Αλλεργία στις γάτες

Απάντηση: Γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Σας ευχαριστω ολους!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επίσης να σημειώσω ότι αλλεργία μπορεί να μας εμφανιστεί οποτεδήποτε. Εγώ πχ απέκτησα αλλεργία(αυτή της άνοιξης) στα 20 κάτι μου, πριν δεν είχα τίποτε, και απλώς επειδή έχω 2 γάτες και το επιβαρύνουν, παίρνω συστηματικά φάρμακο και είμαι οκ.
Μια θεία μου απέκτησε αλλεργία στη γύρη μετά τα 40 της.
Το τεστ αλλεργιογόνου που είπε ο Βασίλης είναι μια ιδέα μόνο που είναι πανάκριβο και μπορεί τελικά να μη βρεθεί σε τί είσαι αλλεργική, γτ το τεστ πιάνει μόνο τα συνηθισμένα αλλεργιογόνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοπελια, οταν σε δαγκωνει ή σε γρατζουναει το γατακι, εχεις καθολου πρηξιμο ή φαγουρα; Αν ναι, τοτε ειναι πολυ πιθανο να εχεις αλλεργια σε αυτο. Καλο ειναι να δεις δερματολογο και να κανεις τεστ αλλεργιας για να δεις σε τι εισαι αλλεργικη και ποσο αντιδραει ο οργανισμος σου.

Ναταλια εγω δεν πιστευω οτι φταει η γατουλα για την αλλεργια που επαθες,συνηθως οποιοι ειναι αλεργικοι στις γατες ειναι στο τριχωμα της και τους πειραζουν ολες οι γατες ,αρχιζουν να φτερνιζονται συνεχεια καταρροη μυτης μεχρι και δυσπνοια εχει παρατηρηθει δεν αντεχουν καθολου τις γατες. Θα συμφωνησω με αυτα που επε ο Βασιλης και επικεντρωνομαι στα ακαρεα, αυτο σου ειπα και γω.Υπαρχουν παντου ακομη και στο μαξιλαρι του κρεββατιου που κοιμομαστε .Πρεπει να πας σε αλλεργιολογο και να διαπιστωσεις αν εχεις αλλεργια και που,οπως πολυ σωστα ειπε ο Βασιλης.

Θα διαφωνησω γιατι προσωπικα ειμαι αλλεργικη στις γατες, αλλα οχι σε ολες. Τα γατια μου τα εχει συνηθισει ο οργανισμος μου, αλλα αν εκτεθω σε χωρο οπου ζει αλλη γατα ή αν μεινω μακρια απο τα γατια μου για μεγαλο χρονικο διαστημα, θα τρελαθω στο φτερνισμα, θα νιωσω την τραχεια μου να στενευει και θα πρεπει να παρω αντιισταμινικα μεχρι να συνελθω. Η καθε γατα παραγει διαφορετικη ποσοτητα Feld1, οποτε ειναι πολυ πιθανο η κοπελα να εχει αντιδραση στην μια και οχι στην αλλη.

^αυτο νομιζω κι εγω και επιμενω. Εξαλλου οπως ανεφερα, το διαστημα αυτης της αντιδρασης ειναι πολυ μικρο, κοντα στον ενα μηνα! Και κανει μπαμ οτι εμφανιστηκε με το που εβαλα και το γατακι μεσα στο σπιτι. Απλα μου φαινεται παραξενο που σε τοσες γατες δεν εχω την παραμικρη ενοχληση και μ' αυτο το σκατουλι εχω τρελαθει στο μπουκωμα. Τελοσπαντων.. οταν με δαγκωνει, εφοσον μου δημιουργησει αμυχες και πληγουλες, ναι, πρηζονται οι περιοχες. Και φυσικα οταν γρατσουναει. Μη φανταστειτε κατι τραγικο, το συνηθισμενο ερυθημα των πληγων! (αν ανοιξει το δερμα σου δεν θα πρηστει/κοκκινησει/ματωσει; )

^αυτο νομιζω κι εγω και επιμενω. Εξαλλου οπως ανεφερα, το διαστημα αυτης της αντιδρασης ειναι πολυ μικρο, κοντα στον ενα μηνα! Και κανει μπαμ οτι εμφανιστηκε με το που εβαλα και το γατακι μεσα στο σπιτι. Απλα μου φαινεται παραξενο που σε τοσες γατες δεν εχω την παραμικρη ενοχληση και μ' αυτο το σκατουλι εχω τρελαθει στο μπουκωμα. Τελοσπαντων.. οταν με δαγκωνει, εφοσον μου δημιουργησει αμυχες και πληγουλες, ναι, πρηζονται οι περιοχες. Και φυσικα οταν γρατσουναει. Μη φανταστειτε κατι τραγικο, το συνηθισμενο ερυθημα των πληγων! (αν ανοιξει το δερμα σου δεν θα πρηστει/κοκκινησει/ματωσει; )

Aφου Ναταλια εισαι τοσο σιγουρη οτι φταει το γατακι στην αλλεργια που εχεις,κανε το απλο τεστ βαλτο για λιγο διαστημα μονο του καπου χωρις να εχεις εσυ επαφη μαζι του ,να δεις θα συνεχιστουν τα συμπτωματα η θα υποχωρησουν.;)

Κοπελια, οταν σε δαγκωνει ή σε γρατζουναει το γατακι, εχεις καθολου πρηξιμο ή φαγουρα; Αν ναι, τοτε ειναι πολυ πιθανο να εχεις αλλεργια σε αυτο. Καλο ειναι να δεις δερματολογο και να κανεις τεστ αλλεργιας για να δεις σε τι εισαι αλλεργικη και ποσο αντιδραει ο οργανισμος σου.

Θα διαφωνησω γιατι προσωπικα ειμαι αλλεργικη στις γατες, αλλα οχι σε ολες. Τα γατια μου τα εχει συνηθισει ο οργανισμος μου, αλλα αν εκτεθω σε χωρο οπου ζει αλλη γατα ή αν μεινω μακρια απο τα γατια μου για μεγαλο χρονικο διαστημα, θα τρελαθω στο φτερνισμα, θα νιωσω την τραχεια μου να στενευει και θα πρεπει να παρω αντιισταμινικα μεχρι να συνελθω. Η καθε γατα παραγει διαφορετικη ποσοτητα Feld1, οποτε ειναι πολυ πιθανο η κοπελα να εχει αντιδραση στην μια και οχι στην αλλη.

Αν ησουν αλλεργικη στις γατες δεν θα μπορουσες καθολου να πλησιασεις γατα ουτε να συγκατοικησεις γιατι ολες οι γατες στο σαλιο τους εχουν αλλεργιογονα και το μεταφερουν στο τριχωμα τους καθως καθαριζονται!;)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Καλημερα Φλωρα!
Κι ομως, υπαρχουν ατομα που εχουν κανει τεστ αλλεργιας (αυτο με τις εγκοπες στα χερια), εχουν βγει αλλεργικα σε γατες και σκυλους, παρολ' αυτα εχουν και σκυλο και γατα σπιτι τους και δεν εμφανιζουν αλλεργικες αντιδρασεις! Γνωριζω εναν, γι'αυτο το λεω και συμφωνω με τη Nelliel.
Καποια στιγμη θα κανω ενα, απο περιεργεια και μονο αλλα προς το παρον θα αφησω ενα μικρο διαστημα που θα απεχω απο τα γατσινι για να δω!

Αν ησουν αλλεργικη στις γατες δεν θα μπορουσες καθολου να πλησιασεις γατα ουτε να συγκατοικησεις γιατι ολες οι γατες στο σαλιο τους εχουν αλλεργιογονα και το μεταφερουν στο τριχωμα τους καθως καθαριζονται!;)

Εχω κανει τεστ και ειμαι αλλεργικη και σε γατες και σε σκυλους. Τα δικα μου γατια τα εχει συνηθισει ο οργανισμος μου. Στην αρχη σαφως και ειχα προβλημα και ημουν συνεχεια με αντιισταμινικα. Με το περασμα των χρονων τα συμπτωματα αρχισαν να υποχωρουν και πλεον εμφανιζονται μονο περιστασιακα. Οπως προειπα ομως, αν παω σε ξενο σπιτι με γατες, θα αρχισω να φτερνιζομαι, να με φαγουριζει ο λαιμος, να δακριζω, να τρεχει η μυτη μου και να με φαγουριζουν τα ματια. Οταν χρειαστηκε να λειψω για 1 μηνα απο το σπιτι μου και επεστρεψα, αρχισαν παλι τα συμπτωματα και μου πηρε μια βδομαδα μεχρι να συνελθω.

Μαλλον εχετε καποια ειδους αλλεργια απο αλλη αιτια,γιατι οι γατες προκαλουν συμφωνα με τους γιατρους πολυ σοβαρη αλλεργια με κρισεις ασθματος και κυριως εαν υπαρχουν και παιδακια με αλλεργια στις γατες εχουν σοβαρες κρισεις ασθματος ,δεν μπορουν να αναπνευσουν καθολου με αποτελεσμα ο γιατρος να απαγορευει την υπαρξη γατας στο σπιτι!!!:D

αυτο ειναι αλλεργια στο τριχωμα και ειναι οντως σοβαρο.. το χει και η γιαγια μου. Αλλα αλλεργια απο αλλεργια, διαφερει.
Να σας πω παντως και το αλλο: σημερα ολη μερα δεν εβαλα καμια γατα μεσα, βρηκα το γατακι, το χαιδεψα(ΜΟΝΟ) και παιδια.. δεν φταρνιστηκα πανω απο 1-2 φορες μεσα στη μερα!!
Φανταστειτε οτι μεχρι και χθες, μπορει να φταρνιζομουν γυρω στις 20-25 φορες και δεν υπερβαλλω..οποτε..

Οποτε μαλλον εχεις σοβαρη αλλεργια στις γατες και δεν πρεπει να ερχεσαι σε επαφη μαζι τους γιατι θα παθεις σοβαρο αναπνευστικο προβλημα και ασθμα αμα αναπνεεις τις τριχες που κατα καιρους ριχνει η γατα !!! Φυγε λοιπον μακρια!! Και μια επισκεψη σε αλλεργιολογο θα σε πεισει!!:D:D

δεν το παθαινω με ολες τις γατες και ειναι η 1η φορα που το παθαινω με γατα αυτο.. φυσικα δεν προκειται να απεχω ποτε απο τις γατες γενικα, αλλα θα προσπαθω να μην εμπλεκομαι πολυ σε γρατσουνιες και κοντινα τετ-α-τετ με το μικρακι. Εχω την αισθηση οτι υπερβαλλετε λιγο. :P

Αν Ναταλια μου κανεις μια επισκεψη σε ενα αλλεργιολογο θα σου πει εκεινος τι πρεπει να κανεις για το καλο της υγειας σου!! Και μην απορριπτεις τη περιπτωση να ξεκινας τωρα να γινεσαι αλλεργικη στις γατες!! Το μικρακι μπορει να ειναι μια ενδειξη αλλεργιας που δεν ειχες πριν και αποκτησες τωρα!!Και δεν μιλαω για γρατσουνιες που κοκκινιζουν αυτο δεν ειναι αλλεργια μην τρελαθουμε,αυτο ειναι ευαισθησια!! Μιλαω για ασθμα,η αλλεργια στη γατα προκαλει ασθμα,δεν μπορεις να πλησιασεις καμμια γατα ,οταν πλησιαζεις δεν μπορεις να αναπνευσεις!!Μπορεις να ρωτησεις εαν σου φαινονται αυτα υπερβολικα καποιο αλλεργιολογο !:D:D:D

Μαλλον εχετε καποια ειδους αλλεργια απο αλλη αιτια,γιατι οι γατες προκαλουν συμφωνα με τους γιατρους πολυ σοβαρη αλλεργια με κρισεις ασθματος και κυριως εαν υπαρχουν και παιδακια με αλλεργια στις γατες εχουν σοβαρες κρισεις ασθματος ,δεν μπορουν να αναπνευσουν καθολου με αποτελεσμα ο γιατρος να απαγορευει την υπαρξη γατας στο σπιτι!!!:D

Μη διαβαζεις πολυ στο ιντερνετ τι συμβαινει με τις αλλεργιες, γιατι εχεις αποκτησει μια λανθασμενη εικονα στο μυαλο σου. Η αλλεργια στις γατες και στο οτιδηποτε μπορει να κυμαινεται απο ελαφρια συμπτωματα μεχρι πολυ σοβαρα. Ο καθε οργανισμος δυστυχως αντιδρα διαφορετικα. Κατι που προκαλει σε εναν σπυρακια, σε αλλον μπορει ακομα και να τον σκοτωσει.

Οποτε μαλλον εχεις σοβαρη αλλεργια στις γατες και δεν πρεπει να ερχεσαι σε επαφη μαζι τους γιατι θα παθεις σοβαρο αναπνευστικο προβλημα και ασθμα αμα αναπνεεις τις τριχες που κατα καιρους ριχνει η γατα !!! Φυγε λοιπον μακρια!! Και μια επισκεψη σε αλλεργιολογο θα σε πεισει!!:D:D

Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα εξελιχθει σε σοβαρο αναπνευστικο προβλημα. Σε εμενα τουλαχιστον η κατασταση βελτιωθηκε με την χρονια εκθεση στο αλλεργιογοννο. Εξαρταται απο τον οργανισμο και απο ποσο εντονα ειναι τα συμπτωματα. Αν μονο φτερνιζεται και τρεχει η μυτη της, δεν ειναι και τοσο εντονα.

Αν Ναταλια μου κανεις μια επισκεψη σε ενα αλλεργιολογο θα σου πει εκεινος τι πρεπει να κανεις για το καλο της υγειας σου!! Και μην απορριπτεις τη περιπτωση να ξεκινας τωρα να γινεσαι αλλεργικη στις γατες!! Το μικρακι μπορει να ειναι μια ενδειξη αλλεργιας που δεν ειχες πριν και αποκτησες τωρα!!Και δεν μιλαω για γρατσουνιες που κοκκινιζουν αυτο δεν ειναι αλλεργια μην τρελαθουμε,αυτο ειναι ευαισθησια!! Μιλαω για ασθμα,η αλλεργια στη γατα προκαλει ασθμα,δεν μπορεις να πλησιασεις καμμια γατα ,οταν πλησιαζεις δεν μπορεις να αναπνευσεις!!Μπορεις να ρωτησεις εαν σου φαινονται αυτα υπερβολικα καποιο αλλεργιολογο !:D:D:D

Η αλλεργια στην γατα δεν προκαλει απαραιτητα ασθμα. Οι γρατζουνιες που πρηζονται ειναι προβλημα. Αλλο να εχεις φυσιολογικη αντιδραση και αλλο να σου πρηστουν. Απο οτι καταλαβα βεβαια η κοπελα δεν εχει τετοιο προβλημα. Εμενα οταν με γρατζουναει γατα με πιανει φαγουρα. Στα υπολοιπα συμφωνω. Καποιες αλλεργιες ερχονται και καποιες φευγουν. Εγω μικρη δεν ειχα αλλεργια στις γατες, αλλα στα τσιμπηματα εντομων. Τωρα εχω στις γατες, αλλα δεν εχω στα εντομα. Μια ξαδερφη μου ειχε μικρη ασθμα, αλλα τωρα ειναι μια χαρα! Καλο ειναι παντως να την δει αλλεργιολογος για να αποκτησει μια πιο καθαρη εικονα σχετικα με τις αλλεργιες της.

Μη διαβαζεις πολυ στο ιντερνετ τι συμβαινει με τις αλλεργιες, γιατι εχεις αποκτησει μια λανθασμενη εικονα στο μυαλο σου. Η αλλεργια στις γατες και στο οτιδηποτε μπορει να κυμαινεται απο ελαφρια συμπτωματα μεχρι πολυ σοβαρα. Ο καθε οργανισμος δυστυχως αντιδρα διαφορετικα. Κατι που προκαλει σε εναν σπυρακια, σε αλλον μπορει ακομα και να τον σκοτωσει.

Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα εξελιχθει σε σοβαρο αναπνευστικο προβλημα. Σε εμενα τουλαχιστον η κατασταση βελτιωθηκε με την χρονια εκθεση στο αλλεργιογοννο. Εξαρταται απο τον οργανισμο και απο ποσο εντονα ειναι τα συμπτωματα. Αν μονο φτερνιζεται και τρεχει η μυτη της, δεν ειναι και τοσο εντονα.

Η αλλεργια στην γατα δεν προκαλει απαραιτητα ασθμα. Οι γρατζουνιες που πρηζονται ειναι προβλημα. Αλλο να εχεις φυσιολογικη αντιδραση και αλλο να σου πρηστουν. Απο οτι καταλαβα βεβαια η κοπελα δεν εχει τετοιο προβλημα. Εμενα οταν με γρατζουναει γατα με πιανει φαγουρα. Στα υπολοιπα συμφωνω. Καποιες αλλεργιες ερχονται και καποιες φευγουν. Εγω μικρη δεν ειχα αλλεργια στις γατες, αλλα στα τσιμπηματα εντομων. Τωρα εχω στις γατες, αλλα δεν εχω στα εντομα. Μια ξαδερφη μου ειχε μικρη ασθμα, αλλα τωρα ειναι μια χαρα! Καλο ειναι παντως να την δει αλλεργιολογος για να αποκτησει μια πιο καθαρη εικονα σχετικα με τις αλλεργιες της.

Αυτα που λεω δεν τα βρηκα στο ιντερνετ,απλα εχω χρονια αλλεργικη ρινιτιδα που ειναι εποχικη ,οταν αλλαζει ο καιρος ,καμμια σχεση με τις γατουλες μου και πηγα στο γιατρο να μου γραψει φαρμακα και επι την ευκαιρια τον ρωτησα και για την περιπτωση της αλλεργιας στις γατες.Μου ειπε αυτα που εγραψα συν οτι τα αλλεργιογονα που εχει επανω της η γατα δυσκολα φευγουν απο το σπιτι ακομη και αν περασουν 5 χρονια γιατι με την τριχα κολλανε παντου,σε τοιχους ,στα ρουχα στα στρωματα που κοιμομαστε,και γενικα αιωρουνται στο αερα και τη γατα να διωξεις αμα εισαι αλλεργικος θα συνεχιζονται τα συμπτωματα,ξεκιναει με ρινιτιδα,βηχα,φαγουρα σε ολο το σωμα και στη σοβαρη περιπτωση προκαλει ασθμα.Εαν βεβαια υπαρχουν και ακαρεα με τη σκονη που μαζευεται κατα καιρους στο σπιτι μας η κατασταση γινεται πιο δυσκολη.Γι αυτο μου ειπε οτι αυτοι που ειναι αλλεργικοι στις γατες σε μεγαλο βαθμο το ξερουν και συνηθως αποφευγουν να εχουν γατα σπιτι τους .Οι υπολοιποι μπορει να χαιρονται την παρεα των μικρων μας γλυκων μωρων!!:D:D:D:D

Τελευταία επεξεργασία:

η αληθεια ειν αυτη. Εχω βρει τριχες της γατας μου μεχρι και μεσα στο λαπτοπ, οταν το ανοιξα για επισκευη. Δεν υπαρχει σωτηρια :P

Μια που λεμε για τις αλλεργιες υπαρχει περιπτωση καποια γατα να ειναι αλλεργικη σε αλλη γατα;

Μια που λεμε για τις αλλεργιες υπαρχει περιπτωση καποια γατα να ειναι αλλεργικη σε αλλη γατα;

Υπό ποία έννοια.....;;; αλλεργική στο να την βλέπει ή να την αισθάνεται....;;; :P Γιατί διαφορετικά δεν το θεωρώ πιθανό.

Εχω απορια εαν και οι γατες εχουν προβλημα αλλεργιας με το τριχωμα η μια της αλλης. Ειναι βλακεια αυτο που ρωταω ε;Δεν υπαρχει πιθανοτητα διοτι εχουν τα ιδια αλλεργιογονα;

Εχω απορια εαν και οι γατες εχουν προβλημα αλλεργιας με το τριχωμα η μια της αλλης. Ειναι βλακεια αυτο που ρωταω ε;Δεν υπαρχει πιθανοτητα διοτι εχουν τα ιδια αλλεργιογονα;

Φαντάζομαι πως θα έχουν την ίδια τύπου αλλεργία που έχουμε και εμείς με κάποιους του είδους μας!!! :P:P

Φαντάζομαι πως θα έχουν την ίδια τύπου αλλεργία που έχουμε και εμείς με κάποιους του είδους μας!!! :P:P

smiley-happy112.gif
Πολύ εύστοχο!:hehe:

P4236619.jpg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back