Αλλαγή συμπεριφοράς σε γάτες που συμβιώνουν

Καλησπερα σε ολους εκλιπαρώ για μια σας απαντηση γιατι ειμαι απελπισμένη! Εχω 3 γατακια Αβανα (θηλυκό) Μαιλο (αρσενικο) και μικιο (αρσενικο) ολα στειρωμενα και ζουν αποκλειστικά μεσα στο σπιτι.. πριν 6 μηνες βρηκα το μικιο στο δρομο μεχρι να βρω καποιον να τον δωσω τον ειχα απομονωμένο σε αλλο δωματιο και με επίβλεψη τον εβγαζα εξω με τα αλλα γατακια λιγες ωρες την ημερα (δεν του ειχα κανει εξετασεις ακομα) εν τελη αποφάσισα να τον κρατησω γιατι ο ερωτας μας ειχε μεγαλωσει και δεν μπορουσαμε να αποχωρηστουμε ο ενας τον αλλον :) εκανε εξετασεις και στειρωθηκε ολα καλα.. ηρθε και η στιγμη να τον αφήνω μόνιμα εξω απο το δωματιο του στο υπολοιπο σπιτι. Με την αβανα δεν εχουν ιδιαιτερες σχεσεις απλα αγνοεί ο ενας τον αλλον με τον μαιλο πειραζει ο ενας τον αλλο και θεωρώ πλακώνονται φιλικα (το θεωρω γιατι ποτε κανενας απο τους δυο δεν εχει φωναξει η πονεσει στο παιχνιδι) τωρα τελευταια ενω ειναι ηδη το μικιο 6 μηνες στο σπιτι ο μαιλο εχει αλλαξει λιγο συμπεριφορά εχει γινει πιο επιθετικος βλεπω συνεχεια πληγες στο σωμα του μικιου και ακουω συνεχεια την αβανα να ουρλιαζει απο τα δαγκωματα στεναχωριεμαι γιατι δεν μπορω να καταλαβω τι αλλαξε ολους αυτους τους 6 μηνες που ηταν ολοι μαζι ωραια και καλα τι να κανω φοβαμαι μην του κανει κατι πιο σοβαρο την επομενη φορα. Να τους χωριζω παλι το βραδυ? Δεν θα μαθουν ποτε να ειναι μαζι.. να του παρω 10 κολαρα φερομονης να του βαλω? Τουλαχιστον με την αβανα ηταν πολυ αγαπημενοι και τωρα μαλωνουν συνεχεια ουτε που γλυφονται πια!!! Συγνωμη για το κατεβατό ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:confused:εχω δυο γατουλες σπιτι μαμα και γιο ο μικρος μετα απο ατυχημα εχασε το ενα του ποδι .οι γιατροι μου λενε οτι θα περπατησει και θα ειναι ζωηρο οπως πριν χρει ζομαστε λιγο χρονο ακομα ειναι 20 μερες που εγχειριστηκε το αλλο ποδι εχει σιδερα μεσα δεν το παταει καλα ακομα .το προβλημα μου ειναι με τη μαμα η οποια δεν το πλησιαζει γιατι οταν νιαουριζει απο πονο φοβαται αλλα ζηλευει παιδια γιατι μας βλεπει να το φροντιζουμε συνεχεια δεν ξερω τι να κανω για να το πλησιασει παλι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:confused:εχω δυο γατουλες σπιτι μαμα και γιο ο μικρος μετα απο ατυχημα εχασε το ενα του ποδι .οι γιατροι μου λενε οτι θα περπατησει και θα ειναι ζωηρο οπως πριν χρει ζομαστε λιγο χρονο ακομα ειναι 20 μερες που εγχειριστηκε το αλλο ποδι εχει σιδερα μεσα δεν το παταει καλα ακομα .το προβλημα μου ειναι με τη μαμα η οποια δεν το πλησιαζει γιατι οταν νιαουριζει απο πονο φοβαται αλλα ζηλευει παιδια γιατι μας βλεπει να το φροντιζουμε συνεχεια δεν ξερω τι να κανω για να το πλησιασει παλι
Καλημέρα φίλη ΄Ολγα.:)
Δεν ξέρω τι ηλικία έχει το μικρότερο γατάκι σου, ο γιός της γατούλας που αναφέρεις πως θες να ξαναπλησιάσει το αγοράκι της. ΄Ομως ξέρω σε γενικές γραμμές πως τα ζώα και φυσικά και οι γάτες το ίδιο, αποχαιρετούν τα μικρά τους αφού αυτά απογαλακτιστούν. Δεν διατηρούν τις σχέσεις που έχουμε εμείς οι άνθρωποι με τα παιδιά μας για όλη μας την ζωή.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να ζήσουν αρμονικά και αγαπημένα σαν δυό γατάκια που μοιράζονται το ίδιο σπίτι αλλά δεν θα ξαναγίνουν όπως την εποχή που ήταν μικρούλι το αγοράκι της και το φρόντιζε όπως μόνο μια μαμά μπορεί να κάνει.
Υπάρχει και η πιθανότητα να ζηλεύει επειδή αφιερώνετε περισσότερο χρόνο και φροντίδα στον άτυχο μικρούλη σας. Αυτό μπορεί να διορθωθεί αν της αφιερώνετε κι εκείνης τον ανάλογο χρόνο με παιχνίδι, χαδάκια και όλα τα σχετικά.;)
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όταν παίρνουμε ένα καινούργιο γατάκι και αυτό που είχαμε από πριν φυσικά νοιώθει κάπως ριγμένο, να μοιράζεται την αγάπη που μέχρι τότε ήταν μόνο δική του, όμως με τον καιρό μαθαίνουν να συνυπάρχουν και μάλιστα γίνονται και μια όμορφη και αγαπημένη παρείτσα.
Οπότε, φρόντισε να δίνεις αρκετό χρόνο και στην μεγάλη σου γατούλα και με τον καιρό όλα θα διορθωθούν, ιδιαίτερα όταν ο μικρούλης θα είναι αρκετά καλύτερα και δεν θα πονάει πια.:)

Πρόβλημα συμπεριφοράς της γατούλας μου στην αδερφή της

γεια σας!
έχουμε δυο γατάκια θηλυκά αδερφάκια 7 μηνών περίπου. Από μικρά τα είχαμε στην αυλή κι επειδή ήταν πολύ μικρά δεν τα είχαμε στειρώσει. Γύρω στον 5ο μήνα απέκτησαν οίστρο και τα βάλαμε στο σπίτι μόνιμα. Δυστυχώς όμως, δεν τα προλάβαμε και το ένα έμεινε έγκυος.. Μέχρι να γεννήσει, συνειδητοποιήσαμε ότι και το δεύτερο έμεινε κ αυτό έγκυος!! Ευτυχώς βρήκαμε να τα δώσουμε και μόλις τελειώσει όλη η ταλαιπωρία με τις γέννες θα τις στειρώσουμε.
Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ήταν πολύ αγαπημένες, ξαφνικά αφού γέννησε η μία, η δεύτερη απέκτησε πολύ επιθετική συμπεριφορά στην αδερφή της.Την ορμάει, δεν τρώνε πλέον μαζί και γενικά δεν την αναγνωρίζει. Σε μας δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά της. Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό? μήπως επειδή είναι έγκυος και φοβάται?Μυρίζει διαφορετικά η πρώτη λόγω γέννας?δεν μπορώ να το εξηγήσω.. και πως θα το διορθώσω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας!
έχουμε δυο γατάκια θηλυκά αδερφάκια 7 μηνών περίπου. Από μικρά τα είχαμε στην αυλή κι επειδή ήταν πολύ μικρά δεν τα είχαμε στειρώσει. Γύρω στον 5ο μήνα απέκτησαν οίστρο και τα βάλαμε στο σπίτι μόνιμα. Δυστυχώς όμως, δεν τα προλάβαμε και το ένα έμεινε έγκυος.. Μέχρι να γεννήσει, συνειδητοποιήσαμε ότι και το δεύτερο έμεινε κ αυτό έγκυος!! Ευτυχώς βρήκαμε να τα δώσουμε και μόλις τελειώσει όλη η ταλαιπωρία με τις γέννες θα τις στειρώσουμε.
Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ήταν πολύ αγαπημένες, ξαφνικά αφού γέννησε η μία, η δεύτερη απέκτησε πολύ επιθετική συμπεριφορά στην αδερφή της.Την ορμάει, δεν τρώνε πλέον μαζί και γενικά δεν την αναγνωρίζει. Σε μας δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά της. Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό? μήπως επειδή είναι έγκυος και φοβάται?Μυρίζει διαφορετικά η πρώτη λόγω γέννας?δεν μπορώ να το εξηγήσω.. και πως θα το διορθώσω?
Μάλλον είναι αυτό ακριβώς που υποπτεύεστε... Το ότι δηλαδή η μία έχει γεννήσει και έχει μωράκια να προστατέψει και η άλλη είναι ακόμα έγκυος. :confused:
Δεν νομίζω πως μπορείτε να κάνετε κάτι αυτή την στιγμή, βέβαια δεν θα έβλαπτε μια ερώτηση στον κτηνίατρο αλλά δεν νομίζω πως θα ξέρει κι αυτός περισσότερα.
Το σίγουρο είναι πως όταν πια θα έχουν στειρωθεί και οι δυό οι σχέσεις τους θα επανέλθουν. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back