ECOfestival 2009

Αναρωτιώμουν αν κανείς απο εδώ θα ενδιαφερόταν να επισκευθεί το Ecofestival (Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO Palace
Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι-Αθήνα) www.ecofestival.gr στις 5-8 Νοεμβρίου.

Το λέω γιατί μετά που ναυάγησε η εκδρομή στο Βόλο και δεδομένης της απόστασης δεν θα καταφέρω ποτέ να έρθω σε έναν απο τους καφέδες σας οπότε είναι καλή ευκαιρία με αφορμή μια τρίτη εκδήλωση να δώ κάποιες απο εσάς.

Πηγαίνω κάθε χρόνο για λόγους δουλειάς και μπορώ να σας πώ οτι είναι πολύ ενδιαφέρον.Εχει όλες τις εταιριες που δραστηριοποιούνται στα βιολογικά - οικολογικά προιόντα και φιλοζωικές περιβαλλοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν,παιδότοπο κα. Γενικά είναι ωραία εμπειρία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγώ μαζί με την αδερφή μου (tzoutzou) πάμε κάθε χρόνο και χωρίς να δουλεύουμε σε τέτοιους τομείς. Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση. Λογικά θα πάμε και φέτος :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ ωραία. Θα χαιρόμουν αν βόλευε να σας γνωρίσω.

Πολύ ωραία. Θα χαιρόμουν αν βόλευε να σας γνωρίσω.

Ναι αμε!! Που σε ποιο περίπτερο μπορούμε να σε βρούμε;

Επισκέπτρια θα είμαι και εγώ οπότε σε κάποιο τριγύρω....:)

Επισκέπτρια θα είμαι και εγώ οπότε σε κάποιο τριγύρω....:)

Α!! Οκ!! Στέλνω πμ με το τηλεφωνό μου.

Εξόρμηση στην στέγη Κερατέας - Σάββατο 24/10

Αναδημοσιεύω εδώ την προσπάθεια που είχε πρωτοβουλία να διοργανώσει η Χριστίνα για την στέγη Κερατέας.
Η στέγη αυτή συντηρείται με προσωπικό αγώνα από την ιδιοκτήτριά της και πραγματικά μετρημένους στα δάχτυλα εθελοντές. Με εγκαταλείψεις ζώων απέξω να είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο...
Παρόλα αυτά η ιδωτική αυτή πρωτοβουλια έχει βοηθήσει δεκάδες ζωάκια και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από σωματεία που συντηρούν αντίστοιχες στέγες.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει όπως μπορεί. Πραγματικά είναι βοήθεια που είναι απαραίτητη και θα πιάσει τόπο...

Για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε μια στέγη που παλεύει εδώ και καιρό να στηρίξει τα αδεσποτάκια της Αττικής

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ΣΤΙΣ 12.00 ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Στόχος μας
* να προσφέρουμε ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΙΔΙΩΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΡΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ!
*ΦΑΡΜΑΚΑ (VIBRAMICIN & ZYLAPOUR)
*ΤΡΟΦΕΣ (ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΖΩΑ & ΚΟΥΤΑΒΙΑ)
*ΣΚΥΛΟΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΓΕΘΗ
Είναι απαραίτητο ειναι να έχουμε μαζί μας (όποιος διαθέτει)
-ΦΤΙΑΡΙ/ΤΣΑΠΕΣ/ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΕΣ/ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ...
-ΓΑΝΤΙΑ
-ΒΟΥΡΤΣΕΣ/ΤΣΑΤΣΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
-ΚΟΛΛΑΡΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ (σε περιπτωση που χρειαστει να κρατησουμε τα ζωα για λιγο εξω απο τα κλουβια για να καθαρίσουμε)
-ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΕΣ / ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
-ΤΡΟΦΕΣ για σκυλους (ενήλικα ζώα και κουτάβια) & τροφές για γατούλες
-SKALIBOR (να ειναι και για πρόληψη ΚΑΛΑΖΑΑΡ)
-ΦΑΡΜΑΚΑ (moxacef, vibramicin, valanec ενεσιμο κλπ)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ (κατά προτίμηση mail ή sms), christina_loh_1972@yahoo.gr, 6944860451

Α.Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε πληροφορίες & οδηγίες για να φτάσετε στη στέγη

γ.Σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να έρθετε αλλά θέλετε να δώσετε τροφές & φάρμακα, σημειώσατε ότι το σημείο συγκέντρωσης των ειδών είναι στους Αμπελοκήπους (ή επικοινωνήστε μαζί μας σε περίπτωση που δεν μπορείτε για άλλο σημείο παράδοσης)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ADESPOTOLOGIO (https://adespotologio.blogspot.com/)

Πέμπτη 22/10 - προβολή ταινίας WWF - Greenpeace

Θα είμαστε εκεί, σαν Αδεσποτολόγιο την Πέμπτη 22/10 στις 9:00 το βράδυ να μοιράζουμε φυλλάδια για τα αδεσποτάκια μας.

Περισσότερα εδώ.

Ήμασταν εκει λοιπον κι εγώ προσωπικά ψυχοπλακώθηκα...
Τα γνωστά λοιπον... τεραστιες ανισότητες και καταστροφή του περιβάλλοντος...

Και μιλάμε για ανανεώσιμες πηγές;
Ξέρατε οτι το 80% των προγραμμάτων για αιολικά πάρκα που προτάθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν προχώρησαν γιατί αντέδρασαν οι κάτοικοι ότι θα τους "χαλάσουν την θεα"; Και τα πάρκα αυτά θα παρήγαγαν το 10% της ενέργειας που χρησιμοποιεί η χώρα αυτή.
Το ξέρω γιατί και στον τοπο καταγωγής μου θέλουν να βάλουν ανεμογεννήτριες και ο κόσμος έχει αντιδράσει για τους ίδιους λόγους.
Για να περνάμε εμείς όμορφα με το πετρελαιάκι μας, σε χωριά της Αφρικής που η Shell εξορύσει πετρέλαιο δεν έχουν νερό και ηλεκτρικό, πεθαίνουν από την χολέρα και πλένουν τα ψάρια με ΟΜΟ (ακριβως αυτο, απορρυπαντικο σε σκόνη) γιατι ειναι γεμάτα πετρέλαιο απο τις διαρροες. Και το φυσικο αέριο που βγαίνει το καίνε επιτόπου γιατι θα τους κοστίσει να κάνουν υποδομή να το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι!

Μετά από όλα αυτά κι ενώ εγώ δεν είχα καμία όρεξη, η Νιόβη επέμεινε να μοιράσουμε φυλλάδια για την στείρωση.
Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε λίγο τα πράγματα; Γιατί σε καμιά 30αρια χρόνια που θα έχουν καταρρεύσει τα πάντα, καλό θα είναι να υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους. Πιθανότατα θα χρειαστεί να τα φάμε...

Δεν ξερεις ποσο μα ποσο συμφωνω μαζι σου. Δυστυχως οι περισσοτεροι,"βλεπουν" το τωρα και τους εαυτους τους,αντε και τα κοντινα τους προσωπα ...και ειτε δεν θελουν να συνειδητοποιησουν καποια πραγματα,ειτε δεν τους ενδιαφερει..στο σχολειο που κανω μαθημα,εχω "καταντησει"γραφικη ,να κλεινω τα φωτα στην αιθουσα και στους διαδρομους,οταν εχει ηλιολουστη μερα . Ακουω συνηθως σχολια του τυπου,γιατι εσυ πληρωνεις το ρευμα?? και οταν τους εξηγω οτι δεν ειναι θεμα χρηματων,αλλα θεμα εξοικονομησης ενεργειας για τους γνωστους λογους,η πιο συνηθισμενη απαντηση ειναι..."γιατι κυρια,να το κανω εγω,αφου οι αλλοι δεν το κανουν ?" η η ακομα χειροτερη.."δεν με νοιαζει τι θα γινει σε 50 χρονια.." τι να πεις....καταρχην θα επρεπε να υπαρχει ειδικο μαθημα περιβαντολογικης στα σχολεια...μαθημα,οχι τα προγραμματα που παιρνουν καποιοι για να συμπληρωσουν απλα ωραριο και δεν κανουν τιποτα στην πραγματικοτητα.

Αλλα εκτος απο τα σχολεια,ειναι παρα πολυ σημαντικο το παιδι,να εχει αποκτησει ηδη οικολογικη συνειδηση απο το σπιτι ..κακα τα ψεματα,λιγα πραγματα μπορουμε να κανουμε εμεις,αν η οικογενεια του παιδιου ειναι αρνητικη σε αυτα τα θεματα...το ζω καθημερινα...:(

Δυστυχως οι περισσοτεροι εχουν την αντιληψη οτι ο ανθρωπος ειναι το ανωτερο ειδος,οχι μονο οσον αφορα τη νοημοσυνη και την εξελιξη,αλλα και στα δικαιωματα σε σχεση με τα υπολοιπα ζωα επανω στη γη...ναι,ο ανθρωπος ειναι στην κορυφη της πυραμιδας,αλλα αυτο τι σημαινει?? σημαινει οτι αν κοψεις την κορυφη,η πυραμιδα επιζει...στεκεται,αν κοψεις ομως τη βαση...τα παντα γκρεμιζονται...τα παντα,εχουν να κανουν με την οπτικη γωνια που τα βλεπει ο καθενας. Οταν τα πραγματα τα βλεπουμε ανθρωποκεντρικα,θεωρουμε τον ανθρωπο ως ειδος,το σημαντικοτερρο απο ολα τα αλλα...οταν ομως τα δουμε "συμπαντικα" θα καταλαβουμε οτι ανθρωπος δεν παιζει κανεναν ρολο στην συνεχιση της ζωης πανω στη γη...και αν δεν βαλει μυαλο,τελικα θα ειναι οντως το πιο επιζημιο ον που εμφανιστηκε ποτε ,πανω σε τουτο τον πλανητη..:)

Δεν ξερεις ποσο μα ποσο συμφωνω μαζι σου. Δυστυχως οι περισσοτεροι,"βλεπουν" το τωρα και τους εαυτους τους,αντε και τα κοντινα τους προσωπα ...και ειτε δεν θελουν να συνειδητοποιησουν καποια πραγματα,ειτε δεν τους ενδιαφερει..στο σχολειο που κανω μαθημα,εχω "καταντησει"γραφικη ,να κλεινω τα φωτα στην αιθουσα και στους διαδρομους,οταν εχει ηλιολουστη μερα . Ακουω συνηθως σχολια του τυπου,γιατι εσυ πληρωνεις το ρευμα?? και οταν τους εξηγω οτι δεν ειναι θεμα χρηματων,αλλα θεμα εξοικονομησης ενεργειας για τους γνωστους λογους,η πιο συνηθισμενη απαντηση ειναι..."γιατι κυρια,να το κανω εγω,αφου οι αλλοι δεν το κανουν ?" η η ακομα χειροτερη.."δεν με νοιαζει τι θα γινει σε 50 χρονια.." τι να πεις....καταρχην θα επρεπε να υπαρχει ειδικο μαθημα περιβαντολογικης στα σχολεια...μαθημα,οχι τα προγραμματα που παιρνουν καποιοι για να συμπληρωσουν απλα ωραριο και δεν κανουν τιποτα στην πραγματικοτητα.

Αλλα εκτος απο τα σχολεια,ειναι παρα πολυ σημαντικο το παιδι,να εχει αποκτησει ηδη οικολογικη συνειδηση απο το σπιτι ..κακα τα ψεματα,λιγα πραγματα μπορουμε να κανουμε εμεις,αν η οικογενεια του παιδιου ειναι αρνητικη σε αυτα τα θεματα...το ζω καθημερινα...:(

Δυστυχως οι περισσοτεροι εχουν την αντιληψη οτι ο ανθρωπος ειναι το ανωτερο ειδος,οχι μονο οσον αφορα τη νοημοσυνη και την εξελιξη,αλλα και στα δικαιωματα σε σχεση με τα υπολοιπα ζωα επανω στη γη...ναι,ο ανθρωπος ειναι στην κορυφη της πυραμιδας,αλλα αυτο τι σημαινει?? σημαινει οτι αν κοψεις την κορυφη,η πυραμιδα επιζει...στεκεται,αν κοψεις ομως τη βαση...τα παντα γκρεμιζονται...τα παντα,εχουν να κανουν με την οπτικη γωνια που τα βλεπει ο καθενας. Οταν τα πραγματα τα βλεπουμε ανθρωποκεντρικα,θεωρουμε τον ανθρωπο ως ειδος,το σημαντικοτερρο απο ολα τα αλλα...οταν ομως τα δουμε "συμπαντικα" θα καταλαβουμε οτι ανθρωπος δεν παιζει κανεναν ρολο στην συνεχιση της ζωης πανω στη γη...και αν δεν βαλει μυαλο,τελικα θα ειναι οντως το πιο επιζημιο ον που εμφανιστηκε ποτε ,πανω σε τουτο τον πλανητη..:)

συμφωνω απολυτα:):)

ετσι οπως τα λες πουπουλινα...
πραγματικα απελπιζομαι ωρες ωρες...
αλλα τι να κανουμε, τουλαχιστον ας προσπαθούμε για ολα οσο μπορουμε.
Τι αλλο;

πραγματι...:):):):).το θεμα ειναι οτι ακομα και αν τελικα το συνειδητοποιησουν οι περισσοτεροι και κυριως οι κυβερνησεις και αλλαξουν σταση...λεμε τωρα...για καποια ειδη δυστυχως θα ειναι αργα...οπως για την πολικη αρκουδα...:(:(:(:(...στην αρχη οι επιστημομες ελεγαν οτι σε 50 χρονια δεν θα υπαρχουν σχεδον καθολου παγοι...τωρα εχουνε μικρηνει αυτο το περυθωριο αρκετα..αλλα δεν θυμαμαι ποσο ακριβως....η πολικη αρκουδα δεν εχει τον χρονο και την πολυτελεια να προσαρμοστει σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα...οποτε οι επιστημονες το θεωρουν σχεδον δεδομενο οτι αυτο το υπεροχο ειδος θα εξαφανιστει.......:(:(:(..αυτο βεβαια σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει οτι πρεπει να παψουμε να αγωνιζομαστε για αυτο το ειδος.......αλλα οι προβλεψεις ειναι δυστυχως παρα πολυ ασχημες....

