Αδέσποτα και τσίρκο

Οι πόλεμοι και τα οφέλη

Ετσι όπως είναι τα πράγματα φτιαγμένα, για να μπορούμε να έχουμε αγαθά φτηνά, για να έχουμε αυτοκίνητο με αλουμινιένες ζάντες με αερόσακους με κλιματισμό με αυτόματες πόρτες και παράθυρα, οικιακό κινηματογράφο, και ότι άλλο αγαθό απολαμβάνουμε, κάποιοι πρέπει να δουλεύουν τσάμπα. Αν δεν ήταν αυτοί θα ήμασταν εμείς. Κι αν πάψουν να υπάρχουν αυτοί, οι επόμενοι στη λίστα μάλλον εμείς είμαστε. Οι δε πόλεμοι, εκτός του ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτών που τους κάνουν ή τους υποκινούν, εξυπηρετούν και το συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας. Ενας ολόκληρος κόσμος πχ δουλεύει στην πολεμική βιομηχανία, και αν δεν πουληθούν τα οπλικά συστήματα θα πεινάσει. Η Ευρώπη ως καμαριέρα των ΗΠΑ, έχει κι αυτή τα οφέλη της από τους πολέμους που κάνει το αφεντικό της, τσιμπάει τα ψίχουλα της και γλείφεται σαν γάτα που τρώει κάτι νόστιμο. Και αν δεν ήταν όλοι αυτοί εκεί πέρα να πετσοκόβονται θα ήμασταν εμείς. Το τρίγωνο Ελλάδα Τουρκία Κύπρος είναι ένα χαρτί στα χέρια των ΗΠΑ, που όταν θα κρίνουν ότι συμφέρει ή επιβάλλεται από το συμφέρον τους να το χρησιμοποιήσουν, θα το κάνουν, και οι εταίροι μας δεν θα κουνήσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι. Οταν βλέπετε πολέμους και πεινασμένους, και τουμπανιασμένα παιδιά, να έχετε υποψιν ότι αν δεν ήταν αυτά, θα ήταν τα δικά μας. Ολοι αυτοί οι πεινασμένοι και πετσοκομμένοι χρησιμεύουν ως προστατευτικό για μας, χρησιμεύουν ως μελλοντικές στρατιές δούλων που θα δουλεύουν πολύ για να κερδίζουν κάτι λίγο, ώστε να ευημερούμε εμείς. (Όταν θα έρθει η στιγμή του ανταγωνισμού τότε να δούμε τι θα γίνει).

Ένα μικρούλι- μικρούλι όφελος που διακρίνω από τον πόλεμο του Λιβάνου, είναι ότι όταν θα έρθει (ε κάποτε θα έρθει τι θα κάνει) η ώρα των ειρηνευτικών δυνάμεων, θα στείλει και η Ελλάδα. Θα πάνε κάποιοι εκεί και θα αυξήσουν το εισόδημά τους, κι όταν γυρίσουν θα κάνουν αγορές που αλλιώς δεν θα τις έκαναν. Οι νεαροί πχ θα αγοράσουν αυτοκίνητο. θα ωφεληθούν εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία, οι πωλητές στην Ελλάδα, τα βενζινάδικα, τα συνεργεία, οι τουριστικές περιοχές που χωρίς ι.χ δεν θα επισκέπτονταν, το κράτος από ότι εισπράττει όταν κάποιος αγοράζει και κατέχει αυτοκίνητο…

Και κάτι άλλο. Ολα τα τεχνολογικά επιτεύγματα (ή τουλάχιστον πάρα πολλά) οφείλονται στους πολέμους γιατί έτσι δημιουργείται η ανάγκη για έρευνα στο χώρο της τεχνολογίας. Και το λέιζερ στον πόλεμο χρωστάει την εφεύρεση του, και το ιντερνέτ για στρατιωτικούς σκοπούς ξεκίνησε για επικοινωνία στο πεδίο της μάχης, και οι δορυφόροι έτσι ξεκίνησαν κλπ κλπ. Η ανάπτυξη και εξέλιξη της τεχνολογίας στους πολέμους οφείλεται. Ολα εφευρέθηκαν για κακό και μετά χρησιμοποιήθηκαν και για καλό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχα δίκιο τελικά...:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τσίρκο με ζώα ---

Αρχική Δημοσίευση από katerina finitsi:
Τα ζώα βασανίζονται στα τσίρκο αυτό το ξέρουμε όλοι, Όταν γεράσουν και είναι ανίκανα να εργασθούν, πωλούνται για να γίνουν πειραματόζωα ή κονσέρβες ή εγκαταλείπονται οπουδήποτε ή εκτελούνται. Μέχρι να γεράσουν αν προλάβουν τα καημένα ξέρουμε τι τα ταϊζουν και ειδικά τα σαρκοφάγα ζώα που εργάζονται στα τσίρκο?
@@@@@Οι συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης είναι εντελώς αφύσικες για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα περιφερόμενα κατοικίδια αδέσποτα και δεσποζόμενα της περιοχής. www.argosgr.org/lib_tsirko.html@@@@@@

Αυτή είναι μάλλον και η απάντηση στην ερώτηση Που πάνε τα αδέσποτα που κατά καιρούς ταίζουμε στις αυλές μας; που πάνε όταν εξαφανίζονται;;;:hmm: :hmm:

Κατερίνα το θέμα που έθιξες είναι πολύ σημαντικό και χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόοδος ακόμη και στην Ελλάδα --- τα τσίρκο με ζώα παρακμάζουν και ελπίζω να φτάσουμε στο επίπεδο των δυτικών χωρών όπου τα περισσότερα έχουν απαγορευθεί, και βλέπεις τσίρκο μόνο με ακροβάτες, κλόουν κλπ.
Δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο για την απαγόρευση των τσίρκο στην Ελλάδα
υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται γιατί τότε θα έπρεπε το Υπουργείο Γεωργίας
να κατάσχει τα ζώα και να τα διατηρήσει σε ένα χώρο μέχρι να
πάνε σε καταφύγιο ή να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Τι να περιμένεις από την Ελλάδα; Εδώ πνίγονται σε μία κουταλιά νερό
για τα αδέσποτα, λέτε να τα καταφέρουν με τίγρεις και ελέφαντες;;;
Δεν νομίζω. Ωστόσο υπάρχουν άλλοι τρόποι που έρχονται να διαψεύσουν αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι διαμαρτυρίες, οι υπογραφές κλπ δεν λειτουργούν και τίποτα δεν αλλάζει. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι λίγοι 'γραφικοί' -όπως συνηθίζει η ελληνική κοινωνία να τους χαρακτηρίζει- δεν θα υπήρχαν δήμοι που σήμερα λένε ΟΧΙ στα τσίρκο με ζώα και τους κάνουν τη ζωή δύσκολη...
Η σιωπή είναι συνενοχή σε κάθε περίπτωση και δεν μπορεί να είναι δικαιολογία το 'μα τι θα αλλάξει με τη συμμετοχή μου'. Λιθαράκι λιθαράκι πολλά αλλάζουν. Υπήρχαν εποχές που οι άνθρωποι θεωρούσαν τις γυναίκες αντικείμενα και καποιες/οι αγωνίστηκαν για να έχουν ίσα δικαιώματα. Είμαι σίγουρη πως τότε υπήρχαν τόσοι που τους περιγελούσαν και άλλες/οι που πίστευαν πως οι ίδιες/οι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα...Και όμως.

Η οργάνωση Αργος κάνει πολύ καλή δουλειά. Είχα την τύχη να βρεθώ στην παρουσίαση που έκανε Animal Defenders International ενάντια στα τσίρκο στη Θεσσαλονίκη, και μας έδειξαν μία έρευνα που έκαναν σε τσίρκο όπου μέλη της οργάνωσης εργάστηκαν ως υπάλληλοι εκεί με κρυφές κάμερες κλπ...Σου γυρνάει το στομάχι ~ ακόμη ακούω τις κραυγές των ζώων...

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΜΕ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Animal Defenders International
-----

https://www.ad-international.org/media_centre/videos.php?g=1&page=1

-----

lioness_encouraged.jpg

ele-beaten.jpg

camel_ireland.jpg

Απίστευτη σκηνή η τελευταία,
όπου αφού πετούν έξω από ένα κλουβί μία νεκρή τίγρη,
τη γδέρνουν για να πουλήσουν τη γούνα της.
Βασανιστήρια μέχρι τέλους.

Οι διαμαρτυρίες τις περισσότερες φορές -όταν γίνονται με το σωστό τρόπο-
ενημερώνουν τον κόσμο & ίσως τους κάνουν να κινηθούν
και να δουν λίγο πέρα από τη μύτη τους. Γι' αυτό είναι καθήκον μας
να μην το βάζουμε κάτω.

Τουλάχιστον -μιλώντας για μένα-
μου είναι ακατανόητο να βλέπω τα βασανιστήρια άλλων πλασμάτων
και να γυρνάω την πλάτη.

Τα ζώα στα τσίρκο (και τους ζωολογικούς κήπους) είναι φυλακισμένα...Ακόμη κι όταν στους ζωολογικούς κήπους τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν ένα 'ευχάριστο' περιβάλλον, αναπτύσσουν στερεότυπες συμπεριφορές και μελέτες έχουν δείξει πως παρουσιάζουν ένα σύνδρομο που συναντάται σε τρόφιμους ιδρυμάτων για πνευματικές διαταραχές. Στερεότυπες κινήσεις, αυτοκαταστροφικές τάσεις και άλλα τέτοια τραγικά.
Αίσχος...

Τώρα όταν το πρόβλημα φτάνει στην αυλή μας,
με την 'απαγωγή' γατιών και σκύλων κλπ
για να ταϊσουν τα ζώα τους ....
Το σενάριο ξεπερνά σενάριο θρίλερ...
:down:

-----

Δυστυχώς ο δήμος Ορεστιάδας δεν είπε όχι στην εγκατάσταση τσίρκο με ζώα στις 17 Ιουνίου. Μια μέρα που ήμουν σ ένα κτηνίατρο και έθιξα το θέμα μου είπε: ΄΄ Εεμ…τι να κάνω μόνος μου είμαι δεν νοιάζεται κανένας…μπορώ να τα κάνω όλα μόνος μου; Αμα ερχόσουν και μου έλεγες θα κάναμε ασφαλιστικά μέτρα και θα τους διώχναμε΄΄
Τον ρώτησα τι είναι αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα, και μου είπε ότι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τον εισαγγελέα ασφαλιστικά μέτρα, και το αποτέλεσμα θα ήταν ότι θα άρχιζε μια διαδικασία που θα κρατούσε τέσσερις πέντε μέρες. Επειδή όσο θα διαρκούσε αυτή η διαδικασία θα απαγορεύονταν να δουλέψει το τσίρκο, κι επειδή δεν θα τους συνέφερε να περιμένουν τόσες μέρες θα τα μάζευαν και θα έφευγαν. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι αυτά τα μέτρα αλλά δεν ρώτησα περισσότερα γιατί ήταν και φορτισμένος. Πάντως αν είναι όπως μου τα είπε κρίμα που δεν το ήξερα.

Θανάση αυτό που συμβαίνει είναι πως η είσοδος αυτών των τσίρκο στη χώρα γίνεται λίγο πολύ με 'πλάγιους' τρόπους...Η νομοθεσία δυστυχώς δεν εφαρμόζεται αν και είναι παράνομη η μεταφορά άγριων ζώων χωρίς ειδική άδεια επί ελληνικού εδάφους....
Γι' αυτό και οι δήμοι έχουν δικαίωμα να πουν όχι. Σωστός ο κτηνίατρος !!!
Μακάρι να ενδιαφερθούν και άλλοι!

Ο δήμος υπάρχει κάποια περίπτωση κατά την οποία δεν μπορεί να εμποδίσει την εγκατάσταση τσίρκο με ζώα;

Θανάση από ότι γνωρίζω --- δεν είμαι νομικός---
είναι πως το τσίρκο πρέπει να λάβει άδεια από τον εκάστοτε δήμο
για να στήσει την όλη εγκατάσταση. Δεν μπορεί να το κάνει αυθαίρετα.
Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι δήμοι
θεωρούν πως είναι καλό για τους ανθρώπους να επισκεφθούν
'τη φρικαλεότητα' οπότε δεν αντιτίθενται.
Για παράδειγμα στο νομό Θεσσαλονίκης ο μόνος δήμος που επιτρέπει
τσίρκο με ζώα, είναι ο Δήμος Ευκαρπίας...

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
Κατερίνα το θέμα που έθιξες είναι πολύ σημαντικό και χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόοδος ακόμη και στην Ελλάδα --- τα τσίρκο με ζώα παρακμάζουν και ελπίζω να φτάσουμε στο επίπεδο των δυτικών χωρών όπου τα περισσότερα έχουν απαγορευθεί, και βλέπεις τσίρκο μόνο με ακροβάτες, κλόουν κλπ.
Δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο για την απαγόρευση των τσίρκο στην Ελλάδα
υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται γιατί τότε θα έπρεπε το Υπουργείο Γεωργίας
να κατάσχει τα ζώα και να τα διατηρήσει σε ένα χώρο μέχρι να
πάνε σε καταφύγιο ή να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
Τι να περιμένεις από την Ελλάδα; Εδώ πνίγονται σε μία κουταλιά νερό
για τα αδέσποτα, λέτε να τα καταφέρουν με τίγρεις και ελέφαντες;;;
Δεν νομίζω. Ωστόσο υπάρχουν άλλοι τρόποι που έρχονται να διαψεύσουν αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι διαμαρτυρίες, οι υπογραφές κλπ δεν λειτουργούν και τίποτα δεν αλλάζει. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι λίγοι 'γραφικοί' -όπως συνηθίζει η ελληνική κοινωνία να τους χαρακτηρίζει- δεν θα υπήρχαν δήμοι που σήμερα λένε ΟΧΙ στα τσίρκο με ζώα και τους κάνουν τη ζωή δύσκολη...
Η σιωπή είναι συνενοχή σε κάθε περίπτωση και δεν μπορεί να είναι δικαιολογία το 'μα τι θα αλλάξει με τη συμμετοχή μου'. Λιθαράκι λιθαράκι πολλά αλλάζουν. Υπήρχαν εποχές που οι άνθρωποι θεωρούσαν τις γυναίκες αντικείμενα και καποιες/οι αγωνίστηκαν για να έχουν ίσα δικαιώματα. Είμαι σίγουρη πως τότε υπήρχαν τόσοι που τους περιγελούσαν και άλλες/οι που πίστευαν πως οι ίδιες/οι δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα...Και όμως.

Η οργάνωση Αργος κάνει πολύ καλή δουλειά. Είχα την τύχη να βρεθώ στην παρουσίαση που έκανε Animal Defenders International ενάντια στα τσίρκο στη Θεσσαλονίκη, και μας έδειξαν μία έρευνα που έκαναν σε τσίρκο όπου μέλη της οργάνωσης εργάστηκαν ως υπάλληλοι εκεί με κρυφές κάμερες κλπ...Σου γυρνάει το στομάχι ~ ακόμη ακούω τις κραυγές των ζώων...

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΜΕ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Animal Defenders International
-----

https://www.ad-international.org/media_centre/videos.php?g=1&page=1

-----

lioness_encouraged.jpg

ele-beaten.jpg

camel_ireland.jpg

Απίστευτη σκηνή η τελευταία,
όπου αφού πετούν έξω από ένα κλουβί μία νεκρή τίγρη,
τη γδέρνουν για να πουλήσουν τη γούνα της.
Βασανιστήρια μέχρι τέλους.

Οι διαμαρτυρίες τις περισσότερες φορές -όταν γίνονται με το σωστό τρόπο-
ενημερώνουν τον κόσμο & ίσως τους κάνουν να κινηθούν
και να δουν λίγο πέρα από τη μύτη τους. Γι' αυτό είναι καθήκον μας
να μην το βάζουμε κάτω.

Τουλάχιστον -μιλώντας για μένα-
μου είναι ακατανόητο να βλέπω τα βασανιστήρια άλλων πλασμάτων
και να γυρνάω την πλάτη.

Τα ζώα στα τσίρκο (και τους ζωολογικούς κήπους) είναι φυλακισμένα...Ακόμη κι όταν στους ζωολογικούς κήπους τους δίνεται η ευκαιρία να έχουν ένα 'ευχάριστο' περιβάλλον, αναπτύσσουν στερεότυπες συμπεριφορές και μελέτες έχουν δείξει πως παρουσιάζουν ένα σύνδρομο που συναντάται σε τρόφιμους ιδρυμάτων για πνευματικές διαταραχές. Στερεότυπες κινήσεις, αυτοκαταστροφικές τάσεις και άλλα τέτοια τραγικά.
Αίσχος...

Τώρα όταν το πρόβλημα φτάνει στην αυλή μας,
με την 'απαγωγή' γατιών και σκύλων κλπ
για να ταϊσουν τα ζώα τους ....
Το σενάριο ξεπερνά σενάριο θρίλερ...

-----

αυτα τα βιντεακια τα εχω δει ολα ενα προς ενα μου γυρισαν τα αντερα αναποδα να πω την αληθεια μου αυτο το θεαμα με πηγε κ το ειδα απο κοντα η μητερα μου που ειναι κατα του τσιρκου σαν μικρο παιδι μου εχει στιγματισει την ψυχη μου αλλα το καλυτερο ηταν η φοβερη μου ατακα στον κυριο που μου ειπε τοτε αν θελω να χαιδεψω τον πιθηκο κ εγω μεσα στην παιδικη μου αφελεια του απαντησα γιατι ειναι τοσο κακος μαζι τους κ εβαλα τις τσιριδες κ ηθελα να αφησουν τα ζωακια ελευθερα

μας εδιωξαν κακην κακως απο εκει

Ladycat

είδες ως παιδιά βλέπαμε πιο καθαρά μου φαίνεται ;)
Κι εγώ μία φορά έχω πάει σε τσίρκο όταν ήμουν 6 ετών
και τότε είχε βγει στις ειδήσεις πως εκπαιδεύουν τους ελέφαντες
και οι γονείς μου έφριξαν και δεν μας ξαναπήγαν ποτέ εμένα και την αδερφή μου
ούτε σε τσίρκο ούτε σε ζωολογικό κήπο.
Πάντα έλεγαν, αν θέλεις να δεις ένα άγριο ζώο, δες ένα ντοκιμαντέρ
ή δες το στο φυσικό του περιβάλλον. ΔΕν είναι μπιχλιμπίδι που λέει και ο Θανάσης
να το βάλεις στη βιτρίνα...να σου κάνει το κλόουν.

είδες ως παιδιά βλέπαμε πιο καθαρά μου φαίνεται ;)
Κι εγώ μία φορά έχω πάει σε τσίρκο όταν ήμουν 6 ετών
και τότε είχε βγει στις ειδήσεις πως εκπαιδεύουν τους ελέφαντες
και οι γονείς μου έφριξαν και δεν μας ξαναπήγαν ποτέ εμένα και την αδερφή μου
ούτε σε τσίρκο ούτε σε ζωολογικό κήπο.
Πάντα έλεγαν, αν θέλεις να δεις ένα άγριο ζώο, δες ένα ντοκιμαντέρ
ή δες το στο φυσικό του περιβάλλον. ΔΕν είναι μπιχλιμπίδι που λέει και ο Θανάσης
να το βάλεις στη βιτρίνα...να σου κάνει το κλόουν.
εμενα δεν με πηγε να δω το τσιρκο με πηγε απο πισω εκει που κρατανε τα ζωακια που να παω να δω την παρασταση μετα απο αυτο

Ωχ καταλαβαίνω σοκ! ακόμη χειρότερα!!!:cry:

Ωχ καταλαβαίνω σοκ! ακόμη χειρότερα!!!:cry:
Κ να φανταστεις οτι ποτε μα ποτε δεν εχω πειραξει ζωο τομονο ζωο που ειχα πειραξει παλια ηταν η γατα μου η λαιδη την κουρεψα μονη μου γιατι παιζαμε κομμωτηριο υην ειχα γεμυση ψαλιδιες την κακομοιρα ακομη το θυμαμαι κ γελαω

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
εμενα δεν με πηγε να δω το τσιρκο με πηγε απο πισω εκει που κρατανε τα ζωακια που να παω να δω την παρασταση μετα απο αυτο
Το τσιρκο Medrano ηταν? Με ειχαν παει κι εμενα μικρη εκει να δω τα ζωα εκτος παραστασης... Αν το ηξερα και τοτε ακομα που ημουν μικρη δεν θα πηγαινα. Οσο για αυτο που αναφερει η Vicki για τη συμπεριφορα των εγκλειστων ζωων, το εχω δει κι εγω αυτο το ντοκυμαντερ. Βεβαια αρκει να τα δεις πώς συμπεριφερονται στα κλουβια και θα καταλαβεις...ειναι αρωστα ψυχικα, οντα.
Την ιστορια βεβαια με τον τρελλο που εριξε φολα στα λιονταρια του Εθνικου κηπου τη γνωριζετε...

Στην περιοχή που μένω υπάρχουν πολλά αδέσποτα και αυτό το κάνω ηδη εθελοντικά για την περιοχή μου προσέχω και προστατεύω όσο μπορώ τα αδέσποτα, και δεν είμαι μόνη μου υπάρχουν κάποια άτομα που βοηθούν και οικονομικά, μαζεύουμε όλοι μαζί ένα ποσό και για στειρώσεις και για εγχειρήσεις και για ότι χρειαστεί, όταν χρειαστεί φυσικά. Δεν είναι ανάγκη να έχεις λεφτά ή αυτοκίνητο βοήθεια να έχεις απο ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και όχι να λένε μόνο λόγια.
Αυτό λοιπόν που κάνω το λέω κιόλας και παροτρύνω και άλλους να το κάνουν είναι ωραίο να κάνεις αυτά τα πράγματα, μέσα απο αυτά εγώ βοηθιέμαι σαν άτομο και κατα κάποιο τρόπο εξιλεώνομαι γιατί είμαι άνθρωπος και ντρέπομαι που οι συνάνθρωποί μου δεν ντρέπονται για αυτά τα κακά πράγματα που κάνουν
Και εγω το ιδιο. Ομως στην περιοχη μου για να γινεις μελος της τοπικης οργανωσης ζητουν να διαθετεις οτι και το stray (χωρο, μεταφορικο μεσο). Κι οσον αφορα την παροτρυνση ειναι και μερικοι που δεν ακουνε τιποτα, οποτε ειναι ματαιο να τους μιλας. Κατερινα εσυ που μενεις?

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Το τσιρκο Medrano ηταν? Με ειχαν παει κι εμενα μικρη εκει να δω τα ζωα εκτος παραστασης... Αν το ηξερα και τοτε ακομα που ημουν μικρη δεν θα πηγαινα. Οσο για αυτο που αναφερει η Vicki για τη συμπεριφορα των εγκλειστων ζωων, το εχω δει κι εγω αυτο το ντοκυμαντερ. Βεβαια αρκει να τα δεις πώς συμπεριφερονται στα κλουβια και θα καταλαβεις...ειναι αρωστα ψυχικα, οντα.
Την ιστορια βεβαια με τον τρελλο που εριξε φολα στα λιονταρια του Εθνικου κηπου τη γνωριζετε...
δεν θυμαμαι το μονο που θυμαμαι ηταν το θλιμμενο βλεμμα που ειχαν εκεινα τα αμοιρα τα ζωκια κ το πως ετρεχε πανω κατω η τιγρης σαν να ελεγε βγαλτε με απο εδω δεν ανηκω εδω κ τα βρεγμενα ματια του λεφαντα απο το κλαμμα μαλλον που ειχε απο τους πονους των βασανιστηριων κ το γεματο αιματα ποδι του στην αλκυσιδα εμειναν βαθυα μεσα μου χαραγμενα

Ο Νιάου μου

Εγώ δεν είμαι γραμμένη σε καμμιά οργάνωση, ότι κάνω εκτός, γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη δυστηχώς, Βέβαια φεύγει το χρήμα κι εγώ από το στέρημά μου τα χώνω όταν χρειαστεί (και έχει χρειαστεί) και όχι στις οργανώσεις πάω κατευθείαν στον κτηνίατρο έτσι νιώθω ότι δεν με κοροιδεύουν.
Τι είναι τα ασφαλιστικά μέτρα
ΤΑ ασφαλιστικά μέτρα αποτελούν έναν από τους τρείς τρόπους παροχής της έννομης ή δικαστικής προστασίας που προβλέπεται από το ουσιαστικό και ιδιωτικό δίκαιο. Λαμβάνονται από τα δικαστήρια για την εξασφάλιση ή διατήρηση δικαιώματος ή ρύθμιση καταστάσεως (ΚΠΟΛΔ 682παρ.1) σε επείγουσες περιπτώσεις ή προς αποτροπή επικειμένου κινδύνου.
Η αίτηση περί λήψεως ασφαλιστικών μέτρων υποβάλλεται στην γραμματεία του αρμοδίου δικαστηρίου και πρέπει να ορίζει με σαφήνεια το ζητούμενο προς λήψη ασφαλιστικό μέτρο, το δικαίωμα ή την κατάσταση την οποία αφορά, όπως και τον επεικείμενο κίνδυνο ή την επείγουσα περίπτωση, που κάνει αναγκαία την επιβολή του.
Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προσωρινή ισχύ, η διαδικασία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων είναι ταχεία σε σχέση με τις άλλες διαδικασίες.
Ασφαλιστικά μέτρα υπάρχουν πολλά, αναλόγως τις περιπτώσεις ζητείται το κατάλληλο μέτρο κάθε φορά.

δεν ξέρω άν σε κάλυψε αυτή η πληροφορία βρήκα στο ίντερνετ Θανάση
Δηλαδή ασφαλιστικό μέτρο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάτι σαν ένσταση αν κατάλαβα καλά, και όπως αναφέρεται πιο πάνω είναι προσωρινό, βέβαια στην περίπτωση που σου είπε ο κτηνίατρος (ούτε εγώ το ήξερα ότι μπορεί να γίνει αυτό και χαίρομαι γιατί ξέρω τι θα κάνω την επόμενη φορά) είναι προσωρινό αλλά υπάρχει και μια καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατείας φαντάζομαι και εδώ στην Ελλάδα είμαστε λίγο τα ζα μ΄αργά........ και είναι λίγο παράλογο αλλά βολεύει σ΄αυτή την περίπτωση αυτή η καθυστέρηση των εγγράφων γιατί αυτοί όσο περιμένουν χάνουν χρήμα και δεν θα κάτσουν θα φύγουν και θα πάνε αλλού αν και αλλού τους κάνουν τα ίδια πολλές φορές τότε σίγουρα θα απογοητευτούν και θα αλλάξουν επάγγελμα.....:up: :up: :up: :up:
Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι δεν αρκεί να διαπληκτιζόμαστε διαφωνόντας θιγμένοι στο ποιός έχει δίκιο ή άδικο δεν είναι εκεί το θέμα, το θέμα είναι οι πράξεις και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν και ότι περνάει από το χέρι μας.

Τα ασφαλιστικά μέτρα είναι προσωρινά και αφορούν μία χρονική περίοδο μέχρι την παροχή οριστικής δικαστικής προστασίας με τακτική αγωγή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γνωρίζω πόσο εύκολο ή δύσκολο θα ήταν να το πετύχετε, εξαρτάται από τους λόγους που θα είχατε να μην δουλέψει το τσίρκο.

