Αδέσποτος γατούλης... άρρωστος;

Tara

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Tara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών. Έχει γράψει 335 μηνύματα.
Χθες το πρωί, έξω από το γραφείο με περίμενε μια έκπληξη... Ένας γατούλης σε κακή κατάσταση, βρώμικος και πολύ αδύνατος, καθόταν σε μια ακρούλα στο πεζοδρόμιο σχεδόν ακίνητος... Τον πλησίασα, με άφησε να τον χαϊδέψω και του έβαλα να φάει μια κονσέρβα...
Κατέβηκα 2-3 φορές στη διάρκεια της μέρας να τον δω και ήταν πάντα στο ίδιο σημείο,με πολλες τροφούλες, νερό και γάλα που του είχαν αφήσει οι γείτονες! Το σημείο που διάλεξε έχει ζέστη από τα μηχανήματα του διπλανού σουπερ μαρκετ... Δεν κουνήθηκε, ούτε όταν πέρασε μια κυρία με 2 σκυλάκια...
Το βράδυ ήρθα πάλι να τον δω και τον πέτυχα 2-3 τετράγωνα πιο πάνω, καθώς βάδιζε για το γνωστό του σημείο... Μέχρι να φτάσω εγώ με τοπ αυτοκίνητο, είχε φτάσει και αυτός! Πλησίασε πάλι, αν κια λίγο πιο τρομαγμένος από το πρωί, τον χάϊδεψα και ξανακάθισε στη ζεστή του γωνιά. Παρατήρησα όμως ότι του έτρεχαν αρκετά σάλια από το στόμα...
Σήμερα το πρωί, ακόμα στο ίδιο σημείο, μου νιαούρισε, του έβαλα τροφή, τον χάιδεψα πάλι... και είναι ακόμα εκεί...
Ο φίλος μου λέει ότι μάλλον είναι εξουθενωμένος επειδή είναι η εποχή τους τώρα και το ότι έκανε βόλτες είναι καλό. Εγώ πάντως ανησυχώ... Τι σημασία έχει που είναι αδέσποτος και τον γνώρισα μόλις χθες? Αν πάθει κάτι θα έχω τύψεις που δεν έκανα τίποτα να το προλάβω....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμμμμ...:hmm:
Τα σάλια απ' το στόμα σημαίνουν δύο πράγματα: είτε έφαγε/έγλειψε κάτι που δεν έπρεπε και έχει πάθει δηλητηρίαση, είτε έχει κάποιο πρόβλημα στο στόμα του (κάποια πληγή, ίσως χαλασμένο δόντι, απόστημα, στοματίτιδα, κάτι τέτοιο).
Το ότι τρώει βέβαια είναι καλό σημάδι, αλλά σίγουρα θα ήταν καλό να τον δει κάποιος γιατρός τον καημένο. Σε ποια περιοχή είναι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χμμμμ...:hmm:
Τα σάλια απ' το στόμα σημαίνουν δύο πράγματα: είτε έφαγε/έγλειψε κάτι που δεν έπρεπε και έχει πάθει δηλητηρίαση, είτε έχει κάποιο πρόβλημα στο στόμα του (κάποια πληγή, ίσως χαλασμένο δόντι, απόστημα, στοματίτιδα, κάτι τέτοιο).
Το ότι τρώει βέβαια είναι καλό σημάδι, αλλά σίγουρα θα ήταν καλό να τον δει κάποιος γιατρός τον καημένο. Σε ποια περιοχή είναι;

Ναι και εγώ αυτο θα έλεγα....!!!
Τα ΣΑΛΙΑ δέν είναι καλά...... :(:hmm::hmm:

Αν ήταν δηλητηρίαση όμως, από χθες μέχρι σήμερα, δεν θα είχε χειροτερέψει η κατάστασή του? Σήμερα δεν έχει καθόλου σάλια.
Είναι στην Κυψέλη Πατησίων και Άνδρου (στο Alimenta)... Το λέω επειδή, αν θυμάμαι καλά, ξέρεις την περιοχή.
Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να φύγω απο το γραφείο για να τον πάω κάπου, δεν έχω με τι να τον μεταφέρω και φοβαμαι ότι αν προσπαθήσω να τον σηκώσω μπορεί να αγριέψει... Και το Κέντρο Γατας που είναι σχετικά κοντα, είνια κλειστο την ώρα που σχολάω...

Ταρα, ειναι κρίμα να μην τον δεί γιατρός...

Και είσαι δίπλα....

Θα μπορουσες να παρεις τηλέφωνο και να κανονίσεις... πολλές φορές οι κοπέλες ΕΙΝΑΙ μέσα..... Αν θές βοήθεια στην μεταφορά πες.....ή και γενικότρα.... ;)

Tara, σου έστειλα πμ! :)

Μόλις θυμήθηκα ότι είναι ένα πολύ μικρό κτηνιατρείο εδώ κοντά, θα πεταχτώ να παρακαλέσω τη γιατρό να έρθει να τον δει. Ελπίζω να μη μου πει όχι. Μπορεί να μην είναι Κέντρο Γάτας, αλλά από το τίποτα....
Ευχαριστώ πάντως για την προσφορά! Αν δεν καταφέρω τίποτα με τη "γειτόνισσα" θα σου πω...

ok, καλύτερα είναι να τον δει κάποιος πιο άμεσα. Πες μας όταν έχεις νέα!

Περιμένουμε σύντομα καλά νέα από τον Γατούλη:(.....

Ευχόμαστε το καλύτερο!!! :)

Μπορεί κάποιος που είναι στην περιοχή να τον μεταφέρει στο ιατρείο?

Επιχείρηση "Γατούλης" στέφθηκε με επιτυχία!
Μου δάνεισε η γιατρός μια γατοφόρο και τον έβαλα μέσα για να τον πάω στο ιατρείο. Μου είπε ότι χρειάζεται αντιβίωση για 15 μέρες και θα τον κρατήσει στο ιατρείο για αυτό το διάστημα. Φυσικά θα πηγαίνω να τον βλέπω καθημερινά! Θα ξεκινήσει άμεσα την αντιβίωση και ανάλογως το πως θα παει θα δούμε αν χρειάζεται κάτι παραπάνω...
Ο καημενούλης δεν ήθελε να μπει στη γατοφόρο και νιαούριζε, αλλά δεν αγρίεψε ούτε μια στιγμή... Τώρα κάθεται ήρεμος στο κλουβάκι... Έχει έαν υπέροχο μπεζ-καφέ χρώμα που (εγώ τουλάχιστον) δεν έχω ξαναδει και αν πάρει κανένα κιλό θα γίνει κούκλος! Εχει και ενα κομμένο αυτάκι (μάλλον για την καρδιά κάποιας όμορφης...)!!!

Αχ .. ωράια!!!! :up: Σου είπε αν ειναι δηλητηρίαση ή κάτι άλλο????

:up::up::up:
Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά!

Είπε ότι δεν είναι δηλητηρίαση... Ρώτησα για τα σάλια και μου είπε ότι μπορεί να οφείλονται σε διάφορα, όπως πχ νευρική ανεπάρκεια. Αλλά πρότεινε να ξεκινήσουμε με την αντιβίωση να δούμε πως θα παει και στη συνέχεια βλέπουμε αν θα χρειαστεί κάτι περισσότερο και αποφασίζουμε αν θα κάνει περαιτέρω εξετάσεις.
Πρέπει να επισημάνω ότι για τις 15 μέρες που θα τον κρατήσει (αν όλα πανε καλά) είπε ότι δεν θα πάρει χρήματα αφού είναι αδεσποτάκι και τελικά της έδωσα 15 ευρώ (!) τουλάχιστον για τα φάρμακα που θα χρησιμοποιήσει...

Μπράβο στη γιατρό και σε σένα που φρόντισες για την ψυχούλα! Όλα καλά θα πάνε!

Μπράβο που βοήθησες την ψυχούλα!!!
Το κομμένο αυτάκι συνήθως σημαίνει ότι η γάτα έχει στειρωθεί!

Μπράβο και σε σένα και στην κτηνίατρο. Καλό θα είναι να αναφέρεις το όνομα της στο Άνθρωποι-Κτηνίατροι γιατί τέτοια άτομα αξίζει να επιβραβεύονται. Όσο για τον γατούλη αν όλα πάνε καλά τι θα τον κάνεις?:cool:

Μπράβο που βοήθησες την ψυχούλα!!!
Το κομμένο αυτάκι συνήθως σημαίνει ότι η γάτα έχει στειρωθεί!

Δεν το ήξερα αυτό για το κομμένο αυτί... Αυτό μάλλον είναι καλό, αλλά δε δικαιολογεί την εξουθενωση λόγω εποχής, που νόμιζα ότι εχει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back