Αδέσποτη γάτα με 5 νεογέννητα σε δύσκολη θέση.

gatouni

Πολύ δραστήριο μέλος

Η gatouni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.365 μηνύματα.
Στο χώρο που εργάζομαι, μία αδέσποτη γάτα που κατά διαστήματα ταϊζαμε, γέννησε (πριν μία εβδομάδα) 5 γατάκια. Είναι ασπρόμαυρη και ψιλομακρύτριχη (ΟΧΙ Περσική). Τα γατάκια είναι "αγελαδί" επίσης.

Οι ένοικοι του κτιρίου, δε θέλουν τα ζώα στον ακάλυπτο χώρο και γενικώτερα στο κτίριο και μας είπαν να τα απομακρύνουμε. Τους είπα να κάνουν λίγη υπομονή ώστε να βρω μια λύση και από ότι φάινεται, μου έδωσαν μερικές μέρες (ίσως και μια εβδομάδα) προθεσμία. Μου
πρότειναν επίσης ότι αν δεν έχουμε τι να τα κάνουμε, ίσως θα έπρεπε να τα θανατώσουμε ή "να τα ξεφορτωθούμε". :(

Είναι σαφές ότι πρέπει επειγόντως να βρεθεί χώρος να φιλοξενήσει την "οικογένεια" μέχρι να μεγαλώσουν λίγο τα γατάκια και ακολούθως να βρεθούν και "γονείς" να τα υιοθετήσουν (αν γίνεται). Παρακαλώ, όσοι μπορούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν άμεσα με e-mail.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια δοθεί ή και λύση που θα προταθεί.

ΥΓ: Η "μαμά" είναι ψιλοάγρια, όπως τα περισσότερα αδέσποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα, δυστυχώς όλη Αθήνα αυτή τη στιγμή ειναι γεμάτη νεογέννητα γατάκια....εσύ δεν υπάρχει καμμια περίπτωση να τα φιλοξενήσεις έστω και προσωρινά μέχρι να μην έχουν ανάγκη τη μαμα τους; Αν μιλήσεις με τους ενοίκους ίσως για ενα μηνα να μπορέσουν να μείνουν εκεί και μετά να βάλεις αγγελια; Η επομενη λύση ειναι να βρεθει καποια λύση φιλοξενίας επι πληρωμή σε κάποιο μέρος που φιλοξενεί τετοιες περιπτώσεις. Σ'αυτή την περίπτωση θα πρεπει να κάνεις κάποια ερευνα για τιμες κλπ για το χρόνο φιλοξενίας, επίσης θα πρεπει να ενεργοποιηθείς ώστε και η γατούλα να στειρωθεί αλλά και τα γατάκια να δωθούν σε σπιτια....Μια αλλη λύση θα ήταν να φιλοξενηθεί έστω και σε κήπο απο κάποιο μέλος του σαιτ, αφου λες οτι η μανουλα ειναι ημιαγρια..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μπορείς να την απομακρύνεις τουλάχιστον από εκεί μην της κάνουν κακό σε κάποιο πιο ασφαλές μέρος? Είναι κρίμα

....εσύ δεν υπάρχει καμμια περίπτωση να τα φιλοξενήσεις έστω και προσωρινά μέχρι να μην έχουν ανάγκη τη μαμα τους; ....Μια αλλη λύση θα ήταν να φιλοξενηθεί έστω και σε κήπο απο κάποιο μέλος του σαιτ, αφου λες οτι η μανουλα ειναι ημιαγρια..

επειδή προσπάθησα να γράψω σύντομο μήνυμα, δεν εξήγησα καλά την κατάσταση, ούτε συστήθηκα όπως θα ήθελα. Το σάιτ το παρακολουθώ εδώ και κάποιο διάστημα αλλά δεν είχα γίνει μέλος. Είχα μια γάτα που πέθανε 16 Φεβρουαρίου (16 χρονών, τα τελευταία 4 χρόνια είχε καρκίνο και νεφρική ανεπάρκεια. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει σε κόστος ψυχολογικό και οικονομικό όλο αυτό). Πέθανε την ημέρα με το χιόνι και την είχα 24 ώρες στο μπαλκόνι γιατί δεν είχα που να την πάω λόγω καιρού. Δε γράφω λεπτομέρειες για να μην κουράσω δεν είναι και το σημείο άλλωστε κατάλληλο. Οπότε αυτή τη στιγμή δεν έχω ακόμα συνέρθει από την απώλεια αλλά και από το πώς έγινε το όλο γεγονός. Λόγω των παραπάνω δεν μπορώ να πάρω κάποιο ζώο στο σπίτι. Πόσο μάλλον 6 γάτες και θα ήταν και λάθος να ζουν όλες αυτές σε 60τμ. Αν τα έπαιρνα σπιτι με προοπτική να τα δώσω, αν δε βρεθεί κάτι θα είναι άδικο να ξαναβγούνε στο δρόμο ξαφνικά ενώ θα έχουν μάθει να είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον αρχικά. Τη γάτα μαμά ήθελα να την στειρώσω αλλά δεν πιανότανε με τίποτα, τώρα που γέννησε με αφήνει και πιάνω τα μικρά αλλά δεν θέλει και πολλά πολλά, είναι πολύ στο «χου». Για αυτό και έγραψα σε εσάς για βοήθεια.

Επίσης στη δουλειά μου έχουμε ήδη ένα γατάκι με κινησιακό πρόβλημα στα πίσω πόδια και σκοπεύω αυτό να υιοθετήσω (αν και προσπαθώ να τους πείσω να το πάρουμε μόνιμα μέσα). Όλοι ξέρετε ότι είναι δύσκολο λόγω του προβλήματος να υιοθετηθεί. Το συγκεκριμένο έχει και τη μεγαλύτερη ανάγκη για σπίτι. Το βρήκαμε κάτω από το φορτηγάκι της δουλειάς μέσα σε λασπόνερα να ουρλιάζει) (δεν το είχα πάρει γιατί η γάτα μου ήταν όπως ήδη είπα πολύ άρρωστη και γιαγιά, συν του ότι δε θα δεχόταν σε αυτή την ηλικία άλλο γατί, το είχα δοκιμάσει στο παρελθόν). Συμφωνήσανε στη δουλειά να μένει μέσα όταν είμαστε εκεί αλλά όταν είναι κλειστή η επιχείρηση να βγαίνει στον ακάλυπτο. Έχει την άμμο του και σπιτάκι εκεί. Ουσιαστικά γι’ αυτό άρχισε να έρχεται και η άλλη γατούλα γιατί είδε ότι υπάρχει εκεί φαγητό.

Εγώ θα μπορούσα να στειρώσω τουλάχιστον 2 από τα γατάκια και τη μάνα (αν και εσείς ξέρετε κάπου να κάνουν καλές τιμές για αδέσποτα) αν ενδιαφέρεται κάποιος να τα πάρει σε κάποιον κήπο ή κάπου θα ήταν τέλειο.

Επίσης, θα μπορούσες να παραθέσεις λεπτομέρειες για το θέμα τις φιλοξενίας (πώς και που να γίνει? Κόστος?).

Δοκιμασες να επικοινωνήσεις με σωματεια στην αθηνα? Δοκίμασε κι αυτο... εαν βοηθησεις στα εξοδα και στην ευρεσυ γατογονιου και στειρωση αυτοι θα βοηθησουν ισως με φιλοξενια και καλη τιμη η κα δωρεαν στειρωση στα υπόλοια.. εννοω εαν τα μοιραστειτε βοηθανε συνηθως ειναι οταν θελει κανεις να τους τα φορτωσει τελειως που δεν μπορουν.

Σίγουρα δεν είναι λύση να θανατωθούν τα γατόνια.
Να ρωτήσω... τα μωράκια είναι τελείως νεογέννητα; Έχουν αρχίσει να τρώνε και να περπατάνε;
Είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα!
Μην ανησυχείς!

Να ρωτήσω... τα μωράκια είναι τελείως νεογέννητα; Έχουν αρχίσει να τρώνε και να περπατάνε;
Γεννήθηκαν την Παρασκευή 21/3. Τώρα άρχισαν να ανοίγουν τα ματάκια τους. Μόνο γάλα από τη μαμά τους πίνουν προς το παρόν.

Παιδιά, έχει κανείς διαθέσιμο κήπο να φιλοξενηθούν τα μωράκια;

Παιδιά όταν είχα ανοίξει εγώ ένα παρόμοιο θέμα με την γατούλα που τελικά είναι μια χαρά με τα γατάκια της είχε προσφερθεί μια κοπέλα από το Χαλάνδρι αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω εγώ εκ μέρους της. Αν δεν βρεθεί λύση να της στείλουμε ένα πμ αν μπορεί να βοηθήσει.:)

Δοκίμασε κι αυτο....
Yasmin είδα το σάιτ που μου πρότεινες αλλά είδα ότι κυρίως ζητάνε εθελοντές, δεν είδα κάτι σχετικό με φιλοξενία (ίσως και να μην κατάλαβα καλά).:redface:
Πάντως θα δοκιμάσω σήμερα και στο Κ.Γ. να δω αν μπορέσω να πάω τη γάτα εκεί. Πρέπει να ρωτήσω πρώτα τι και πως. Ακόμα ψάχνω βέβαια και ελπίζω για το καλύτερο.
Ευχαριστώ πολύ εσένα και όλους από το my cat και για τα π.μ. με συμβουλές.

Καλημέρα,

Μπορείτε να φέρετε την γατούλα με τα μικρά της στον κήπο της πολυκατοικίας μου. Δεν κινδυνεύουν από φόλες και έχουμε κι άλλα κακομαθημένα αδεσποτάκια καθώς ταίζονται και από μια γιαγιά που μένει δίπλα μας. Το τηλ μου είναι 6976296749. Ουρανία αν εννοούσες εμένα, μένω στο Μαρούσι. :) Πάρτε με να συνεννοηθούμε.

catolover Ευχαριστωωωωωωω!!! Θα σε πάρω το απόγευμα να δω αν γίνεται και να συνεννοηθούμε. Σε λιγο θα έχω και φώτο από τα μικρά μπορεί κάποιος αν τα δει να νοιώσει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς κάποιο από αυτά και να το πάρει κοντά του. Άλλωστε είναι πιτσικάκια όμορφα, γλυκά.... Ωχ! Ξέφυγα:redface: πάλι!

Καλημέρα,

Μπορείτε να φέρετε την γατούλα με τα μικρά της στον κήπο της πολυκατοικίας μου. Δεν κινδυνεύουν από φόλες και έχουμε κι άλλα κακομαθημένα αδεσποτάκια καθώς ταίζονται και από μια γιαγιά που μένει δίπλα μας. Το τηλ μου είναι 6976296749. Ουρανία αν εννοούσες εμένα, μένω στο Μαρούσι. :) Πάρτε με να συνεννοηθούμε.

Εσένα εννοούσα:redface: Μπέρδεψα τα βόρεια προάστεια:lol:. Απλά δεν ήθελα να πω τίποτε εδώ πριν σου στείλω πμ:)

Ο κήπος μου είναι ανοιχτός για όλα τα γατάκια που έχουν ανάγκη. Προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχω πρόβλημα με τους γείτονες, οπότε μπορώ να τα μαζεύω και να τα ταίζω. Θα χαρώ να βοηθήσω. Μαζί με τα υπόλοιπα ψώνια στο super market έχουμε στάνταρ και την τροφή για τα υπόλοιπα παιδιά μου. Μόνο που τώρα που έχει η Ζιζελίτσα το πρόβλημα δεν μπορώ να τα χαιδεύω και με κυνηγάνε όποτε με βλέπουν και μπλέκονται στα πόδια μου.

Φωτογραφίες από γατάκια και μαμά τους

Έχουμε και φωτογραφίες από τη μαμά και τα γατάκια!!!
9eiwdld16womtwcw53kk.jpg

xuxku2fnq0voso8m58lv.jpg

jbtw4jkmamlx3cgmw5r.jpg

rlw0kugomd052r3btl39.jpg

0z6453h2odkpdbe91g5.jpg

n3o2y4yb2vowv8phrjt.jpg

Ασπρόμαυρη γατοπλημμύρα!Τι ομορφούλια!Καλή τους τύχη!:)

Καλέ είναι πανέμορφα! Κι όλα ίδια!!!!!! Αγελαδάκια!:inlove::inlove::baby::baby::baby:

Εμ βέβαια. Καθορόαιμα αγελαδί! Όχι ότι κι ότι. Αλλά δεν μπορώ να πιάσω τη μαμά μόνο τα μικρά με αφήνει και πιάνω! Περίεργο μου φαίνεται.

Αχ οι ψυχούλες μου! Θα είμαι συνεχώς μαζί τους μου φαίνεται! Η τυχερή μου μέρα σήμερα. Αλλά αν η μαμά δεν πιάνεται τι θα κάνουμε? Δεν πρέπει να την τρομάξουμε.

:inlove::inlove: Αχουυυυυυυ ζωούλες μου!!!!κουκλια!!!
Μην αγχωνεστε ομως ειναι μικρα ακομα για να τα δωσεις....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back