lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ακόμη προσπάθα να τις αγνοήσεις όσο πιο πολύ μπορείς για να μην τους μεταδόσεις το άγχος σου.
Με αυτούς τους τρόπους πιστεύω ότι η κατάσταση θα λυθεί από μόνη της. Αγόρασε και περισσότερα παιγνίδια. Και το παιγνίδι που επέφερε όλη αυτή την ένταση, δεν ξέρω αν, τρίβοντάς το στη γούνα και των δύο και δημιουργόντας συλλογική μυρωδιά βοηθήσεις να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Η ιστορία έχει ως εξής:
Έχω δύο γάτες που είναι αδέρφια και συμβίωναν αρμονικά μαζί,το ένα έγλυφε το άλλο,παίζανε και όλα αυτά.
Είναι 14 μηνών.
Απο τη στιγμή που η γάτα γέννησε ο γάτος έχει αποστροφή και για τη γάτα αλλα και για τα γατάκια και απομακρύνεται απο τον κήπο και την αυλή του σπιτιού.
Μπορεί να αλλάξει αυτη η κατάσταση;
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Καλημέρα σε όλους / ες. Έχω 2 γατάκια σπίτι, ενα αρσενικό και ενα θηλυκό, στηρωμένα. Γενικά είναι πολύ αγαπημένα και δεμένα. Μένω σε ισόγειο με πίσω αυλή στην οποία όμως δεν βγαίνουν πολύ συχνά λόγω του ότι θέλει να φτιαχτεί πρώτα. Τον τελεύταίο καιρο μας επισκέπτεται ένας γάτος την αυλή μας.Εχθές αφου ήρθε και τον είδαν τα γατια αρχισαν να "μουγκρίζουν" και τελικά τους βάλαμε μέσα.Αυτο είχε σαν αποτέλεσμα να τσακωθούν μεταξύ τους αρκετά και όποτε τα φέρνουμε σε επαφη μεχρι και σημερα υπάρχει μια σχετικη ενταση με ¨χου¨ κ.α.Έχετε καμιά ιδέα?Λέτε να ζήλεψε ο αρσενικος?
Ευχαριστώ πολύ
martha.vr
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα σε ολους!!!!
Εχω δυο γατες - εναν αρσενικό 8 χρονων και μια θηλυκή 9 (περιπου μηνων) - στειρωμενα φυσικα, των οποιων η συγκατοικηση μετραει σχεδον δυο μηνες.
Ο αρσενικος γατος, ο Παρις ηταν παντα μια γατα που δεν του αρεζαν ποτε τα πολλα χαδια και οι αγκαλιες, για την ακριβεια τα μισει
- χωρις ομως να αγριευει!!!!!! το μονο που του αρεσει ειναι οι λιχουδιες και προκειμενου να του δωσουμε, κανει υπομονη και μας επιτρεπει να του κανουμε λιγα χαδια 
Με την θηλυκη γατα, την Νιοβη, γνωριστικαμε το καλοκαιρι, ηταν παρα πολυ ταλαιπωρημενη και αδυνατισμενη, ηταν ομως και εγκυος χωρις να το εχουμε καταλαβει. Αφου γεννησε φιλοξενισαμε για καποιες μερες (σχεδον 3 εβδομαδες) την Νιοβη και τα 2 μωρα της, μεχρι να απογαλακτιστουν, να βρουμε οικογενεια που να μπορει να τα υιοθετησει και τα δυο, καθως και να περασει το απαιτουμενο χρονικο διαστημα για να μπορει να στειρωθει. Σε ολο αυτο το μεσοδιάστημα η Νιοβη ηταν απομονωμενη σε ενα μερος του σπιτιου.
Μετα την στειρωση ηρθε η γνωριμια... η οποια ηταν εντελως ανώδυνη!!! Λιγοι περιεργοι "ηχοι" την πρωτη μερα, αλλα απο την δευτερη μερα κανονικη συγκατοικηση χωρις να υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα. Ανταλλασαν τα πιατα του και τις τουαλετες τους απο την δευτερη κιολας μερα.
Το θεμα ειναι οτι τις τελευταιες 5 μερες, για καποιον λογο ο Παρις κανει συνεχεια στην Νιοβη το χαρακτηριστικο "ΧΧΧχχχχχχχχχχ!" μολις το βλεμμα του συναντηθει με το δικο της!!! Στα οχτω του χρονια αυτο το ειχε κανει το πολυ 5 φορες, ενω τωρα το κανει καθε μιση ωρα!!!! Η μικρη γατα βεβαια δεν αντιδραει καθολου!
Την ωρα που το κανει και ειναι παρουσα τον μαλωνω, μηπως ομως δεν πρεπει;; Μηπως πρεπει να τον αγνοησω μεχρι που θα το σταματησει;; ή να του κανω χαδια για να ηρεμει;;; αλλα απο την αλλη δεν ειναι χαδιαρης απο την φυση του.
Προφανως εχει ζηλεψει την "νεα" γατα, αλλα το θυμηθηκε μετα απο 2 μηνες υποδειγματικης συγκατοικησης;;;;!!! ή μηπως εχει ζηλεψει το οτι η "νεα" ειναι αρκετα χαδιαρα;;
Σας ευχαριστω εκ' των προταιρων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα! σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι με πιο μεγάλη εμπειρία να σου απαντήσουν. Εγώ απλά θα σου πω για αυτά που γνωρίζω μέσα από τη σχέση των δικών μου που έκαναν να συνυπάρξουν απλά μέσα στο σπίτι 6 μήνες!!! και ακόμα μετά από 8 μήνες σχεδόν συγκατοίκησης η Κίρα της κάνει κιχχχ και μουγκρίζει.
Βέβαια στη δική σου περίπτωση έγινε ξαφνικά. Μπορεί να παίζει και το θέμα της ζήλιας. Σίγουρα. Είχα δει ένα βίντεο από το γνωστό Jackson και εκεί έδειχνε ανάλογες περιπτώσεις με τη δική σου όπου έβαζε τα γατιά να ξαναγνωριστούν. Δηλ. απομόνωση το ένα από το άλλο. Να τα ταίζουν χωρίς να βλέπουν το ένα το άλλο με διαχωριστικό ένα ύφασμα και μετά γνωριμία αρχικά ανοίγοντας τόσο την πόρτο όσο να χωράει το χεράκι τους, να βάζει πανάκια με τη μυρωδιά του ενός στο άλλο κλπ. και όταν κάποια στιγμή έδειξαν τα πράγματα ήρεμα τα άφηνε να έρθουν σε επαφή!!
Ελπίζω να είναι κάτι παροδικό, πάντως μπορεί να είναι και απλή ζήλεια!! Χάιδευε τον πολύ, όσο ανέχεται δηλαδή, και μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξει και λίγο και να θέλει χάδια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
martha.vr
Νεοφερμένο μέλος
σιγουρα δεν ειναι τοσο εντονο ουτως ωστε να τους απομονωσω... προς το παρον τουλαχιστον! αμα στην πορεια χειροτερευσει η μεταξυ τους κατασταση ισως ειναι η μονη λυση, αλλα ελπιζω να μην φτασουμε σε αυτο το σημειο!!!
Το μονο περιεργο ειναι πως εξ'αρχης τα ειχαν βρει... ισως ο Παρις νομιζε οτι την φιλοξενουμε για λιγο καιρο.. και οσο περνουσαν οι μερες καταλαβε οτι θα ειναι η μονιμη του συγκατοικος

Jesika
Νεοφερμένο μέλος
Εχω δυο γατες θύληκες και στειρωμενες ξαφνικά η μια μου γατα αρρώστησε ξαφνικά άρχισε να παρατάει και την πηγα στο γιατρο και έμεινε μεσα για 3 μέρες σημερα που την πηρα η άλλη τις ορμαει και κανει χχχχ ακομα και σε μένα και ανησυχώ γιατι η άλλη αναρωνει και η άλλη το χαβά της τι να κάνω μένουν και πολλές ώρες μόνες τους τι να κάνω να την καθαρίζω με στεγνό καθάρισμα και τις δυο μπας και ειναι η μυρωδιά
ωρα να ξυπνησει
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα. Έχω 2 γάτες την Μπιάνκα και τον Κίκο. Ζουν μαζί εδώ και 5 χρόνια. Είναι και οι δύο στειρωμένες. Ένα απόγευμα άκουσα ουρλιαχτά και πήγα στο σαλόνι και τα είδα μπάλα να σκοτώνονται.. Δεν μπορούσαμε με τον φιλο μου να τα χωρίσουμε. Αν λείπαμε από το σπίτι θα είχαν σκοτωθεί στην κυριολεξία. Δεν πίστευα μέχρι τότε καν ότι μπορούν να τσακωθούν σαν τους γάτους που βλέπω έξω. Ψιλομάλωναν που και που αλλά σαχλαμάρες. Τις περισσότερες ώρες ήταν αγκαλιά όπως στη φωτογραφία. από τότε επιχειρήσαμε να τα βάλουμε άλλες 3 φορές μαζί αλλά έγινε το ίδιο ακριβώς πράγμα. πλέον την γάτα την έχω αφήσει στους γονείς μου και ο Κίκο (ο οποίος είναι και η αδυναμία μου) μένει μαζί μου και τον έχω πλέον με μία άλλη γάτα που βρήκα πριν 2 μήνες στο δρόμο. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο? Τι μπορεί να έφταιξε?
DSC01739.jpg
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
! Κατ΄αρχάς να τα χαίρεσαι τα γατούνια σου...είναι κουκλάκια ζωγραφιστά! Κι αυτός ο Κίκο πολύ ιδιαίτερη μουρίτσα...Στο θέμα μας τώρα, εγώ τουλάχιστον από την εμπειρία μου μπορώ να σου πω ότι δε μου κάνει εντύπωση αυτός ο ξαφνικός καβγάς που έγινε και η όλη αντίδραση μετέπειτα. Γενικά έχω διαπιστώσει ότι οι σχέσεις μεταξύ των γατιών περνούν διακυμάνσεις και μεταβάλλονται με τα χρόνια...Όπως άλλωστε συχνά συμβαίνει και με μας!Π.χ. Εμένα ο Ρόκο και το Χουσί στα πρώτα 4 χρόνια της συμβίωσής τους έκαναν απίθανη παρέα κι έχω κι εγώ φωτό που είναι αγκαλιά...Τα τελευταία 4 χρόνια όμως περίπου (συνολικά πλέον ζουν μαζί 8 χρόνια σκέψου) μόνο στις φωτό μπορώ να τα δω έτσι..
Το Χουσί άρχισε να του κάνει κάποιες εντελώς αψυχολόγητες (για μας) επιθέσεις κάποιες μάλιστα ήταν και άγριες όπως το περιγράφεις κι εσύ -αυτές όμως ήταν μεμονωμένα περιστατικά..- κι από τότε δεν τα ξαναβρήκαν ποτέ ουσιαστικά και γενικά απλά ανέχεται ο ένας τον άλλο...Όπως από την άλλη έχω και παράδειγμα με δύο άλλες γάτες, που αρχικά δεν ήθελε να βλέπει η μία την άλλη για καιρό (είχαμε και φάσεις που γινόντουσαν μαλλιά κουβάρια) αλλά με τον καιρό εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις τους και τα πάνε μια χαρά. Η γνώμη μου είναι ότι καλό θα ήταν να πάρεις πίσω την Μπιάνκα και με υπομονή να τα ξαναφέρεις κοντά, έστω κι αν χρειαστεί για αρχή να τα έχεις και λγ χωριστά μέσα στο σπίτι (όπως κάνουμε με τα νεοφερμένα γατάκια) και θα δεις ότι με τον καιρό θα τα βρούνε πάλι ή τουλάχιστον δε θα έχουν τέτοιους ομηρικούς καβγάδες...Είναι κρίμα και γι΄αυτήν μετά από τόσα χρόνια να σας αποχωριστεί...Όσο για τον κίνδυνο να σκοτωθούν στην κυριολεξία, μην ανησυχείς δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ωρα να ξυπνησει
Νεοφερμένο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
ωρα να ξυπνησει
Νεοφερμένο μέλος

IMGP2149.jpg
ευχαριστώ πολύ. δεν την έχω στειρώσει ακόμα και είναι μια γλύκα και μέσα στα νάζια και με εμάς και με τον Κίκο. όταν θα στειρωθεί θα αλλάξει αυτό σίγουρα?
Συνημμένα
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Όσο για το ερώτημά σου, αν θα αλλάξει η συμπεριφορά μετά τη στείρωση, στηριζόμενη σε εμπειρία αφ'ότου στείρωσα τη δική μου, θα σου απαντήσω οτι οι πιθανότητες να αλλάξει δραματικά ο χαρακτήρας της είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.
Από την άλλη, καθώς μεγαλώνει μικρο-συνήθειες, ναι αυτές ενδέχεται να αλλάξουν κι αυτό δεν έχει να κάνει με τη στείρωση. Δεν μπορώ να να πω αν είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, εξαρτάται, πάντως μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά πολύ πιθανό να παρατηρήσεις. Ο βασικός χαρακτήρας όμως παραμένει ίδιος , αυτό πιστεύω.

ωρα να ξυπνησει
Νεοφερμένο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
. Όπως και να χει είναι ιδιαίτερη 
ωρα να ξυπνησει
Νεοφερμένο μέλος

_7215130.jpg
Συνημμένα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool