Αλλαγή συμπεριφοράς σε γάτες που συμβιώνουν

nifadoulis

Νεοφερμένο μέλος

Η Ευαγγελία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 59 μηνύματα.
Καλησπέρα σας!
Χρειάζομαι τη γνώμη σας για ένα θέμα που κατα την άποψη μου είναι ανεξήγητο.
Έχω μια γάτα 2,5 χρονών, είναι στειρωμένη και ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι.
Πριν απο 1 μήνα περίπου μάζεψα και έναν αδέσποτο γατούλη και τον έβαλα και αυτόν μέσα στο σπίτι δοκιμαστικά για να δω αν μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά. Ευτυχώς τα πήγαιναν θαυμάσια. Η μικρούλα μου τον δέχτηκε κατευθείαν, κοιμόταν μαζί, μέχρι που τον κάτσιαζε απο το πολύ το πλύσιμο που του έκανε. Για παιχνίδια δεν το συζητώ, το σπιτι ήταν σαν παιδική χαρά.
Αυτά ως προχθές που πήγα τον μικρούλη για στείρωση. Την άλλη μέρα που πήγα να τον πάρω απο τον γιατρό, με το που τον έβαλα μέσα στο σπίτι η μικρούλα τον διώχνει, τον φοβερίζει με το γνωστό χχχχχχ που κάνουν και του δίνει και καμία. Δεν κοιμάται πλέον στη φωλίτσα της γιατί πηγαίνει ο μικρούλης και γενικά συμπεριφέρεται λες και δεν τον γνωρίζει.
Επίσης να σας πω πως όταν γυρίσαμε απο το γιατρό με το αγόρι, η μικρούλα έκανε εμετό αρκετές φορές εκείνη τη μέρα κιόλας. Ίσως είναι τυχαίο, δεν ξέρω.
Τί με συμβουλεύετε να κάνω για να τα συμφιλιώσω ξανα; Τί στο καλό φταίει και δεν τον θέλει πια; Μέσα σε δώδεκα ώρες που έλειψε ο μικρούλης απο το σπίτι τί άλλαξε;
Έχει κανείς σας καμιά ιδέα;
Ελπίζω να μπορέσει κάποιος να με βοηθήσει.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον της φταίει απλά και μόνο η μυρωδιά που έφερε μαζί του ο μικρούλης, η μυρωδιά του κτηνιατρείου.. Σε 2 μερούλες θα είναι όλα όπως πριν... :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:(Μακαρι να είναι αυτό. Εξαφάνισα και το κλουβί για να μη μυρίζει το δωμάτιο αλλά πέρασαν ήδη 3 μέρες και καμία αλλαγή.

Είναι συχνό φαινόμενο αυτό που περιγράφεις.. Πιστεύω όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό σύντομα... :)
Πιστεύω ότι αν μυρίσεις και εσύ τον μικρούλη θα δεις ότι ακόμη μυρίζει "φάρμακο"...

Ελπίζω να έχεις δίκιο. Προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί εκεί που ήταν απίστευτα αγαπημένα τώρα κάνει σαν να μην τον αναγνωρίζει. Συν του οτι οπου κάθεται ο μικρούλης αυτή δεν πηγαίνει ξανά εκεί. Λές να υπάρχει περίπτωση να κρατήσει μόνιμα αυτό;

Δεν ειναι μόνιμη κατάσταση αλλα θα πάρει χρόνο να ξαναγίνουνε φιλαράκια. Η οσμή ειναι πολύ σημαντική για τα ζώα σε αντίθεση με τον ανθρωπο. Εχει οσμές απο το κτηνιατρείο ο μικρός. Το ίδιο είχε συμβεί και με τις δικές μου.

Μακάρι να είναι η μυρωδιά και τίποτα άλλο! Και ξαφνικά να τα δω πάλι αγαπημένα να παίζουν. Δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να δώσω τον μικρούλη επειδή η γάτα μου δεν τον δέχεται :-(

Nα μην ανησυχείς, απο όσο εχω δει απο τις δικές μου κι απ΄ ότι έχω διαβάσει είναι θέμα χρόνου. Με την μυρωδιά καταγράφουν τους άλλους όχι μόνο τα σκυλιά αλλα τα περισσότερα θηλαστικά ακόμα κι οι γάτες σε μεγάλο βαθμό. Ο άνθρωπος εξαιρείται..:). Ολα θα πάνε καλά μεταξύ τους... μην ανησυχείς...:)

Έχω ανάλογη εμπειρία με γατούλες!!! Και νόμιζα ότι ήμουν η μόνη μέχρι που διάβασα εδώ!!!
Έχω μια γατούλα στην αυλή που γέννησε πριν ένα χρόνο έξι γατάκια και μου έχουν μείνει τα δύο. Στείρωσα τη γατούλα αλλά συνέχιζε και ήταν πολύ στοργική με τα γατάκια, τα θήλαζε μέχρι εφτά μηνών! Δε ξέρω αν έπιναν ίσως απλά πιπιλούσαν αλλά ήταν αστείο το θέαμα γιατί ήταν ολόκληρες γαϊδούρες να θηλάζουν! Αν τα τρόμαζε κανένας σκύλος σκιζόταν να πάει να τα "σώσει", θυσία. Ειδικά με το ένα από τα δύο ήταν σιαμαία παντού πήγαιναν μαζί και συνέχεια τριβόταν η μία πάνω στην άλλη!.... Όλα αυτά μέχρι που στείρωσα τα γατάκια και έμειναν και ένα βράδυ στο κτηνιατρείο. Με το που γύρισαν και πήγαιναν τα καημένα να χαϊδευτούν άρχισε τα κχχχχ τις φωνές και τις φάπες!!! Από το Σεπτέμβριο που έγινε αυτό έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα αλλά όπως ήταν πριν δεν έχουν γίνει... Πλέον είναι οι δύο μικρές κολλητές και η μαμά τους κοντά τους μεν αλλά κρατάει αποστάσεις δε θέλει πολλά πολλά! Τώρα το πάθος της είναι πλέον το φαγητό και έχει γίνει μια χοντρούλα... Στεναχωρέθηκα με την εξέλιξη και μάλλιστα σκέφτομαι μήπως έφταιγε που έμειναν και ένα βράδυ στο γιατρό, γιατί κανά μήνα νωρίτερα το ένα είχε κάνει μια επέμβαση αλλά γύρισε αυθημερόν και δεν άλλαξε κάτι στη συμπεριφορά των άλλων :hmm:

Καλημέρα Καλυψώ μου! Να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου και εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Το πιτσιποπάκι μου (κοριτσάκι) κοιμόταν πάντα μαζί μου στην κρεβατοκάμαρα σε μια φωλίτσα δίπλα απο το κρεβάτι μου. Απο όταν έβαλα τον μικρούλη μέσα στο σπίτι κοιμόταν αγκαλιασμένα στη φωλιά. Απο όταν γυρίσαμε απο το ιατρείο με τον μικρούλη το πιτσιποπάκι μου δεν ερχεται πια στην κρεβατοκάμαρα και κουρνιάζει μοναχούλα της στο σαλόνι επειδή κοιμάται ο μικρούλης στην κρεβατοκάμαρα. Είναι παλαβή η γατούλα μου??
Μάζεψα τον μικρούλη απο το δρόμο, του έδωσα σπίτι και ζεστασιά, του τα ''έκοψα'' για να τρώει ξύλο;:hmm:
Ο καημενούλης μόλις τη βλέπει πάει κοντά της και η κακιά μου αμέσως χχχχχχχχ
έλεος!!

Θέμα συμπεριφοράς

Έχω μεγαλώσει δύο γατάκια απο νεογέννητα και πλέον είναι 11 μηνών περίπου.
Απο χθές ο γάτος έχει μια επιθετικότητα έναντι της γάτας,ενώ μέχρι προχθές ήταν αγκαλιασμένα και αγαπημένα ως αδερφάκια,αυτο μου κάνει εντύπωση.
Στο μεταξύ φαίνεται να αδιαφορεί στο κάλεσμα που του κάνουν ξένες γάτες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Θέμα συμπεριφοράς

Αν μας ελεγες καποιες επιπλεον πληροφοριες. Τα γατακια σου ας πουμε ειναι στειρωμενα;
Επισης τι εννοεις οταν λες το καλεσμα που του κανουν ξενες γατες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι δεν έχουν στειρωθεί.

Μια γάτα "φλερτάρει" με τον γάτο και του νιαουρίζει.

Όχι δεν έχουν στειρωθεί.

Μια γάτα "φλερτάρει" με τον γάτο και του νιαουρίζει.
Αν θελεις να επανελθει η προηγουμενη συμπεριφορα τους, η λυση ειναι απλη. Στειρωσε τα και τα δυο, να ησυχασουν αυτα και να εχεις και εσυ το κεφαλι σου ησυχο.
Εκτος και αν θες να ζευγαρωσουν μεταξυ τους, δυστυχως ομως ακομα και τα ζωα εχουν προτιμησεις, δεν ζευγαρωνουν παντα με οποιο ταιρι θελουμε εμεις.

Η στείρωση έχει τα θετικά της αλλα ενδέχεται να επηρεάζει την προσωπικότητα τους προς το αρνητικό,ιδίως ενός αρσενικού;

Η στείρωση έχει τα θετικά της αλλα ενδέχεται να επηρεάζει την προσωπικότητα τους προς το αρνητικό,ιδίως ενός αρσενικού;
Μεγαλο λαθος αυτο, εχουν περασει απο την ζωη μου παρα πολλα γατια και αρσενικα και θυληκα, ολα στειρωμενα. Κανενος η συμπεριφορα δεν επηρρεαστηκε, αν μη τι αλλο εγιναν και πιο χαδιαρικα. Χωρια το κερδος που εχουν οσον αφορα την ποιοτητα ζωης τους, κερδιζουν ουσιαστικα χρονια ζωης ετσι.
Θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια εδω: https://www.ailouros.gr/Γιατρός/ΙατρικέςΠορείες/tabid/93/Default.aspx

Ξαφνικά επιθετικός απέναντι στην γατοαδερφή του

Καλησπέρα Εχω ενα προβλημα κ θα ηθελα ν ακουσω τις γνωμες.σας Ο γατος μου ο Ρωμαιο,εμφανισε επιθετικοτητα απεναντί στο 2ο γατακι μου τηνν τζουλ..ειναι μαζι απ την πρωτη μερα στο σπιτι κ αν εξαιρεσουμε τις ωρες που κυνηγιουνται δεν εχει ξανασυμβει κατι τετοιο..γενικα ειναι ζηλιαρογατος αλλα μας στραβοκοιταει απλα οταν την επαιρνα αγκαλια μας στραβοκοιταγε ή οταν τις βαζαμε το φαγητο αφηνεε το μπολ του για να φαει το δικο της αλλα δεν εχει ξανακαννει χχχ..ολα ξεκινησαν οταν του πηρε το παιχνιδι κ απο τοτε 2μερεςδηλ αρχισε το χχχ..ακουω προτασεις..ασε που η μικρη καθεται σε μια γωνια μαγκωμενη ή πηγαινει φοβισμενα να τα χω χωρια να παιζω μαζι τους;κ να μην την χαιδευω μπροστα τ;ή θα του περασει ν μην δωσω σημασια;

Απάντηση: Ξαφνικά επιθετικός απέναντι στην γατοαδερφή του

Περιεργο Ειρηνη μου, μηπως εγινε κατι αλλο που δεν το θυμασαι τωρα, κατι που αλλαξε τις μυρωδιες της Τζουλς; Μηπως για παραδειγμα πηγες την μικρη κτηνιατρο και δεν γνωριζει πια την μυρωδια της; :confused:
Αληθεια ειναι στειρωμενα;

Ναι εχουν στειρωθει καιρο τωρα.δεν ξερω τωρα που γυρισα επαιξα λογο με το καθενα χωριστα κ μετα που κουραστηκα εγω σταματησα κ παιξαν λιγο τα δυο τους τυπου δαγκωματα κ κυνηγητο αυτο φυσιολογικο δεν ειναι;οχι τελευταία δεν εχω παει καποιο στον κτηνιατρο..παντα ηθελε να μονοπωλει το ενδιαφερόν κ ζηλευε οταν τις καναμε αγκαλιες φαινοταν στο βλεμμα τ λετε να χειροτερεψει;ή το.αλλο που σκεφτηκα ειναιοτι τις τελευταιες μερες δεν εχω παιξει μαζι του κ επειδη σαν αρσενικο κ μεγαλυτερο σωματικα απο την τζουλ που ειναι μινιον οταν παιζουν μεταξυ τους ειναι πιο ατσουμπαλος κ σταματαει το παιχνιδι γιατι προφανως την ενοχλεί ή την εκνευρίζει κ αρα αφου δεν του δωσα.κ γω σημασια να εκτονωθεί του βγηκα.σ.εποθετικοτητα; δεν ξερω..

Μπορει να ειναι κι αυτο Ειρηνη μου, ισως εχει συσωρευμενη ενεργεια που πρεπει καπου να εκτονωθει.:hmm:
Καποια στιγμη αν το συνεχισει, κανε μια ερωτηση και στον κτηνιατρο, καλου-κακου.:confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back