Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Και βέβαια βλέπει τα χέρια σου σαν παιχνίδι. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα το κόψει εντελώς άπαξ και το άρχισε, μπορείς όμως να πάψεις να την ενθαρρύνεις να το κάνει, με τη μέθοδο του αντιπερισπασμού, όπως είπε και η Ειρήνη πριν.
Το θέμα είναι οτι, όσα παιχνίδια κι αν τους αγοράσεις, ή επινοήσεις να τους φτιάξεις, όσο κι αν δείξουν ενθουσιασμένα στην αρχή, αργά ή γρήγορα τα βαριούνται και ψάχνουν κάτι άλλο. Μπορεί λ.χ. να τους έχεις ένα λούτρινο ποντικάκι, να είναι το αγαπημένο τους και ξαφνικά να το παρατάνε για να τους συνεπάρει και ν'ασχοληθούν ...μ' ένα πλαστικό καπάκι από αναψυκτικό, ένα σχοινάκι, ένα μανταλάκι.. Κι αν περάσει κάμποσος καιρός, μια χαρά μπορεί να επιστρέψει και στα παλιά του παιχνίδια. Σημασία έχει να βρίσκονται πολλά στη διάθεσή του, ώστε εναλλάσσοντάς τα να μην πλήττει και βαριέται..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Minoulita
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας,
Εχω εναν γατο ο οποίος ζει στην αυλή μου κυριως αλλα μπαινει κ μεσα στο σπίτι.
Εδώ και 10 μήνες ζει με τα αλλα 2 γατιά και τον σκυλο μου στην αυλή του σπιτιού.
Ηταν πάντα πολύ ζωηρός και ετρεχε για να φάει και να χαιδευτεί.
Δυστυχώς τελευταια η συμπεριφορά του εχει αλλαξει πολυ....ολη μερα κάθεται σε ενα μέρος και φοβάται και την παραμικρή κίνηση μας. Τον πήρα μέσα στο σπιτι και καθεται μονιμως επάνω μου χωρις να ενδιαφερεται για τιποτα.
Του βαζω να φαει κ τρωει αλλα ποτε δεν ψαχνει απο μονος του...τον βλεπω πολυ τρομαγμενο, κρυβεται συνεχως σε συγκεκριμενο μερος μεσα στη βιβλιοθηκη μου για να νιωθει προστατευμενος. Του δινω νερο με ηλεκτρολυτες γιατι δεν επινε νερο μονος του κ μοιαζει αφυδατωμενος. Τι να κάνω εχει καμια βδομαδα ετσι. Εαν οι γατες παθαιναν καταθλιψη θα ηταν καπως ετσι.
Θα ηθελα να ακούσω την γνώμη σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pippilangstrump
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας είμαι καινούρια γατομαμά και επειδή δεν έχω εμπειρία με γάτες έχω μια απορία. Υιοθέτησα πριν 2 βδομάδες ένα θυληκό γατάκι 3μιση μηνών.Ενώ αρχικά ήτανε πολύ χαδιάρα και δεν με άφηνε στιγμή, τώρα βλέπω μια αλλαγή στη συμπεριφορά της.Δεν μου πολυέρχεται για χάδια,φευγει και αράζει μόνη της καμιά φορά όταν την πλησιάζω απομακρύνεται και καμία φορά όταν θα κάτσεi για χάδια στα ξαφνικά θα με δαγκώσει
Γενικά έχει αρχίσει να δαγκώνει και να γρατσουνάει πολύ συγκριτικά με τις αρχές.Και επειδή ως γνωστόν η γάτα σε διαλέγει και όχι εσύ αυτήν φοβάμαι μη δεν με πολυγουστάρει και στεναχωριέμαι γιατή την έχω λατρέψει ήδη. Είμαι υπερβολική ή απλά όλες οι γάτες περνάνε φάσεις?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα pippilangstrump,
βασικά έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της γενικά.Όταν την φωνάζεις για φαγητό έρχεται με φωνή ή α, ήρθες να με τα'ι'σεις απλά μάου; Τα χαρακτηριστικά της σε ποια ράτσα θα έλεγες ο,τι ταιριάζουν;
Παίζουν πολλά ρόλο.Τι έκανες πριν και τώρα δε το κάνεις;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pippilangstrump
Νεοφερμένο μέλος
Χμ όταν την ταίζω έρχεται τρώει αλλά δεν νιαουρίζει.Επειδή είναι μικρή ακόμη δεν της εχω ξεκινήσει γευματα ακόμα της έχω το φαι στο μπολάκι και τρώει όποτε θέλει.Δεν νομίζω οτι έιναι κάποιας ράτσας.Αδέσποτη ήτανε και την πήρα απο καταφύγιο ζώων.Α να προσθέσω οτι είναι τυφλή. Δέν έχω αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά μου
To ίδιο πάιζω μαζί της.Είναι με τις ώρες της δεν ξέρω πριν κάποιες ώρες την χαιδεψα και σηκώθηκε και έφυγε πριν λίγο ξαναπηγα και την χαιδεψα και σκαρφάλωσε στο λαιμο μου και με έγλυφε και γουργούριζε..Τα περισσότερα βράδυα κοιμάται μαζί μου. Επειδή είμαι άπειρη δυσκολέυομαι και να καταλάβω αν τα δαγκωματάκια έιναι στα πλάισια του παιχνιδιού ή αν τσαντίζεται. Σιγουρα πάντως καποιες φάσες θέλει την ησυχία της.Και αυτό μου φαίνεται σχετικά περίεργο γιατι τις 3 πρώτες μέρες όπου πήγαινα με ακολουθούσε και δεν σταμάταγε στιγμή να θέλει χάδια.Θέλω να ελπίζω οτί απλά έμαθε τον χώρο και ανεξαρτητοποιήθηκε και όχι οτί της την έσπασαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλό βέβαια θα ήταν όταν την ταίζεις να φωνάζεις πρώτα το όνομά της και για να ξέρει ο,τι την ταίζεις εσύ, αφού είναι τυφλή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pippilangstrump
Νεοφερμένο μέλος
Μένω μόνη μου οπότε λογικά το ξέρει οτι την ταίζω εγώ?
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

pippilangstrump
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ!Απλά με κακόμαθε στην αρχή που μου ήταν μες στις ζουζουνιές και τώρα με ξενίζει!Και ειδικά λόγω απειρίας αγχώνομαι οτι κάνω κάτι λάθος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

pippilangstrump
Νεοφερμένο μέλος
Πολύ πιθανό,αν και όποτε χαιδευω άλλη γάτα πλένω τα χέρια μου κυρίως γιατί φοβάμαι μην της μεταφέρω καμια αρρώστια(έχει κάνει μονο το πρώτο εμβόλιο)Μωρέ μου κάνει χάδια αλλά όποτε θέλει αυτή πλέον. Ισως δεν την έχω μάθει ακόμα και ούτε αυτή εμένα και απτον πολυ τον ενθουσιασμό μου την πρήζω όλη την ωρα ενω αυτή μπορεί να θέλει την ησυχία της

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Κατ'αρχήν μπράβο σου που αποφάσισες να υιοθετήσεις ένα γατάκι με ιδιαιτερότητα και να το περιβάλλεις με περισσή αγάπη.

Για το θέμα που σε απασχολεί, οι δυο εβδομάδες θεωρώ είναι πολύ λίγο διάστημα (ανεξάρτητα αν στην αρχή έδειχνε χαδιάρα η μικρούλα) για να βγάλουμε συμπέρασμα οτι άλλαξε ο χαρακτήρας της κι αυτό γιατί, επιπλέον, είναι αρκετά μικρή για να έχει αυτός διαμορφωθεί οριστικά.
Μέχρι να φτάσει την ηλικία της στείρωσης ή να συμπληρώσει τον ένα χρόνο ζωής της, πιθανότατα να έχει αλλάξει πολλές συμπεριφορές και προτιμήσεις. Το οτι δαγκώνει, κατά πάσα πιθανότητα θέλει να παίξει (αυτό που θα έκανε ένα γατάκι της ηλικίας της σε στιγμές χαλάρωσης με τα αδερφάκια του)
Όπως και να'ναι νομίζω οτι ακόμα βρίσκεται σε φάση "γνωριμίας" μαζί σου και παράλληλα, (άσχετα αν γνωρίζει το σπίτι), βαθύτερης εξοικείωσης με το περιβάλλον.
Εύχομαι να εξελιχτεί σ'ένα υπέροχο , τρυφερό πλάσμα και να χαίρεσαι για πολλά πολλά χρόνια τη συντροφιά της

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειναι και λιγο στη φύση της γατας να αναζητά τα χάδια οποτε θελει. Ενταξει καποια γατια μπορει να ειναι παντα χαδιαρικα αλλα το καθε γατι εξελίσσεται και εχει το δικο του χαρακτηρα. Ασε την να θέτει αυτη τα όρια και χάιδευε την οσο αυτη θελει. Σιγα σιγα θα τη συνηθίσεις οπως και αυτη εσενα. Οταν χειμωνιάσει και αρχίσουν τα κρύα θα αναζητά απο μονη της πιο πολλα χάδια. Επισης να ξερεις οτι δεν τους αρεσει να τα χαϊδεύεις παντου. Συνηθως στο κεφαλι, στο λαιμό, στην κοιλια. Εμενα τουλαχιστον η δικια μου θυμώνει οταν την χαϊδεύω πισω οσο πλησιάζει κοντα στην ουρά της
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι οντως πιο μικρα δεν τα πειραζει. Η Αγγέλισσα μου οταν την χαϊδεύω κοντα στην ουρά νιαουριζει προειδοποιητικά και αν συνεχίσω βγαζει τα νύχια της, ο Ντιντης παλι δαγγωνει
το καθενα εχει το χαρακτηρα του και θέτει τα όρια τουΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pippilangstrump
Νεοφερμένο μέλος
Ναι κι εγω στο κεφαλακι τη χαιδευω πισω απτα αυτια και κάτω απτη μουσούδα!Μακάρι να είναι το ότι δεν εχει εξοικειωθεί πλήρως. Απλά αυτή τη συνήθεια όταν την κουράζει το χάδι να δαγκώνει την ξεκίνησε χτες το βράδυ και προβληματίστηκα.Δεν δαγκώνει δυνατά βέβαια αλλά και πάλι δείχνει να είναι δάγκωμα ενόχλησης και όχι love bite.Προσπαθώ να μην γίνομαι εμμονική και να την αφήνω στην ησυχία της
Αλλά είναι τοσο γλυκό το άτιμο που θέλω να το ταράξω στα χάδια και στα φιλιά και δε μ αφήνει 
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool