Αδέσποτα και τσίρκο

Ναι το ιδιο πιστευω κι εγω anabou. Ομως εσυ εμαθες να ενδιαφερεσαι για τα ζωα και να μην τα παρατας. Αλλοι ομως? Δεν θα επρεπε να παρακολουθουνται απο το κρατος οι ιδιοκτητες ζωων και να επιβαλονται ποινες σε καποιους που τα παραταει στο δρομο πχ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν χρόνια δεν είχε ακουστεί κάτι για ένα μικροτσίπ που θα έμπαινε στα ζώα και έτσι αν βρίσκονταν εγκαταλελημένα θα έβρισκαν τον ιδιοκτήτη τους; Τι έγινε με αυτό δεν προχώρησε; Νομίζω στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδεδομένη αυτή η μέθοδος. Επίσης ένας θείος μου που ζει στην Ελβετία και έχει σκυλάκι του έχουν κάνει ένα τατουάζ με έναν αριθμό στην κοιλίτσα του. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει η διάθεση για να λυθεί το θέμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι. Απο οσο γνωριζω το τσιπ στοιχιζει περιπου 50 ευρω και δεν ειναι υποχρεωτικο. Το βαζουν καποιοι για να βρουν το σκυλο τους ή τη γατα σε περιπτωση που χαθει.
Το βαζουν αυτοι ομως. Το κρατος δεν ελεγχει κατι. Πχ εμενα κανενας δεν με εχει ελεγξει για το γατο μου. Αν π.χ. τον παρατησω δεν θα υποστω καμια ποινη. Επισης τετοιο τσιπ δεν μπορουν ολοι να εφαρμοσουν στα ζωα τους. Πχ μια γιαγια με συνταξη 400 ευρω το μηνα. Αυτα! (η Ελβετια διαφερει απο την Ελλαδα σε πολλα!)

Καλά αυτό το τελευταίο δεν το συζητώ, εννοείται! Απλά το χειρότερο είναι ότι νιώθω ότι κανείς δεν κάνει κάτι για να διορθωθεί η κατάσταση με τα αδέσποτα (όχι μεμονωμένα). Βέβαια τρέμω τι μπορεί να σκεφτούν για να διορθώσουν την κατάσταση... Για κάποιους λύση μπορεί να είναι και να εξοντωθούν όλα τα αδέσποτα...

Και μηπως δεν εχει εφαρμοστει? Μετα τους Ολυμπιακους πολλοι σκυλοι εξαφανιστηκαν....
https://www.interpet.gr/nea/recent_2006/neo3_170606.htm
https://www.interpet.gr/nea/recent_2004/cover_140104.htm
https://www.interpet.gr/nea/recent_2004/cover_220104.htm

To microchip είναι υποχρεωτικό για τους σκύλους! Για τις γάτες όχι!
Δεν έχω βάλει στη Νιάρα, μόνο περιλαίμιο.

Όποιος φροντίζει αδέσποτα (τα ταϊζει κ.λ.π. στο δρόμο), δεν έχει καμιά υποχρέωση και δε θα'πρεπε να ελέγχεται. Είναι σαν ελεημοσύνη, όσο κι αν δεν ακούγεται καλά αυτό. Αν ήταν υποχρεωμένος για διάφορα, τότε μπορεί να απέφευγε το "μπελά" και να ήταν χειρότερα για τα πεινασμένα αδέσποτα.
Βέβαια, εσείς εννοείτε τα κατοικίδια, αυτά που έχουμε αναλάβει πλήρως και τα έχουμε κλείσει σπίτι μας. Θα'λεγα ότι φτάνει και μόνο η αγάπη μας για να κάνουμε όλα όσα πρέπει, αλλά σε μερικές περιπτώσεις (θέλω να πιστεύω λίγες) δεν είναι αρκετή. Οι νόμοι πάλι... Δίκοπο μαχαίρι! Με το φόβο νόμου θα το φρόντιζε δηλ. ο ασυνείδητος το ζωάκι; Ή που δε θα'παιρνε ποτέ ("μπελάς" πάλι) ή θα'κανε νύχτα τις παρανομίες του...
Και όσον αφορά τα παιδιά υπάρχουν νόμοι (και εφαρμόζονται πια) για τους γονείς, αλλά δε βλέπω βελτίωση.

