drusilia
Διάσημο μέλος

Μα βρε κοριτσια!
Μεσπαιρος, την προσφορα για καθαρισμα την κραταω. Και οι εφημεριδες χρειαζονται πολυ.
Στειλε πμ με την γνεικη σου διαθεσιμοτητα σε χρονο και σου εξηγω την φαση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
Και αν μου επιτρεπετε να πω κι εγω οτι δεν εχει καμια σχεση με το κτηνιατρικο κεντρο γατας.
οταν πρωτοξεκινησε το αδεσποτολογιο εγινε ανοιχτα προσκληση σε πολλους κτηνιατρους σε διαφορες περιοχες της Αθηνας να εχουμε μια συνεργασια , και ευνοικοτερες τιμες, τα συνεργαζομενα ιατρεια αλλα και οι κουμπαραδες τους ειναι ανοιχτοι για τετοιες περιπτωσεις κατοπιν συννοησεως!
Αναμεσα στους ερωτηθεντες ηταν και ο αιλουρος , ο οποιος δεν επιθυμουσε συνεργασια, γιαυτο θεωρηθηκε το ληξαν απο πλευρας αδεσποτολογιου, προτεινε τον μαραγκο που μπορουσε να βοηθησει λογω αποθεματος, αλλα δεν μπορουν αν διατεθουν χρηματα του αδεσποτολογιου σε κτηνιατρο που δεν θελει να συνεργαστει ειναι λιγο παρανοικο.
Δεν το λεω με κανενα υφος απλα δειτε το λιγο λογικα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Για κάποιο μυστήριο λόγο ειχαμε πολύ ανταπόκριση απο άσχετους ανθρώπους μέσω του μπλογκ και αναλογικά πολύ λίγη από εδώ, που ειναι και το "σπίτι" μας.
Εχουν μαζευτει πραγματικά πολλοί εθελοντές στις διάφορες δράσεις.
Δεν υπάρχει δέσμευση για κανέναν, δεν υπάρχει αφεντικό, δεν υπάρχουν "μέλη" και "μη μέλη".
Και το λιγο που μπορει να κάνει ο καθένας μετράει:
--Βολτες και κοινωνικοποίηση σε σκυλάκια που ζουν σε στέγες.
--Καθάρισμα σε στέγες
--Φωτογραφίσεις για υιοθεσίες
--Στειρώσεις αδεσπότων
--ενημερωτικό υλικό, άρθρα και φυλλάδια
--επαφές με συλλόγους και σωματεία
--οικονομική ενίσχυση
ο,τι και όσο θέλει ο καθένας!

Ας μην κολάμε σε κτηνιατρεία, οπως ειπα συνεργαζαστε με πολλά, ό,τι ταιριάζει στον καθένα.
Ειμαστε ΠΟΛΛΟΙ εδωμέσα, με πολλές ιδεες και πολύ αγάπη για τα ζώα. Λίγη οργάνωση λείπει και μπορούμε να κάνουμε την διαφορά.
Αυτο ειναι για μας το Μαζί μπορούμε καλυτερα!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος

Το πολύ επείγον και βασικο ειναι φροντλαιν παντως απο προμήθειες
avtwvia
Διάσημο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Και ΔΕΝ αρνηθήκαμε εμείς να συνεργαστούμε με τον Αίλουρο, αλλά ο Αίλουρος μαζί μας, όπως είπε πιο πάνω η Κατερίνα.
Σε πολλούς κτηνιάτρους έχουν μπει κουμπαράδες μας ώστε τα λεφτά να διατίθενται για τα αδέσποτα των πελατών τους. Η λογική είναι ότι ο καθένας θα φροντίζει τα αδέσποτά του σε συνεργασία με τον γιατρό του ή με κάποια καθοδήγηση απο εμάς για φτηνές στειρώσεις .
Ζητήσαμε και απο τον Αίλουρο να βάλει κουμπαρά και τα λεφτά να διατίθενται ομοίως για τους πελάτες του και τα αδέσποτά τους και ειπε όχι.
Πόσο πιο ξεκάθαρα μπορώ να το εξηγήσω;
avtwvia
Διάσημο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Δεν κατάλαβα, ποια αδέσποτα διαχωρίζουμε; Δεν καταλαβαίνω σε τι πράγμα αναφέρεσαι. Στο γεγονός οτι δεν είχαμε την δυνατότητα να βοηθήσουμε με το γατάκι της orangelo? Η Κατερινα πρότεινε σαφώς να πάει σε έναν γιατρό που πιθανώς έχει κάποιο απόθεμα στον κουμπαρά του.
Τι άλλο ήθελες να κάνουμε; Να τα βάλουμε και αυτά από την τσέπη μας; Το ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ΟΛΑ τα αδέσποτα που έρχονται στο δρομο μας ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ σημαινει οτι κάνουμε διακρίσεις;
ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!

julia
Διακεκριμένο μέλος
Ο κουμπαράς πχ στον Α κτηνίατρο.. να βοηθάει αδέσποτο γατί κάποιου που πάει το γατί σε άλλον που δεν έχει κουμπαρά, και έτσι και αλλιώς ΔΕΝ πέρνει λεφτά?
Πρίν το ξεκινήσουμε ρίξαμε ώρες και μέρες συζητήσεις να δούμε τί και πώς θα δουλέψει το όλο concept.
Αν έχεις κάτι να προτείνεις ΟΚ.
Αλλά να είναι ολοκληρωμένο και να μην φέρνει σε δύσκολη θέση ούτε συνάδελφο Κτηνίατρο, ούτε πελάτες ή φίλους που τα δίνουν σε συγκεκριμένο συνεργαζόμενο κουμπαρά.

avtwvia
Διάσημο μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
απλά έχουν προτήνει κάποιους που ήθελαν να συνεργαστούν με κουμπαρά και να κάνουν καλύτερες τιμές
τώρα αν κάποιος γιατρός δεν θέλει κουμπαρά (το καταλαβαίνω είναι ξένα χρήματα στα χέρια σου, μπορεί να βρεις και τον μπελά σου), αλλά παρόλα αυτά κάνει καλύτερες τιμές για τα αδέσποτα και βοηθάει να τον έχουμε και αυτόν υπόψη μας ως "προτεινόμενο" και ας μην είναι "συνεργαζόμενος"
αμαν ποια μην ψυρίζετε την μαϊμού και τις λέξεις δεν γίνεται δουλειά έτσι, αφού όλοι το ίδιο θέλουμε, να βοηθήσουμε

julia
Διακεκριμένο μέλος
Αλλά ΔΕΝ έχει εφαρμογή.

Φαντάσου σκηνικό απλά.
Βγαίνω εγω πχ. Δεν με ξέρετε, και λέω βοήθεια ζώ στην άνω Κολοπετινίτσα έχω 20 αδέσποτα κινδυνεύουν κλπ κλπ έχω γιατρό στο χωριό θέλει λέμε τώρα πχ. 300? στείλτε επιταγή??
Ποιος και ΠΟΥ θα εμπιστευτεί να στείλει τί,, και για πόσες φορές.....

Τ έχουμε συζητήσει αυτά....μεταξύ μας.. δεν βγήκαμε τώρα και λέμε λόγια, είναι μήνες δουλειάς και συναντήσεων... Αν με το καλό εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο.. ΝΑΙ μακάρι να ΓΙΝΕΙ πανελλήνιος Κουμπαράς!!!
Εδώ παρακαλάμε για 5 και 10? και πάλι μας κοιτάνε με μισό ματι...και για γατιά που τα βλέπουν είναι υπαρκτά.

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτο που θελω να πω ειναι να μην υπαρχει κουμπαρας κτηνιατρων αλλα κουμπαρας αδεσποτων γατιων.. Αν βρω δλδ εγω εδω στη Χιο ενα γατι και δεν εχει κουμπαρα ο κτηνιατρος πρεπει να ταξιδεψω Αθηνα για να παω σε ενα γιατρο που να εχει κουμπαρα?? Η αν δεν εχω λεφτα να αφησω αυτο το γατακι να πεθανει επειδη δεν υπαρχει κουμπαρας??? Το βρισκω γελοιο.. Αν εχω καπου λαθος πειτε μου η αν βρισκεται τα λεγομενα μου τρελα..
αυτό ενοούσες?

δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα καλέ αφού έχουν λογαριασμό σε τράπεζα απότι κατάλαβα και όχι μόνο κουμπαράδες, θα μπορούν να σου στείλουν πάλι μέσω τράπεζας αν χρειαστεί

aretha
Περιβόητο μέλος
Αν κάποιος πιστεύει ότι το σύστημα με τους κουμπαράδες δεν είναι σωστό, έχει ένα σωρό άλλες επιλογές: μπορεί να ενισχύσει κάποιο σωματείο, να στειρώσει μόνος του τα αδέσποτα της γειτονιάς του ή να δώσει απευθείας χρήματα σε κάποια περίπτωση που πιστεύει ότι τα χρειάζεται. Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν σε τίποτα.
Αυτό που είναι παράλογο είναι να θέλουμε να έχουμε λόγο για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθούν χρήματα στα οποία δεν έχουμε συνεισφέρει.

RedCat
Διάσημο μέλος
Επισης το να καθομαστε και να κρινουμε μια προσπαθεια ειναι το μόνο εύκολο. Δεν δικαιολογούμαι απλα για μια φορα και για οσους αρνουνται να καταλαβουν...5-10 ατομα ενωσαμε τις τσεπες μας και τις προσπαθειες μας αυτο δεν σημαίνει οτι ξαφνικα οποιος λεει οτι θελει να βοηθησει ενα αδεσποτο χωρίς να βαλει ουτε προσπαθεια, ουτε φιλοξενια, ουτε ενα ευρω από την τσεπη του (και για να μην γινει ΚΑΙ εδω παρεξηγηση, ΔΕΝ μιλαω συγκεκριμένα για την Σιμόνα) θα βαζω εγω τα χρηματα για εκείνον...θα ενιωθα και κοροιδο...
Το αν θελει καποιος κτηνιατρος να βοηθαει αδεσποτα κατα την κρίση του ή με το αν θα τους συστήσει κάποια καλή πελάτισσα ειναι επισης κατανοητό αλλα δεν μπορουμε απο τη στιγμή που εχει αρνηθεί να συνεργαστεί με το μπλογκ μας να τον συστήσουμε σαν συνεργαζόμενο.
Κατανταει κουραστικο παιδια...απλα..(δεν βαριεστε καλοκαιριατικο?...στην τελικη υπαρχει και το ψαρεμα)

avtwvia
Διάσημο μέλος
Ναι δεν εχω συνεισφέρει αν εμενα εννοεις και δεν θα το κανω μετα απο όσα διαβασα τις τελευταίες μερες.. Και αυτό κανω στειρώνω μόνη μου τα αδεσποτα και δινω απευθειας χρήματα σε οποιον χρειάζεται.. Συγνώμη για την ενοχληση και γεια σας!!Παιδιά, ας μην κολλάμε. Όπως πολύ σωστά είπε και η mespairos, όλοι να βοηθήσουμε θέλουμε, ο καθένας με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερο.
Αν κάποιος πιστεύει ότι το σύστημα με τους κουμπαράδες δεν είναι σωστό, έχει ένα σωρό άλλες επιλογές: μπορεί να ενισχύσει κάποιο σωματείο, να στειρώσει μόνος του τα αδέσποτα της γειτονιάς του ή να δώσει απευθείας χρήματα σε κάποια περίπτωση που πιστεύει ότι τα χρειάζεται. Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν σε τίποτα.
Αυτό που είναι παράλογο είναι να θέλουμε να έχουμε λόγο για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθούν χρήματα στα οποία δεν έχουμε συνεισφέρει.![]()
Havana
Διάσημο μέλος
Αυτο που θελω να πω ειναι να μην υπαρχει κουμπαρας κτηνιατρων αλλα κουμπαρας αδεσποτων γατιων.. Αν βρω δλδ εγω εδω στη Χιο ενα γατι και δεν εχει κουμπαρα ο κτηνιατρος πρεπει να ταξιδεψω Αθηνα για να παω σε ενα γιατρο που να εχει κουμπαρα?? Η αν δεν εχω λεφτα να αφησω αυτο το γατακι να πεθανει επειδη δεν υπαρχει κουμπαρας??? Το βρισκω γελοιο.. Αν εχω καπου λαθος πειτε μου η αν βρισκεται τα λεγομενα μου τρελα..
αν βρεις ενα γατι στη χιο να απευθυνηθεις στον συλλογο της χιου που κανει εργο, αλλα τους συλλουγους βεβαια τους θυμομαστε στα δυσκολα, αν δεν εχει δωσει κανεις ουτε 10 ευρο σε ενα συλλογο πως απαιτει ο συλλογος να μπορεσει να περιθαλψει ζωακια???με το λεχειο δεν γινεται τιποτα το εχουν δοκιμασει, μονο με εισφορες βοηθουνται τα αδεσποτα.
Havana
Διάσημο μέλος
αλλα με λιγο προωθηση ισως οι κατοικοι της χιου καταλαβουν τι διαμαντοι εχουν και ισως μπορεσουν να το αξιοποιησουν.
αυτα καλημερα σας !

avtwvia
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool