purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κίττυ
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό τα λέει όλα!Έχει το σκυλάκι 10 χρόνια και θα το δώσει επειδή μετακομίζει και θα της χαλάνε τα πλακάκια;;!!!σήμερα μου είπαν ότι μια κοπέλα που μετακομίζει σε δικό της σπίτι (καινούργιο) δεν θα πάρει την σκυλίτσα της μαζί που την έχει 10 χρόνια...
Ουδέν (περαιτέρω) σχόλιον!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
καλα μιλαμε αυτη επρεπε να την εχω γειτονισσα πωπω τι θα της εχωνα μιλαμε τον εξαψαλμο κυρα μου τι το ηθελες το σκυλι τοτε κ το παιδι της θα το εδινε για υιοθεσια για ναμμηντ ης λερωνει τους τοιχους? α ρε σφαλιαρες που θελει ο κοσμοςΑρχική Δημοσίευση από Κίττυ:Αυτό τα λέει όλα!Έχει το σκυλάκι 10 χρόνια και θα το δώσει επειδή μετακομίζει και θα της χαλάνε τα πλακάκια;;!!!![]()
Είναι αξιολύπητη...
Ουδέν (περαιτέρω) σχόλιον!
anabou
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Είναι η σημερινή γυναίκα του πρώην άντρα μου... Λατρεύει την Ρόζη (τουλάχιστον έτσι δείχνει) αν και απο τότε που έκανε τον μπουλούκο (τον γιό της) το έχει παραμελήσει το σκυλάκι.. Να φανταστείτε όποτε πάω σπίτι τους, εγώ θα ταίσω την Ρόζη, εγώ θα θυμηθώ ότι πρέπει να φάει κάτι, να της βάλω καθαρό νερό... κλπ....
Απλά το πρόβλημα ξεκινάει απο τον πρώην άντρα μου, ο οποίος εκείνος δεν θέλει ουσιαστικά να πάει το σκυλί στο καινούργιο τους σπίτι... απλά εκείνη δεν φέρνει αντίρρηση. Κατά τα άλλα είναι πολύ στεναχωρημένη....
Πρέπει να του τα ψάλω ενα χεράκι....... για να καταλάβει πως θα είναι η Ρόζη χωρίς αυτούς....
Amelie
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ και ο καλός μου αποφασίσαμε να πάμε για μια απογευματινή βουτιά..Φτάσαμε Βάρκιζα κατα τις 7 και κατεβήκαμε από ένα μονοπάτι προς την θάλασσα...Ηταν και κάποιοι άλλοι εκεί...Και ξαφνικά βλέπω μια γατούλα...πανέμορφη...Φαινόταν μικρούλι...Της έκανα ψιτ και απλωσα το χέρι μου και ήρθε και μου τριβόταν..Την χαϊδεψα...Βέβαια και εγώ και ο καλός μου αναρωτηθήκαμε πως την βγάζει η γατούλα εκεί κοντά στα βράχια...Μας είπε μια κυρία οτι την ταϊζει αλλα δεν ήθελε να την πλησιάσει (φοβόταν λέει το γατούνι...)...Σε λίγο βγήκε και ένας κύριος από την θάλασσα και την χάιδευε και αυτός ...και εκεί που λέγαμε τι θα απογίνει η γατούλα το χειμώνα αποφάσισε να την υιοθετήσει μαζί με τις άλλες τρείς που είχε στο σπίτι..Ο καλός μου τον βοηθήσε να την βολέψει στην μπαγκαζιέρα της μηχανής μέχρι να την πάει στο σπίτι του και από ότι μου είπε ήταν πολύ ήρεμη και χαδιάρα...
Και τελικά η γατούλα (μάλλον κοριτσάκι ήταν) βρήκε σπίτι.......Και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό...
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλά μόνο έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα. Κανένας δεν μπορεί να πείσει με το ζόρι τον άλλο να πάρει ζωάκι. Και αν είναι της γνωστής σχολής "του προσηλυτισμού" (
skai-animals
Δραστήριο μέλος
Κάθε χρόνο εκατομμύρια σκυλάκια και γατάκια αφήνονται στον δρόμο, μόνο και μόνο διότι η ανθρώπινη ματαιοδοξία δεν συμβαδίζει με τα αιτήματά τους για αγάπη και αφωσίωση. Το μέλλον τουσ κρίνεται αρκετά προβλεπόμενο... τα καθαρόαιμα, τα οποία αγοράζουν χαριτωμένες οικογένειες, λόγο ότι και τα καθαρόαιμα είναι τόσο χαριτωμένα(!!!) - αλλά στην πορεία κρίνονται τέρατα!!! αφήνονται απροστάτευτα και αστείρωτα στους δρόμους.Από τα ζώα αυτά μόνο το 10% θα επιβιώσει από τισ κακουχίες, την ασσιτεία, την λειψυδρία, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους όπου τα κακοποιούν! Το 3% θα περιθάλψει κάποιος ζωόφιλοσ πολίτης ή κάποιο ανάλαογο σωματείο, ή στην χειρότερη περίπτωση κάποιοπς μεσάζων ώστε να τα πουλήσει για αναπαραγωγή ή ακόμη και για πειράματα!(Βλέπετε, είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα των αδέσποτων που ακόμη κι αν εκατομμύρια ζώα το χρόνο υιοθετούνται τα αδέσποτα δεν παύουν να υπάρχουν!!!)
Τα υπόλοιπα ζωάκια, για κάποιο διάστημα θα παραμείνουν στον δρόμο, όπου και θα αναπαραχθούν με αποτέλεσμα εκατοντάδες ημίαιμα αδέσποτα, τα οποία θα μείνουν για όλη τους την ζωή στα αζήτητα!!! Μερικά ίσως υιοθετηθούν ή φιλοξενηθούν από ζωόφιλους. Τα υπόλοιπα όμοσ δεν θα έχουν αίσιο τέλοσ... Βλέπετε ο έλληνας έχει μάθει να συνδέει τους όρους "σκύλοσ" και "γάτα" μόνο με τις αντίστοιχες φυλέσ! Για τους περισσότερους δυστηχώς, τα ημίαιμα σκυλάκια δεν αξίζουν δράμι αγάπης και στοργής, πόσο μάλλον τροφή, όπου κοστιζει και κάμποσα χρήματα!Αλλά το συμαντικότερο, στην ελλάδα τα ημίαιμα ζωάκια δεν μπορούν οι έλληνεσ να τα δειχνουν στους φίλους τους και να περιφανέυοντε...γιατί απλώς είναι ημίαιμα!!!Και η μόδα δεν θα γυρίσει ποτέ να ασχολιθεί με αυτά.Ετσι από αυτά μόνο το 1-2% θα βρει σπιτάκι. Τα υπόλοιπα θα ζήσουν ίσως για όλη την σύντομη ζωή τους στον δρόμο. Θα κακοποιηθούν, θα πεινέσουν, θα ποδοπατηθούν μέχρι την στιγμή που θα ξεψυχίσουν και κανείς δεν θα αντιλιφθεί καν πωσ έζησαν!
Η τύχη του 97% των αδέσποτων είναι ο βέβαιοσ θάνατοσ. Γιατί στην ελλάδα δεν υπάρχει παιδία και σεβασμός προς την ζωή. Δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί και ευαισθησίες.Είναι μαι χώρα που ακόμη και το ελληνικό κράτος την χλευάζει. Είναι δυνατόν να μην χλευάσει τα "πλάσματα ενώς κατότερου Θεού" όπωσ θα τα χαρακτήριζαν κάποιοι???
Για όλους τους παραπάνω λόγους, πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε...
Να μην αφήσουμε να συνεχιστει η αδιαφορία απέναντη στην ζωή. Όλα τα ζώα είναι κομμάτια αυτής της αλυσίδας. είναι κμμάτια, που άν κάποτε χάνονταν ο άνθρωπος θα παίθεναι από την μοναξιά την πνευματικη και ηθική...
Ας στιρίξουμε όλοι από την πλευρά μας τα δικαιώματα των ζώων αυτών στην ζωή...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
δικιο εχεισ... δεν τα εχω βαλει με τισ ρατσες, καθε άλλο έχω και σκυλο και γατα ρατσασ. αλλα με στεναχωρει που τα βρηκα στον δρομο!!!! το9 θέμα δεν ειναι κατα των φυλων, αλλα κατα του να τα παραταμε στον δρομο, η να βλεπουμε το κακο(π.χ. κακοποιηση κλπ)και να μην αντιδράμε! βεβαια αυτο δεν εχει να κανει με όσουσ επισκεπτοονται αυτον τον κομβο, διοτι εδω όσοι δουν το ποστ θα ειναι συγουρα ζωοφιλοι! εχει να κανει δυστηχωσ με την γενικη αδιαφορια! αυτο ειναι μοναχα μια παρουσιαση τησ καταστασησ...(πωσ ξεκιναν τα αδεσποτα να υπαρουν)
θα ηθελα να υιοθετησω οικονικα καποιο παιδακι, αλλα δεν συμφωνω με καποια άλλα θεματα που τυθονται σε αυτο το κομματι!
παντωσ η αληθεια ειναι αυτο που λεσ... οι ανθρωποι δεν ασχολουνται γενικοτερα με προβληματα περα απο τα δικα τουσ!!! με οτι αυτο συνεπαγετε σε ορφανα παιδια, αδεσποτα κλπ!!!
Desdemona
Διάσημο μέλος
Ο καθένας επιλέγει να βοηθήσει όποιο είδος του ζωικού βασιλείου θέλει. Δεν καταλαβαίνω γιατί η φιλοζωία θα πρέπει να είναι συνυφασμένη με τη φιλανθρωπία, και μάλιστα να εφαρμόζεται μόνο όταν έχει εφαρμοστεί πρώτα και στο μέγιστο δυνατό η δεύτερη.
Και, με συγχωρείτε πολύ, αλλά τα αδέσποτα δεν έχουν προσαρμοστεί στους δρόμους. Προσαρμοσμένο είναι ένα ζώο που τρέφεται (ή και τρέφει), ζει, αναπαράγεται, πεθαίνει μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον, κινδυνεύοντας από φυσικούς εχθρούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να χαιρόμαστε τόσο πολύ για τη φυσική επιλογή των αδεσπότων, που αφήνει ένα ελάχιστο ποσοστό "δυνατών" ζώων να επιβιώσει, και να μη σκεφτούμε ότι τα υπόλοιπα, αδύναμα και μη προνομιούχα αδέσποτα που είχαν την ατυχία να γεννηθούν υπό αυτές τις συνθήκες, καλό θα ήταν να μην είχαν γεννηθεί ποτέ!
skai-animals
Δραστήριο μέλος
εγω προσωπικα δεν θα ειχα ασχολιθει τοσο με το θεμα των αδεσποτων αν τα ζωα αυτα ζουσαν στο φυσικο τουσ περιβαλλον(δηλαδη στην υπαιθρο) είχαν εξασφασλισμενο τροφη και νερο, και καποια στεγη φυσικη, και γενικοτερα τισ καταλληλεσ συνθηκεσ ωστε να ζησουν και να αναπαραχθουν συμφωνα με τουσ κανονεσ που οριζει η φυση. και φυσικα χωρισ να κυνδινευουν απο καλοθελητεσ που δεν τα εκτιμουν, τα κακοποιουν κλπ.
αλλα δυστηχωσ δεν ζουμε σε εναν κοσμο αγγελικα πλασμενο!!!
όποτε τα ζωα που βρησκονται αυτη την στιγμη στον δρομο ΚΥΝΔΙΝΕΥΟΥΝ!!!
διαφορετικα και το οριο ζωησ τουσ δεν θα ηταν τοσο χαμηλο όσο την σημερινη εποχη!!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Επισης το βρισκω ειρωνικο να ζεις μες τις ανεσεις σου ενω ξερεις πως καποιο παιδακι στην αφρικη πειναει. Το ιδιο ισχυει και για τα αδεσποτα. Εχετε σκεφτει ποσα αχρηστα αντικειμενα εχουμε ακριβοπληρωσει; Ποσα αδεσποτα θα μπορουσαμε να εχουμε στειρωσει με εκεινα τα χρηματα; Ποσο κοσμο θα ειχαμε βοηθησει;
Σε καμια περιπτωση δεν εννοω να μη βοηθαμε τα αδεσποτα. Μηπως ομως τα βοηθαμε με λαθος τροπο; Μηπως θα επρεπε να επικεντρωθουμε περισσοτερο στην στειρωση παρα στην διατροφη τους;
Desdemona
Διάσημο μέλος
Πέρα από την κοινή λογική, την οποία ελπίζω πως διαθέτω και η οποία επ' ουδενί δεν μου έχει αποδείξει την επιτυχία των αδεσπότων στις πόλεις (το αντίθετο μάλιστα), θα ήθελα να επισημάνω πως φυσικά και δεν πρόκειται να εξαφανιστούν τα αδέσποτα από τους δρόμους όσο υπάρχει η ανθρώπινη παρέμβαση σ' αυτό. Και πάλι, δηλαδή, η φύση δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά, ακόμα κι αν καταχρηστικά θεωρούσαμε πως το περιβάλλον της γάτας και του σκύλου έχει αλλάξει. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να εξαφανιστεί ένα ζώο ράτσας, ας πούμε, το οποίο εγκαταλείπεται στο δρόμο από τον ιδιοκτήτη του...αν τα αδεσποτα δεν ηταν επιτυχημενα στο περιβαλλον στο οποιο ζουν θα ειχαν εξαφανιστει. Παρατηρουμε ομως το ακριβως αντιθετο, αναπαραγονται και αυξανονται πληθυσμιακα.
aretha
Περιβόητο μέλος
Συμφωνώ. Η ποιότητα ζωής όμως, ακόμα κι αν με βιολογικούς όρους δεν έχει τόση σημασία όσο η αύξηση του πληθυσμού, είναι πολύ πιο σημαντική, δεν είναι;Το αν το ζωο ζει ασχημα ειναι αλλο θεμα.
Ακριβώς! Στη στείρωση και παράλληλα στην διατροφή και περίθαλψη (και όσο γίνεται στην αποκατάστασή τους σε σπίτια) των ήδη υπάρχοντων ζώων.Μηπως θα επρεπε να επικεντρωθουμε περισσοτερο στην στειρωση παρα στην διατροφη τους;
skai-animals
Δραστήριο μέλος
αν τα αδεσποτα δεν ηταν επιτυχημενα στο περιβαλλον στο οποιο ζουν θα ειχαν εξαφανιστει. Παρατηρουμε ομως το ακριβως αντιθετο, αναπαραγονται και αυξανονται πληθυσμιακα. Το αν το ζωο ζει ασχημα ειναι αλλο θεμα. Το περιβαλλον της γατας και του σκυλου εχει αλλαξει εδω και κατι χιλιαδες χρονια. Το φυσικο τους περιβαλλον ειναι πλεον οι πολεις και οπου υπαρχουν ανθρωποι. Κινδυνοι υπαρχουν παντου, το αν θα βοηθησεις ενα αδεσποτο δεν ξερω αν πραγματικα θα ειναι για το καλο του. Αν εβρισκα αδεσποτο σε κακη κατασταση θα το μαζευα, οπως και εκανα οταν κατεβηκα ελλαδα. Το θεμα ομως ειναι οτι οσο τα φροντιζουμε περισσοτερο (τα ταιζουμε, τα προσεχουμε) τοσο πιο ευνοικες κανουμε τις συνθηκες για την αναπαραγωγη τους. Οταν ομως στειρωθουν η κατασταση αντιστρεφεται.
Επισης το βρισκω ειρωνικο να ζεις μες τις ανεσεις σου ενω ξερεις πως καποιο παιδακι στην αφρικη πειναει. Το ιδιο ισχυει και για τα αδεσποτα. Εχετε σκεφτει ποσα αχρηστα αντικειμενα εχουμε ακριβοπληρωσει; Ποσα αδεσποτα θα μπορουσαμε να εχουμε στειρωσει με εκεινα τα χρηματα; Ποσο κοσμο θα ειχαμε βοηθησει;
Σε καμια περιπτωση δεν εννοω να μη βοηθαμε τα αδεσποτα. Μηπως ομως τα βοηθαμε με λαθος τροπο; Μηπως θα επρεπε να επικεντρωθουμε περισσοτερο στην στειρωση παρα στην διατροφη τους;
η στειρωση που αναφέρεισ ειναι απο τησ καλυτερεσ μεθοδουσ για τον περιορισμο των αδεσποτων. αλλα πολλοι ιδιοκτητεσ οπου διατυρουν καοποιο ζωακι δεν ενδιαφερονται παντα για το καλο αυτου του ζωου! κι οταν θα ερθει η ωρα να το πεταξουν στον δρομο δεν προκειτε να πληρωσουν και περιπου 100 ευρω την στειρωση του!!!
κατα την δικη μου αποψη η ζωοφιλια ειναι μια κινηση ωστε να βοηθισει κανεισ ενα ειδοσ να συνεχισει να υπαρχει. μπορει τωρα τα σκυλια και τα γατια να εξακοουθουν να αναπαραγονται. αυτο δεν συμαινει πωσ ζουν καλα. αυτο συμαινει πωσ ολο και περισσοτεροι ανθρωποι πετανε αστειρωτα τα ζωα τουσ στον δρομο!!! ενασ σκυλοσ αδεσποτοσ εχει μεσο ορο ζωησ τα 5 ετη, αντιθετα ενασ οικοσιοτοσ μπορει να αγγιξει και τα 20!!!
το αν περνα καλα μια ζωη δεν το μετραμε με βαση το αν αναπαραγεται, αλλα ε βασει τον μεσω ορο ζωησ τησ σε σχεση με τον ιδανικο και προβλεπομενο χρονο ζωησ.
συγουρα, πολλοι ανθρωποι εχουν εκλαβει λανθασμενα την ζωοφιλια, και χρειαζονται να αναθεωρισουν καποια πραγματα. αλλα θεωρω πωσ θα επρεπε και το ιδιο το κρατοσ να θεσπισει ενα μαθηνμα ζωοφιλιασ σχετικο στα σχολεια.
ισωσ ακουγονται υπερβολικα ολα αυτα, αλλα καθε ανθρωποσ επιλεγει πιο ειδοσ θα βοηθησει! σε αυτην τη ζωη ότι κανουμε ειναι χρησιμο να συμβαινει, αλλιωσ τα πραγματα θα ηταν πολυ χειρωτερα. ασ βοηθαμε τουσ φτωχουσ, τουσ απορπυσ τα ορφανα, αλλλα δεν μασ εμποδιζει τιποτα να βοηθαμε και τα αδεσποτα!!!
skai-animals
Δραστήριο μέλος
1. αναλαμβανουμε να στειρωσουμε κι να εμβολιασουμε όσα πρισσοτερα αντεχει η τσεππη μασ(τουλαχιστον!)
2. απευθυνομαστε σε ζωοφιλικα σωματεια ωστε να βρεθει καποιο σπιτακι
3. αν δεν μπορουμε να τα υιοθετισουμε(γιατι συγουρα θα ειναι παρα πολλα) φροντηζουμ να μην τουσ λειψει το φαγητο και το νερο
4. καταγγελουμε καθε πραξη κακοποιησησ ζωου
5. σεβομαι την ζωη που βρισκεται γυρο μου
6. δεν παω σε τσιρκο με ζωα γιατι γνωριζω καλα πωσ τα τσιρκο αυτα ταιζουν τα αγρια ζωα τουσ με αδεσποτα σκυλακια και γατακια!
7. αν θελησω ποτε ζωακι, ξερω καλα πωσ θα το βρω στιον δρομο!
8. προοθω τισ ιδεες μου για φιλοζωια σε ολουσ τουσ φιλουσ και γνωστουσ μου!
9. δεν αγοραζω γουνεσ γιατι ξερω καλα πωσ στην κινα τουλαχιστον τα αδεσποτα σκυλια και γατια καταλυγουν να γινονται γουνεσ!
10. ελεγχουμε παντα την υγεια των αδεσποτων ωστε να περιοριστουν και οι ασθενειεσ όπου τα αφορουν!
skai-animals
Δραστήριο μέλος
ειμαι υπερ των δικαιοματων των ζωων, οπωσ και των δικαιοματων των ανθρωπων...αυτοσ ειναι ο δρομος του ολοκληρομενου ανθρωπου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool