Ακούσατε;

Καταρχάς sofiagal πρόσεχε λίγο περισσότερο το τι γράφεις. γιατί βγάζεις μία επιθετικότητα που σε χαρακτηρίζει αρνητικά. δεν μου αρέσει το ότι προβαίνεις σε χαρακτηρισμούς( βλ. κόμπλεξ κλπ ).

εκτός άμα δεν ξέρεις να συζητάς αλλιώς οπότε θα σταματήσω να σου απαντάω.

είπα

ΝΑΙ, θα συμβαίνει και αυτό , δηλαδή άνθρωποι που πειράζουν ένα ζώο και αυτό τους επιτίθεται,

είπες

Δεν σε παίρνει να καταδικάσεις τους γονείς γιατί ανήκουν στο ανθρώπινο είδος όπως και συ, για το οποίο αισθάνεσαι ανώτερος όλων.

να κατηγορήσω τους γονείς γιατί το πιτμπουλ έφαγε το μωρό?

και επειδή είπα "δεν μπορώ να κατηγορήσω τους γονείς" έχω κόμπλεξ για το ανθρώπινο είδος?

ποια είναι η δικαιοδοσία σου εσένα να κρίνεις όλο το ανθρώπινο είδος και να βγάζεις και πορίσματα?

δηλαδή πιστεύεις το άφησαν επίτηδες το πιτμπουλ?

σε ξαναρωτάω, από το γεγονός το μόνο που κρατάς είναι ότι φταίνε οι γονείς και ότι τα ζώα δε φταίνε σε τίποτα?

EDIT:

είπες "δεν σε παίρνει να παραδεχτείς ότι πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται σωστά"

προφανώς λοιπόν δε διάβασες ή δεν κατάλαβες πως είπα πως "ναι υπάρχουν ΚΑΙ άνθρωποι που δε σκέφτονται σωστά".

εσύ μπορείς να πεις πως ΠΑΝΤΑ φταίνε οι άνθρωποι? για σκέψου το λίγο καλύτερα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι οι γονεις φταινε τα σκυλια δεν ηταν δικα τους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κανονικά θα έπρεπε να κατακρίνεις και εσύ το γεγονός ότι πολλοί έχουν επικίνδυνα ζώα ή ότι υπάρχουν επικίνδυνα αδέσποτα και όχι να ασκείς κριτική σε εμένα που τονίζω το πρόβλημα.
Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεις και την περίπτωση που οι ιδιοκτήτες τα κάνουν άγρια και επικίνδυνα?Γιατί τα αδέσποτα κατα κανόνα γίνονται επικίνδυνα από κακές εμπειρίες.

δε νομίζω να είναι τόσο ηλίθιοι που να άφηναν το ζώο αν ήξεραν τον κίνδυνο.
Μήπως τελικά είναι?Δεν πέρασε καθόλου από το μυαλό τους?

Αρνείσαι ότι υπάρχει πρόβλημα& ότι υπάρχουν επικίνδυνα ζώα? Αρνείσαι&μηδενίζεις το γεγονός της επίθεσης?
Δεν αρνούμαι το γεγονός της επίθεσης αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν τόσα επικίνδυνα σκυλιά όσοι και επικίνδυνοι άνθρωποι.

Αντρέα δεν έχουμε πολιτική αντιπαράθεση οπότε δεν με ενδιαφέρει για το πως θα χαρακτηριστώ.Παίζεις με τις λέξεις και κάνεις συνεχώς παρατηρήσεις για το πως εκφραζόμαστε και γράφουμε προκειμένου να κερδίσεις τις εντυπώσεις.Χάνεις όμως την ουσία του προβλήματος , και κάνεις τελικά το λάθος να το βλέπεις μονόπλευρα το θέμα.Εγώ αυτό το συμπέρασμα έβγαλα.
Είπες "ναι υπάρχουν ΚΑΙ άνθρωποι που δε σκέφτονται σωστά".Εγώ αυτό που λαμβάνω από αυτήν την πρόταση είναι ότι μιλάς για εξαιρέσεις ενώ δεν είναι έτσι.Κοντεύει να καταντήσει κανόνας.Εχεις πει 10 κατά των σκυλιών και 1 κατα των ανθρώπων.
Για να τελιώνω την άποψή μου για το θέμα καταλήγω στο ότι πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 όταν έχουμε στην προστασία μας ένα παιδί ή έναν ανήμπορο άνθρωπο να αντιδράσει, γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί και τετράποδοι αλλά και δίποδοι κυρίως.

βρε παιδια,μην τρελαθουμε...

τα ζωα οπως και τα παιδια διαμορφωνουν το χαρακτηρα τους αναλογα με το περιβαλλον στο οποιο μεγαλωνουν.οταν καποιοι ανεγκεφαλοι μαθαινουν τα σκυλια τους να ειναι αγρια και να επιτιθενται και μετα μαλιστα τα επιβραβευουν κιολας,τι περιμενουμε?να ειναι μετα παναγιες?

η για τα αδεσποτα που λετε,οταν καποια καθημερινα δεχονται πετρες και αλλα χαριτωμενες επιθεσεις απο "αθωα" παιδακι,τι περιμενετε να κανουν?να ειναι καλα και γλυκα με τους ανθρωπους,τους οποιους εχουν συνδυασει με το φοβο και τον πονο??

δεν μπορω να καταλαβω γιατι προσπαθουμε να απενοχοποιησουμε τους ανθρωπους και να φορτωσουμε τις ευθυνες γιατα "δημιουργηματα" μας αλλου,στην αγρια φυση των ζωων κτλ

Λοιπόν, επειδή βλέπω έχετε κατασταλλάξει στο μυαλό σας απόψεις όπως
"φταίνε οι γονείς που έφαγε το μωρό"
ή
"κατά κανόνα τα ζώα γίνονται επιθετικά από τους ιδιοκτήτες τους"

δεν έχω να προσθέσω κάτι. Την άποψη μου την είπα, και είναι πως καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι και ισοπεδωτικοί, και να παραδεχόμαστε πως οι κίνδυνοι δεν οφείλονται στα αίτια που εμείς θέλουμε να τους αποδίδουμε. Όπως επίσης άποψη μου είναι πως δεν είναι όλα τα ζώα αγγελούδια που το άτιμο ανθρώπινο είδος τα κάνει επιθετικά και αγρίμια.

δημοκρατία έχουμε, καλό&επιβεβλημένο είναι να εκφράζουμε τις απόψεις μας. θεωρώ όμως πως καλό είναι να σεβόμαστε και την άποψη του άλλου και να μην του κάνουμε επιθέσεις τύπου "κόμπλεξ", γιατί αυτά δεν είναι επιχειρήματα.

πάντως από τη μεριά μου No hard feelings.. αν και θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη ανεκτικότητα σε κάποιον που διαφωνεί.. ένδειξη δημοκρατικότητας ΘΑ ήτανε.

Λοιπόν, επειδή βλέπω έχετε κατασταλλάξει στο μυαλό σας απόψεις όπως
"φταίνε οι γονείς που έφαγε το μωρό"
ή
"κατά κανόνα τα ζώα γίνονται επιθετικά από τους ιδιοκτήτες τους"

δεν έχω να προσθέσω κάτι. Την άποψη μου την είπα, και είναι πως καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι και ισοπεδωτικοί, και να παραδεχόμαστε πως οι κίνδυνοι δεν οφείλονται στα αίτια που εμείς θέλουμε να τους αποδίδουμε. Όπως επίσης άποψη μου είναι πως δεν είναι όλα τα ζώα αγγελούδια που το άτιμο ανθρώπινο είδος τα κάνει επιθετικά και αγρίμια.

δημοκρατία έχουμε, καλό&επιβεβλημένο είναι να εκφράζουμε τις απόψεις μας. θεωρώ όμως πως καλό είναι να σεβόμαστε και την άποψη του άλλου και να μην του κάνουμε επιθέσεις τύπου "κόμπλεξ", γιατί αυτά δεν είναι επιχειρήματα.

πάντως από τη μεριά μου No hard feelings.. αν και θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη ανεκτικότητα σε κάποιον που διαφωνεί.. ένδειξη δημοκρατικότητας ΘΑ ήτανε.

να σε ρωτησω κατι αν σε δαγκωσει ο δον την ωρα που του τραβας το αυτι ποιος θα φταιει ? ο ΔΟΝ η εσυ?

να σε ρωτησω κατι αν σε δαγκωσει ο δον την ωρα που του τραβας το αυτι ποιος θα φταιει ? ο ΔΟΝ η εσυ?

άμα του τράβαω το αυτί χωρίς να μου κάνει τίποτα και με δαγκώσει φταίω εγώ προφανώς.

άμα όμως εκεί που κάθομαι πεταχτεί και μου δαγκώσει το πόδι χωρίς να του έχω κάνει τίποτα, φταίει ο Δον.

μέχρι στιγμής δεν του έχω τραβήξει το αυτί έτσι από μόνος μου, ενώ αυτός με έχει δαγκώσει χωρίς να τον έχω πειράξει, οπότε μάλλον αυτό που λέω επιβεβαιώνεται παρά αυτό που λες εσύ.

άμα συνέβαινε το αντίθετο θα επιβεβαιωνόσουν. έλα όμως που δε συμβαίνει.

λυπάμαι που η συζήτηση κατάντησε σε αυτό το σημείο παιδιά.

δεν είχα σκοπό να σας θίξω. εγώ σας είπα πιο πάνω. αν αυτή είναι η άποψη σας και θεωρείτε ότι για όλα φταίνε οι άνθρωποι με απόλυτο&κατηγορηματικό τρόπο, τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση.

πάντως κλείνοντας να πω ότι σκόπιμα ανέφερα τον Δαρβίνο. Πόσοι τον έχετε διαβάσει? Η επιθετικότητα είναι έμφυτη & στον άνθρωπο & στα ζώα. Απλά ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να καταλάβει πως δεν είναι σωστό π.χ να φάει έναν άλλο άνθρωπο ( εκτός εξαιρέσεων όπου έχουμε διαταραχές και ασθένεια ψυχική/νευρική οτιδήποτε). Όποια τίγρης και να σε φάει(ή πίτμπουλ εν προκειμένω)δε νομίζω ότι θα έχει τύψεις.

κρίμα..

αυτο ηθελα να σου εξηγησω ενα σκυλι δεν αντιδραει ποτε σαν τον δον δεν ειναι μεσα στο παιχνιδι του το δαγκωμα οχι οτι το κανεις εσυ βρε παιδι μου πωπω η γατ μας δαγκωνει γιατι παιζει με αυτο τον τροπο εχει το ενστικτο του κυνηγουενω ο σκυλος της συγκεκριμενης ρατσας εαν δεν ειναι εκπαιδευμενος ειναι ηλιθιος σαν εναν ελεφαντα κ δεν επιτηθετε εαν δεν τον προκαλεσεις

αυτο ηθελα να σου εξηγησω ενα σκυλι δεν αντιδραει ποτε σαν τον δον δεν ειναι μεσα στο παιχνιδι του το δαγκωμα οχι οτι το κανεις εσυ βρε παιδι μου πωπω η γατ μας δαγκωνει γιατι παιζει με αυτο τον τροπο εχει το ενστικτο του κυνηγου

εσύ λες πως "παίζει". δεν παίζουν όμως. αυτό το κυνήγι και το δάγκωμα που κάνουν είναι καθαρά θέμα ενστίκτων και επιβίωσης.

Βλέπεις λοιπόν ότι ακόμα και μία γάτα που δεν είχε ΚΑΘΟΛΟΥ επαφή με εξωτερικό περιβάλλον έχει την τάση να κυνηγάει, να δαγκώνει, και να σκοτώνει(γιατί για να σκοτώσει & να επιβιώσει δαγκώνει)

ενω ο σκυλος της συγκεκριμενης ρατσας εαν δεν ειναι εκπαιδευμενος ειναι ηλιθιος σαν εναν ελεφαντα κ δεν επιτηθετε εαν δεν τον προκαλεσεις

και πάλι εσύ το ονομάζεις ηλιθιότητα. έλα όμως που έτσι είναι κατασκευασμένο.

εσείς τα φορτώνετε όλα στους ανθρώπους, τους κακούς ιδιοκτήτες.

όμως δεν είναι έτσι.

Υπάρχει ένας πολύ ωραίος μύθος του Αισώπου με τον σκορπιό και τον βάτραχο.

ο Βάτραχος δέχτηκε να περάσει τον σκορπιό στην απέναντι όχθη του ποταμού παρόλο που ήξερε πως ο σκορπιός είναι επικίνδυνος και θανατηφόρος. Ο σκορπιός του είπε " δε θα σε δαγκώσω, γιατί θέλω να με βοηθήσεις".

Όμως, καθώς ο βάτραχος τον πέρναγε απέναντι, ο σκορπιός τον τσίμπησε.. και ξέρετε τι του είπε?

" Είναι στη φύση μου να δαγκώνω." Τον τσίμπησε, και πνίγηκαν και οι δύο.

Εκεί ακριβώς διαφοροποιούνται οι γνώμες μας. Αυτό που εσείς φορτώνετε στην αβλεψία και την κακία του ανθρώπου, εγώ το αποδίδω στους κανόνες της φύσης, η οποία δε γνωρίζει ρομαντισμούς και αγάπες(μόνη εξαίρεση η μητρότητα, και αυτή προσωρινά-> δείτε πως διώχνει η μάνα το παιδί ή και του επιτίθεται πολλές φορές στη φύση). το μόνο πράγμα που υπάρχει στη φύση είναι ο νόμος του ισχυρού. δυστυχώς σύμφωνα με τους δικούς μας ηθικούς κανόνες.

πόσο βιαστήκατε να με απορρίψετε πριν με ακούσετε..

δεν ειναι θεμα απορριψης,συζητηση κανουμε.

απλα για να καταλαβω ακριβως τι εννοεις,πιστευεις δηλ.οτι ολοι οι σκυλοι εχουν απο τη φυση τους καποια "αγρια ενστικτα"και πρεπει εμεις να ειμαστε προσεκτικοι αν τους φερνουμε κοντα σε παιδια κτλ?

μα δεν καταλαβαινεις την διαφορα ο σκυλος ειναι οικοσιτο ζωο δεν εχει μεγαλωσει στην φυση!!!!!!!!!!! δεν ειναι λυκος δεν ειναι λιονταρι δεξν ειναι γατα την γατα την εξημερωσε ο ανθρωπος για προσωπικο του οφελος ο σκυλος παντα ηταν στην υπηρεσια του εσυ μιλας για αγρια ζωα κ ετσι αυτο που λες δεν υφιστατε

πάντως κλείνοντας να πω ότι σκόπιμα ανέφερα τον Δαρβίνο. Πόσοι τον έχετε διαβάσει? Η επιθετικότητα είναι έμφυτη & στον άνθρωπο & στα ζώα. Απλά ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να καταλάβει πως δεν είναι σωστό π.χ να φάει έναν άλλο άνθρωπο ( εκτός εξαιρέσεων όπου έχουμε διαταραχές και ασθένεια ψυχική/νευρική οτιδήποτε). Όποια τίγρης και να σε φάει(ή πίτμπουλ εν προκειμένω)δε νομίζω ότι θα έχει τύψεις.

εμφυτη επιθετικοτητα ως προς το θηραμα εννοεις η ως προς τον οποιοδηποτε?δηλαδη μια γατα π.χ. οπως λες σε καποιο αλλο ποστ θα ηταν επιθετικη μονο ως προς το ποντικι,μυγα κτλ η και ως προς τον ανθρωπο?γιατι αν ηταν ετσι ακομα κι απο γατες θα κινδυνευαμε.και στον ανθρωπο εμφυτη επιθετικοτητα ως προς τι?ως προς τους λλους ανθρωπους?κι αν ηταν ετσι,πως αναπτυχθηκαν οι πρωτες ανθρωπινες κοινωνιες στις οποιες βασιστηκε τοσοισχυραη εξελιξη του ανθρωπου?η υπαρξη του ανθρωπου δεν μπορει να νοηθει εξω απο την εννοια της κοινωνιας.δεν ειναι μοναχικο ζωο οπως π.χ. οι τιγρεις που ζουν μονες,κυνηγουν μονες και ειναι αυταρκεις.

τελευταίο μου μήνυμα γιατί έχω άπειρη δουλειά(για αυτό ξενυχτάω άλλωστε) και δεν προλαβαίνω να συνεχίσω. πιστεύω να γίνω κατανοητός και να μην δημιουργηθούνε παρεξηγήσεις.

ξαναλέω no hard feelings.

μα δεν καταλαβαινεις την διαφορα ο σκυλος ειναι οικοσιτο ζωο δεν εχει μεγαλωσει στην φυση!!!!!!!!!!! δεν ειναι λυκος δεν ειναι λιονταρι δεξν ειναι γατα την γατα την εξημερωσε ο ανθρωπος για προσωπικο του οφελος ο σκυλος παντα ηταν στην υπηρεσια του εσυ μιλας για αγρια ζωα κ ετσι αυτο που λες δεν υφιστατε

έτσι λες εσύ. αυτό το βλέπεις και το κρίνεις βάσει της τωρινής σου εμπειρίας. δεν μπορείς να γνωρίζεις πως εξελίχθηκε ο σκύλος / από που προήλθε τι καταβολές έχει και αν και κατά πόσο ήταν άγριος.

το αντίθετο μάλιστα δεν ισχύει αυτό ότι "πάντα ήταν στην υπηρεσία του". δεν φτιάχτηκε ο σκύλος για να κάνει παρέα στον άνθρωπο. μάλιστα επειδή αναφέρεις και τον λύκο, και από τον λύκο λέγεται πως κατάγεται.(βλ. και λυκόσκυλα)

και για να το ξεκαθαρίσω ΝΑΙ όπως όλα τα ζώα(& ο άνθρωπος ο οποίος παρόλο που τώρα έχει φτάσει στο ανώτατο μέχρι στιγμής ως είδος επίπεδο εξέλιξης & συμβίωσης είναι και αυτός ζώο) έτσι και ο σκύλος είναι ζώο και έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ζώου(επιθετικότητα για επιβίωση, φυσική επιλογή κλπ)

δεν ειναι θεμα απορριψης,συζητηση κανουμε.

απλα για να καταλαβω ακριβως τι εννοεις,πιστευεις δηλ.οτι ολοι οι σκυλοι εχουν απο τη φυση τους καποια "αγρια ενστικτα"και πρεπει εμεις να ειμαστε προσεκτικοι αν τους φερνουμε κοντα σε παιδια κτλ?

δεν είναι το ίδιο ένα κανίς με ένα πίτμπουλ αλλά και τα δύο είναι ζώα και έχουν "ένστικτα" . το άγριο ή ήμερο είναι θέμα ορισμού.

εμφυτη επιθετικοτητα ως προς το θηραμα εννοεις η ως προς τον οποιοδηποτε?δηλαδη μια γατα π.χ. οπως λες σε καποιο αλλο ποστ θα ηταν επιθετικη μονο ως προς το ποντικι,μυγα κτλ η και ως προς τον ανθρωπο?γιατι αν ηταν ετσι ακομα κι απο γατες θα κινδυνευαμε.και στον ανθρωπο εμφυτη επιθετικοτητα ως προς τι?ως προς τους λλους ανθρωπους?κι αν ηταν ετσι,πως αναπτυχθηκαν οι πρωτες ανθρωπινες κοινωνιες στις οποιες βασιστηκε τοσοισχυραη εξελιξη του ανθρωπου?η υπαρξη του ανθρωπου δεν μπορει να νοηθει εξω απο την εννοια της κοινωνιας.δεν ειναι μοναχικο ζωο οπως π.χ. οι τιγρεις που ζουν μονες,κυνηγουν μονες και ειναι αυταρκεις.

κλείνοντας, ο πρωτόγονος άνθρωπος οργανώθηκε σε αγέλες ακριβώς από ανάγκη επιβίωσης, και όχι γιατί ήταν κοινωνικός και ήθελε παρεϊτσα. αν έμενε μόνος του απλά πέθαινε. έβγαιναν για κυνήγι αγέλη ολόκληρη. μόλις εξασφαλίστηκε η επιβίωση άρχισαν(μετά χιλιάδες χρόνια) θέματα όπως κοινωνικότητα αγάπη και η όλη εξέλιξη που σήμερα γνωρίζουμε αλλά πολλές φορές ξεχνάμε πως προήλθε.. και δεν προήλθε καθόλου από φιλοσοφικές συζητήσεις όπως αυτή αρχικά..

το θήραμα και το μη θήραμα είναι πάλι θέμα ορισμού. ανέφερα και προηγουμένως ότι π.χ το πιτμπουλ που έφαγε το μωρό δεν θα κατάλαβε διαφορά από το αν έτρωγε μια μπριζόλα. οκ ίσως στην γεύση αλλά για τον ίδιο λόγο το έφαγε με τα ίδια κίνητρα το έφαγε κλπ κλπ κλπ. δεν μπορείς να μιλήσεις για επιθετικότητα ως προς ποντίκια και μη ποντίκια. θέμα μεγέθους είναι. πίστεψε με αν η γάτα ήταν 20 φορές μεγαλύτερη και σε δάγκωνε θα καταλάβαινες πολύ καλά ότι για αυτήν ένα ποντίκι θα ήσουν.

μην ξεχνάμε ότι οι γάτες π.χ ανήκουν στα αιλουροειδή βλ. τίγρεις κλπ.

μια χαρά μπορεί να σε φάει και τώρα η τίγρης.

για περισσότερα δες και ένα ποστ του Ιωάννη Σάββα

ενδεικτικά :

" Ο άνθρωπος κάποτε ήταν και αυτός θήραμα. Η αντίληψη ότι ο πρωτόγονος άνθρωπος ήταν ο φόβος και ο τρόμος τεράστιων εκτάσεων, ότι οργάνωνε κυνήγια, ότι σκότωνε άφοβα μαμούθ για να τα φέρει στη σπηλιά του, είναι ένα μύθευμα φαντασιόπληκτων ανθρωπολόγων περασμένων δεκαετιών. Σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι ο πρωτόγονος άνθρωπος είχε πολλούς εχθρούς, κρυβόταν για τη ζωής του, πάλευε να ξεφύγει από αιλουροειδή, κροκόδειλους, αετούς και άλλα αρπακτικά. Έχουν βρεθεί απολιθωμένα κρανία ανθρωπιδών τρυπημένα από κυνόδοντες αιλουροειδών. Εξ ου και οι αρχέγονοι φόβοι μας για δράκους, φίδια, αράχνες και τόσα άλλα θηρία. Πριν πολλές χιλιάδες χρόνια, λοιπόν, οι πρόγονοι των σημερινών γατών μας μάς είχαν για μεζεδάκια. "

αυτά και καλό βράδι.

Επειδη εχω ψαξει παρα πολυ για τα ζωα συντροφιας μπορω να σου πω οτι το λυκο σκυλο ειναι μια μιξη λυκου θυλυκου με σκυλο αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι αγριο ζωο εχεις δει πουθενα ελευθερα σκυλια στην αγρια φυση? απαντησε μου οταν μπορεσεις κ εχεις τελειωσει την δουλεια σου
κ κατι ακομη κ το λυκοσκυλο ανθρωπος το εφτιαξε στην γερμανια
τα πιτμπουλ ειναι φτιαγμενα απο ανθρωπο στην αμερικη κ μαλιστα διαχωριζονται κ σε ειδη τα ροτβαιλερ υπηρχαν τα καννις το ιδια τα μπουλντοκ παλι απο διασταυρωσεις ειναι που της εχει κανει ο ανθρωπος
κ μαλιστα ορισμενες φυλες σκυλων π.χ. χασκυ ειναι στην υπηρεσια του ανθρωπου εδω κ παρα πολλα χρονια .θα πω στον εκπαιδευτη μου να μου δωσει μερικες πληροφοριες παο που προηλθαν οι σκυλοι κ θα σας ενημερωσω

Δεν άκουσα για αυτό το περιστατικό, από εσάς το μαθαίνω τώρα. Από οτι κατάλαβα, οι γονείς φιλοξενούσαν το σκυλί. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έγινε. Το σκυλί μπορεί να μην ήταν κοινωνικοποιημένο με παιδιά, να είχε εκπαίδευση φύλακα. επίσης τα παιδιά είναι άγαρμπα στις κινήσεις τους , μπορεί το παιδάκι να έκανε μια κίνηση που δεν τη δέχτηκε ο σκύλος(τράβηγμα μουσούδας π.χ.) , στο παιχνίδι. Ακόμα τα ροτβαιλερ είναι σκυλιά με πολύ δύναμη και μπορεί να μην έλεγξε τι δάγκωμά του( παίζουν και τα σκυλιά με δαγκώματα) ή μπορεί να είχε το αγαπημένο του παιχνίδι και να πήγε το μικρό να το πάρει ( διεκδίκηση).
Το αν είναι το σκυλί ροτβαιλερ ή λυκόσκυλο ή κανις δεν σου δίνει τη εγγύηση ότι το ένα θα στο δαγκώσει και το άλλο όχι. Όλα εξαρτώντε από τα βιώματα και την εκπαίδευση του σκύλου. Για εμένα όλοι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν φέρνουμε σε επαφή το παιδί μας με ένα σκύλο. γιατί και οι σκύλοι έχουν "άγρια ένστικτα" και αυτοί εξημερώθηκαν από τους προγόνους μας.

ΡΟΤΒΑΙΛΕP
Μεγαλόσωμο, γεροδεμένο με δυναμική, στέρεα κατασκευή. Συνδυάζει τις απαραίτητες ικανότητες για να οδηγεί τα βοοειδή σε μεγάλες αποστάσεις και ταυτόχρονα να προστατεύει τους ανθρώπους του – εργασίες που συνεπάγονται δύναμη, ευκινησία και αντοχή.
Τρέχει με σιγουριά και δυναμισμό, με μεγάλες δρασκελιές και ορμή. Η έκφραση του προσώπου αντανακλά την αυτοπεποίθησή, την ευγένεια και την ετοιμότητα του ζώου. Φαρδύ κεφάλι, στιβαρός λαιμός, φαρδύ στέρνο, στιβαρό σώμα, βαριά κατασκευή, είναι αρκετά ευκίνητο, χάρη στα λίγο ψηλότερα πίσω πόδια.
H καταγωγή των Pοτβάιλερ -μιας από τις αρχαιότερες φυλές σκύλων- είναι από τη Νότια Γερμανία. Πιθανοί απόγονοι των Ρωμαϊκών σκύλων που πέρασαν τις Άλπεις με τις Ρωμαϊκές λεγεώνες προστατεύοντάς-τες και καθοδηγώντας κοπάδια βοοειδών. Με τη διακοπή της χρήσης βοοειδών σε άμαξες και τη γενικευμένη χρήση του σιδηροδρόμου, τον 19ο αιώνα, η φυλή κινδύνεψε να χαθεί. Στις αρχές του 20ου αι. άρχισε να χρησιμοποιείται από την αστυνομία. Σήμερα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές.
Eξωτερικά χαρακτηριστικά:
Tο χρώμα του είναι μαύρο, με σαφώς προσδιορισμένα σημάδια σε χρώμα σκουριάς (ή καστανό) σε συγκεκριμένα σημεία.
Eίναι σκυλί μεγάλου μεγέθους, με ύψος που στα αρσενικά ξεπερνάει συχνά τα 65 εκ. στο ακρώμιο (και τα 60 στα θηλυκά).
Tο τρίχωμά του, πυκνό, τραχύ, δεν απαιτεί μεγάλη περιποίηση και το μόνο που ζητά είναι περιοδικό βούρτσισμα για την απομάκρυνση των νεκρών τριχών.
Xαρακτήρας: Aν θέλουμε να μιλήσουμε για ένα χαρακτηριστικό του, αυτό ίσως είναι η έμφυτη επιθυμία του να προστατεύσει το σπίτι, την οικογένεια και γενικά το χώρο του. Tο Ροτβάιλερ φτάνει στα άκρα αν νιώσει πως η οικογένειά του κινδυνεύει. Πρόκειται για ένα σκυλί έξυπνο, σκληρό που προσαρμόζεται εύκολα, αρκετά ήρεμο αλλά ταυτόχρονα με μεγάλη αυτοπεποίθηση, γενναίο και τολμηρό.
Δεν είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί “στοργικό” και φυσικά, ως γνήσιος φύλακας, δεν κάνει φιλίες γρήγορα και με οποιονδήποτε. Eίναι επίσης πεισματάρικο και αρκετά κυριαρχικό (ιδιαίτερα τα αρσενικά) με έντονες τάσεις να επιβάλλεται στους γύρω του. Aυτό σημαίνει πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευση του σκύλου.
Γενικά επιφυλακτικό στις αντιδράσεις του, περιμένει την εξέλιξη καταστάσεων, πριν ανταποκριθεί. Δεν μπορούμε εύκολα να του εμπιστευτούμε μικρά σκυλιά ή γάτες -κυρίως σε αρσενικό σκύλο.
Eκπαίδευση: Mια τόσο δυναμική φυλή, χρειάζεται κοινωνικοποίηση από νωρίς και πολλή ανθρώπινη συντροφιά. H συνεχής και συνεπής εκπαίδευση καθώς και η καθημερινή άσκηση είναι απαραίτητες για να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό και να γίνει ένα πιστό μέλος της οικογένειας και εξαίρετος φύλακας. H επίμονη εκπαίδευση υπακοής - ιδιαίτερα αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι - είναι απαραίτητη και απαιτεί προσοχή καθώς, αν αποτύχει, μπορεί το ροτβάιλερ να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα επιθετικό και κυριαρχικό ζώο. Eυτυχώς, πρόκεται για μια φυλή που μαθαίνει γρήγορα...
Λόγω της φύσης του, δεν έχει ανάγκη από πρόσθετη εκπαίδευση προκειμένου να είναι ένας θαυμάσιος φύλακας. Xρειάζεται καθημερινά αρκετή σωματική άσκηση και μεγάλη πνευματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με μαθήματα υπακοής. Σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να… εξαντλήσετε αυτό το δυνατό ζώο.
Eιδικές Iκανότητες: Προστασία χώρου, σωματοφύλακας, αστυνομικός, σκύλος εργασίας. Πολύ καλός σκύλος γενικών καθηκόντων (με τη σωστή εκπαίδευση και μεταχείριση).
Ένας σκύλος κατάλληλος για... Aφεντικό υπεύθυνο, δυναμικό, ήρεμο, ικανό να ηγηθεί της αγέλης. Αν αποτύχει, αρχηγός θα γίνει ο σκύλος γι’ αυτό και λέμε πως ένα αρσενικό Rott δεν είναι ζώο κατάλληλο για όλους. Προσέξτε στην ανατροφή και την εκπαίδευσή του - μην τον αφήσετε ούτε στιγμή να σκεφτεί πως αυτός είναι τ’ αφεντικό - και θα σας ανταμείψει με το παραπάνω με την αφοσίωση και την υπακοή του.
H αντοχή του στο κρύο είναι μέτρια και μικρή στη ζέστη. Mπορεί να ζήσει έξω στο εύκρατο ελληνικό κλίμα. Ποτέ μην το περιορίσετε στην πίσω αυλή ή την ταράτσα γιατί τείνει να γίνει ιδιαίτερα επιθετικό -κυρίως αν δεν έχει αρκετή συναναστροφή με ανθρώπους ή αν τον ενοχλούν και τον βασανίζουν παιδιά και άλλα σκυλιά της γειτονιάς. Σχετικά αδρανής στο εσωτερικό του σπιτιού, Θα τα πάει καλά σε διαμέρισμα, αν παίρνει την άσκηση που χρειάζεται.
Απο το Interpet
BBC say:
Baby dies after Rottweiler attack
It is thought the girl's parents had been looking after the pub
A five-month-old girl has died after being attacked by two Rottweiler guard dogs in Leicester.
Police say the dogs, which attacked the girl in the living quarters of The Rocket pub in Stephenson Drive, New Parks, have been put down.
It is thought her parents had been looking after the pub and the animals while the landlord was on holiday.
The girl was taken to Leicester Royal Infirmary on Saturday afternoon where she later died from her injuries.
Police have begun an investigation to try to find out what happened.
«The dogs are very aggressive - everybody around here is petrified of them»
(Neighbour Amy Grimbley)
Flowers and teddy bears have been left in the doorway of the pub which has been closed since the incident.
Neighbour Amy Grimbley said: "The dogs are known to be vicious. They stay on the roof during the day and whenever you walk past, you get the feeling they could jump down and attack you.
"The dogs are very aggressive. Everybody around here is petrified of them."
She added: "There's a school opposite the pub and nobody is happy walking their kids past the pub after school. I've got a three-year-old and I don't feel at all safe walking past them."
Ms Grimbley's father, James, said: "Our hearts go out to the parents of that poor baby. Everybody is so shocked at what has happened.
"Everybody is talking about it. Nobody can believe it."
(Δεν βρήκα την είδηση σε ελληνικές σελίδες, έτσι για να ξέρουμε γιατί συζητάμε, για αυτό και έβαλα την αγγλική σελίδα).

τα σκυλια εχουν σιγουρα μια προδιαθεση αναλογα με την ρατσα!
ΟΜΩΣ το πως θα φερθει ενα ζωο ή το πως θα εξελιχθει εχει παντα να κανει με το πως το εμαθε το ΑΦΕΝΤΙΚΟ του..
αν ενισχυσε την οποια επιθετικοτητα ειχε φυσικο ειναι να το κανει τερας.
Μπορειτε να παρετε ενα αθωο και χαζοχαρουμε μικροσωμο ζωακι, κοκερακι, κανισακι και μεσα σε μια βδομαδα να το μετατρεψετε στο χειροτερο σκυλο - δολοφονο!
υπαρχουν και οι τεχνικες και οι μεθοδοι..
Κριμα το παιδακι, αλλα στην προκειμενη περιπτωση φταινει ΜΟΝΟ οι γονεις, αφου αυτοι δεν μεριμνησαν!
Ενας σκυλος δεν ξυπναει μια μερα απο τη μια στιγμη στην αλλη και να ειναι δολοφονος.
Ουτε πειραζει, αν δεν του εχουν δωσει αφορμη!

Εκτος φυσικα αν επηλθε καποια αρρωστια, οπως λυσσα οποτε και παλι ευθυνονται οι γονεις!

