emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει αλλαξει η συμπεριφορα της μιας γατας μου. Ειναι σχεδον 3 χρονων. Επισης εχω και τη κορη της που ειναι σχεδον 2χρ.
Η φοφικο, (η οποια ειναι 3 χρ) οταν παω να τη χαιδεψω κανει δεκα βηματα πισω και παει παραπερα. Σηκωνω το χερι μου να παρω κατι και πεταγετε απο τον φοβο της. Δεν μπορω να καταλαβω αμα το κανει απο ζηλια επειδη χαιδευω την κορη της ή αν εχει κανα αλλο προβλημα.
Επισης εδω και κανα μηνα κανει κακα και πιπι στη μπανιερα. (Ελεος!)
Τους εχω αμμολεκανη με πορτουλα (ειδικα φιλτρα κτλ) αλλα την εχει ξεγραψει.
Δεν την εχω μαλλωσει ποτε για να φοβαται, μονο κανα δυο φορες που της μαλωσα πολυ λιγο γιατι την επιασα επ αυτοφορο να πηγενει στη μπανιερα να τα κανει!
Τι μπορω να κανω γι αυτα τα προβληματα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
emma
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ειναι μωρο η αλλη γατα, ειναι 9 μηνες μικροτερη της, και κορη της.
Η μονη λογικη εξηγηση που δινω ειναι να νιωθει παραμελλημενη.
Αλλα να τρομοκρατητε το ζωντανο ετσι?
Δε ξερω..

aretha
Περιβόητο μέλος
Άλλαξε κάτι στην καθημερινότητά της ή στους ρυθμούς του σπιτιού; Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από τα ωράριά σας μέχρι έναν φιλοξενούμενο ή μια οικοδομή παραδίπλα που κάνει θόρυβο και τη φοβίζει.
Μήπως τα προβλήματα εμφανίστηκαν λόγω της δεύτερης γατούλας; (Το ότι είναι κόρη της δεν λέει τίποτα -μετά τον απογαλακτισμό είναι απλώς μια άλλη γάτα γι' αυτήν, οι γάτες δεν είναι άνθρωποι για να έχουν συγγενικούς δεσμούς και το αν θα συνυπάρχουν αρμονικά δυό γάτες ή όχι δεν έχει καθόλου να κάνει με τυχόν συγγένεια μεταξύ τους).
Επίσης, θα ήταν καλό να της κάνεις έναν πλήρη και λεπτομερή έλεγχο στον κτηνίατρο για να αποκλειστεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας που θα μπορούσε να προκαλεί αυτές τις συμπεριφορές.
Τέλος, ειδικά για το θέμα του λερώματος, δες αυτό εδώ το άρθρο.
chrisachrist
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα. Εχω εναν γατούλη 1 έτους ο οποίος εκδηλώνει περίεργη συμπεριφορά τελευταία. Θα ήθελα τη γνώμη σας γι ατο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Ο γάτος μου έχει ένα δικό του δωμάτιο στο υπόγειο του σπιτιού και κοιμάται εκεί απο μικρός. Τον τελευταίο μήνα δείχνει όμως να φοβάται να μπεί στο δωματιό του και αρνείται ακόμη και να φάει εκει μέσα παρόλο που πεινάει. Οσες φορές τον άφησα να κοιμηθεί εκεί το βράδυ με κλειστη την πόρτα ανεβαίνει σε ψηλά σημεία και αποφεύγει να κινείται στο πάτωμα του δωματίου παρα μόνο σε ράφια και έπιπλα που έχουν αρκετή απόσταση απο το έδαφος. Τι πιστεύετε μπορεί να φταίει? Ανησυχώ για τον γάτο μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Πάντως, κατά τη γνώμη μου, μην τον πιέζεις να μείνει εκεί εφόσον είναι σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση με το δωμάτιο και εφόσον υπάρχει εναλλακτική. Και σιγά σιγά, να μπαίνει μαζί του κάποιος από εσάς για λίγο στην αρχή μήπως το ξεπεράσει. Εγώ αυτό μάλλον θα έκανα. Και πού ξέρεις...μπορεί να ανακαλύψετε και τι είναι που τον τρομάζει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θα συμφωνησω με την Ειρηνη,εγω βεβαια θα το τραβουσα,ειμαι ικανη να κατσω ξυπνια ολο το βραδυ και να παρατηρω τι συμβαινει.Αν δεις οτι μπορεις να το κανεις,καντο.Αλλα σιγουρα μην τον ζοριζεις να ναι εκει μεσα ενω φοβαται.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Θα συμφωνησω με την Ειρηνη,εγω βεβαια θα το τραβουσα,ειμαι ικανη να κατσω ξυπνια ολο το βραδυ και να παρατηρω τι συμβαινει.Αν δεις οτι μπορεις να το κανεις,καντο.Αλλα σιγουρα μην τον ζοριζεις να ναι εκει μεσα ενω φοβαται.
Χαχαχα!!

Κι εγώ ακριβώς αυτό θα έκανα!! Αλλά είπα για μια μέρα να μην εκτεθώ!!

Χαχαχα!!
Κι εγώ ακριβώς αυτό θα έκανα!! Αλλά είπα για μια μέρα να μην εκτεθώ!!![]()
Στην αρχή είπα κ εγώ να μην εκτεθώ αλλά αφού είμαστε πολλές το ομολογώ πως κ εγώ το ίδιο θα έκανα!!!

chrisachrist
Νεοφερμένο μέλος
ναι δε τον ζοριζω απλά το έκανα για 2 μέρες να καταλάβω τι γίνεται . Του έχω αλλαξει δωμάτιο απλά καμία φορα με ακολουθει έρχεται μόνος του μέχρι εκει και μετα τρέχει έντρομος !! χαχα ..τι να πω παράξενη συμπεριφορά πάντως ανησυχώ μηπως εχει κανένα πρόβλημα υγείας.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Εμενα σαν να μου φαινεται οτι κατι ειδε και τον τρομαξε. Μηπως ειδε καποιο αντικειμενο δικο σας κατω στο πατωμα και με την φαντασια του(διαθετουν αφθονη οι γατες) το περασε για κατι αλλο? Ισως για καποιο ζωο?
chrisachrist
Νεοφερμένο μέλος
Και γω αυτό σκέφτηκα πρώτα μήπως είδε κάτι και τρόμαξε . Εψαξα τα πάντα εκει και δε βρήκα τιποτα κανένα ζουζουνι..Γενικά ο γατούλης μου εχει λίγο παράξενη συμπεριφορα απο μικρός ..είναι κάπως κυκλοθυμικός να το πω . Δεν δέχεται και πολλά χαδια , μπορεί να δαγκώσει σε ανύποπτη στιγμή εκει που τον χαιδεύω ενώ γουργπυρίζει..Ανησυχω μήπως έχει κανενα ψυχολογικό πρόβλημα... είναι δυνατόν να έχουν οι γάτες όμως??
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος

Α να προσθεσω οτι αν αλλαξες θεση ή προσθεσες επιπλο στον χωρο ΣΙΓΟΥΡΑ αυτο τον τρομαζει
chrisachrist
Νεοφερμένο μέλος
ΧΑΧΑ λετε παιδιά να βλέπει κανενα φαντασμα?? δε προσθεσα επιπλο ..μου κάνει εντύπωση που δε θέλει να περπατάει στο πάτωμα του δωματίου καθόλου. Στην αρχή εκδηλωνε αυτη τη συμπεριφορά μόνο κοντα στο πιάτο του..μετα σιγα σιγα δεν ήθελε να ειναι καθόλου στο δωμάτιο και τώρα οποτε μπαίνω εγω μαζι του αυτος περπατάει πανω σε επιπλα. Στο καινούριο του δωμάτιο είναι μια χαρα. Χθές το βράδυ που τον εβαλα να κοιμηθεί εκει που φοβαται για να δω τι θα γίνει ..το πρωί το δωματιο ήταν χάλια είχε ρίξει οτι υπήρχε στα ράφια ....
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Μια 6η αισθηση την εχουν παντως..κοιτα αφου του την βαρεσε να μην θελει να ναι εκει αστο..γιατι αν δεν ειναι ψυχολογικο θα το παθει σιγουρα..μπορεί να νιώθει ή να ακουει κατι στο πατωμα που φυσικα εσυ εμείς οι ανθρωποι γενικα ουτε καν δεν ακουμε η βλεπουμε
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Υ.Γ. Και την έκτη αίσθηση έχουν και την έβδομη ώρες ώρες!!!
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Και γω αυτό σκέφτηκα πρώτα μήπως είδε κάτι και τρόμαξε . Εψαξα τα πάντα εκει και δε βρήκα τιποτα κανένα ζουζουνι..Γενικά ο γατούλης μου εχει λίγο παράξενη συμπεριφορα απο μικρός ..είναι κάπως κυκλοθυμικός να το πω . Δεν δέχεται και πολλά χαδια , μπορεί να δαγκώσει σε ανύποπτη στιγμή εκει που τον χαιδεύω ενώ γουργπυρίζει..Ανησυχω μήπως έχει κανενα ψυχολογικό πρόβλημα... είναι δυνατόν να έχουν οι γάτες όμως??
χαχαχα ηρεμησε ολα τα γατια το κανουν αυτο! Και οι δικοι μου εκει που τους χαιδευω μου ριχνουν και μια δαγκωνια για να μην ξεχνιομαστε!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Θα'λεγα αν δεν σας προξενούσε μεγάλο κόπο και αναστάτωση, να μην ξαναμείνει ο γατούλης σ'αυτό το δωμάτιο που τον τρομάζει

Πιστεύω η αιτία δεν είναι κάτι υπερφυσικό, ούτε φάντασμα, ούτε UFO's, ούτε "Νεφελίμ" (βλ. Λιακόπουλος
), αλλά κάτι πολύ "γήινο", έμψυχο πιθανολογώ που του προκάλεσε αυτή την ταραχή και την απέχθεια για το συγκεκριμένο χώρο
Κι όσο κι αν σε προβληματίζει κατά καιρούς η περίεργη συμπεριφορά του (όλα τα γατιά λίγο-πολύ έχουν τις ιδιορρυθμίες τους) δεν νομίζω να έχει κάποια σχέση με το πρόσφατο συμβάν και (μακάρι να κάνω λάθος) οτι θα πάρει πολύ χρόνο (έως και ποτέ) να ξανανοιώσει οικεία εκειμέσα

Γι αυτό και προτείνω αυτή την κάπως δραστική λύση.
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι συμφωνω μπορεί κατι να μυριζει ή να νιωθει κατω απο το πατωμα κ να μην μπορείς να το αντιληφθείς κ να τον τρομαζει ή μπορεί κατι μα του συνεβει παντως μην το προσπαθείς να βρεις τι ειναι γιατι φοβαται περισσότερο..
chrisachrist
Νεοφερμένο μέλος
Το πάτωμα είναι μάρμαρο. Ναι δε τον ξαναβάζω εκεί απλα με ακολουθεί οταν πάω εκει γιατι έχω τις τροφές του και μετά τρέχει έντρομος χαχα!! του έχω αλλάξει δωματιο παντως και είναι μια χαρα εκει. Αλλα εξακολουθεί να δαγκώνει οταν τον χαιδεύω χαχα ! δεν ήξερα οτι το κάνουν αυτο όλες οι γάτες
Η προηγούμενη που είχα δε το έκανε . Πάντως ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας !! μακαρι να βρώ τι έιναι αυτο! πολύ πιθανό το ζουζουνι που είπατε, να τον τσιμπησε τιποτΑ...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool