Αλλάζουμε δόντια!

• Thread starter Thread starter RedCat
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
εγώ του Τσε, δεν είχα βρει ποτέ δοντάκι...μάλλον τα κατάπιε όλα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eμενα μια φορα οπως με δαγκωνε η Μινη εμεινε ενα δοντι κολλημενο πανω στο δερμα μου ορθιο!!!Ειχε πολλη πλακα!Νομιζα οτι της εσπασε αλλα μετα σκεφτηκα οτι μπορει και να αλλαζει δοντια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου το είπε ο κτηνίατρος πως αλλάζουν δοντάκια και τα τρώνε με το φαγητό τους, γι'αυτό μου πρότεινε να της δίνω κροκέτες παρόλο που είναι 2 μηνών.

Eμενα μια φορα οπως με δαγκωνε η Μινη εμεινε ενα δοντι κολλημενο πανω στο δερμα μου ορθιο!!!Ειχε πολλη πλακα!Νομιζα οτι της εσπασε αλλα μετα σκεφτηκα οτι μπορει και να αλλαζει δοντια!
:blink:Απίστευτο σκηνικό!

Πάντως ούτε κι εγώ ήξερα ότι οι γάτες αλλάζουν δόντια. Και μάλιστα δύο φορές!

Εγώ έχω δει πολλές φορές κυνόδοντες να κουνιούνται ή να λείπουν!
Την πρώτη φορά, πριν χρόνια, ανησύχησα και μου εξήγησε η κτηνίατρος ότι είναι φυσιολογικό.
Είχα βρει πριν 2 μήνες ολόκληρη σειρά από δόντια πάνω στο παιχνίδι του Ζαχαρία και τρόμαξα! Αλλά τελικά και αυτό φυσιολογικό είναι, κάποια δόντια είναι ενωμένα και βγαίνουν όλα μαζί! Και ο Ζαχαρίας 5 μηνών ήταν!

Εμείς τους δύο κυνόδοντες του Μαντού τους τραβήξαμε οι ίδοι. Τα υπόλοιπα, απλά βλέπαμε τα κενά. Θυμάμαι την πρώτη φορά που έγινε είχα τρομάξει και μπαίνοντας εκείνη τη μέρα για να ρωτήσω γιατί χάνει τα δόντια του μια άλλη κοπελλιά μίλαγε για αυτό, αλλά δεν θυμάμαι περίοδο. Ήταν σίγουρα πριν κλείσει τους έξη μήνες. Πλάκα είχε φαφούτης. Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι ποτέ δεν καταλάβαμε πότε ακριβώς βγήκαν και μεγάλωσαν τα νέσα δόντια. Ήταν σαν έβγαιναν ολόκληρα. Μάλλον φύτρωναν παράλληλα με τα παλιά.
Ελπίζω να πετάξατε το δόντι στο κεραμίδι έτσι ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο τα έθιμα και οι παραδόσεις!!!:rolleyes: :P

:blink: :blink: :blink:
Θρίλερ...:lol: :lol:

Κι εγω προσφατα το εμαθα. Οταν βρηκα τον Πουρπουρη ετοιμοθανατο, αφου συνηλθε λιγο και πηγε να φαει, ετριζαν τα δοντια αφυσικα. Κι εγω νομιζα πως ειχε προβλημα και τα ειχε σπασει γιατι οταν κοιταξα αλλα κουνιοντουσαν κι αλλα ελειπαν. Και τοτε ειπε ο κτηνιατρος πως τα γατακια αλλαζουν δοντια.
Πραγματι μια χαρα ηταν μετα, εγβαλε αλλα. Ηταν 2 μηνων και κατι
Να που μαθαινουμε

Χτες το βράδυ της έπεσε κι άλλο δοντάκι! Και μάλιστα την ώρα που παίζαμε... :blink: 5 λεπτά αργότερα όμως πήγε και μασούλησε κανονικότατα τις κροκέτες της και σήμερα το πρωί μου 'ριξε και μια δαγκωνίτσα, έτσι για να μην ανησυχώ!! :P :inlove:

:blink: και σήμερα το πρωί μου 'ριξε και μια δαγκωνίτσα, έτσι για να μην ανησυχώ!! :P :inlove:[/quote]
:lol: :lol: :lol: :lol: ετσι μπραβο,,,να μην ξεχναμε και τους καλους μας τροπους

Χτες το βράδυ της έπεσε κι άλλο δοντάκι! Και μάλιστα την ώρα που παίζαμε... :blink: 5 λεπτά αργότερα όμως πήγε και μασούλησε κανονικότατα τις κροκέτες της και σήμερα το πρωί μου 'ριξε και μια δαγκωνίτσα, έτσι για να μην ανησυχώ!! :P :inlove:

Αλίκη και στο μωρό μου χτες έπεσε το πρώτο του δοντάκι!! ένα δοντάκι από τα πλαινά, για την ακρίβεια αυτό που μας είχε σπάσει από την πτώση.. Την ώρα που με δάγκωνε, είδα λίγο κόκκινο το ούλο του και του άνοιξα το στόμα να δω (ευτυχώς κάθεται σαν αγγελούδι :happy: ) και διαπίστωσα πως μας έλειπε το δοντάκι μας!!! Μεγαλώνουμε σιγά σιγά και γινόμαστε αντράκια!! :inlove: :inlove: :inlove:

Με τις υγείες σας!!:) Το δόντι το βρήκες πουθενά ή το κατάπιε;

Με τις υγείες σας!!:) Το δόντι το βρήκες πουθενά ή το κατάπιε;

Πρέπει να το κατάπιε με τις κροκέτες του, γιατί το είδα κανένα μισάωρο αφού είχε φάει.

Σήμερα το πρωί βρήκα πάνω στο κρεββάτι μας... ένα δοντάκι!! :blink: Δε φαίνεται να έχει ρίζα, άρα μάλλον είναι "παιδικό". Προσπάθησα να δω στο στοματάκι της Αρήθας από πού λείπει, αλλά δεν τα κατάφερα, είχε και όρεξη για παιχνίδια και με έκανε ριγέ :redface: Ξέρετε αν χρειάζεται να προσέξω κάτι, τώρα που αλλάζει δοντάκια; Πριν φύγω πάντως κριτσάνιζε τις κροκέτες της σα να μην τρέχει τίποτα...:rolleyes:

Να μην ανησυχείς καθόλου! Ρίξε μια ματιά εδώ:
https://www.mypetz.gr/threads/Αλλάζουμε-δόντια.219438/

Σήμερα από το πρωί το αγοράκι μου με δάγκωνε συνέχεια και με δύναμη.. κι άλλες φορές το κάνει αλλά όχι με τόση δύναμη και όχι τόση ώρα συνεχόμενα. Σε κάποια στιγμή κοίταξα και είδα το χέρι μου γεμάτο αίμα :mpliaks:, τρόμαξα, του άνοιξα το στοματάκι και είδα το στόμα του μέσα στο αίμα και στον δεξί πάνω κυνόδοντα να τρέχει αίμα.. Δεν ήθελε να φάει και το μόνο που έκανε ήταν να πίνει νερό και να με δαγκώνει.. Τελικά πριν από μισή ώρα που τον ξαναείδα υπήρχε απλά μια τρυπούλα στη θέση του δοντιού..:):)

Και φυσικά πάνω που χάρηκα ότι δεν θα με δαγκώσει για την υπόλοιπη μέρα, που έδωσε μια κανονικότατη δαγκωνίτσα!! :P

Αλλαγή δοντιών!

γεια σας παιδια!
η γατα μου ειναι 5 μηνων και εχει αρχισει και αλλαζει τα δοντια της. τα ουλα της ,παρατηρησα οτι ειναι συνεχεια ματωμενα και η αναπνοη της μυριζει καπως..
μπορειτε να μου δωσετε σχετικες πληροφοριες..
μηπως πρεπει να την παω στον κτηνιατρο?
η γατα μου τωρα ταλαιπωρειται?ποτε θα βγουν τα καινουργια δοντακια?
ευχαριστω!!
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ' αυτή την ηλικία αλλάζουν συνήθως τα δοντάκια τους. Σύμφωνα με αυτό, η αλλαγή γίνεται από τις 11 ώς τις 30 εβδομάδες ηλικίας. Η αλλαγή των δοντιών δικαιολογεί τα ματωμένα ούλα και την άσχημη αναπνοή ώς έναν βαθμό, αλλά αν αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα (αν εμποδίζουν ας πούμε τη γατούλα σου να φάει κανονικά, ή αν δείχνει ότι πονάει) τότε ίσως θα έπρεπε να τη δει και ο κτηνίατρος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βγάζει δόντια!

Καλημερα σε ολους!Απο χτες ο γατουλης μου ο Garfield δεν εχει τοση ορεξη οση ειχε κανονικα...τον βλεπω λιγο νωθρο και συνεχως ειναι ξαπλωμενος στην κουτα του..ασε δε που ισα-ισα που τρωει λιγη ξηρη τροφη ενω ετρωγε σαν λιονταρι...παρατηρησα πως κανει μια κινηση σαν να θελει να βγαλει κατι απο το στομα του και κανει σαν να μασαει κατι και μετα παλι ανοιγει το στομα και τα ιδια....επισης οταν τον πηρα αγκαλια καθοταν πολυ ηρεμος,ειχε μισανοιχτο το στομα του και τρεχαν σαλια...Δεν ξερω τι μπορει να επαθε...:hmm:Μπορει καποιος να με διαφωτισει?:/:

τα γατιά κοιμούνται ή ξεκουράζονται πολλές ώρες την ημερα. πάντως το ότι δεν τρώει σημαίνει ή ότι παράφαγε και του έπεσε βάρος ή ότι κάτι δεν πάει καλά...

προσωπικα είμαι υπέρ της επίσκεψης στον κτηνίατρο. δεν ξέρω τι μπορεί να έχει να σε βοηθήσω αλλά και μόνο που κάτι σου χτυπαει στο ματι είναι καλός λόγος να πάς στο γιατρό...

Τον πηγα και αφου τον εξετασε μου ειπε οτι δεν εχει τιποτα και ειναι καθαρα τεμπελια...Βεβαια μου ειπε οτι μπορει να εχει και σκουλικακια και του εδωσε χαπακι.Πρεπει να πω πως ηταν πολυ εξυπηρετικη και ειχε ολη την καλη προθεση να μου εξηγησει.Ομως ανυσηχω ακομα.Οχι πως δεν την εμπιστευομαι,αλλα πρωτη φορα τον βλεπω ετσι και ανυσηχω:/:.Πως μπορει ξαφνικα να τεμπελιαζει τοσο...αλλες φορες μολις ερχομουνα απο την πορτα κατεβαινε ολες τις σκαλες γρηγορα-γρηγορα για να με δει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back