Ανεξήγητη νευρικότητα

διαβαζοντας αυτο το θεμα,συνειδητοποιησα ποσο δυναμη μπορει να εχει ενα φορουμ τελικα,αν δλδ εμεις συμφωνουσαμε με τον αλμπανη(γιατι γιατρο δεν τον λες)θα χανονταν μια ζωουλα;τελος παντων,τελος καλο ολα καλα,χθες πηγαμε στοους κτηνιατρους(εθελοντες ολλανδους)ενα γατακι με συψεμια,μυριζε ολος ο χωρος,ειχε γατακια,ηταν θηλυκη κι εγκυος δλδ,την ειχε χτυπησει αμαξι,της εκαναν στειρωση,αφαιρεσαν και τα νεκρα μωρα της που προκαλεσαν τη συψη,και την κρατησαν εκει για μερικες μερες,κι επεζησε,μολις την ειδα,σκεφτηκα την καημενη θα της κανουν ευθανασια ε;και με κοιταξαν αγρια,και καλα εκαναν,για καθε ζωη προσπαθουμε για το καλλυτερο ποσο μαλον για ενα υγιεστατο γατακι,που απλα ανχωθηκε.να μας τη φιλησεις κι ολα καλα!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευθανασία ούτε για πλάκα!!!εχω στειρωσετε 4 απο τα 5 που έχω κ το καθένα είχε την δική του αντίδραση ακόμα κ 15 μέρες μετα την στείρωση!επισης οι ορμονες ηρεμουν ακόμα κ μετα απο 1-2 μήνες μετα την στείρωση!αφηστε την να ηρεμήσει στον χώρο της χωρίς πολλα πολλα κ θα σας πλησιάσει κ πάλι μόνη της!Χωρίς λόγο ευθανασία;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε παιδια μου,εγω δεν βλεπω να γραφει πουθενα οτι το προτεινε ο κτηνιατρος.Αυτο γραφει
μου προτεινουν ευθανασια και δεν θελω ουτε να το ακουω εχει καποιος αναλογη εμπειρια
Ο οποιοσδηποτε μπορει να το προτεινε.Απο συγγενεις,μεχρι φιλους.
Μην το λεμε συνεχεια αυτο,γιατι δεν ξερουμε ποιος το προτεινε.:/:

Ειλικρινά έχω εκπλαγεί!!!!! Ευθανασία σε ένα ζώο ζωντανό επειδή έχει απλώς τέτοια συμπεριφορά??? Προσωπικά (εκτός του ότι θεωρώ πως δεν έχουμε δικαίωμα να αποφασίζουμε για τη ζωή των ζώων - σκεφτείτε , εσάς θα σας άρεσε αν είσαστε στη θέση τους και αποφάσιζαν να σας κάνουν κάτι τέτοιο???) Θεωρώ και μόνο που σου πρότειναν κάτι τέτοιο απαράδεκτο...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Θα ήθελα να ενημερώσω τους αγαπητούς συμμετέχοντες ότι οι πρόσφατες αναρτήσεις οι οποίες αφορούσαν τη στείρωση της γάτας μεταφέρθηκαν στο θέμα Τα πάντα σχετικά με τον οίστρο και τη στείρωση θηλυκής γάτας. :)

καλησπέρα! κατά πρώτον να αλλάξετε κτηνίατρο....ευθανασία? για πιο λόγο????? γιατρός είναι???

Έχω και εγώ μια γατούλα που την είχα βρει παρα πολύ μικρούλα είχε ακόμα κλειστά τα ματάκια της okay την μεγαλωσα με μπιμπερό τώρα είναι 5 χρονων...υγιέστατη αλλα....έχει ψυχολογικά. έχει πολύ παράξενη συμπεριφορά! φοβάται κρύβεται με το παραμικρο δε θέλει να βγει έξω σε καμια περίπτωση (ζω στην επαρχία okay αφήνω ανοικτά κατά την διάρκεια της ημέρας okay κάθεται από την μέσα πλευρά του παραθυρου okay απλά ρεμβάζει δε βγαίνει) ώρες ώρες είναι στο άσχετο επιθετικη, γενικά είναι πολύ παράξενη! θα έρθει να την χαϊδέψω μονο αν είμαι καθιστή , όταν είμαι όρθια ούτε με πλησιαζει...την κοροϊδεύω okay την λέω γεροντοκόρη...γιατί απλά έχει μια συμπεριφοράς μιας γεντοκορης χιχιχί !!που θέλω να καταλήξω , και εγώ αναρωτήθηκα τι συμβαίνει στο φριδουλινι μου...okay ρώτησα μια γερμαδια κτηνίατρο η οποια είναι πολύ καλή στην δουλειά της(την γνώρισα από την φιλοζωική της περιοχή μου okay έχει κάνει πολλά καλά) και μου είπε ότι τα γατάκια που δε είχαν μανούλες έχουν λίγο μπερδευτεί όπως οι άνθρωποι που είναι ορφανά...γιαυτο θα έχει κάποιες παράξενες συμπεριφορές η γάτα σου και είναι φυσιολογικό! Το stress θα είναι πολύ συχνό φαίνομαι στην γάτα σου, αυτή η συμπεριφορά που αναφερόσουν ήταν παρόμοια με την συμπεριφορά της δικια μου γάτας όταν την στείρωσα απλά εμενα έκανε 4 μέρες να βγει από την κρυψώνα τις (αν okay τα κομμάτια κρέατος που της άφηνα τα εξαφάνιζε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα) γιατί ήταν σε μια περίοδο μεγάλου stress, βελτιώθηκε η συμπεριφορά της όταν βρήκα το μικρο μου την τισσουλα, έχει βελτιωθεί okay η κοινωνικότητα της αλλα και η συμπεριφορά της. πάντως ευθανασια δε χρειάζεται! αγάπη okay φροντίδα χρειάζεται η γάτα σου αυτό μονο!!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Με καλυψαν οι παραπανω δεν εχω να προσθεσω - αφαιρεσω τπτ!

γεια σας! ειμαι καινουργια στο steki και ηδη εχω προβλημα..η Μπεμπουλα εχει το ιδιο προβλημα, δλδ. γρυλλιζει,ουρλιαζει και επιτιθεται στην ουρα της. Ξεκινησε εδω κ ενα μηνα εντελως ξαφνικα ενα βραδυ.Πηγαμε κτηνιατρο,καναμε εξετασεις, δωσαμε ενα σωρο λεφτα...τιποτα οργανικο,λεει...Ειναι στειρωμενη εδω κ εναμιση χρονο. Τωρα τελευταια εχει αδυνατησει πολυ, ενω τρωει καλα, και η γουνα της ειναι καπως θαμπη και μαδαει πολυ. Ενω τις πρωτες μερες ηταν επιθετικη και με μας τωρα θελει χαδια συνεχεια και μονο ετσι ηρεμει πολλες φορες. Η μονη αλλαγη που ειχαμε στο σπιτι ειναι οτι ηρθε ο αδελφος μου να μεινει για λιγο μαζι μας (το προβλημα ξεκινησε το δευτερο βραδυ). Ειναι δυνατον να στρεσαρεται τοσο γιαυτο? τον ιδιο δεν τον αποφευγει και τον αφηνει να τη χαιδευει... Οποιος μπορει να βοηθησει καντε το σας παρακαλω γιατι πλεον κ εμενα μου ερχεται ν'αρχισω να νιαουριζω...............

Θα ελεγα να κανετε μια επισκεψη στον κτηνιατρο για να αποκλεισετε τα οργανικα αιτια και αν ολα ειναι καλα, το πρωτο που θα σε συμβουλευα ειναι να προσεξεις την τροφη που του δινεις μηπως και δε ειναι καλης ποιοτητας και γι' αυτο χανει πολυ τριχα και ειναι θαμπο το τριχωμα της.
Απο εκει και περα αν συνεχιζει να εχει αυτο το προβλημα χωρις λογο, να ξερεις πως καποια γατια ειναι ιδιαιτερα νευρικα. Ειχα μια γατουλα που το ειχε παρουσιασει αυτο περιπου στην ιδια ηλικια με την δικη σου και ο κτηνιατρος ειχε συστησει να της κανουμε ηρεμιστικες ενεσεις, εμεις βεβαια δεν της καναμε ποτε και σιγα-σιγα και με πολυ αγαπη και τρυφεροτητα το ξεπερασε, παρ' ολο που κατα διαστηματα και ειδικα οταν στρεσαριζοταν της ξαναπαρουσιαζοταν αλλα για λιγες μονο μερες.
Ευχομαι να πανε ολα καλα και να συνελθει γρηγορα η γατουλα σου.:)

ειχαμε παει σε κτηνιατρο για την ακριβεια σε δυο...δεν βρηκαν τιποτα...μου ειπαν για "νευρολογικα συμπτωματα" αλλα το γατι ειναι κατα τ'αλλα φυσιολογικο. νομιζω οτι βαριεται λιγο, ομως. και παρα τη στειρωση οταν το χαιδευουμε σηκωνει το πισω μερος του σωματος οπως οι γατες σε οιστρο. προσπαθω να προσαρμοσω την τροφη γιατι ειναι κ λιγο δυσκοιλια αλλα σκεφτομαι να παρω κατι πιο εξειδικευμενο απο τισ τροφες του εμποριου, δοκιμασα να τις δωσω το calovet αλλα δεν το θελει με τιποτα. Σ'ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!!!

Παιδια καλησπερες θα ηθελα λιγο την γνωμη σας!!! εχω ενα γατακι περιπου 4 μηνων. το βρηκα στο δρομο και το εφερα στο σπιτι! του εκανα και τα απαραιτητα εμβολια και ολα καλα μεχρι που μια μερα το μαλωσα ασχημα επιδει ανεβηκε στον νεροχητη της κουζινας και απο τοτε μας φοβατε εμενα και την γυναικα μου και δεν θελει να το χαιδευουμε και πολυ πολυ!!!! τι πρεπει να κανω ρε παιδια γιατι το αγαπαμε??????????

Παιδια καλησπερες θα ηθελα λιγο την γνωμη σας!!! εχω ενα γατακι περιπου 4 μηνων. το βρηκα στο δρομο και το εφερα στο σπιτι! του εκανα και τα απαραιτητα εμβολια και ολα καλα μεχρι που μια μερα το μαλωσα ασχημα επιδει ανεβηκε στον νεροχητη της κουζινας και απο τοτε μας φοβατε εμενα και την γυναικα μου και δεν θελει να το χαιδευουμε και πολυ πολυ!!!! τι πρεπει να κανω ρε παιδια γιατι το αγαπαμε??????????
Τιποτα ιδιαιτερο θα ελεγα. Συνεχιστε να το αγαπατε και καποια στιγμη θα του περασει και θα ξαναγινει χαδιαρικο. Προσπαθειστε ομως να μην το μαλλωνετε και ιδιαιτερα ασχημα. Ειναι μικρο και τρομαζει, αν ανεβαινει καπου που δεν θελετε, το καλυτερο ειναι να το κατεβαζετε και να του λετε οχι ή μη με εντονο τονο αλλα οχι φωνες. Καποια στιγμη θα μαθει καποια πραγματα αλλα μην περιμενετε και παρα πολλα. Ειναι γατουλα και οχι σκυλακι και οι γατουλες συνηθως κανουν οτι θελουν, εξαλλου ενας απο τους λογους που τις αγαπαμε ειναι κι αυτος.:)

Να σαι καλα σε ευχαριστουμε!!!!!

επειδη δεν ξερω που να απευθυνθω θα σας ρωτησω εδω.εχω εναν γατο 2 χρονων.τελευταια παρουσιαζει επιθετικη συμπεριφορα.μιλαμε για φωνες και επιθεσεις!και θα σας πω τι εχει γινει και τι εχουμε δοκιμασει(εγω και ο συγκατοικος μου)οταν μετακομισαμε αγριεψε για πρωτη φορα.διαβασα για το οτι δεν πιανει την μυρωδια του οποτε δοκιμασα το τρικ με την πετσετα και τις γωνιες και επιασε.ησυχασε.απο το καλοκαιρι ομως αρχισε ν γινεται πιο συχνα.τη μια ηχος απο ενα σακουλακι, απο μια τσαντα αρκει για να τρομαξει και να επιτεθει.διαβασα επεισης για την λαθος επιθετικοτητα και ισχυει.αλλα οι τροποι που λετε(μην τον κοιτας στα ματια,αγνοησε,πλησιασε ταμπουρωμενος)επιασαν γ 5 λεπτα και μετα τα ιδια.σκεφτηκαμε οτι επειδη μασαει φυλλα απο τις γλαστρες(ενδειξη για προβλημα στο στομαχι)και επειδη τρωει πολλα εντομα στο μπαλκονι ισως αρρωστησε.τον πηγαμε στον γιατρο αλλα τιποτα.μασ συστησε ενα σπρευ χωρου(feli..κατι)με φερομονες.θα βοηθησει λετε?απλα το περιεργο ειναι εδω.νομιζς(παροτι χτεσ επιτεθηκε κ σε μενα οταν ανοιξα εναν καπνο)οτι τα εχει με τον συγκατοικο μου πιο πολυ.ισως να ετυχε να προκαλεσει πιο πολλα απαυτα π τον τρελαινουν γιατι διαφορετικα εγω εχω τον ρολο που τον μαλωνω κλπ.ειλικρινα δοκιμασαμε οτι παιζει στο site εδω αλλα τιποτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο αυτα που γραφεις ,μου φαινεται μαλλον να τον εχει φοβισει κατι ,για αυτο τρομαζει με το θορυβο απο το σακουλακι,συνηθως με τις σακουλες παιζουν!Οσο για τα φυλλα απο τις γλαστρες που λες οτι μασαει ,ολες οι γατες αναζητουν χορταρακι να φανε γιατι τις βοηθαει στη πεψη και στις τριχομπαλλες να τις αποβαλλουν.Να ρωτησω ειναι στειρωμενος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνήσω με την φίλη Φλώρα οτι ο γάτος πιθανότατα είναι μόνιμα στρεσσαρισμένος, εξ ου και η νευρικότητα. Σου συνιστώ τις ώρες που βρίσκεσαι σπίτι, μια "διακριτική" παρακολούθηση για να διαπιστώσεις τι ακριβώς είναι αυτό το (κατά τα φαινόμενα) επαναλαμβανόμενο ερέθισμα που του φέρνει νευρικότητα.
Εξωτερικός παράγοντας, εσωτερικός ή μήπως κάποια συνήθεια δική σου ή του συγκατοίκου σου?:hmm:

Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις το feliway για να συνηθίσει το νέο σπίτι.

δυστυχως το feliway εχει σταματησει την παραγωγη μου ειπανε.ναι ειναι στειρωμενος.το προβλημα ειναι οτι στρεσσαρεται αλλα δε μπορω να καταλαβω απο τι.ισως συνεβει καπακι 2-3 φορες οποτε τωρα γενικα στρεσσαρεται πολυ ευκολα?επεισης αν του το προκαλει με την παρουσια του ο ενας μονο τι κανουμε τοτε?δοκιμασε ο συγκατοικος να τον χαιδεψει /ταισει κλπ αλλα τον κοιταει περιεργα ο γατος.δε φενεται να μπορει να του κερδισει την εμπιστοσυνη

Μηπως ο συγκατοικος σου το τρομαξε με κατι και απο τοτε ο γατος φοβαται; Πριν συγκατοικησεις ο γατος ηταν πιο ηρεμος;

λοιπον σημερα ειχαμε καποιες εξελιξεις.το μεσημερι ηρθε στο σαλονι καθισε κοντα μασ παιξαμε λιγο κλπ.κοιτουσε το συγκατοικο μου λιγο περιεργα αλλα ως εκει.καμια επιθεση.με το που πηγα στη δουλεια πηγε στον φιλο μου τριβοταν τον εγλυφε και ξαφνικα τον κοιταει και του ορμιξε.τωρα που γυρισα και ειμαι μονος ηταν ησυχος και μολισ καθισα ηρθε διπλα μου και πηγα να τον χαιδεψω και εκανε χχχςςςς.ιπαρχει περιπτωση να μας το κανει οταν καθομαστε σε ενα σημειο του καναπε συγκεκριμενα λογω του οτι εκει σινεβησαν ολα τα περιστατικα που το στρεσσαραν παλιοτερα?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back