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας κορίτσια.:hmm:
Και να πώ ακόμη ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να κατηγορούμε τους κυβερνώντες και κατέχοντες την εξουσία για την καταστροφή του περιβάλλοντος.:hmm:Εμείς οι "απλοί" άνθρωποι έχουμε ήσυχη την συνειδηση μας.:hmm:Δεν λέω σίγουρα οι μεγάλοι και τρανοί έχουν την μερίδα του λέοντος στις ευθύνες...αλλά και εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών:hmm:
Έτσι όλοι μαζί πριονίζουμε με δύναμη το κλαδί που καθόμαστε και χοροπηδάμε και από πάνω:mad:...άντε να δούμε πόσο θα αντέξει ακόμη.:(:(:(

ετσι ειναι Νικη μου..........δεν μπορουμε να τα ριχνουμε ολα μονο στους κυβερνωντες...ας κανουμε εμεις το σωστο.......και καποια στιγμη,με την γενικη κατακραυγη,μπορει και να ξυπνησουν και αυτοι.....τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες....:):):)

Εξόρμηση στην Ελευσίνα - 13/12/2009

Προωθώ εκ μέρους των εθελοντών που ασχολούνται με το Καταφύγιο στην Ελευσίνα​

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 2009-2010!
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΗΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 94, ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Επίσκεψη & εργασίες στο καταφύγιο ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.​

Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε στέγαστρα ώστε να προστατευτούν τα ζώα, να καθαρίσουμε τους χώρους, να βάλουμε σπιτάκια (όσα μαζέψουμε), να βοηθήσουμε στις θεραπείες των ζώων, να περπατήσουμε μερικά & να τα βγάλουμε από τα κλουβιά τους!​

Στόχος μας να προσφέρουμε ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ & να βοηθήσουμε στην κοινωνικοποίηση & στην περίθαλψή τους!​
ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
*ΦΑΡΜΑΚΑ​
Dalacin 300mg κάψουλες : 5 κουτιά​
Fungoral χάπια : 3 κουτιά​
Augmentine 625mg χάπια : 4 κουτιά​
Transamine κάψουλες : 5 κουτιά​
Vibramycine 100mg : 10 κουτιά​
Drontal plus για σκυλιά : 10 χάπια​
*ΤΡΟΦΕΣ (ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΖΩΑ & ΚΟΥΤΑΒΙΑ) & TΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΑΤΟΥΛΕΣ *ΣΚΥΛΟΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΓΕΘΗ​

Είναι απαραίτητο να έχουμε μαζί μας (όποιος διαθέτει)-ΦΤΙΑΡΙ/ΤΣΑΠΕΣ/ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΕΣ/ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ /ΓΑΝΤΙΑ
ΒΟΥΡΤΣΕΣ/ΤΣΑΤΣΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΚΟΛΛΑΡΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ
ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΕΣ /ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ​

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να παραστείτε αλλά θέλετε να συνεισφέρετε με κάποιο από τα παραπάνω είδη σημειώσατε ότι τα σημεία συγκέντρωσης των ειδών είναι
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ , ΜΑΡΟΥΣΙ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΒΑΡΗ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ,ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ​

Παράδοση πάντα κατόπιν συνεννοήσεως!
Επικοινωνία: (κατά προτίμηση γραπτή)​
6944860451, christina_loh_1972@yahoo.gr , Χριστίνα Λόη​
6942830897, r_christodoulatou@yahoo.gr, Ροζίνα​

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

τα φαρμακα αυτα τα παιρνουμε απο ανθρωπινο φαρμακειο?:hmm:

Εκτος απο το Drontal τα υπολοιπα ειναι απο ανθρωπινο φαρμακειο. Ας επιβεβαιωσει καποιος για το transamine.

ευχαριστω:):)

Ιωάννα μου θα πάς να παραδόσεις πράγματα?? Αν ναι, πες μου γιατί θέλω κι εγώ να δώσω το πάπλωμα που σου λεγα. Γιατί αναφέρει και κουβερτούλες;)!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back