Αλλάζουμε δόντια!

ηθελα να'ξερα...εμενα..αλιεν ειναι τα γατια μου;:blink::blink::lol:...δυο γατες εχω...ποτε δεν βρηκα...ουτε μισο δοντακι...:lol::lol:
παντως...τοσο αιμα;...τι να πω...δεν χανεις τιποτα παντως να τον πας αυριο στον γιατρο...καλιο γαιδουροδενε...παρα γαιδουρογυρευε..:lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ηθελα να'ξερα...εμενα..αλιεν ειναι τα γατια μου;:blink::blink::lol:...δυο γατες εχω...ποτε δεν βρηκα...ουτε μισο δοντακι...:lol::lol:
παντως...τοσο αιμα;...τι να πω...δεν χανεις τιποτα παντως να τον πας αυριο στον γιατρο...καλιο γαιδουροδενε...παρα γαιδουρογυρευε..:lol::lol:
:lol::lol::lol::lol::lol:

Οι περισσοτεροι δε βρησκουν δοντακια γιατι μαλλον τα γατουνια τα καταπινουν!
Ουτε εγω βρηκα ποτε στο Σηφη,ουτε σε κανενα αλλο κατοικιδιο που ειχα στη ζωη μου..:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμενα οταν η Σελινα αλλαξε δοντακια,δεν ειδα ποτε αιμα.Βρηκα ομως 3 απο τα δοντια που αλλαξε και τα εχω κρατησει.Τα εχω και φωτος.Τοτε ηταν περιπου 5 μηνων..:hmm:

:lol::lol::lol::lol::lol:

Οι περισσοτεροι δε βρησκουν δοντακια γιατι μαλλον τα γατουνια τα καταπινουν!
Ουτε εγω βρηκα ποτε στο Σηφη,ουτε σε κανενα αλλο κατοικιδιο που ειχα στη ζωη μου..:hmm:

βρε ελενα...θα μας τρελλανεις;...αλλα γραφεις στο ενα ποστ...και αλλα στο αλλο;....:blink::blink:...αποφασισε...βρηκες ή δεν βρηκες;:lol::lol::lol:

:Pουτε εγω βρηκα ποτε δοντι:P

εγω βρηκα 3 κυνοδοντες και 3 τραπεζιτες και τα εχω κρατησει :happy: Φυσιολογικο ειναι να ματωσει παντως. Στον δικο μου του ειχε ματωσει αρκετα ενας κυνοδοντας πριν πεσει και ειχε κοκκινισει και το ποδι του οταν γλειφτηκε. Δεν ειναι τοσο πολυ το αιμα που χανει οσο ακουγεται :)

Ο κύριος Καίσαρας, τώρα που γυρίσαμε πίσω, είναι ένας ζωηρότατος γατούλης που κάνει τσαμπουκά στο πλυντήριο πιάτων που κάνει φασαρία μία παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα.....
Κοιτάει με περιέργεια τον άντρα μου που άναψε τσιγάτο (γιατι δεν θυμάται το τηλέφωνο να πάρει να τον καταγγείλει)
Αναρωτιέται γιατι κλείνω την πόρτα της τουαλέτας όταν πάω να κ@@@ρησω και γρατζουνάει απέξω.....
Κάνει θυμωμένο ΝΙΑΡΡΡΡΡΡ όταν του λέω "ΤΙ ΚΑΝΕΙΕΙΕΙΕΙΣ???"
Κάνει επίθεση στην κομμένη ουρά του ποντικιού του γιατι ΣΤΑΝΤΑΡ το έχει σκοπό της ζωής της να τον ξεκάνει και του κάνει επίθεση και αυτή ανα πάσα ώρα και στιγμή.....
Θέλω να πιστεύω, οτι αυτά δείχνουν, οτι δεν πονάει, δεν ειναι άρρωστος και δεν υποφέρει με κάποιον τρόπο άρα ήταν απλά ένα δόντι που βγαίνοντας μάτωσε.
Ετσι κι αλλιώς, θα τον πάμε αύριο στον γιατρό, γιατι απο τότε που τον πήραμε δεν τον έχουμε πάει σε δικό μας κτηνίατρο και θέλω να του κάνω εξετάσεις κλπ (μυρίζει και το στόμα του λίγο....)
Η μαμα μου που έχει ένα θηρίο 8 κιλών αρσενικό ημίαιμο πριγκιπάκο πάντως, είπε οτι τα δοντια που έβγαλε τα είδε απο δω και απο κει μεσα στο σπίτι. άρα δόντια βγαίνουν στα γατάκια...

Ο κύριος Καίσαρας, τώρα που γυρίσαμε πίσω, είναι ένας ζωηρότατος γατούλης που κάνει τσαμπουκά στο πλυντήριο πιάτων που κάνει φασαρία μία παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα.....
Κοιτάει με περιέργεια τον άντρα μου που άναψε τσιγάτο (γιατι δεν θυμάται το τηλέφωνο να πάρει να τον καταγγείλει)
Αναρωτιέται γιατι κλείνω την πόρτα της τουαλέτας όταν πάω να κ@@@ρησω και γρατζουνάει απέξω.....
Κάνει θυμωμένο ΝΙΑΡΡΡΡΡΡ όταν του λέω "ΤΙ ΚΑΝΕΙΕΙΕΙΕΙΣ???"
Κάνει επίθεση στην κομμένη ουρά του ποντικιού του γιατι ΣΤΑΝΤΑΡ το έχει σκοπό της ζωής της να τον ξεκάνει και του κάνει επίθεση και αυτή ανα πάσα ώρα και στιγμή.....
Θέλω να πιστεύω, οτι αυτά δείχνουν, οτι δεν πονάει, δεν ειναι άρρωστος και δεν υποφέρει με κάποιον τρόπο άρα ήταν απλά ένα δόντι που βγαίνοντας μάτωσε.
Ετσι κι αλλιώς, θα τον πάμε αύριο στον γιατρό, γιατι απο τότε που τον πήραμε δεν τον έχουμε πάει σε δικό μας κτηνίατρο και θέλω να του κάνω εξετάσεις κλπ (μυρίζει και το στόμα του λίγο....)
Η μαμα μου που έχει ένα θηρίο 8 κιλών αρσενικό ημίαιμο πριγκιπάκο πάντως, είπε οτι τα δοντια που έβγαλε τα είδε απο δω και απο κει μεσα στο σπίτι. άρα δόντια βγαίνουν στα γατάκια...

ολα ειναι φυσιολογικα, δεν χρειαζεται να ανησυχεις! Ο δικος μου για ενα διαστημα ειχε και διπλους κυνοδοντες (ο ενας ειχε φυτρωσει διπλα στον παλιο). Οταν του επεσε ο κατω κυνοδοντας του ειχε ματωσει πολυ, οποτε μην ανυσηχεις για το γατακι σου :happy: Το οτι μυριζει το στομα του ειναι και αυτο φυσιολογικο γιατι αλλαζει δοντια. Στον δικο μου του μυριζε μεχρι 7-8 μηνων ισως και περισσοτερο :) Σιγα σιγα επανηλθε και τωρα, ενας χρονος αργοτερα, δεν μυριζει καθολου και τα δοντακια του ειναι κατασπρα και γερα :happy:

βρε ελενα...θα μας τρελλανεις;...αλλα γραφεις στο ενα ποστ...και αλλα στο αλλο;....:blink::blink:...αποφασισε...βρηκες ή δεν βρηκες;:lol::lol::lol:
Eκτος απο τη Σελινα!

Τώρα σας ανακάλυψα και ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Δοντάκια δεν βρήκα στη μεγάλη όταν τα άλλαξε, της μικρής βρήκα ένα σφηνομένο στην γούνα της μεγάλης αλλά εκείνηβ άλλαξε τα δοντάκια της σταδιακά γιατί όταν την έλεγχα είχε 4 κυνόδοντες πάντα.

Ο μικρός τώρα έριξε τους κάτω κυνόδοντες τα χριστούγεννα και έβγαλε τους άλλους που μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα. Οι πάνω κυνόδοντες όμως μεγαλώνουν ταυτόχρονα με τους παλιούς ο ένας δίπλα στον άλλο με αποτέλεσμα τώρα να έχει 4 επάνω και κανένας δεν κουνιέται να πέσει. Να τον αφήσω ήσυχο ή να πάμε σε γιατρό;

Τώρα σας ανακάλυψα και ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα. Δοντάκια δεν βρήκα στη μεγάλη όταν τα άλλαξε, της μικρής βρήκα ένα σφηνομένο στην γούνα της μεγάλης αλλά εκείνηβ άλλαξε τα δοντάκια της σταδιακά γιατί όταν την έλεγχα είχε 4 κυνόδοντες πάντα.

Ο μικρός τώρα έριξε τους κάτω κυνόδοντες τα χριστούγεννα και έβγαλε τους άλλους που μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα. Οι πάνω κυνόδοντες όμως μεγαλώνουν ταυτόχρονα με τους παλιούς ο ένας δίπλα στον άλλο με αποτέλεσμα τώρα να έχει 4 επάνω και κανένας δεν κουνιέται να πέσει. Να τον αφήσω ήσυχο ή να πάμε σε γιατρό;
:blink::blink::blink: Να πατε σε γιατρο... Δεν το εχω ξανακουσει σε ζωακι αλλα καμια φορα συμβαινει στους ανθρωπους και νομιζω μπορει να δημιουργησει προβληματα και ισως πονο,γιατι τα δοντακια στριμωχνονται! Μαλλον πρεπει να βγουνε οι παλιοι ετσω χειρουργικα γιατι σαπιζουν κιολας απο μεσα...Μυριζει καθολου το στοματακι του?

και ο δικός μου είχε βγάλει τους καινούριους κυνόδοντες πάνω από τους παλιούς αλλά τώρα όπως είδα έχουν παίσει

ο τιραμισουλης και ο τρουφας αν δεν κανω λαθος , ειχαν κι αυτοι διπλα δοντακια, και σε καποια φαση πεσαν τα παλια:)

:):) Εγω γιατι δεν εχω δει κανενα συμπτωμα αλλαγης δοντιων,ουτε στο ενα ουτε στο αλλο γατι;Στη Μπριζιτ αντε δεν ηξερα,στο Ρικυ που ξερω και ειναι τωρα 4,5 μηνων ,δεν βλεπω να γινεται κατι.Οι δονταρες του ειναι ιδιες και δαγκωνει σαν καρχαριας:lol::lol:

:):) Εγω γιατι δεν εχω δει κανενα συμπτωμα αλλαγης δοντιων,ουτε στο ενα ουτε στο αλλο γατι;Στη Μπριζιτ αντε δεν ηξερα,στο Ρικυ που ξερω και ειναι τωρα 4,5 μηνων ,δεν βλεπω να γινεται κατι.Οι δονταρες του ειναι ιδιες και δαγκωνει σαν καρχαριας:lol::lol:

ουτε εγω ειδα σε κανενα απο τα 2:P

Καλησπέρα :)
Βρε παιδιά εδώ και 2 βδομάδε και κάτι βρίσκω συνέχεια δοντάκια :hmm:
Τα πρώτα 2 ήταν κοινόδοντες και το θεώρησα φυσιολογικό.
Έχω βρεί κι άλλα 3 τα οποία δεν μπορώ να τα περιγράψω καλά.. δεν έχουν ρίζα αλλά δεν φαίνονται σπασμένα :hmm:
Α.. έχω 2 γατάκια περίπου 6.5 μηνών. οι κοινόδοντες είμαι σίγουρη οτι είναι της ζοχάδας αλλά τα άλλα 3 δεν ξέρω και δεν κάθονται να δώ τα δόντια τους :/:

Είναι φυσιολογικό να βρίσκω τόσο συχνά και τόσα πολλά δοντάκια η πρέπει να ανησυχώ...;

Καλησπέρα :)
Βρε παιδιά εδώ και 2 βδομάδε και κάτι βρίσκω συνέχεια δοντάκια :hmm:
Τα πρώτα 2 ήταν κοινόδοντες και το θεώρησα φυσιολογικό.
Έχω βρεί κι άλλα 3 τα οποία δεν μπορώ να τα περιγράψω καλά.. δεν έχουν ρίζα αλλά δεν φαίνονται σπασμένα :hmm:
Α.. έχω 2 γατάκια περίπου 6.5 μηνών. οι κοινόδοντες είμαι σίγουρη οτι είναι της ζοχάδας αλλά τα άλλα 3 δεν ξέρω και δεν κάθονται να δώ τα δόντια τους :/:

Είναι φυσιολογικό να βρίσκω τόσο συχνά και τόσα πολλά δοντάκια η πρέπει να ανησυχώ...;

ναι ειναι φυσιολογικο. Αλλαζουν ολα τους τα δοντια οπως και εμεις αλλωστε. Τα αλλα που βρηκες ηταν μαλλον τραπεζιτες. Εγω εχω κρατησει οσα δοντια εχω βρει :P Αν θες βγαζω φωτο με τα δοντια του να δεις αν ειναι παρομοια.

ναι ειναι φυσιολογικο. Αλλαζουν ολα τους τα δοντια οπως και εμεις αλλωστε. Τα αλλα που βρηκες ηταν μαλλον τραπεζιτες. Εγω εχω κρατησει οσα δοντια εχω βρει :P Αν θες βγαζω φωτο με τα δοντια του να δεις αν ειναι παρομοια.

Αχ ναι!!!! Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσες να βάλεις μια φωτό :D
Οχι τίποτα... να μου φύγει η ένοια.
Και εγώ τα έχω κρατήσει όλα τα δοντάκια που έχω βρεί :P:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ ναι!!!! Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσες να βάλεις μια φωτό :D
Οχι τίποτα... να μου φύγει η ένοια.
Και εγώ τα έχω κρατήσει όλα τα δοντάκια που έχω βρεί :P:up:

οι φωτο που σου υποσχεθηκα:
dsc047732.jpg

dsc04773n.jpg

τα 3 πανω ειναι κυνοδοντες (φαινεται αλλωστε :lol:) - οι δυο απο τα αριστερα ειναι απο την ανω γναθω και ο αλλος στα δεξια απο την κατω. Τα αλλα 2 δοντια στην κατω σειρα ειναι τραπεζιτες, ο αριστερα πρεπει να ειναι απο την ανω γναθο και ο αλλος απο την κατω :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! :D:D

Καλησπέρα,

τελικά έχω μπερδευτεί... πότε ακριβώς αλλάζουν δοντάκια (από τα μωρουδιακά στα ενήλικα;). Ποικίλει η ηλικία ανάλογα με ράτσα ή φύλλο; 'Εχω ακούσει για 4-5 μηνών και αλλού για 6-7.
Ο μικρός μου κοντεύει τους 4 και τα ούλα του έχουν αρχίσει να κοκκινίζουν και μερικές μέρες δεν θέλει σκέτες κροκέτες, πρέπει να του τις βρέξουμε... είναι φυσιολογικό; Α... και πόσο κρατάει αυτή η περίοδος αλλαγής δοντιών; :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back