Εγω εχω να ρωτησω κατ' αρχην το εξης: Πιστευετε οτι οι ειδησεις, ιδιαιτερα απο την tv ειναι αληθεις? ειναι ακριβεις? ειναι μηπως "φουσκωμενες"? (εγω οχι παντως).
https://www.interpet.gr/themata/ekpaideusi/Themata/epithetikos skilos_090805.htm
Εδω γραφουν καποιοι εκπαιδευτες σκυλων πολυ περισσοτερα απο εμενα.

Ασχετα (και σχετικα) με την θεωρια του Δαρβινου περι επιθετικων ενστικτων, γνωριζουμε οτι καποιες ρατσες σκυλων μεγαλοσωμες και με δυνατα σαγονια (Πιτμπουλ, Ροντβαϊλερ, Ντομπερμαν κ.α.), εκπαιδευονται απο τον ανθρωπο να ειναι επιθετικες. Ή εαν το θελεις να "βγαζουν τα επιθετικα τους ενστικτα".
Φυσικα μιλαω για τα σκυλια που ειναι οικοσιτα ζωα και οχι αγρια (τιγρεις, λιονταρια, ελαφαντες - οχι αυτα δεν τα εχουμε στο σπιτι- οχι μονο λογω επιθετικοτητας).

Λοιπον διαβασα προσφατα (Εψιλον) οτι τα Πιτμπουλ (χρησιμοποιουνται κυριως σε σκυλομαχιες) εκπαιδευονται και με τον εξης τροπο να ειναι επιθετικα: δενονται σε ενα αδειο δωματιο, αφηνονται νηστικα για μερες και δεχονται επισκεψεις απο ανθρωπους που τα χτυπανε αγρια. Μετα φερνουν ενα αλλο σκυλο το βαζουν να τρωει μπροστα στα ματια του νηστικου (τον οποιο χτυπουν και ενθαρυνουν να γινεται αγριος "Ορμα αγορι μου").

Ενα Πιτμπουλ δεν ειναι "πιο δολοφονος" λοιπον απο ενα κανις. Το κανις ομως ειναι μινιατουρα σκυλος και μπαινει σε σαλονια.
Σκυλομαχιες γινονται και στην Ελλαδα πολλες.
Γνωριζεις οτι οι σκυλοι εκπαιδευονται και ως συνοδοι τυφλων και αναπηρων ανθρωπων? (οχι στην Ελλαδα φυσικα).
Αυτοι οι σκυλοι γιατι δεν γινονται επιθετικοι? (παντα για μεγαλοσωμες ρατσες μιλαμε).

Εγω ειχα ενα Ροντβαϊλερ (αν και ημιαιμο ηταν "τερατακι") το οποιο εφαγε νυχιες απο το γατο μου και εφυγε κλαιγοντας. Αυτο το σκυλι οχι μονο αγριο δεν ηταν (ποτε δεν με δαγκωσε παρολο που επαιζα "αγρια" μαζι του) αλλα ηθελε αγκαλιες και χαδια συνεχεια.
Πιτμπουλ εχουν καποιοι γνωστοι μου και δεν ειναι επισης επιθετικα (τα συγκεκριμενα δεν τρωνε ξυλο ουτε και "εκπαιδευονται").

Επιθεσεις αδεσποτων σκυλων εχω ακουσει και εγω να γινονται και σε σκυλια αλλα, και σε γατες και σε ανθρωπους.
Τα αδεσποτα σκυλια ομως (αν και εμενα με συμπαθουν - οπου βρω αδεσποτο σκυλο τον χαϊδευω και αρχιζει να με ακολουθει), ειναι επιθετικα γιατι ακολουθουν πιο πολυ τα "αγρια" τους ενστικτα της επιβιωσης. (Κατι δηλαδη οπως και οι αστεγοι ανθρωποι που περνας απο διπλα τους και σε βριζουν)
Επισης ενας συναδελφος μου ειπε οτι βγαζοντας βολτα το σκυλο του (Γκολντεν Ριτριβερ) δεχτηκε επιθεση (ο σκυλος) απο αδεσποτες γατες γιατι μπηκαν στην περιοχη τους.

Με λιγα λογια να πω για την ειδηση που μας παρεθεσε η Αθανασια: ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΛΑ. Αποκλειεται απλως ο σκυλος γιατι "ετσι του την εδωσε" να φαει το μωρο.

Υσ. Ο γατος σου Αντρεα δεν επιτιθεται "χωρις λογο" ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ.

παιδια, χωρις πλακα εχω την τιμη να γνωριζω ενα κανισακι, το οποιο σκοτωσε ντομπερμαν!

πηγε το ντομπερμαν να του παιξει μαγκια, απο πανω του γριλιζοντας, και το κανισακι πηδηξε και τον αρπαξε απο την κλειρωτιδα...
για να τα χωρισουν ειδαν και επαθαν..

επισης εχω γνωρισε απειρα ροτβαιλερ τα οποια ειναι πιο ησυχα και απο γατουλες...

ολα εχουν να κανεουν με το αφεντικο, και το ποσο μπορει να χειριστει το ζωο που παιρνει και πως μπορει να του διαπλασει τον χαρακτηρα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back