Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Είμαι σίγουρη πως σιγά σιγά θα δεις κι άλλες διαφορές, θα γίνει και πιο χαδιάρης από πριν και πιο παρεούλης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Θα σου έλεγα να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα για κανα-δυο μήνες, γιατί απ'ό,τι είχες γράψει ήδη πριν την επέμβαση της στείρωσης, σχεδόν 7 μηνών και είχε σημάδια σεξουαλικής αφύπνισης (συγκεκριμένα είχες αναφέρει "αλλα ο τομ εχει ορμες και οταν δαγκωνει τα χερια μας και τα κραταει αφηνει μερικα υγρα").
Αν όντως ήταν έτσι, τότε θα έχουν μείνει υπολείματα ορμονών στον οργανισμό του, τα οποία βαθμιαία με το πέρασμα του χρόνου θα τείνουν να μειώνονται, ωσότου εξαφανιστούν εντελώς, μαζί με την επιθετική του συμπεριφορά.
Οπότε ας μη βιαστούμε να προδικάσουμε οτι έτσι θα μείνει "για πάντα". Ζωηρούλης πιθανότατα θα παραμείνει, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να σας φέρνει σε απόγνωση

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Φαγητό απ'το τραπέζι, ποτέ, η τουλάχιστον όχι κατά τη διάρκεια του δικού σας γεύματος, γιατί θα συνηθίσει να ζητιανεύει και θα γίνεται όλο και πιο απαιτητικός. Αν θες να τον επιβραβεύσεις με ελάχιστη ποσότητα φαγητού, καλύτερα κάποια άλλη στιγμή, πριν ή μετά, πάντως όχι την ώρα που κάθεστε στο τραπέζι.
Αν έχει ήδη στουμπουλέψει, πρέπει να προμηθευτείς(αν δεν το έχεις κάνει ήδη) μια ζυγαριά ακριβείας και ένα ταπεράκι, όπου θα μετράς την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα (ας είναι και λίγο λιγότερη από την αναγραφόμενη στη συσκευασία, μα σίγουρα λιγότερη αν του δίνεις και λίγη κονσέρβα που βοηθάει στο να προλαμβάνει προβλήματα ουροποιητικού) και την οποία ποσότητα δεν θα υπερβαίνεις για κανένα λόγο, όσο και να σου γκρινιάζει.
Για να τον ξεγελάς, μπορείς να σπάσεις τα γεύματά του σε μικρές μεριδούλες και παράλληλα, να τον ενθαρρύνεις να κινείται με το παιχνίδι, πάλι καλά που είναι και δραστήριος οπότε δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιζει πολυ τουλαχιστον 3 φορες την ημερα τρεχει και κυνηγαει μπαλες παιχνιδια και μετα πιστευω λογικο να ζηταει φαγητο. επισης του δινω μικρες ποσοτητες 3-4 φορες την ημερα δηλαδη δεν το γεμιζω ολο το πιατακι του. που μπορω να βρω ταπερακι που να μετραει τα γραμμαρια? ζηγαρια εχουμε ειναι γυρω στα 5 κιλακια 
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Όσο για τη ζυγαριά, εννοώ αυτήν για τρόφιμα που θα ζυγίζεις την ημερήσια ποσότητα και θα τη βάζεις μέσα στο ταπεράκι, ώστε να μην υπερβαίνεις τη δόση.
Δες σχετικά και το θέμα μας εδώ

katerina_022
Νεοφερμένο μέλος
Όπως λέει και ο τίτλος αντιμετοποίζω πρόβλημα με τη συμπεριφορά της γάτας μου.Είχα φύγει για σπουδές,και εδώ και ένα μήνα που γύρισα είναι πολύ επιθιτική,δεν με αφήνει ούτε να την αγγίξω.Εχθές έκατσα απλά δίπλα της και αρχησε να βγάζει αυτό τον απειλητικό ήχο που κάνει όταν βλέπει σκύλο...επειδή έκατσα δίπλα της.Δεν νομίζω να είναι πληγωμένη,αντιθέτως φαίνεται πιο καλά απο ποτέ,συνήθως τσακώνεται με άλλες γάτες και επιστρέφει με πολλές γραρτζουνιές,το Πάσχα θυμάμαι μια μέρα δεν έιχε μείνει τρίχα στο λαιμό της.Η μητέρα μου περιποιειται τα τραυματα της και αυτες τις μερες ειναι πεντακαθαρη απο πληγες (σπανιο για τη γατα μου).Ήταν ανέκαθεν επιθετική με άλλες γάτες,ποτέ με ανθρώπους όμως,ειδικά με εμένα.Υπάρχει περιπτωση όλο αυτό να οφείλεται στο οτι πηραμε σκύλο;Στην αρχη μονο ήταν αγρια μαζι του (τον εχουμε 3 μηνες) και τωρα τον αγνοει.Επίσης εχουμε αλλες 2 γατες επισης που παλι, πλεον ,τις αγνοει.Επιπλέον λύπει πιο συχνά απο το σπίτι απο οτι παλια και ειναι στειρωμενη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Γιατί αν είναι μόνο με εσένα, ίσως οφείλεται στο γεγονός της απουσίας σου για κάποιο χρονικό διάστημα και θέλει λίγο χρόνο για να εξοικειωθεί μαζί σου.
Αν πάλι είναι εχθρική και με τους δικούς σου, ενώ πριν δεν ήταν, καλό θα ήταν να ρωτούσες τη μητέρα σου από πότε άρχισε αυτή η συμπεριφορά.
Όταν πήρατε τον σκύλο ήταν επιθετική μόνο προς αυτόν ή γενικά αγρίεψε? Το γεγονός οτι, αν και στειρωμένη, λείπει πιο συχνά από το σπίτι, επίσης προβληματίζει

Στη θέση σου θα την πήγαινα επίσκεψη μέχρι τον κτηνίατρο προκειμένου να αποκλειστεί κάποιο υποκείμενο νόσημα που θα μπορούσε να είναι η αιτία αυτής της προοδευτικής αλλαγής συμπεριφοράς της, κι αφού με διαβεβαίωνε οτι δεν υπάρχει κάποιο θέμα υγείας, θα προσπαθούσα να εντοπίσω ποιά από τις αλλαγές που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα την έχει επηρεάσει, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina_022
Νεοφερμένο μέλος
την αγαπω πολυ τη ψιψινα και θελω να ειναι οπως παλιαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ισως και να παιζει ρολο ο σκυλος,ισως να εντεινει την ανασφαλεια της,ποιος μπορει να ξερει;
Το σιγουρο ειναι οτι τα ζωα δεν κρατουν κακιες και τα τοιαυτα.Απλα υπομονη..και δειξε της την αγαπη σου,αλλα οχι καταπιεστικα.Ειναι γνωστο οτι η γατα βασικα αυτη μας πλησιαζει και μας αφηνει να την χαιδευουμε κλπ.

Καλησπερα!
Ο γατος μου ειναι τωρα 2μιση χρονών.Επειδη σπουδαζω σε διαφορετικη πολη απο την μονιμη κατοικια μου αναγκαζομαι και τον μεταφερω στις γιορτες.Να πω 2 πραγματα να μου πειτε την γνωμη σας για το προβλημα μου..Ο γατος μου συνηθως στη πολη που σπιυδαζω νιαουριζει αρκετα συχνα.Ειναι στειρωμενος εδω και 1 χρονο,έχει παρεα γιατι εχω δευτερη γατα επομενως εχει παρεα ακομα κ οταν λειπω και τον ταιζω κανονικα,παιζουμε οποτε μπορω μεσα στη μερα και ειμαι πολυ στοργικη μαζι του παντα.Τις περισσοτερες φορες θα τον δεις μπροστα απο την κλεισμενη πορτα της κουζινας να κλαιει με λιγμους κοιτωντας την(αποφευγω να έχω την κουζίνα ανοιχτη για λογους υγιεινης),παρακαλωντας να την ανοιξω,απλως λατρευει αυτην την κουζινα,μπορει να καθεται για ωρες εκει μέσα.Δεν κοιμαται πολυ, παρα μονο τα βραδια μαζι μου ή οταν φευγω απο το σπιτι.Τον τελευταιο χρονο συχνά,όταν ανοιγω την πορτα του σπιτιου μου φευγει και έχει μάθει να κατεβαινει γρηγορα τις σκαλες και πηγαινει στο υπογειο όπου καθεται σε ενα συγκεκριμενο δωματιο και καθε φορα κατεβαινω με κοιταει μου κανει ναζια και μετα τον παιρνω και τον ξαναανεβαζω σπιτι μου.Όταν ερχομαστε στη πολη μονιμης κατοικιας μου αλλαζει χαρακτηρα τελειως, οχι μόνο δεν νιαουριζει ποτέ αλλα κοιμαται μεσα στη μερα και δεν έχει εμμονη με την εξοπορτα του σπιτιου καθε φορα που ανοιγει.Εχω αρχισει να αναρωτιεμαι μηπως υπαρχει κατι που τον ενολχει και δεν είναι απλώς λιγούρης.Μηπως δεν του αρεσει τελικα το σπιτι στη πολη που σπουδαζω;Τι μπορω να κάνω για να ειναι ηρεμος οπως στο πατρικο μου;Ευχαριστω!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα φίλη μαρλιν, καλή σου χρονιά και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

΄Οπως τα περιγράφεις, δείχνει πως κάτι τον ενοχλεί, ή τον φοβίζει, ή δεν ξέρω τι άλλο στο σπίτι των σπουδών σου. Βέβαια υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες να τις ξέραμε, όπως για παράδειγμα που ζει η άλλη γατούλα, στην μόνιμη κατοικία σου ή στο σπίτι που μένεις για τις σπουδές σου; Μήπως δεν τα πάει καλά με την άλλη γατούλα, μήπως έχει γίνει κάτι σ' αυτό το σπίτι και τον έχει φοβίσει;
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Η αληθεια ομως ειναι οτι πηγαινε στο υπογειο κααι πριν την πτωση λογω των ορμονων του τοτε,αλλωστε φαινοταν.Τωρα ομως ειναι λιγο ανεξηγητο..
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μπορεί να μην του αρέσει η φασαρία του δρόμου, ιδιαίτερα αν είναι θορυβώδης, πολλά αυτοκίνητα κλπ.

Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool