Ανθρακικό - Είναι θανατηφόρο;

ΓΙΟΥΛΗ

Επιφανές μέλος

Η ΓΙΟΥΛΗ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Νέα Ερυθραία (Αττική). Έχει γράψει 24.192 μηνύματα.
Έχω ακούσει ότι τι ανθρακικό είναι θανατηφόρο για τις γάτες.
Ισχύει κάτι τέτοιο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εχω ξανακούσει....γιατι να ειναι? επειδη εχει διοξειδιο του ανθρακα? επισης δεν νομιζω οτι στις γατες αρεσουν τα ανθρακουχα ποτα..:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εχω ξανακούσει....γιατι να ειναι? επειδη εχει διοξειδιο του ανθρακα? επισης δεν νομιζω οτι στις γατες αρεσουν τα ανθρακουχα ποτα..:hmm:

Δεν γνωρίζω αν αρέσει ή όχι... ούτε θα πειραματιζόμουν στο λιχούδη γάτο μου που δοκιμάζει τα πάντα:lol:... απλά διάβασα ότι και μια μικρή ποσότητα μπορεί να τις βλάψει...

Γιατί ρε παιδιά...... του πέσαν βαριές οι κροκέτες???:hmm:

Το μόνο που ξέρω είναι οτι τα ανθρακούχα ποτά έχουν ΠΟΛΥ ζάχαρη που δεν κάνει καλό!!!:(

ή μάλλον ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ βρηκα αυτό!!!! :( (αν είναι τύπου κοκα κολα που έχει καφεΐνη....)

Πιο πολυ προβληματιζομαι στο πως μπορει να την παρει αυτη την μικρή ποσότητα. Η δικια μου αν της πας ενα ποτηρι με κοκα κολα κοντα δεν της αρεσει, γιατι το ανθρακικο που πεταγεται εξω την ενοχλει.

Γιατί ρε παιδιά...... του πέσαν βαριές οι κροκέτες???:hmm:

Το μόνο που ξέρω είναι οτι τα ανθρακούχα ποτά έχουν ΠΟΛΥ ζάχαρη που δεν κάνει καλό!!!:(

ή μάλλον ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ βρηκα αυτό!!!! :( (αν είναι τύπου κοκα κολα που έχει καφεΐνη....)

Δεν μιλώ για τα δικά μου γατιά! Θεός φυλάξοι!!
Η ερώτησή μου ήταν γενική! Ρώτησα εαν κατά λάθος πιουν ανθρακικό τι μπορεί να συμβεί!! π.χ. αν κατά λάθος χυθεί στο πάτωμα και σπεύσουν να το πιουν... το link που μου έστειλες βοηθά πολύ!Σ'ευχαριστώ.

Γιατί ρε παιδιά...... του πέσαν βαριές οι κροκέτες???

:lol::lol::lol::lol::lol:

Εκτός από τη ζάχαρη, είναι και η καφεΐνη που απαγορεύεται, σε μεγάλες ποσότητες τουλάχιστον. Μου φαίνεται μάλλον απίθανο να τις βλάπτει το ανθρακικό αυτό καθαυτό.:hmm:

Πάντως, δεν νομίζω να πάθουν τίποτα από μια μικρή ποσότητα, π.χ. αν γλείψουν κόκα-κόλα που έπεσε κάτω. Συνήθως αυτές οι οδηγίες αφορούν μεγάλες ποσότητες ή περιπτώσεις όπου η γάτα τρώει τέτοιες τροφές τακτικά.

Να ρωτησω και εγω ...ανθρακικο τι? ανθρακικο νατριο?, ασβεστιο? ανθρακικο οξυ? αυτο που μπορει να ειναι επικινδυνο ειναι το ανθρακικο οξυ το οποιο μπορει να προκαλεσει εγκαυματα οι αλλες ενωσεις δεν ειναι επικινδυνες καισυνηθως στα διαφορα προϊοντα που χρησιμοποιουνται ειναι σε μικρες ποσοτητες:)

Πάντως, όσα γατιά μου μέχρι τώρα έχουν βάλει τη μούρη τους σε ένα ποτήρι με αναψυκτικό έχουν φύγει αηδιασμένα. Ή το ανθρακικό ή ξέρουν ενστικτωδώς ότι δεν είναι καλό για την υγεία τους όπως και για τη δική μας. Μήπως θέλουν να μας πουν κάτι;;)

Nαι ετσι αντιδρουν και τα δικά μου, στραβώνουν τη μουρη τους!! κιχ κιχ Οτι δεν μας κανουν καλο κ τα αναψυκτικα το ξεραμε, κυκλοφορεί κ ενα εμαιλ που περιγραφει πως μπορεις να καθαρίσεις λαδι μηχανής και σκουριά με κοκα κολα!!

Να ρωτησω και εγω ...ανθρακικο τι? ανθρακικο νατριο?, ασβεστιο? ανθρακικο οξυ? αυτο που μπορει να ειναι επικινδυνο ειναι το ανθρακικο οξυ το οποιο μπορει να προκαλεσει εγκαυματα οι αλλες ενωσεις δεν ειναι επικινδυνες καισυνηθως στα διαφορα προϊοντα που χρησιμοποιουνται ειναι σε μικρες ποσοτητες:)

βρε παιδιά κάπου το διάβασα... θα προσπαθήσω να βρω την πηγή και θα σας πω... Έγραφε για το ανθρακικό που περιέχουν τα αναψυκτικά...

να μην πινετε αναψυκτικα!ετσι δεν θα πιει και η γατα σας!!κανα ανθρακουχο φυσικο νερο...τα υπολοιπα κανουν κακο...

Παιδια παντα ειχα την εντυπωση οτι οταν λεμε ανθρακικο στα αναψυκτικα ενοουμε το διοξειδιο του ανθρακα CO2 αν δεν με απατα η μνημη μου και οι γνωσεις χημειας απο το Λυκειο:)Εχουν περασει και ουκ ολιγα χρονια απο τοτε;)Μπορει και να κανω λαθος:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back