Αχ, η αγάπη... :)

(εκτός από πεσιμίστρια είμαι και ρομαντική :blink:)

O Νιάου μου

Μα και φυσικά τα αδέσποτα εξαφανίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Τι θέλατε να γίνουμε ρεζίλι; Αφού μέχρι εκεί πάει το μυαλό τους! γιατί δεν σέβονται τα ζώα! Γιατί τα ζώα γιαυτούς δεν έχουν ψυχή γιαυτό!:mad:
Κάπου άκουσα ότι θα τα κρατούσαν μέχρι να τελειώσουν οι Ολυμπιακοί και μετά θα τα άφηναν πάλι στην άτυχη τύχη τους, έχω μια υποψία όμως ότι αυτά που μπόρεσαν και μάζεψαν τα κοίμισαν και άφησαν και κάποια για να μην κινήσουν υποψίες, εντάξει είναι λίγο Σερλοκ Χολμς η υπόθεση αλλα δεν είναι πιθανό;
Και φυσικά είμαι ενάντια στο θέμα της ευθανασίας γιατί είναι απαράδεκτο να γίνεται και ειδικά χωρίς λόγο!:down:
Το τσιπάκι θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικό για όλα τα ζώα που έχουμε κατοικίδια

Ειναι το microchip υποχρεωτικο στους σκυλους? Πριν ενα μηνα μια συναδελφος μου διηγηθηκε σοκαρισμενη οτι πηγε στον κτηνιατρο ενα σκυλακι κανις-γκριφον, που μπροστα στα ματια της ειδε να το χτυπαει αυτοκινητο. Το σκυλακι ξεψυχησε στα χερια της (την ωρα που το πηγαινε..). Ο κτηνιατρος εψαξε για μικροτσιπ για να ειδοποιησουν τους ιδιοκτητες, αλλα δεν ειχε. Τελικα η κοπελλα ειδε μετα απο περιπου 7 ημερες να το αναζητουν με αφισες.
"Σε μενα ετυχε να το δω να πεθαινει και να τους παρω τηλεφωνο να τους το πω", μου ειπε.

Ναι, είναι. Μου το είπε και ο πεθερός μου (που έβαλε στο σκύλο του) και ο κτηνίατρος.
Το πρόβλημα είναι ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να καταχωρίσει τον αριθμό, κάτι που συχνά ΔΕΝ κάνει και το μικροτσίπ γίνεται πρακτικά άχρηστο.
Ο κτηνίατρός μας βρήκε ένα σκύλο (του τον πήγαν δηλαδή περίοικοι) που είχε μικροτσίπ, αλλά όταν τηλεφώνησε και έδωσε τον αριθμό, του είπαν: δεν έχει δηλωθεί! :confused:
Δεν μπορούσε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης...

Με λιγα λογια δεν υπαρχει ελεγχος! Οποτε μπορουμε να παρατησουμε ανετοτατα τα ανεπιθυμητα κουταβια στα σκουπιδια!

Ο Νιάου μου

Μάλιστα!:hmm: Ούτε Ελεγχος Ούτε Ελεος!!! Ανευθυνότητα :down: Αναισθησία :mpliaks: και θα έλεγα και κάτι άλλο τώρα αλλα σέβομαι μόνο το site :mad: και εννοείται όλους εμας!!

Ισμήνη:

Ξέρεις εσύ πολλά στραβά στην Ελλάδα που σκαλίζοντάς τα δε βαράς σε τοίχο;

Κι επειδή το αρχικό θέμα είναι το τσίρκο (μα πώς βγαίνουμε συνέχεια εκτός, η γοητεία του πολυπρόσωπου και πολυποίκιλου site :lol::lol::lol:), έψαξα και παλιότερο σχετικό θέμα (ναι, το τωρινό απλή επανάληψη είναι, έχει συζητηθεί ήδη εκτενώς) και κατάλαβα ότι γενικώς δικαστικά δε θα κινηθεί κανείς παρά μόνον όταν έχει θιγεί προσωπικά και ΣΟΒΑΡΑ, γιατί στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι αργή, ακριβή και συχνά ανύπαρκτη! Για να μην πω κι άλλα...:mad:

Επίσης, (και αυτό αφορά και άλλα θέματα) κάθε επίσημη κίνηση θέλει προσοχή γιατί η άλλη πλευρά μπορεί να απαντήσει με μηνύσεις (π.χ. για τη γνωστότατη "συκοφαντική δυσφήμιση", :| ααχ), και αν πρόκειται για ισχυρούς οργανισμούς με νομικά τμήματα καταλαβαίνετε πως δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Γι'αυτό έχω παρατηρήσει πως όταν έρθει η ώρα οι περισσότεροι υποχωρούν. Έτσι, αφού αυτό το site δεν έχει νομικό τμήμα και χρήματα, καλό είναι να κατεβάσουμε τους τόνους σε διάφορα και να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας!

Σημ. Απάντησα σχετικά στη Gemini στο post με τις ρακέτες...

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Ισμήνη:

Ξέρεις εσύ πολλά στραβά στην Ελλάδα που σκαλίζοντάς τα δε βαράς σε τοίχο;

Κι επειδή το αρχικό θέμα είναι το τσίρκο (μα πώς βγαίνουμε συνέχεια εκτός, η γοητεία του πολυπρόσωπου και πολυποίκιλου site :lol::lol::lol:), έψαξα και παλιότερο σχετικό θέμα (ναι, το τωρινό απλή επανάληψη είναι, έχει συζητηθεί ήδη εκτενώς) και κατάλαβα ότι γενικώς δικαστικά δε θα κινηθεί κανείς παρά μόνον όταν έχει θιγεί προσωπικά και ΣΟΒΑΡΑ, γιατί στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι αργή, ακριβή και συχνά ανύπαρκτη! Για να μην πω κι άλλα...:mad:

Επίσης, (και αυτό αφορά και άλλα θέματα) κάθε επίσημη κίνηση θέλει προσοχή γιατί η άλλη πλευρά μπορεί να απαντήσει με μηνύσεις (π.χ. για τη γνωστότατη "συκοφαντική δυσφήμιση", :| ααχ), και αν πρόκειται για ισχυρούς οργανισμούς με νομικά τμήματα καταλαβαίνετε πως δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Γι'αυτό έχω παρατηρήσει πως όταν έρθει η ώρα οι περισσότεροι υποχωρούν. Έτσι, αφού αυτό το site δεν έχει νομικό τμήμα και χρήματα, καλό είναι να κατεβάσουμε τους τόνους σε διάφορα και να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας!

Σημ. Απάντησα σχετικά στη Gemini στο post με τις ρακέτες...
Ναι μα εγω δεν τους "ανεβαζω":down: :hmm:

Ο Νιάου μου

Καλό είναι να είμαστε και λίγο αισιόδοξοι :up: :up: και να μην μοιρολογούμε το ένα κακό το άλλο κακό και τι πάθαμε και όλα κακά, Εντάξει όλα κακά, θα το πούμε κι αυτό, για τα κακά τι κάνουμε όμως; τα τρώμε ή παίρνουμε σκουπάκι και φαρασάκι και τα μαζεύουμε, τα πετάμε στα σκουπίδια; Εγώ προσωπικά παίρνω σκουπάκι,φαρασάκι δεν τα τρώω, ένας λόγος που μπήκα στο site και έμεινα, ήταν το θερμό καλοσώρισμα και το ωραίο και ευχάριστο κλίμα, δεν θα ήθελα να χαλάσει αυτό, μου αρέσει να συζητάω και να συμφωνώ ή να διαφωνώ είναι ωραίο να ανταλλάζεις απόψεις, δεν μου αρέσει να φανατίζομαι σε ακραία σημεία γιατί τότε τα βλέπω όλα μαύρα και δεν το θέλω αυτό, έχω όμως μια δόση μέσα μου είμαι λίγο γλωσοκοπάνα!:lol: :lol: :lol: τα κακά είναι πιο πολλά απο τα καλά αλλα δεν θα τα φάω για να γίνουν πιο λίγα γιατί θα αρρωστήσω:sick: :sick: υπάρχουν και τα σκουπίδια.
:/: Εντάξει, Νομίζω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει λιγάκι, Γιαυτό πάμε για το γκρεμό γιατί δεν κάνουμε γενικώς τίποτα μας έχει πιάσει κατάθλιψη από όλα αυτά που συμβαίνουν και δεν το έχουμε καταλάβει, είναι τραγικό που το λέω αλλα είναι κι αυτό Μια Αλήθεια απο τις πολλές. Γιατί υπάρχουν πολλές αλήθειες, όλες οι απόψεις είναι σωστές, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να πικραινόμαστε, μπορεί ο καθένας να λέει την αποψή του χωρίς όμως να μεγαλοποιεί καταστάσεις:rolleyes:

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Ναι μα εγω δεν τους "ανεβαζω":down: :hmm:
Ποιος σου είπε ότι "τους ανεβάζεις" εσύ, μάτια μου;
Ε; Να τον μαλώσω! :lol::lol::lol:

Δεν ήταν για σένα, γενικά μιλούσα. Μη "μυγιάζεσαι"!
(ουπς!!! εγώ φταίω, :redface:, έγραψα "Ισμήνη" και απευθυνόμουν σ'εσένα αρχικά, αλλά μετά γενίκευσα...)

Κατερίνα, δεν τα τρώμε καλέ (αν μπορούμε)!
Εκτός αν μας τύχει προσωπικά, φαντάζεσαι να'ναι το ζωάκι σου αυτό που θα υποστεί τα περιγραφόμενα πάνδεινα; :(:mad:
Εγώ έτσι καταλαβαίνω το "τα τρώμε".
Αλλιώς τα πετάμε ή τα προσπερνάμε αν είναι αδύνατον να τα μαζέψουμε. (ωραία συζήτηση :blink:)

Ούτ'εγώ μοιρολογώ ούτ'εσύ να πικραίνεσαι...

Bye

Λίγα για τη νομοθεσία...και μία νίκη

Μέχρι το 1993, που η Ελλάδα υπέγραψε την Συνθήκη C.I.T.E.S. (Διεθνής Συνθήκη για το Εμπόριο Ειδών υπό Εξαφάνιση) χωρίς όμως να προσαρμόσει και την νομοθεσία της ακόμη, η μετακίνηση των τσίρκο ελεγχόταν μόνο από την τελωνειακή νομοθεσία. Σε έρευνα του Δικτύου TRAFFIC (το μεγαλύτερο πρόγραμμα παρακολούθησης του Εμπορίου της Αγριας Φύσης) διαπιστώθηκε ότι το 1992 από τα 4 ιταλικά τσίρκο που έδιναν παραστάσεις στην Αθήνα, κανένα δεν είχε ελεγχθεί στο Τελωνείο, ούτε είχε εφοδιαστεί με ειδική άδεια εισαγωγής και διακίνησης ζώων, για τα οποία υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις. Το ίδιο ισχύει και για το τσίρκο στην Θεσσαλονίκη, που χρεωκόπησε εγκαταλείποντας 3 τίγρεις και 2 λιοντάρια.

Μετά το 1993, με την κατάργηση των εσωτερικών συνόρων της Ε.Ε., άρα και των τελωνειακών ελέγχων, σε συνδιασμό με την έλλειψη νομοθεσίας προς εφαρμογή της C.I.T.E.S., θεωρείται ότι το εμπόριο άγριων ζώων στην Ελλάδα είναι βασικά ανεξέλεγκτο και πιστεύεται πως η χώρα χρησιμοποιείται ως πύλη εισόδου λαθραίων ζώων στην Ευρώπη μέσω των τσίρκο.

Το παράνομο κυνήγι ειδών υπό εξαφάνιση είναι από τους κύριους προμηθευτές των τσίρκο. Αν υπολογίσουμε ότι για να συλληφθεί ένα μικρό σκοτώνεται το ενήλικο θηλυκό-μητέρα ή εξοντώνεται ολόκληρη η αγέλη, φανταζόμαστε την συμβολή των κερδοσκοπικών αυτών επιχειρήσεων στην εξολόθρευση της άγριας ζωής.

------

.
Πως δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη το Μεγάλο Τσίρκο της Μόσχας

Τον Φεβρουάριο του 1999 ένδεκα οργανώσεις της πόλης μας ενώθηκαν σε μία κοινή προσπάθεια: να μην εγκατασταθεί ξανά στην πόλη μας τσίρκο με ζώα.

Το πρώτο βήμα της εκστρατείας μας ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία στην έναρξη της κυριακάτικης παράστασης του τσίρκο που ήδη βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη, με την συμπαράσταση και κάλυψη των Μ.Μ.Ε. Ενημερώσαμε τους επισκέπτες για την σκληρή ζωή των ζώων στα τσίρκο και πολλοί δήλωσαν πως δεν γνώριζαν το θέμα και πως δεν πρόκειται να ξαναπάνε σε τσίρκο με ζώα. Ακολούθησαν άρθρα και εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Στη συνέχεια ενημερώσαμε με επιστολή τους Δημάρχους για την σκληρή πραγματικότητα και τους ζητήσαμε να μην ξαναεπιτρέψουν την εγκατάσταση τσίρκο με ζώα στην πόλη μας.

Τον Απρίλιο του 1999 εμφανίστηκαν στην πόλη μας αφίσες του Μεγάλου Τσίρκο της Μόσχας. Μάθαμε πού επρόκειτο να εγκατασταθεί και ενημερώσαμε τους περίοικους. Κανείς τους δεν ήθελε μία εστία μόλυνσης στη γειτονιά του και πολλοί ασπάστηκαν τις απόψεις μας, όταν ενημερώθηκαν για τη διαβίωση των ζώων στα τσίρκο. Έτσι, δημιούργησαν μία ομάδα που επισκεύθηκε τον Αντιδήμαρχο ζητώντας του να μην εκδώσει άδεια εγκατάστασης. Πράγματι, η άδεια δεν εκδώθηκε ποτέ και το Τσίρκο της Μόσχας δεν πέρασε καθόλου από την Θεσσαλονίκη.

https://www.argosgr.org

:up:

O Νιάου μου

Μα, δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη, ο καθένας καταλαβαίνει τα λεγόμενα των άλλων με βάση τη δική του νοοτροπία και φυσικά τις εμπειρίες του, ποιός είπε ότι όλοι καταλαβαίνουμε τα πράγματα το ίδιο; Εγώ πάντως δεν σε κατηγορώ που δεν συμφωνείς μαζί μου:|

Ο Νιάου μου

Απο Βικυ (δεν πέτυχε η παράθεση)
Τον Απρίλιο του 1999 εμφανίστηκαν στην πόλη μας αφίσες του Μεγάλου Τσίρκο της Μόσχας. Μάθαμε πού επρόκειτο να εγκατασταθεί και ενημερώσαμε τους περίοικους. Κανείς τους δεν ήθελε μία εστία μόλυνσης στη γειτονιά του και πολλοί ασπάστηκαν τις απόψεις μας, όταν ενημερώθηκαν για τη διαβίωση των ζώων στα τσίρκο. Έτσι, δημιούργησαν μία ομάδα που επισκεύθηκε τον Αντιδήμαρχο ζητώντας του να μην εκδώσει άδεια εγκατάστασης. Πράγματι, η άδεια δεν εκδώθηκε ποτέ και το Τσίρκο της Μόσχας δεν πέρασε καθόλου από την Θεσσαλονίκη.

Αυτό είναι πολύ ευχάριστο!:) Κάποιοι ενδιαφέρονται τελικά και κάτι γίνεται :up:

earthhug.gif

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Δουλευω κοντα στο Συνταγμα και καθε μερα σχεδον γινονται πορειες και ανθρωποι φωναζουν για διαφορα. Συνταξιουχοι, φοιτητες, ανεργοι, απολυμενοι... Εγινε κατι?
Βλεπετε καμια αλλαγη προς το καλυτερο? Εγω παντως οχι. Και δεν λεω να μην κανουμε τιποτα και να μεινουμε απραγοι. Αλλα θεωρω οτι ειναι δυσκολο αν οχι ακατορθωτο.
Οχι δεν εγινε τίποτα. Γιατί αυτοί που μας κουμαντάρουν, ξέρουν πολύ καλά όσα δεν ξέρουμε εμείς. Το ΄΄Διαίρει και βασίλευε΄΄ . Και φροντίζουν έτσι ώστε όλοι μας κάτι να έχουμε να χάσουμε από μια προσπάθεια εναντίων τους. Διαμαρτύρεται ένας κλάδος και προκαλεί πρόβλημα στη συγκοινωνία, και κανένας δεν νοιάζεται παρά πώς να φτάσει στον προορισμό του. Στρέφεται εναντίον των απεργών γιατί του κλείνουν το δρόμο, και την επόμενη βγαίνει αυτός και στρέφεται εναντίων του ο προηγούμενος και ούτω καθ εξής. Ετσι ποτέ καμιά δύναμη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, κανένα σκοτεινό συμφέρον δεν πρόκειται να θιχτεί και καμιά σκοτεινή εξουσία. Ολοι τους είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι στο να μας κρατάνε αποδυναμωμένους. Και μάλιστα μας έχουν κάνει να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου μεταξύ μας, να βγάζουμε μεταξύ μας τα μάτια μας. Ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back