Οργανωσεις

Εγώ δεν είμαι γραμμένη σε καμμιά οργάνωση, ότι κάνω εκτός, γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη δυστηχώς, Βέβαια φεύγει το χρήμα κι εγώ από το στέρημά μου τα χώνω όταν χρειαστεί (και έχει χρειαστεί) και όχι στις οργανώσεις πάω κατευθείαν στον κτηνίατρο έτσι νιώθω ότι δεν με κοροιδεύουν.
Οσον αφορα τις οργανωσεις, ουτε κι εγω εχω απολυτη εμπιστοσυνη.
Παλαιοτερα πηγαιναμε τα γατια στη Φιλοζωϊκη Εταιρεια (στο ιατρειο της) για εμβολια. Ηταν φθηνοτερα μεν, αλλα οι γιατροι ψιλοασχετοι. Ενας τους ηθελε να κανουμε εγχειρηση στην Κλεοπατρα γιατι ειχε (αυτο καταλαβε) ογκους στην κοιλια.
Κι εγω του ελεγα οτι η γατα ζευγαρωσε προσφατα και οτι υπηρχε περιπτωση να ειναι εγκυος.... Ευτυχως δεν του την αφησαμε. Και φυσικα γεννησε 4 γατακια!
Επισης εβλεπα οτι η Φιλοζωϊκη λειτουργουσε και ως μπογιας. Δηλαδη μαζευε διαφορα ζωα, κυριως μωρα, μετα απο τηλεφωνηματα, και τα εφερνε για ευθανασια. Το εβλεπα αυτο στην αναμονη στο ιατρειο. Κουτες με κουταβια και γατακια να εισερχονται στην "ειδικη" αιθουσα.
Δεν κατηγορω τη Φιλοζωικη. (Ονομα και πραγμα!:P ). Κατηγορω το κρατος και πολυ μετα απο αυτο τον καθε αδιαφορο που πεταει ετσι τα ζωα στα σκουπιδια ή τα αφηνει απλως στην τυχη τους (ατυχια τους δηλαδη). Πιστευω ομως οτι εαν υπηρχε αυστηρη νομοθεσια (και εφαρμοσμενη βεβαια), χρηματοδοτηση, και Παιδεια θα ειχαν μειωθει εως εκλειψει τα φαινομενα αυτα.

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Ενας τους ηθελε να κανουμε εγχειρηση στην Κλεοπατρα γιατι ειχε (αυτο καταλαβε) ογκους στην κοιλια.
Κι εγω του ελεγα οτι η γατα ζευγαρωσε προσφατα και οτι υπηρχε περιπτωση να ειναι εγκυος....
Αν δεν μπορούσε να καταλάβει την εγκυμοσύνη της γάτας που την καταλαβαίνει και η γιαγιά μου (γι αυτό την καταλάβαινε βέβαια γιατί δεν ήταν κανένα παιδάκι άσχετο) τότε όγκος είναι αυτός και μάλιστα κακοήθης κι επικίνδυνος.

Διαφωνώ κάθετα με την λογική ότι η λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι όποια βρίσκουμε να τα 'κοιμίζουμε'! Η λύση βρίσκεται τόσο στην παιδεία μας όσο και στην ανύπαρκτη πολιτική στη χώρα μας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα! Τα ζωάκια αυτά βρέθηκαν στα σκουπίδια ή στους δρόμους κατά πάσα πιθανότητα γιατί κάποιος πήρε ένα ζώο (όπως μπαίνει σε ένα μαγαζί και παίρνει ένα ζευγάρι παπούτσια) και όταν κατάλαβε ότι το ζώο θέλει φροντίδα το εγκατέλειψε στο δρόμο και στην τύχη του! Ή καλοκαίριασε και θέλει να πάει διακοπές και το ζωάκι τι θα το κάνει, μα φυσικά θα το αφήσει στο δρόμο! Ή κάποιου το ζωάκι γέννησε και θεώρησε σωστό να εγκαταλείψει τα μωρά του στα σκουπίδια αντί να τους βρει ένα σπίτι. Αν δεν υπήρχε τρόπος να τα δώσει τότε ας φρόντιζε να μην μείνει έγκυος το ζωάκι του. Τόση σκέψη θέλει; Αλλά βέβαια αν ο άλλος είναι σίγουρος ότι δεν θα έχει κάποια επίπτωση από αυτή του την πράξη (και είναι και ζώον, με την κακή έννοια) γιατί να έχει ενδοιασμούς; Μήπως υπάρχει περίπτωση να τον πιάσει κανείς; Κι εγώ φοιτήτρια είμαι αλλά εφόσον αποφάσισα να έχω γάτα και τα εμβόλιά της θα κάνω και θα την πηγαινοφέρνω όταν πρέπει να πάω στους γονείς μου και θα βρίσκω κάποιον να την φροντίζει όταν θέλω να λείψω από το σπίτι! Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την λογική ορισμενων ανθρώπων :mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back