Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiara1
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεκτα τροποι να κανουμε πιο ευκολη την ζωη των αδεσποτων!!!
6. δεν παω σε τσιρκο με ζωα γιατι γνωριζω καλα πωσ τα τσιρκο αυτα ταιζουν τα αγρια ζωα τουσ με αδεσποτα σκυλακια και γατακια!
7. αν θελησω ποτε ζωακι, ξερω καλα πωσ θα το βρω στιον δρομο!
9. δεν αγοραζω γουνεσ γιατι ξερω καλα πωσ στην κινα τουλαχιστον τα αδεσποτα σκυλια και γατια καταλυγουν να γινονται γουνεσ!
Επετρεψέ μου να συμπληρώσω στα παραπάνω:

6. Δεν ειναι μόνο τα γατάκια και τα σκυλάκια ζωάκια που χρειαζονται προστασία γι αυτο λοιπον δεν παω σε τσίρκο γιατι βασανίζουν και κακοποιουν άγρια ζώα λέγοντας πως τα εκπαιδεύουν ζουν σε ασφυκτικά κλουβια και ταξιδεύουν απο χώρα σε χώρα κάτω απο άθλιες συνθήκες και τέλος ταιζουν τα αγρια ζωα τους με αδεσποτα σκυλακια και γατακια! Αυτα τα ζώα ανήκουν στην φύση και όχι στους ίδιους.

7. η σε κάποιο σωματίο και πως αν θέλω κάποιας ράτσας ζωάκι που είναι δικαίωμα του καθένα απευθήνομαι σε κάποιον σοβαρό εκτροφέα. Αγοράζω ζώο μονο αν έχει χαρτια
και ποτέ απο ιδιώτη ή απο πετ σοπ.
9. Δεν είναι μόνο τα σκυλάκια και τα γατάκια ξαναλέω ζώα που χρειάζονται προστασία Δεν αγοράζω γούνες γιατι και στην ελλαδα ζουν και σφάζονται κάτω απο αθλιες συνθήκες και με πολύ βασανιστηκους τρόπους αλεπούδες λύκοι και άλλα πανέμορφα άγρια ζώα τα οποία κάποια απο αυτά είναι και ίδη προς εξαφάνιση.

Φιλικά πάντα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
συμφωνω απολυτα!! Ακομα και οι οχιες δεν αξιζουν φρικτο θανατο μονο και μονο επειδη εχουν λιγο δηλητηριο![]()
και εχουν και αυτα..τα ΙΔΙΑ ακριβως δικαιωματα πανω στη γη με ολα τα υπολοιπα ζωντανα.....

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ηρω με εκπλησεις....δε συμφωνω καθολου με αυτα που λες! Πολλοι με ρωτουν γιατι αποφασισα να σωζω αδεσποτα κι οχι παιδακια.Ολοι με κατι ασχολουνται.Μπορουμε να σωζουμε ολους?Τοτε θα το εκανα πιστεψε με! Αλλα δε γινονται αυτα στην καθημερινη ζωη...Αυτο δε σημαινει πως αν δω ενα παιδακι κακοποιημενο στο νηπιαγωγειο που θα δουλευω θα το αφησω να περασει ετσι!!Αλλα δεν μπορουμε να σωσουμε ολα τα παιδακια της Αφρικης.Οτι μπορω απο θεμα οικολογιας κανω και αυτο που ασχολουμε πιο πολυ ειναι τα δεσποτα.Ολοι με κατι ασχολουνται πιο πολυ.δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα εχεις βαλει με τις ρατσες. Αλλωστε και τα περισσοτερα αδεσποτα ρατσας ειναι: κοινη ευρωπαικη. Δεν βλεπεις ποσα γατια ρατσας εχουν αρχισει να εμφανιζονται στους δρομους; Τυγχανει τα κοντοτριχα που βλεπεις στον δρομο να ειναι πιο διαδεδομενα και πολλοι τα βλεπουν ως συνηθισμενα και προτιμουν καποια αλλη ρατσα. Τα ρατσας δεν ευθυνονται σε καμια περιπτωση για την κατασταση που επικρατει. Εδω αφηνουμε ατομα του ειδους μας να πεθαινουν και εσυ περιμενεις να βοηθησουμε τα αδεσποτα; Ξερεις τι γινεται στην αφρικη και την ασια; Ξερεις ποσα εκατομμυρια ανθρωποι πεθαινουν απο πεινα, αρρωστιες, πολεμους τον χρονο; Καλως ή κακως τα αδεσποτα αναπαραγονται στους δρομους και ειναι προσαρμοσμενα σε αυτες τις συνθηκες. Καποια θα πεθανουν, καποια θα ζησουν περισσοτερο. Μεσα στον κυκλο της ζωης ειναι αυτο. Τα αδυναμα πεθαινουν, τα πιο δυνατα συνεχιζουν. Αυτο που μπορουμε να κανουμε ειναι να μη παραταμε τα ζωα μας και να τα στειρωνουμε. Ειναι αδυνατο να βρεθει σπιτι για καθε ζωακι. Εχεις σκεφτει επισης να υιοθετησεις και ενα παιδακι εκτος απο ενα γατακι; Μηπως ειμαστε και εμεις ιδιοι με αυτους που κατακρινεις; Μηπως θελεις και εσυ το δικο σου παιδι και το ορφανο το βλεπεις μειονεκτικα;
Με το ιδιο σκεπτικο θα επρεπε αυτοι που δουλευουν στο χαμογελο του παιδιου να ειναι και φιλοζωοι!?!?!
Δεν κολλαει λογικα..Ας κραξουμε αυτους τους αναισθητους που δεν ενδιαφερονται ουτε για οικολογια,ουτε για τα παιδακια,ουτε για τα ζωα παρα μονο για την παρτη τους και τα λεφτα τους!
αν τα αδεσποτα δεν ηταν επιτυχημενα στο περιβαλλον στο οποιο ζουν θα ειχαν εξαφανιστει. Παρατηρουμε ομως το ακριβως αντιθετο, αναπαραγονται και αυξανονται πληθυσμιακα. Το αν το ζωο ζει ασχημα ειναι αλλο θεμα. Το περιβαλλον της γατας και του σκυλου εχει αλλαξει εδω και κατι χιλιαδες χρονια. Το φυσικο τους περιβαλλον ειναι πλεον οι πολεις και οπου υπαρχουν ανθρωποι. Κινδυνοι υπαρχουν παντου, το αν θα βοηθησεις ενα αδεσποτο δεν ξερω αν πραγματικα θα ειναι για το καλο του. Αν εβρισκα αδεσποτο σε κακη κατασταση θα το μαζευα, οπως και εκανα οταν κατεβηκα ελλαδα. Το θεμα ομως ειναι οτι οσο τα φροντιζουμε περισσοτερο (τα ταιζουμε, τα προσεχουμε) τοσο πιο ευνοικες κανουμε τις συνθηκες για την αναπαραγωγη τους. Οταν ομως στειρωθουν η κατασταση αντιστρεφεται.
Επισης το βρισκω ειρωνικο να ζεις μες τις ανεσεις σου ενω ξερεις πως καποιο παιδακι στην αφρικη πειναει. Το ιδιο ισχυει και για τα αδεσποτα. Εχετε σκεφτει ποσα αχρηστα αντικειμενα εχουμε ακριβοπληρωσει; Ποσα αδεσποτα θα μπορουσαμε να εχουμε στειρωσει με εκεινα τα χρηματα; Ποσο κοσμο θα ειχαμε βοηθησει;
Σε καμια περιπτωση δεν εννοω να μη βοηθαμε τα αδεσποτα. Μηπως ομως τα βοηθαμε με λαθος τροπο; Μηπως θα επρεπε να επικεντρωθουμε περισσοτερο στην στειρωση παρα στην διατροφη τους;
Πρωτον πιστευω οτι πρεπει να νοιαστουμε τοσο για την διατροφη οσο και για την στειρωση! Αν δεν ταιζω εγω τα αδεσποτα,αν δεν πεταξω τα αποφαγια μου ή κροκετες θα πεθανουν απο πεινα!Παρακολουθα μια μερα αδεσποτης γατας να δεις τι τρωει.Αποφαγια απο τα σκουπιδια!Πολλοι πιστευουν οτι τρωνε ποντικια εντομα κτλ και ζουν ετσι!Μεγα λαθος.Σκουπιδια τρωνε.Το πολυ μια φορα στη ζωη μιας γατας να τυχει να βρει ποντικι!και αν το πιασει..
Εγω προσωπικα μπορει να εχω ανεσεις οπως μιξερ,φουρνο,ψυγειο,υπολογιστη,tv κτλ αλλα εχω κοψει τις εξοδους μαχαιρι.Εχω να βγω για διασκεδαση μηνες!
Γιατι σκεφτομαι...ενα ποτο = 10 ευρω..(που δεν θα παρω μονο 1) Με 10 ευρω εχω ταισει τοσα αδεσποτα!
Σημερα στην κτηνιατρο μου εφυγε ενα 50ευρω για την αποπαρασιτωση του μικρου και τα φαρμακα που πηρα να αποπαρασιτωσω και τα δικα μου.
Με 250 ευρω το μηνα πως να παω για διασκεδαση οταν σκεφτομαι περισσοτερο τα γατακια?
Μπορει να φανει ξεφτιλα αλλα την περασμενη φορα στο σουπερ μαρκετ ειδα μεσα σε ενα καροτσι 2 ευρω και σκοτωθηκα να το παρω!2 ευρω ειναι 2 κονσερβες,αυτο σκεφτηκα!!
Και το καροτσι θα'παιρνα αμα λαχει!
Αυτες τις κονσερβες τις αφησα στα αδεσποτα του Μαρινοπουλου,εξαλλου τα δικα μου καλοτρωνε μια χαρα τα αδεσποτα με καινε που θελω να τα ταισω ολα και δε μου φτανουν τα λεφτα(πραγματικα εχουν κανει κοπαδι εξω απο το σουπερ μαρκετ και περνανε συνεχεια αυτοκινητα
)Παλι για τα κουνουπιααυτο ειναι πολυ γενικο ομως. Δεν διευκρινιζεις με τον ορο ζωα τι εννοεις. Δε νομιζω οτι πολλες αφρικανικες και νοτιοαμερικανικες χωρες θα ηταν υπερ στο να εχουν τα κουνουπια που μεταδιδουν dengue fever δικαιωματα ή στα ποντικια που μεταδιδουν hantavirus. Συνηθως οι περισσοτεροι που μιλανε για δικαιωματα ζωων εννοουν τα χαριτωμενα παντα του ζωολογικου κηπου ή τα χαριτωμενα κουταβακια του pet shop. Και τα κουνουπακια ειναι μια μορφη ζωης, αν τους δωσουμε ομως δικαιωματα θα μας εξολοθρευσουν.

Οπου πας εσυ για τα κουνουπια θα λες? Να τα στειρωσουμε κι αυτα?Εννοειται αυτο..ποτε δεν σκοτωνουμε,βασανιζουμε κτλ ζωο αν αυτο δεν ειναι κυριολεκτικα απαραιτητο!Οταν μπαινει κουνουπι π.χ. και μυγα στο σπιτι μου ανοιγω την πορτα και το εξω φως να βγει.Αν τωρα δεν φυγει και ερθει και με τσιμπαει το βραδυ,τι θα κανω μπορει να το παρει καμια σφαλιαρακαι εχουν και αυτα..τα ΙΔΙΑ ακριβως δικαιωματα πανω στη γη με ολα τα υπολοιπα ζωντανα.....![]()
(αν και σπανια τα πετυχαινω με κανουν σουρωτηρι και την ημερα που ανοιγω το σπιτι εξαφανιζονται)Τωρα αν ειμαι κατω απο σοβαρη απειλη,ειτε ειναι οχια ειτε ειναι σκυλος ειτε αρκουδα,θα αντιδρασω αναλογα..

spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κριτηρια,μετρα και σταθμα στην εκφραση φιλοζωικοτητας του καθενος δεν υπαρχουν...και απ την στιγμη που δεν υπαρχουν ειναι ανωφελο να μπαινουν 'ταμπελες' που να αναφερουν εμεσως 'λιγο','πολυ','πλουσιους',φτωχους' η οτι αλλο μπορειτε να φανταστητε ζωοφιλους...
Ο στοχος ειναι κοινος...απ το συμπαθεστατο κουνελακι που 'πνιγει' την ανεμελια της εφηβειας του για να ταιζει και να στειρωνει οσα αδεσποτα περισσοτερα μπορει....μεχρι τον συνταξιουχο κυριο που ταιζει -με οτι βγαλει η κατσαρολα- τις γατουλες της γειτονιας του..το ρεζουμε της υποθεσης δεν αλλαζει...αγαπη και στην δυο περιπτωσεις για εναν τετραποδο συντροφο..
Και συμφωνω..οντως δεν υπαρχει παιδεια στην ελλαδα κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ..και οντως πρεπει και επβαλλεται να δινονται οσο τ δυνατον σωστες κατευθηνσεις σε οτι αφορα την εκφραση της φιλοζωικοτητας...απλα το υπερμετρο δεν πρεπει να κρινει και να θεωρει κατωτερο οποιαδηποτε αλλη εκφραση σε μικροτερο βαθμο φιλοζωικοτητας...
Το αντικειμενο ειναι ο κοινος στοχος...οχι η αυτοεπιβεβαιωση..αυτα ειναι καλυτερα να υπαρχουν σε αλλες φατριες..ανταγωνιστικες..οπου δεν εχουν να κανουν με ψυχες..και δη των τετραποδων συντροφβν που ολοι λατρευουμε...
Φιλικα...Σπυρος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλησπερα σας...η προτυπη διακυρηξη που διαβασα στην αρχη μου φερνει στο μυαλο την εικονα δυο ναυαγοσωστων να μαλλωνουν στην παραλια για το ποιος θα σωσει πρωτος των κολυμβητη που φωναζει βοηθεια...
Κριτηρια,μετρα και σταθμα στην εκφραση φιλοζωικοτητας του καθενος δεν υπαρχουν...και απ την στιγμη που δεν υπαρχουν ειναι ανωφελο να μπαινουν 'ταμπελες' που να αναφερουν εμεσως 'λιγο','πολυ','πλουσιους',φτωχους' η οτι αλλο μπορειτε να φανταστητε ζωοφιλους...
Ο στοχος ειναι κοινος...απ το συμπαθεστατο κουνελακι που 'πνιγει' την ανεμελια της εφηβειας του για να ταιζει και να στειρωνει οσα αδεσποτα περισσοτερα μπορει....μεχρι τον συνταξιουχο κυριο που ταιζει -με οτι βγαλει η κατσαρολα- τις γατουλες της γειτονιας του..το ρεζουμε της υποθεσης δεν αλλαζει...αγαπη και στην δυο περιπτωσεις για εναν τετραποδο συντροφο..
Και συμφωνω..οντως δεν υπαρχει παιδεια στην ελλαδα κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ..και οντως πρεπει και επβαλλεται να δινονται οσο τ δυνατον σωστες κατευθηνσεις σε οτι αφορα την εκφραση της φιλοζωικοτητας...απλα το υπερμετρο δεν πρεπει να κρινει και να θεωρει κατωτερο οποιαδηποτε αλλη εκφραση σε μικροτερο βαθμο φιλοζωικοτητας...
Το αντικειμενο ειναι ο κοινος στοχος...οχι η αυτοεπιβεβαιωση..αυτα ειναι καλυτερα να υπαρχουν σε αλλες φατριες..ανταγωνιστικες..οπου δεν εχουν να κανουν με ψυχες..και δη των τετραποδων συντροφβν που ολοι λατρευουμε...
Φιλικα...Σπυρος
με καλυψες απολυτα!!!!!!!!

skai-animals
Δραστήριο μέλος
αυτο ειναι πολυ γενικο ομως. Δεν διευκρινιζεις με τον ορο ζωα τι εννοεις. Δε νομιζω οτι πολλες αφρικανικες και νοτιοαμερικανικες χωρες θα ηταν υπερ στο να εχουν τα κουνουπια που μεταδιδουν dengue fever δικαιωματα ή στα ποντικια που μεταδιδουν hantavirus. Συνηθως οι περισσοτεροι που μιλανε για δικαιωματα ζωων εννοουν τα χαριτωμενα παντα του ζωολογικου κηπου ή τα χαριτωμενα κουταβακια του pet shop. Και τα κουνουπακια ειναι μια μορφη ζωης, αν τους δωσουμε ομως δικαιωματα θα μας εξολοθρευσουν.
Επετρεψέ μου να συμπληρώσω στα παραπάνω:
6. Δεν ειναι μόνο τα γατάκια και τα σκυλάκια ζωάκια που χρειαζονται προστασία γι αυτο λοιπον δεν παω σε τσίρκο γιατι βασανίζουν και κακοποιουν άγρια ζώα λέγοντας πως τα εκπαιδεύουν ζουν σε ασφυκτικά κλουβια και ταξιδεύουν απο χώρα σε χώρα κάτω απο άθλιες συνθήκες και τέλος ταιζουν τα αγρια ζωα τους με αδεσποτα σκυλακια και γατακια! Αυτα τα ζώα ανήκουν στην φύση και όχι στους ίδιους.
7. η σε κάποιο σωματίο και πως αν θέλω κάποιας ράτσας ζωάκι που είναι δικαίωμα του καθένα απευθήνομαι σε κάποιον σοβαρό εκτροφέα. Αγοράζω ζώο μονο αν έχει χαρτια
και ποτέ απο ιδιώτη ή απο πετ σοπ.
9. Δεν είναι μόνο τα σκυλάκια και τα γατάκια ξαναλέω ζώα που χρειάζονται προστασία Δεν αγοράζω γούνες γιατι και στην ελλαδα ζουν και σφάζονται κάτω απο αθλιες συνθήκες και με πολύ βασανιστηκους τρόπους αλεπούδες λύκοι και άλλα πανέμορφα άγρια ζώα τα οποία κάποια απο αυτά είναι και ίδη προς εξαφάνιση.
Φιλικά πάντα![]()
να συμπληρωσω επισης οτι ουτε παταμε με το αμαξι τα φιδια,επειδη και καλα ειναι επικινδυνα η δεν μας αρεσουν εμας.....το ακουω συνεχεια εδω και φρικαρω.......![]()
σύγουρα όλα τα ζωα εχουν το διακιομα στο βνα ζησουν αξιοπρεποσ, όπος οριζεται από την φύση τουσ. να ζησουν στο φυσικο τοπυς περιβαλλον, διχως να κυνδινευουν απο ανθρώπουσ που αισθητικα τα αντιπαθουν. ακομη και το φιδι, ο αρουραιος, η κατσαριζ=δα, ακόμη κι αν τα σιχαινομαστε και τα φοβομαστε, κατι προσφερουν στον πλανητη μασ... και κανενα ζωο δεν ειναι κακο αλλα καθε ζωο εχει το ενστικτο να επιβιωσει... ειναι δικο μασ λαθος - των ανθρωπων -0 αν χωριζουμε τα ζωα σε καλα και κακα! ήθελα να κανω αναφορά συγγεκριμένα σε σκυλάκια και γατάκια, αλλά ενοείτε πωσ έχετε δίκαιο σε όλα όσα λέτε!
επίσησ δεν αγοράζω προιοντα οπου εχουν δοκιμαστει στα ζωα κλπ!
καλησπερα σας...η προτυπη διακυρηξη που διαβασα στην αρχη μου φερνει στο μυαλο την εικονα δυο ναυαγοσωστων να μαλλωνουν στην παραλια για το ποιος θα σωσει πρωτος των κολυμβητη που φωναζει βοηθεια...
Φιλικα...Σπυρος
εχεισ μεγάλο δικαιο σε αυτα που λεσ. σύγουρα η ζωοφιλία δεν ειναι τυποι και ονόματα... απλώσ κάποια πράγματα έχουν ακουστει σχετικά με τον τροπο εκδυλωσησ την ζωοφιλιασ και για οσα με βρισκουν συμφωνη τα διαδυδω κι εγω... η ζωοφιλια εχει να κανει με το αποτερο στοχο κι αποτελεσμα κι οχι με μικρα πραγματα που ειπονονται....
οποτε συμφωνω με ολουσ σασ!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ηρω με εκπλησεις....δε συμφωνω καθολου με αυτα που λες! Πολλοι με ρωτουν γιατι αποφασισα να σωζω αδεσποτα κι οχι παιδακια.Ολοι με κατι ασχολουνται.Μπορουμε να σωζουμε ολους?Τοτε θα το εκανα πιστεψε με! Αλλα δε γινονται αυτα στην καθημερινη ζωη...Αυτο δε σημαινει πως αν δω ενα παιδακι κακοποιημενο στο νηπιαγωγειο που θα δουλευω θα το αφησω να περασει ετσι!!Αλλα δεν μπορουμε να σωσουμε ολα τα παιδακια της Αφρικης.Οτι μπορω απο θεμα οικολογιας κανω και αυτο που ασχολουμε πιο πολυ ειναι τα δεσποτα.Ολοι με κατι ασχολουνται πιο πολυ.
Με το ιδιο σκεπτικο θα επρεπε αυτοι που δουλευουν στο χαμογελο του παιδιου να ειναι και φιλοζωοι!?!?!Δεν κολλαει λογικα..
Ας κραξουμε αυτους τους αναισθητους που δεν ενδιαφερονται ουτε για οικολογια,ουτε για τα παιδακια,ουτε για τα ζωα παρα μονο για την παρτη τους και τα λεφτα τους!
ναι, εχεις επικεντρωθει στα αδεσποτα και δεν διαφωνω. Τι θα κανεις ομως οταν αποφασισεις να κανεις οικογενεια και παιδια; Γιατι οι περισσοτεροι αν οχι ολοι, προτιμουν τα δικα τους παιδια και οχι ενα παιδακι του ορφανοτροφειου; Το να υιοθετησεις ενα παιδακι οπως υιοθετεις ενα γατακι δεν το βρισκεις ωραιο και προτιμας το παιδι σου να εχει δικο σου αιμα. Αυτο το βρισκω τραγικο. Και ναι, αν με ρωτησεις αν σκεφτομαι να υιοθετησω παιδακι, θα το κανω οταν αποφασισω να κανω οικογενεια. Επισης ξερεις ποσα παιδακια αρρωσταινουν (και πεθαινουν) ετησιως απο dengue, WNV, HIV, malaria, και αλλες ασθενειες; Μιλαμε για εκατομμυρια. Δεν διαφωνω στο να επιλεξεις να βοηθησεις ενα αδεσποτο. Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι πιο ευκολα βοηθαμε ενα γατακι στον δρομο παρα ενα παιδακι στην αφρικη. Οταν καποιος ειναι φιλοζωος αγαπαει τα παντα και οχι μονο τα αδεσποτα. Το τι θα βοηθησει ειναι δικη του επιλογη. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι πιο δυσκολα βοηθαμε καποιο παιδακι που εχει αναγκη.
Πρωτον πιστευω οτι πρεπει να νοιαστουμε τοσο για την διατροφη οσο και για την στειρωση! Αν δεν ταιζω εγω τα αδεσποτα,αν δεν πεταξω τα αποφαγια μου ή κροκετες θα πεθανουν απο πεινα!Παρακολουθα μια μερα αδεσποτης γατας να δεις τι τρωει.Αποφαγια απο τα σκουπιδια!Πολλοι πιστευουν οτι τρωνε ποντικια εντομα κτλ και ζουν ετσι!Μεγα λαθος.Σκουπιδια τρωνε.Το πολυ μια φορα στη ζωη μιας γατας να τυχει να βρει ποντικι!και αν το πιασει..
καποιες φορες δεν πρεπει να ενεργουμε με τα συναισθηματα μονο αλλα και με την λογικη. Οπως λεμε οτι δεν πρεπει να αγοραζουμε τα γατακια της βιτρινας γιατι ενθαρρυνουμε το εμποριο τους, αλλο τοσο πρεπει να σκεφτομαστε και το ταισμα των αδεσποτων (αστειρωτων). Εχεις σκεφτει οτι το να ταιζεις οσο μπορεις περισσοτερα συμβαλλεις στην αυξηση του πληθυσμου τους; Αν πεθανει απο ασυτια ή αν πειναει και δεν ειναι fit να ζευγαρωσει, λιγοτερα γατακια θα βρεθουν στον δρομο. Αν ομως τα ταιζεις, τα βοηθας να ειναι πιο fit, να ζευγαρωνουν και να γεννοβολανε. Απο την αλλη αν επικεντρωθεις στις στειρωσεις τους κανεις μεγαλυτερο καλο. Αν ταιζεις στειρωμενα γατια τα βοηθας. Αν ομως ταιζεις αστειρωτα δεν το βρισκω και πολυ καλη ιδεα. Οσο υπαρχει τροφη θα γεννανε και θα πολλαπλασιαζονται. Ειναι φορες που δεν πρεπει να επεμβαινουμε στην φυση. Οπως γνωριζεις τα χρηματα δεν φτανουν για να στειρωσεις ολα τα αδεσποτα. Καλυτερα ομως ειναι να στειρωσεις 100 και να μη ταισεις αλλα τοσα, παρα να στειρωσεις 5 και να ταιζεις 100 αστειρωτα.
Εγω προσωπικα μπορει να εχω ανεσεις οπως μιξερ,φουρνο,ψυγειο,υπολογιστη,tv κτλ αλλα εχω κοψει τις εξοδους μαχαιρι.Εχω να βγω για διασκεδαση μηνες!
Γιατι σκεφτομαι...ενα ποτο = 10 ευρω..(που δεν θα παρω μονο 1) Με 10 ευρω εχω ταισει τοσα αδεσποτα!
Σημερα στην κτηνιατρο μου εφυγε ενα 50ευρω για την αποπαρασιτωση του μικρου και τα φαρμακα που πηρα να αποπαρασιτωσω και τα δικα μου.
Με 250 ευρω το μηνα πως να παω για διασκεδαση οταν σκεφτομαι περισσοτερο τα γατακια?
Μπορει να φανει ξεφτιλα αλλα την περασμενη φορα στο σουπερ μαρκετ ειδα μεσα σε ενα καροτσι 2 ευρω και σκοτωθηκα να το παρω!2 ευρω ειναι 2 κονσερβες,αυτο σκεφτηκα!!Και το καροτσι θα'παιρνα αμα λαχει!
Αυτες τις κονσερβες τις αφησα στα αδεσποτα του Μαρινοπουλου,εξαλλου τα δικα μου καλοτρωνε μια χαρα τα αδεσποτα με καινε που θελω να τα ταισω ολα και δε μου φτανουν τα λεφτα(πραγματικα εχουν κανει κοπαδι εξω απο το σουπερ μαρκετ και περνανε συνεχεια αυτοκινητα)
στην θεση σου θα κρατουσα τα χρηματα μου να στειρωσω μερικα παρα να τα ταιζω και να ενθαρρυνω την αναπαραγωγη τους.
Αν τα μαζευεις και τα κρατας σπιτι σου και τους βρισκεις σπιτι ειναι μια καλη εναλλακτικη. Αλλα δυστυχως δεν μπορουμε να παρουμε ολα τα αδεσποτα σπιτι μας.
Παλι για τα κουνουπιαΟπου πας εσυ για τα κουνουπια θα λες? Να τα στειρωσουμε κι αυτα?
την επομενη φορα θα σας πω για ποντικια, αρουραιους και πανωλη.
Εννοειται αυτο..ποτε δεν σκοτωνουμε,βασανιζουμε κτλ ζωο αν αυτο δεν ειναι κυριολεκτικα απαραιτητο!Οταν μπαινει κουνουπι π.χ. και μυγα στο σπιτι μου ανοιγω την πορτα και το εξω φως να βγει.Αν τωρα δεν φυγει και ερθει και με τσιμπαει το βραδυ,τι θα κανω μπορει να το παρει καμια σφαλιαρα(αν και σπανια τα πετυχαινω με κανουν σουρωτηρι και την ημερα που ανοιγω το σπιτι εξαφανιζονται)
Τωρα αν ειμαι κατω απο σοβαρη απειλη,ειτε ειναι οχια ειτε ειναι σκυλος ειτε αρκουδα,θα αντιδρασω αναλογα..![]()
η θανατωση του ζωου δεν ειναι παντα λυση για να γλιτωσεις απο αυτο. Αν σε δαγκωσει η οχια γιατι να την σκοτωσεις; Για αντιποινα;
επίσησ δεν αγοράζω προιοντα οπου εχουν δοκιμαστει στα ζωα κλπ!
και ομως αγοραζεις. Να ξεκινησω την λιστα μου απο φαρμακα και εμβολια και να καταληξω σε γατοτροφες και καλλυντικα; Γιατι ομως στα φαρμακα τεινουμε να κανουμε εξαιρεσεις και να τα χρησιμοποιουμε; Και αυτα δοκιμασμενα σε ζωα ειναι.
ruko
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool