Αδέσποτος γατούλης... άρρωστος;

Τωρα τελευταια βλεπω και εγω εναν γατο γκριζο κατω στο παρκιν , και θελω πολυ να τον πλησιασω αλλα μολις με βλεπει φευγει. Εχθες ξαπλωνε πανω στο καπο του αυτοκινητου μου αλλα μολις με ειδε ετρεξε να φυγει. Πεστε μου καλε τι να κανω για να τον πλησιασω; Ξερετε κανενα κολπο; Κριμα ειναι ο καημενουλης, ειναι και ενας κουκλος!

Κλασσικά,ρίχνε του φαγάκι και κάθε φορά πλησίαζέ τον! (Μέχρι εδώ ξέρω...προσπαθώ να πλησιάσω μια μαύρη που έχω κάτω για να τη στειρώσω,προς το παρόν με πλησιάζει,αλλά δεν μ'αφήνει να την ακουμπήσω ακόμα)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα ακολουθησω πιστα τις οδηγιες σας. Για να δουμε θα τα καταφερω;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα ακολουθησω πιστα τις οδηγιες σας. Για να δουμε θα τα καταφερω;:hmm:

Επίσης,μπορείς να βάλεις τροφή στην γατοφόρο και να αφήσεις ανοιχτο το πορτάκι, μόλις μπει μέσα το γατί το κλείνεις!! Πρόσεξε μόνο μη μπει κανένα άλλο :|

χαχαχα, φανταζεσαι να μπει οτιδηποτε αλλο εκτος απο γατα;:lol:

Πως πλησιάζονται τα αδεσποτάκια όταν είναι λίγο μεγάλα και φοβισμένα? Χθες είδα ένα τέλειο tuxedo cat κάτω από ένα αμάξι έξω από ένα γειτονικό πετ σοπ (ηλικίας περίπου 6 μηνών) αλλά μόλις προσπάθησα να το πλησιάσω συνέχισε να απομακρύνεται χρησιμοποιώντας σαν κρυψώνα τα επόμενα αυτοκίνητα. Του άφησα τροφή , ελπίζω τουλάχιστον να γέμισε την κοιλίτσα του το κακόμοιρο:(. Το καημένο φαινόταν από τη μια να ήθελε να πλησιάσει αλλά και να φοβάται παράλληλα. Φαίνεται ότι κάποιοι "καλοί" άνθρωποι φρόντισαν να του το μεταδώσουν αυτό!

Πως πλησιάζονται τα αδεσποτάκια όταν είναι λίγο μεγάλα και φοβισμένα? Χθες είδα ένα τέλειο tuxedo cat κάτω από ένα αμάξι έξω από ένα γειτονικό πετ σοπ (ηλικίας περίπου 6 μηνών) αλλά μόλις προσπάθησα να το πλησιάσω συνέχισε να απομακρύνεται χρησιμοποιώντας σαν κρυψώνα τα επόμενα αυτοκίνητα. Του άφησα τροφή , ελπίζω τουλάχιστον να γέμισε την κοιλίτσα του το κακόμοιρο:(. Το καημένο φαινόταν από τη μια να ήθελε να πλησιάσει αλλά και να φοβάται παράλληλα. Φαίνεται ότι κάποιοι "καλοί" άνθρωποι φρόντισαν να του το μεταδώσουν αυτό!

Τα tuxedo έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, πλησιάζουν μόνο τα αφεντικά τους όταν είναι σε άγνωστο χώρο,ακόμα κι αυτό επιφυλακτικά. Είναι παράξενη η φάρα τους

Αυτό το γατί ήταν κουκλί! Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι είναι για το καλό τους???

Δυστυχώς, για τα γατάκια που ζουν στο δρόμο ίσως είναι καλύτερα να μην πολυ-εμπιστεύονται τους ανθρώπους.:/:
Υπάρχουν βέβαια αυτοί που θέλουν το καλό τους, υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν είναι τόσο καλοπροαίρετοι.

???????????????

Μόλις γύρισα από την καθημερινή μου επίσκεψη στον γατούλη και τα νέα μάλλον δεν είναι πολύ καλά...:(
Αν και ο βαθμός αφυδάτωσης έχει βελτιωθεί, τρώει κανονικά, νιαουρίζει (λίγο ξεψυχισμένα βέβαια) και σήμερα είχε σηκωθεί και στα δυο πόδια του και με άφηνε να τον χαϊδεύω, το πρωί έκανε αιμοραγική διάρροια. Η γιατρός φοβάται ότι μπορεί να είναι πανλευκοπενία... Η διάγνωση είναι επειρική γιατί δεν΄έχει κάνει τις αντίστοιχες εξετάσεις, αλλα δεδομένου ότι είνια και αδέσποτος.... Θα του αλλάξει την αντιβίωση και ελπίζει να βελτιωθεί . Το χειρότερο όμως είναι ότι, όπως μου είπε, αν πάσχει από αυτή την ασθένεια, δεν θεραπέυεται... Εϊναι 3-4 ετών... Δεν ξέρω τι να κάνω.... Αύριο δεν θα μπορέσω να έρθω για να τον δω, ούτε και την Κυριακή...

Πολύ λυπάμαι για το γατουλάκι... Δυστυχώς, πράγματι αν πάσχει από πανλευκοπενία δεν υπάρχει θεραπεία και οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές... Έτσι έχασα εγώ τον γατούλη πριν περίπου δύο εβδομάδες... Ουφ... Πάντως η αιμοραγική διάρροια είναι χαρακτηριστικό της αρρώστιας αυτής... :(:(:(
Υπάρχει ένα τεστ που το κάνουν στις γατούλες για να γίνει η διάγνωση αν πράγματι πάσχουν ή όχι από την αρρώστια αυτή...
Μακάρι, μέσα από την καρδιά μου να παλέψει και να τα καταφέρει...

Κρίμα, κι εγώ στενοχωρήθηκα...:(
Μακάρι να είναι κάτι λιγότερο σοβαρό και να τη γλιτώσει ο γατούλης.
Όπως και να 'χει, μπράβο Tara για ό,τι έκανες γι' αυτόν.

Πωπω κρίμα ρε γμτ, τουλάχιστον νιώθει λίγο την αγάπη,έχει λίγο φαγάκι και ζεστούλα

Δεν ξέρω.... Αν πράγματι είναι αυτό, περνάει τις τελευταίες του μέρες μέσα σε ένα κλουβάκι, μακριά από τα γνωστά του στέκια, με μόνη παρέα το σκύλο της γιατρού (που κατοικεί μόνιμα στο ιατρείο), εμένα που μπορώ να πάω μόνο για λίγα λεπτα τη μέρα και βέβαια και τη γιατρό που τον φροντίζει... Μακάρι να ήξερα πως νιώθει και τι θα ήθελε... Τουλάχιστον δεν είναι εξω στο κρύο και δεν κινδυνεύει από "καλούς" ανθρώπους ή σκυλιά...

Μακάρι να μην πάσχει από πανλευκοπενία και να είναι κάτι άλλο λιγότερο σοβαρό. Όπως και να έχει πάντως είναι καλύτερα στο ιατρείο παρά στο δρόμο. Μαριάτζελα, μπράβο σου που ενδιαφέρθηκες για το γατούλη, εύχομαι ότι καλύτερο...:(

Tara, αν έχει παλλευκοπενία, δυστυχώς οι τελευταίες του μέρες δεν θα ήταν τέτοιες που να του επιτρέπουν να χαρεί τα στέκια και τις παρέες του... Τουλάχιστον στο ιατρείο θα υποφέρει όσο λιγότερο γίνεται.:/:
Ας μην κακομελετάμε όμως, αφού τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

Και εγώ στεναχωρήθηκα....:(
Μακάρι να μην είναι αυτό... και να γίνει καλά!
Μην νοιώθεις τύψεις... έκανες ότι μπορούσες, ενώ δεν είσουν υποχρεωμένη, και κάποιος άλλος μπορεί να μην έκανε και τίποτα. Σϊγουρα θα λαβει τις καλύτερες φροντίδες, είναι ζεστά, ήρεμα, έστω και κλειδωμένο σε ένα κλουβί, αλλά έξω πιστέυω θα ήταν χειρότερα.....:(
(βροχή, κρύο, αυτοκίνητα, σκυλιά...)

Εσύ καλή μου, έχεις κάνει μέχρι στιγμής ό,τι πραγματικά περνούσε από το χέρι σου! Να 'σαι σίγουρη πως ο γατούλης θα νιώθει ευγνωμοσύνη που τον βρήκες, νοιάστηκες γι' αυτόν και του εξασφάλισες μία καλή ποιότητα ζωής, έστω και αν η ζωούλα του θα είναι βραχύβια... Πράγμα βέβαια για το οποίο δεν είμαστε και σίγουροι. Ας δούμε πως θα πάει πρώτα, γιατί μπορεί να μην συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό!
Η γιατρός, εσύ κι ο γατούλης το παλέυετε όσο μπορείτε...
Πραγματικά εύχομαι να αναρρώσει η ψυχούλα αυτή...
Πότε θα πας να τον ξαναδείς τον γατούλη;; Ό,τι χρειαστείς είμαι εδώ (όπως και όλοι μας στο site). Μη διστάσεις να το ζητήσεις.

Ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο...
Το ιατρείο κλείνει στις 2 και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να πεταχτώ πάλι από τη δουλειά...
Για αύριο, λίγο δύσκολο γιατί μένω μακριά, αλλά θα προσπαθήσω να έρθω. Σίγουρα όμως τη Δευτέρα...:/:

Δυστυχώς ο γατούλης δεν τα κατάφερε....
Τουλάχιστον πέρασε, έστω και τις τελευταίες του μέρες, με φροντίδα, ζεστασιά και άφθονο φαγητό.....
Γεια σου γατούλη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:( Αχ βρε Τάρα, τι κρίμα...
Τουλαχιστον κάνατε ο,τι μπορούσατε για αυτον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back