Ψάχνω περίπου εδώ και ένα μήνα, πιτσικόκο δεν βρήκα αλλά βρήκα ένα τσούρμο άλλες γατούλες.Λογής-λογής μικρά , μεγάλα , έγκυες και ότι μπορείτε να φανταστείτε.Από τότε υποσχέθηκα στο εαυτό μου για χάρη του πιτσικόκου να τις ταΐζω καθημερινά , γιατί ίσως χάθηκε μια ψυχούλα προκειμένου να σωθούν τόσες άλλες.Είναι καθημερινό μέλημά μου , είτε βρέχει ,είτε γυρνάω κουρασμένη, είτε βαριέμαι η υποχρέωση είναι υποχρέωση.Στην αρχή φοβόντουσαν και δεν πλησιάζανε ,αλλά μετά από τόσο καιρό έχουν εξοικειωθεί και δεν μπορείτε να φανταστείτε πως κάνουν.Τρέχουν και μπλέκονται στα πόδια μου νιαουρίζοντας, χαϊδεύονται και κοιτάνε στην τσάντα να δουν τι καλό τους έφερα.Για μένα είναι όλα τα λεφτά!Η ζωή μου…. Το όνειρό μου ήταν να γίνω κτηνίατρος αλλά λόγω προβλημάτων δεν τα κατάφερα.(Νίκο σε ζηλεύω και πιο πολύ χαίρομαι για τα τυχερά ζωάκια που θα έρθουν σε σένα αργά ή γρήγορα να περιθάλψεις.)Για να έρθω στο πρόβλημά μου είναι ότι ο κόσμος είναι κακός.
Έχω υπολογίσει τα χρήματα που μπορώ να δαπανήσω στα αδέσποτα και δεν στερώ κανενός το φαΐ για να τα ταίσω.Με κοιτάνε περίεργα , σιγοψιθυρίζουν και είμαι σίγουρη ότι με σχολιάζουν αρνητικά.Μα επιτέλους γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με το τι κάνει ο γείτονας και δεν κοιτάμε τα δικά μας προβλήματα???Γουστάρω και το κάνω , δεν ενοχλώ κανέναν , δεν λερώνω με το φαγητό που τους βάζω και είμαι ικανή να τα ταΐζω ψαρονέφρι και χαβιάρι.
Ε!νυσάφι πια , γιατί άκουσα μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι «να η τρελή που ταΐζει τα αδέσποτα».Ας αφήσουμε πια το ψωμοτύρι για τα άπορα παιδάκια , γιατί γιαυτά ευθύνονται κάποιοι άνθρωποι που έχουν την υποχρέωση να τα μεγαλώσουν.Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών χωρίς οικογένεια που χρήζουν της δικιάς μας βοήθειας αλλά δεν θα μείνουν τα αδέσποτα νηστικά αιωνίως μέχρι να αποκατασταθούν όλα τα ορφανά. Είμαι κατά της χρηματικής βοήθειας ,αν και είμαι μέλος κάποιας φιλανθρωπικής οργάνωσης (αυτό και μόνο αυτό) γιατί τελικά αμφιβάλλω το κατά πόσο φθάνουν οι οικονομικές βοήθειες στον προορισμό τους.Πιστεύω ότι σαν άνθρωπος κάνω αυτό που περνάει από το χέρι μου και από την τσέπη μου και δεν χρειάζεται να δώσω σε κανέναν λογαριασμό για το αν επέλεξα να ταΐζω τα αδέσποτα. Είναι επιλογή μου και στην τελική η αγάπη που εισπράττω από τα ζώα είναι απερίγραπτη.Αυτό είναι το παράπονό μου…από τους ανθρώπους «απάνθρωπους»…και ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ…Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Μας λεγανε μεταξυ σοβαρου και αστειου τι να κανουμε, τα κακομαθαινουμε, θα μαζευτουνε και αλλα και θα γεμισουμε ψειρες κτλ. Ομως μετα απο καποιο διαστημα στην γειτονια εξαφανιστηκαν τα ποντικια και τα μικρα φιδια (ενω παλια υπηρχαν) και ξαφνικα ολες οι γυναικες αρχισαν να ταιζουν τις γατες αυτες και εμεις παψαμε να ειμαστε οι περιεργες! (ελπιζω δηλαδη) 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Και τι γινεται μετα αυτο;Φυσικα αδεσποτο!Μη σου πω ,οτι εχω ακουσει περιπτωσεις,που αρρωστησε το ζωακι τους και αντι να το πανε στο γιατρο, το αφησαν ελευθερο! Μια περιπτωση ,μου ειπε ενας συναδελφος που συνεβει στη γειτονια του,βεβαια αυτο αφορα περιπτωση σκυλου αλλα θα το πω για να δειτε τι εμαστε εμεις οι ανθρωποι!Καποιος ειχε ενα σκυλο τον κρατησε οσο του ηταν αρεστος και μετα αγορασε αλλο πιο μικρο και το πρωτο τον αφησε να φυγει!
Αλλα οπως ολοι ξερουμε τα σκυλια δεν αποχωριζονται ευκολα τα αφεντικο τους και ετσι το σκυλι ξημεροβραδιαζοταν κατω απο το μπαλκονι , του εν λογω κυριου,κλαιγοντας και το καινουριο σκυλακι απολαμβανε τη θαλπωρη της οικογενειας!Μολις το ακουσα εβαλα τα κλαμματα.Τι ειμαστε ,χειροτεροι κι απο τα ζωα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Θα ακούσουμε πολλά όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα ζώα, υπάρχουν "άνθρωποι" που θεωρούν τον εαυτό τους φιλόζωο, που ίσως και να έχουν ενα ζωάκι στο σπίτι τους, αλλά έξω απο αυτό... ΟΧΙ μέσα στο σπίτι. Γιατί; πολλές οι δικαιολογίες... λερώνουν, αφήνουν τρίχες, να μην ακουμπάνε στα κρεβάτια τους.. κλπ.,Εντάξει δεν λέω ότι δεν τα αγαπούν, αλλά για μένα ή έχεις ζωάκι στο σπίτι ή δεν έχεις.... Τι πάει να πεί "όχι μέσα";
Είμαι άνθρωπος που ότι ζώο και αν είχα ήταν πάντα μέσα. Μεγάλο ή μικρό δεν έχει σημασία, όπως ζούσα εγώ, ζούσε και εκείνο. Κοιμόταν στον ίδιο χώρο, ένιωθε την ίδια ζεστασιά, την αγκαλιά μου, τα χάδια μου..
Ακόμα και το Ιγκουάνα που είχα, κοιμόταν δίπλα απο το κρεβάτι μου (προς σίχαμα μερικών στο σπίτι...
), ακόμα και ο παπαγάλος που είχα με φίλαγε στα χείλη...ευτυχώς στην γειτονιά μου είναι οι περισσότεροι φιλόζωοι και έτσι υπάρχει σε κάθε γωνία απο ενα κυπελάκι με φαγητό και νερό για τις αδέσποτες γατούλες, οι οποίες παρεπιπτώντος είναι όλες τροφαντές και χορτάτες...
Δεν ξέρω αν φταίει η περιοχή και ο κόσμος που μένει εδώ, (και δεν το εξετάζω), μού φτάνει το ότι βλέπω όλες τις γάτες της περιοχής (και είναι πολλές) να είναι καλά..
και βέβαια όχι οτι τα τρώνε ,δεν πιστεύω καν να ασχολούνται μαζί τους , απλά τα ποντίκια φοβούνται και δεν πλησιάζουν.Ετσι-έτσι να πηγαίνουν στους κακούς γείτονες.
Όσο για τα άρρωστα ζώα Φλώρα έχω ένα χάσκι στην μητέρα μου εδω και 8 χρόνια.Μια μέρα για κακή μου τύχη (που έγινε μπροστά μου) ανακαλύψαμε ότι είναι επιληπτικό.Αν και η μητέρα μου σκεφτόταν να τον δώσουμε όχι για τίποτα άλλο, αλλά επειδή είναι σε διαμέρισμα και εκείνη τρέχει με τα εγγόνια,μετά από αυτό μας είπε πολύ αυστηρά ότι τώρα μετά από αυτό ΔΕΝ υπάρχει καμμία περίπτωση να δωθεί το σκύλι.Τους ανθρώπους δηλαδή όταν αρρωστήσουν τους πετάμε?Η περίπτωση που ανέφερες είναι απάνθρωπη.Για όλα φταίει η νομοθεσία...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειλικρινά δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω τις σκέψεις αυτές...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μετά όμως δούλευα στο σπίτι για αρκετά χρόνια κ είχα το χρόνο να ασχοληθώ κανονικότητα με τη γατοκοινότητά μου. Πρωί-βράδυ κατέβαινα κ τα τάιζα, με είχαν μάθει πλέον. Στην αρχή με όλο το θάρρος της άγνοιάς μου, έβαζα τα κυπελλάκια, νερό κ.λπ. Έτσι, γνώρισα από την καλή κ τους γείτονές μου, που μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσα. Άλλοι με αντιμετώπισαν σαν τρελή που δεν έχει τι να κάνει κ ασχολείται με τις γάτες, οι περισσότεροι μου έκαναν συστάσεις να μην αφήνω εδώ ή εκεί τροφή γιατί βρωμίζω κ.λπ. Ελάχιστοι, συγκεκριμένα τρεις σε 6 πυκνοκατοικημένα τετράγωνα, μου έδωσαν συγχαρητήρια κ με βοήθησαν. Στο τέλος πάντως βαρέθηκα τις αντεγκλήσεις κ τις φιλονικίες κ σιχάθηκα κυριολεκτικά το ανθρώπινο γένος. Μια χαρά αγνοούσαν την ύπαρξη των αδέσποτων μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα να τα ταΐσω, τότε θυμήθηκαν την παρουσία τους ως βρωμιά! Από πότε οτιδήποτε ζωντανό είναι βρωμιά; Αναρωτιέμαι εγώ…
Ε, τώρα κυκλοφορώ κ εγώ στις σκιές μαζί με τις κυριούλες με τις σακούλες. Δειλία θα πείτε… Μπορεί, όμως δεν έχω καμία όρεξη να έρχομαι σ’ επαφή μ’ αυτούς τους ανθρώπους, το μυαλό μου δεν μπορεί να δεχτεί τις νοοτροπίες τους, προσβάλλουν τη λογική μου.
ladycat
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
Κατερίνα Χαρισιάδου
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:Το πρόβλημα δεν είναι ότι βρίζουν εμένα, το πρόβλημα είναι ότι στρέφουν την κακία τους στα έρημα τα αδέσποτα....![]()
![]()
![]()
Συμφωνώ απόλυτα, γι'αυτό και όταν ταϊζω κανένα γατί πλην αυτών που έχουν "εγκατασταθεί" μόνιμα γιατί μυριστήκανε την δουλειά (Μαυρούλα, Μανούλα κ.λ.π), το κάνω αργά το βράδυ και όχι κοντά στο σπίτι μου. Έχουμε, βλέπετε, και κακή γειτόνισσα. Μία, αλλά αρκεί να κάνει το κακό... Και σε αυτό το σημείο θέλω να ρωτήσω την Ladycat για την ιστορία με τον τρελό που ανέφερε. Τί ακριβώς είχε συμβεί; Τον έπιασες επ' αυτοφώρω; Είχες υποψία; Και τί έκανες; Αν υπάρχει κάπου αλλού στο forum η ιστορία αυτή, μπορείτε να με κατευθείνετε πού θα την βρώ; Μ'ενδιαφέρει γιατί είμαι σχετικά πρόσφατα παθούσα...

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

Κατερίνα Χαρισιάδου
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:Εγώ ξέρω στα σίγουρα ότι κάποιος από τους γείτονές μου την έκανε τη δουλέιά στο παρελθόν. Δεν ξέρω όμως ποιός... Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω τίποτα...![]()
Δεν είναι όμως πολύ εξοργιστικό αυτό; Εγώ έχω αρχίσει και το "χάνω". Ακούω τσικ το βράδυ και πετάγομαι...Το θέμα είναι ότι είμαι και 99, 9% σίογουρη για το ποιά το έκανε και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω
;! Δεν έχουμε πεί ποτέ ούτε καλημέρα από τότε που μετακομίσαμε εδώ (και μιλάμε για μια γειτονιά που είτε από ενδιαφέρον είτε από περιέργεια πάντα σου λέει έναν λόγο) και ούτε καν έχει έρθει ποτέ να διαμαρτυρηθεί. Αλλά η συγκεκριμένη είναι γενικά παράξενη. Κάθε φορά που την βλέπω μου' ρχεται να κάνω τα χειρότερα. Και θα τα κάνω αν ξανασυμβεί κάτι άσχημο. Έχω μάθει επίσης από άλλους γείτονες που έχουν ή ταϊζουν γάτες ότι κάθε άνοιξη συμβαίνει το ίδιο πράγμα και στο ίδιο σημείιο (στο πίσω μέρος του σπιτιού μας
). Τί να κάνω; Να την πιάσω αρχικά με το καλό και να της πώ ότι οι γάτες μας είναι στειρωμένες (κάτι που δεν συνέβαινε πριν έρθουμε εμείς εδώ) και ότι έχω το νού μου γιατί κάποιος μας τις δηλητηρίασε (ναι, ναι θα κάνω τον μ...κα) ή να την αρχίσω κανονικά στους τραμπουκισμούς εξ αρχής; Να ξέρει, δηλαδή, ότι αν ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο τα δικά της λάστιχα μπορεί να ξεφουσκώσουν
. Και το εννοώ! Εσύ Χουζούρη πώς το έχεις χειριστεί μέχρι τώρα; Έχεις μιλήσει σε κάποιον που υποψιάζεσαι; Αν ναί τί είπες;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
ΣυμφωνώΑρχική Δημοσίευση από sofiagal:Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών χωρίς οικογένεια που χρήζουν της δικιάς μας βοήθειας αλλά δεν θα μείνουν τα αδέσποτα νηστικά αιωνίως μέχρι να αποκατασταθούν όλα τα ορφανά.
Αα…αυτοί που λένε συνέχεια για τα παιδιά ούτε γι αυτά νοιάζονται, ψέματα λένε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Ξύπνα ν ακούσεις τη φωνή που σήκωσαν τ αγρίμια, τα ήμερα κρυφτήκανε και βγήκαν τα θρασίμια...Αρχική Δημοσίευση από Silmoril:Ε, τώρα κυκλοφορώ κ εγώ στις σκιές μαζί με τις κυριούλες με τις σακούλες.
έλεγε ένα τραγούδι κάποτε
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool