημερα που τα ειχα στην αγκαλια μου κ κοιμοταν ησυχα μολις ηρθε η μαμα τους τα αγριεψε σηκωθηκαν απ την αγκαλια μου και την ακολουθησαν..γενικα η μαμα τους πια τα αγριευει ολα δε τα αφηνει να την πλησιασουν στο μισο μετρο...δε ξερω βοηθηστε με λιγο το εχω μεγαλη αναγκη γτ θα τρελαθω απ την περιεργεια...τι φταιει??γιατι απ την στιγμη που τα αγριευει την ακολουθουν τοσο πιστα??

Ίσως το φυσικό ένστικτο της μαμάς-γάτας (ποιος ξέρει τι έχει περάσει κι εκείνη από την αγριότητα των ανθρώπων) προσπαθεί διδάσκοντάς τα με το παράδειγμά της να τα εμποδίσει από μελλονικές "κακοτοπιές" αφού , όσο και να λέμε, τα γατάκια δεν είναι προστατευμένα μέσα σε σπίτι, βρίσκονται στην ουσία εκτεθειμένα σε κινδύνους πάσης φύσεως, τουλάχιστον τις ώρες που δεν τα επιβλέπεις.
Παράλληλα δεν αποκλείεται να συνεχίζει να τα θηλάζει η μαμά-γάτα, γι αυτό και σηκώνονται άρον-άρον να φύγουν από την αγκαλιά σου :hmm:
Μόνο αν με την πάροδο του χρόνου κατορθώσεις με επιμονή να εξημερώσεις την άγρια μαμά τους, θα σταματήσει εκείνη να θέτει "όρια".

Γεια σου alcyone ευχαριστω πολυ για την απαντηση...Εχει ποσο καιρο τωρα πια κ δε με πλησιαζει καν..με φοβαται πολυ με το ενα το γατακι...δε ξερω τι να κανω αληθεια...παντως πολυ δυσκολο να τα θηλαζει διοτι δε τα αφηνει να τη πλησιασουν καθολου..τα χτυπαει...γ αυτο εφυγαν απο μενα δηλαδη?επειδη τους ειπε η μαμα τους οτι δεν ειμαι ασφαλης?

Τους το "είπε" με το παράδειγμά της, την επιθετικότητα, απλά το υποθέτω.. :hmm:
Όχι οτι εσύ ειδικά δεν είσαι ασφαλής, αλλά το ανθρώπινο είδος γενικά. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν με την περίεργη συμπεριφορά μαμά και μικρά, τα οποία παρότι τους αγριεύει, την υπακούουν.
Ορισμένες φορές είναι κι αρκετά δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί η συμπεριφορά της γάτας, πόσο μάλλον από εμάς που δεν είμαστε ειδικοί.

Το ταισμα συνεχιζεται κανονικα..Ομως απο τοτε που σας ανεφερα αυτο το γεγονος λιγο πιο πανω (οτι ακολουθησαν τα γατακια την μαμα τους) το ασπρο δεν εχει ξαναεμφανιστει..Και ανησυχω πολυ πια καθως εχει περασει 1 βδομαδα..Δεν ξερω λετε να επαθε τιποτε?Λετε να του εκανε τιποτε η μαμα του επειδη τα αγριευε? Γιατι πια το ενα το γατακι δεν την ακολουθει και μου εχει γινει πολυ αγαπησιαρικο αφου ερχεται μονο του πλεον κι οχι με το αδερφακι του το ασπρο...Ετσι καθημερινα θα βρισκεται κατω και θα περιμενει να το ταισω η θα ειναι εκει τριγυρω θα περιμενω λιγο και θα ρθει..Δεν ξερω αληθεια παω να τρελαθω, σας παρακαλω βοηθηστε με τι μπορει να εγινε..Εψαξα τριγυρω και τιποτα,δεν ειναι πουθενα το ασπρο..Κι ηταν το αγαπημενο μου.. :(
Επισης να σας πω οτι η μαμα τους τα χτυπουσε κ τα γρατσουνουσε στο προσωπο πολλες φορες..Οσες φορες το εβλεπα το απετρεπα αλλα σιγουρα ειχαν βρεθει μονα...λετε να εγινε τιποτα κ να το γρατσουνισε στο ματι κ να το εχασε? :/

Τελευταία επεξεργασία:
Δημήτρη τα γατάκια είναι αρκετά μεγάλα και η γάτα τα έχει απογαλακτίσει. Προσπαθεί να τα κάνει να είναι ανεξάρτητα πια, γι'αυτό τους φέρεται έτσι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back