Αδεσποτάκι χωρίς δόντια...

Ναταλία Λόκου

Νεοφερμένο μέλος

Η Ναταλία Λόκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
:( Ένα εδεσποτάκι της γειτονιάς είχε αδυνατίσει απελπιστικά τον τελευταίο καιρό και ήταν πραγματικά δραματικό να το βλέπεις να πεινάει πολύ και να μην μπορεί να φάει! Όταν κάποιες φορές το κατάφερνε έκλαιγε την ώρα που μάσαγε την τροφή.
Κατάφερα να τον πιάσω και να τον πάω κτηνίατρο, όπου αναγκάστηκε να του αφαιρέσει τους τραπεζίτες και ουσιαστικά να του αφήσει μόνο τους κυνόδοντες.
Αυτό που με απασχολεί είναι το κάτα πόσο ένα αδέσποτο ψιψίνι μπορεί να επιβιώσει με τόσο λίγα δόντια τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έρχεται πάντα όταν ταίζω...
Αναρωτιέμαι αν έκανα καλά ή του έκανα χειρότερο κακό?
Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία? Θα καταφέρνει να τρώει έτσι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:( Ένα εδεσποτάκι της γειτονιάς είχε αδυνατίσει απελπιστικά τον τελευταίο καιρό και ήταν πραγματικά δραματικό να το βλέπεις να πεινάει πολύ και να μην μπορεί να φάει! Όταν κάποιες φορές το κατάφερνε έκλαιγε την ώρα που μάσαγε την τροφή.
Κατάφερα να τον πιάσω και να τον πάω κτηνίατρο, όπου αναγκάστηκε να του αφαιρέσει τους τραπεζίτες και ουσιαστικά να του αφήσει μόνο τους κυνόδοντες.
Αυτό που με απασχολεί είναι το κάτα πόσο ένα αδέσποτο ψιψίνι μπορεί να επιβιώσει με τόσο λίγα δόντια τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έρχεται πάντα όταν ταίζω...
Αναρωτιέμαι αν έκανα καλά ή του έκανα χειρότερο κακό?
Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία? Θα καταφέρνει να τρώει έτσι?
Γιατί του΄βγαλε τα δόντια;Ποιά είναι η ηλικία του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προφανώς θα έπασχε από περιοδοντίτιδα(φλεγμωνή των ούλων) και θα πονούσε κάθε φορά που έτρωγε.:(Οπότε πιστεύω αφού έκρινε ο κτηνίατρος ότι έπρεπε να εξαχθούν τα δόντια, προφανώς η ζημιά θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη.:hmm:Μάλλον θα ήταν μη αναστρέψιμη η κατάσταση(με αντιβίωση και θεραπεία):hmm:σίγουρα μην έχεις τύψεις...ίσα, ίσα μπράβο που την περιέθαλψες.:)
Τώρα θα μπορεί να τρώει πιό υδαρές τροφές, κροκέτες μουλιασμένες και κονσερβάκια αλλά δεν θα πονάει πιά.:)
Πιστεύω ότι η ίδια θα το καταλαβαίνει και θα σου'ρχετε πιό συχνά για φαί, μιά που θα της είναι πιό δύσκολο τώρα να φάει ότι πιθανώς κυνηγούσε παλαιότερα(σαύρες, ποντίκια):hmm:

Η κτηνίατρος μου είπε πως θα μπορεί να τρώει κροκέτες (τις καταπίνουν ολόκληρες) αλλά θα έρχεται σε μένα για φαγητό?

Βαζε εσυ κι αν μπορεις παρτο σπιτι σου η προωθησε το να δωθει το φαφουτακι, εστω σε κηπο

Tο Φαφουτάκι είναι ενήλικο ψιψίνι (το στείρωσα κιόλας μαζί με τις εξαγωγές) και το θέμα δεν είναι να βρεθεί σπίτι, γιατί στον κήπο το κρατάω ευχαρίστως και εγώ, αλλά να παραμείνει στον κήπο ή έστω κοντά στο σπίτι μου γιατί ο χώρος του είναι αλλού και έχει συνηθίσει εκεί!!! Σήμερα θα μιλήσω πάλι με την κτηνίατρο που τον έχει κρατήσει να δούμε πως πάει.

Ναταλία αφού στειρώθηκε θα ηρεμίσει σιγά-σιγά και δεν θα φεύγει εύκολα, από εκεί που έχει φρπντίδα και σίγουρο φαγητό :hmm:
Περαστικά του, βγάλε και μία φωτό να γνωρίσουμε από κοντά τον κύριο Φαφούτη!;):cool::happy::D

Ναταλία αφού στειρώθηκε θα ηρεμίσει σιγά-σιγά και δεν θα φεύγει εύκολα, από εκεί που έχει φρπντίδα και σίγουρο φαγητό :hmm:
Περαστικά του, βγάλε και μία φωτό να γνωρίσουμε από κοντά τον κύριο Φαφούτη!;):cool::happy::D
Ο Φαφουτάκος σήμερα επέστρεψε στα λημέρια του και ήρθε μόνος του στην πόρτα του σπιτιού μας όπου και έφαγε κροκετούλες!!!!! (Χο! Χο! Χο!). Ελπίζω ότι τώρα θα έρχεται!
Το μόνο κακό είναι ότι υπάρχει περίπτωση να ξαναδημιουργηθεί το πρόβλημα και να πρέπει να ξανακάνει θεραπεία... Μακάρι να μην το ξαναπάθει και τρώει με τα ούλα του μέχρι να γίνει χουφταλίκος και θα τον ταϊζει ο γιός μου που τώρα είναι 14 μηνών!:)

Και εμένα η γιαγιά που στείρωσα είναι κατα κύριο λόγο φαφούτα....
Αλλά τις καταπίνει τις κροκέτες αμάσητες και χωρίς κανένα θέμα. Μην σου πώ ότι είναι καλύτερα απο τις κονσέρβες που θα αφήνουν κατάλοιπα.;)

Αν μπορείς δίνε της και μερικές βιταμίνες κατα καιρούς, θα την βοηθήσουν. Και αν βρεί σπιτάκι και κήπο, θα είναι δυνατή και η θεραπεία της σε περίπτωση που χρειαστεί πάλι.

Και εμένα η γιαγιά που στείρωσα είναι κατα κύριο λόγο φαφούτα....
Αλλά τις καταπίνει τις κροκέτες αμάσητες και χωρίς κανένα θέμα. Μην σου πώ ότι είναι καλύτερα απο τις κονσέρβες που θα αφήνουν κατάλοιπα.;)

Αν μπορείς δίνε της και μερικές βιταμίνες κατα καιρούς, θα την βοηθήσουν. Και αν βρεί σπιτάκι και κήπο, θα είναι δυνατή και η θεραπεία της σε περίπτωση που χρειαστεί πάλι.
Μην ανησυχείς και το έχω υπ΄όψιν μου για τις βιταμινούλες!!! Ο Φαφουτάκος μου είναι όμως αγοράκι (ή μάλλον ήταν...:redface:)!!!

Μην ανησυχείς και το έχω υπ΄όψιν μου για τις βιταμινούλες!!! Ο Φαφουτάκος μου είναι όμως αγοράκι (ή μάλλον ήταν...:redface:)!!!
τι εννοεις "ηταν"?

γιατι καλε...μια χαρα αγορι ειναι ακομη...:hmm:

Πράγματι, είναι μια χαρά αγόρι!!! Δεν έχει όμως ακόμη θεραπευτεί τελείως... Ξεκινήσαμε Brasan και ελπίζω να βελτιωθεί ώστε να μπορεί να τρώει καλύτερα. Άντε, να δούμε!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back