Αντιμετώπιση αδικαιολόγητης φοβίας/τρόμου;

Εμείς, πήραμε τη γατούλα μας από σπίτι, ενάμισυ μηνός. Μέχρι τότε ήταν με τη μαμά της και τα αδέρφια της. Ήταν ένα πολύ δειλό γατάκι στην αρχή. Κρυβόταν και δεν καθόταν για αγκαλιές. Δεν έκανε κχχχχχχ, είναι η αλήθεια, δεν ήταν επιθετική. Όμως, τα παιδιά μου, που είναι το πρώτο τους ζωάκι, απογοητεύθηκαν αμέσως και αντέδρασαν όπως κι εσύ. "Ωχου, τί γάτα είναι αυτή, όλες οι ξένες γάτες του δρόμου μας έρχονται για χάδια, αυτή φεύγει:( ". Επί τρεις ημέρες, όποτε καθόταν για χάδια, δεν γουργούριζε. Την τέταρτη ημέρα έκανε ένα πολύ σιγανό γουργουρισματάκι. Όμως, εγώ ήξερα. Την άφησα να μάθει το σπίτι της, να μας συνηθίσει όλους, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΣΑ να έρθει με το ζόρι για αγκαλιά, όταν όμως ερχόταν, της μιλούσα απαλά και γλυκά. Επίσης, δεν θέλει φωνές το γατί.Αν θέλεις να την μαλώσεις για κάτι, μην της φωνάξεις!! Θα φοβηθεί τόσο πολύ, που μετά,μόνο το φόβο της θα θυμάται, όχι το γιατί της φώναξες. Ένα "ΜΗ", παλαμάκια , λίγο ψέκασμα με νεράκι , αυτά είναι αρκετά. Κι όταν κάνει κάτι καλό, να της μιλάς γλυκά, να καταλαβαίνει τον έπαινο.Η κάθε γάτα έχει τον χαρακτήρα της, το γατάκι σου είναι άγριο ίσως, γιατί πέρασε άσχημα στους δρόμους. Από εσένα εξαρτάται , αν θα εξημερωθεί, όχι απ'αυτό. Ήδη, σε πλησιάζει από μόνο του και παίζει μαζί σου. Αυτό στο κρεβάτι είναι παιχνίδι ,το καλύτερο των γατιών, να δαγκώνουν ό,τι κινείται κάτω από τα σκεπάσματα:lol: Εσύ μην την αφήνεις μέσα. Κι εμείς το ίδιο κάνουμε!!Αυτή τη στιγμή, η γάτα μας είναι οκτώ μηνών, είναι το καλύτερο γατί του κόσμου, χαδιάρικο και ήρεμο και δεν φοβάται, πλέον, κανέναν, ούτε και τους ξένους.
Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει γάτα, που να αντιστέκεται στην αγάπη και τα χάδια.Δύο είναι οι λέξεις, Αγάπη και Υπομονή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΣΑ να έρθει με το ζόρι για αγκαλιά

Αυτό είναι σωστό, όμως θέλω να παρατηρήσω ότι το σύστημα της αγκαλιάς με το ζόρι εφαρμόζεται από πολλούς που ασχολούνται με εξημέρωση άγριων γατιών. Είναι αλήθεια πως οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και ο εκπαιδευτής πρέπει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα στο γατάκι χωρίς να το τρομάζει ή να το πιέζει υπερβολικά.

Στην περίπτωσή σου, Ελένη, το σύστημα της μη παρέμβασης έπιασε, επειδή η Μπασσέτ ήταν πολύ μικρή, μόλις ενάμιση μήνα, και ρουφούσε τα πάντα σαν σφουγγάρι. Όμως, όταν το γατάκι έχει περάσει την κρίσιμη φάση της κοινωνικοποίησης, χρειάζεται λίγη πίεση για να συνηθίσει τους ανθρώπους.

Όσον αφορά το γατάκι του John, δεν βλέπω κάτι τρομερό, ίσα-ίσα ήδη πηγαίνει μόνο του σ' αυτόν και κάθεται στην αγκαλιά του, μένει λοιπόν να εξοικειωθεί λίγο περισσότερο με τους ανθρώπους και να μάθει να το σηκώνουν.
Όσο για το φούντωμα που κάνει όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο και δεν σημαίνει ότι είναι επιθετικό με άλλες γάτες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα,

Ο γατούλης μου τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει σημάδια φοβίας. Γενικά πάντα ήταν ήρεμος και φιλικός με τους ανθρώπους και είναι αρκετά ζωηρός και παιχνιδιάρης. Είναι 7 μηνών και πρόσφατα στειρωμένος.
Υπάρχουν πολλές φορές που ξαφνιάζεται... δηλαδή μπορεί να ακούσει έναν θόρυβο και να φρικάρει αλλά κυρίως τρομάζει αν δεί κάποιον να μπαίνει στο δωμάτιο απότομα (ακόμα και εμάς του σπιτιού)... και ενώ μας βλέπει οτι είμαστε οι 'δικοί' του συνεχίζει να είναι τρομαγμένος.

Πρώτη φορά τρόμαξε 25η Μαρτίου με τα τύμπανα της παρέλασης... δεν μπορούσε να ησυχάσει με τίποτα.... αναγκαστήκαμε να τον πάμε αγκαλιά σ' όλο το σπίτι να δεί οτι είναι μόνος. Και πριν μερικές εβδομάδες πήγε για την στείρωση και από τότε είναι αρκετά τρομαγμένος με ξένους και γενικά τρομάζει έυκολα. Πρίν καμία ώρα είδε ξαφνικά την μητέρα μου να κρατάει τον ασύρματο και τρόμαξε τόσο που έτρεξε και έπεσε πάνω στην μπαλκονόπορτα με πολύ δύναμη.

Τί μπορούμε να κάνουμε για να ηρεμήσει, να μην τρομάζει τόσο και να μην ξαφνιάζεται εύκολα?? :worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αντιμετώπιση αδικαιολόγητης φοβίας/τρόμου?

λοιπον..γενικα οι γατες τρομαζουν αρκετα ευκολα..και τα δικα μου τρομαζουν,κυριως με αποτομους και δυνατους θορυβους..και ο μπουκακος μου φοβαται και αυτους που δεν ξερει καλα..αλλα..οχι και τοσο..τι να σου πω..καταρχην,να αποφευγεται αποτομους και ξαφνικους θορυβους..και να υπαρχει ηρεμια γενικα στο σπιτι...το θεμα ειναι γιατι το επαθε.:hmm:.εκτος και αν φοβηθηκε τοσο πολυ στο γιατρο,..και ειναι ακομα τριομαγμενος..δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο τωρα..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mηπως δε βλεπει πολυ καλα και τρομαζει αρχικα απο τις παραστασεις?Μηπως βλεπει σκιες και μεχρι να σας αναγνωρισει περναει μια φρικη?Δεν ξερω,εικασιες κανω.
Αλλα παρακενο για ενα κατα τ'αλλα ηρεμο γατακι που καθεται σε αγγαλιες να φοβαται..τονα συρματο!:confused:
Παντα ητανε χεστης:P ή τωρα εγινε?

Μπορείτε να δοκιμάσετε και το Feliway, που υποτίθεται ότι ηρεμεί τις στρεσαρισμένες γάτες.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και το Feliway, που υποτίθεται ότι ηρεμεί τις στρεσαρισμένες γάτες.

Γενικά δεν είναι στρεσαρισμένος, απλά ξαφνιάζεται εύκολα. Δεν το ξέρω το Feliway αλλά σίγουρα θα το κοιτάξω.

Mηπως δε βλεπει πολυ καλα και τρομαζει αρχικα απο τις παραστασεις?Μηπως βλεπει σκιες και μεχρι να σας αναγνωρισει περναει μια φρικη?Δεν ξερω,εικασιες κανω.
Αλλα παρακενο για ενα κατα τ'αλλα ηρεμο γατακι που καθεται σε αγγαλιες να φοβαται..τονα συρματο!:confused:
Παντα ητανε χεστης:P ή τωρα εγινε?

Και εμείς στην αρχή φοβηθήκαμε μήπως δεν βλέπει καλά... αλλά δεν θα ίσχυε πάντα?!:hmm: Δεν ήταν πάντα χέστης το μαναράκι μου γι' αυτό το συζητάω τώρα... είναι μια νέα συμπεριφορά και θέλω να τον βοηθήσω.

λοιπον..γενικα οι γατες τρομαζουν αρκετα ευκολα..και τα δικα μου τρομαζουν,κυριως με αποτομους και δυνατους θορυβους..και ο μπουκακος μου φοβαται και αυτους που δεν ξερει καλα..αλλα..οχι και τοσο..τι να σου πω..καταρχην,να αποφευγεται αποτομους και ξαφνικους θορυβους..και να υπαρχει ηρεμια γενικα στο σπιτι...το θεμα ειναι γιατι το επαθε.:hmm:.εκτος και αν φοβηθηκε τοσο πολυ στο γιατρο,..και ειναι ακομα τριομαγμενος..δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο τωρα..:)

Λές να τρόμαξε τόσο στον γιατρό? Πιο πολύ είχε τρομάξει με τα τύμπανα της παρέλασης. Γενικά τον βάζαμε απο πρίν στην γατοφόρο, τον πηγαίναμε βόλτες με το αμάξι και δεν ήταν τόσο πολύ αναστατωμένος, βασικά καθόλου, χάζευε τον κόσμο... Στο σπίτι παραέχουμε ηρεμία, οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι, ο αδερφός μου λείπει σχεδόν όλη μέρα... όλοι τον φροντίζουμε... μήπως τον παραχαιδεύουμε και πάθει καμία εξάρτηση??! :/:

Για καλο και για κακο ας δει ενας κτηνιατρος τα ματακια του.Τι ηλικια εχει?
Μπορει να τρομαξε οντως πολυ και να του εχει μεινει ψυχολογικο,αλλα και με εσας?:worry: Ο κτηνιατρος του ειναι καλος σαν χαρακτηρας?

Γενικά δεν είναι στρεσαρισμένος, απλά ξαφνιάζεται εύκολα. Δεν το ξέρω το Feliway αλλά σίγουρα θα το κοιτάξω.

Και εμείς στην αρχή φοβηθήκαμε μήπως δεν βλέπει καλά... αλλά δεν θα ίσχυε πάντα?!:hmm: Δεν ήταν πάντα χέστης το μαναράκι μου γι' αυτό το συζητάω τώρα... είναι μια νέα συμπεριφορά και θέλω να τον βοηθήσω.

Λές να τρόμαξε τόσο στον γιατρό? Πιο πολύ είχε τρομάξει με τα τύμπανα της παρέλασης. Γενικά τον βάζαμε απο πρίν στην γατοφόρο, τον πηγαίναμε βόλτες με το αμάξι και δεν ήταν τόσο πολύ αναστατωμένος, βασικά καθόλου, χάζευε τον κόσμο... Στο σπίτι παραέχουμε ηρεμία, οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι, ο αδερφός μου λείπει σχεδόν όλη μέρα... όλοι τον φροντίζουμε... μήπως τον παραχαιδεύουμε και πάθει καμία εξάρτηση??! :/:

οχι καλε..ισα ισα...οσο περισσοτερο δειχνοπυμε την αγαπη μας ,τοσο καλυτερα επιδραμε στην ψυχολογια τους...:),,παρακολουθα τον,μπορει να του φυγει σε λιγο καιρο..και οντως,δοκιμασε το φελιγουαιη...

Για καλο και για κακο ας δει ενας κτηνιατρος τα ματακια του.Τι ηλικια εχει?
Μπορει να τρομαξε οντως πολυ και να του εχει μεινει ψυχολογικο,αλλα και με εσας?:worry: Ο κτηνιατρος του ειναι καλος σαν χαρακτηρας?

Είναι 7 μηνών, είναι μαζί μας απο 2 μηνών.... ελπίζω να μην είναι κάτι με τα μάτια του, εξάλλου σαν όραση φαίνεται οτι βλέπει καλά και ξαφνιάζεται και με ήχους (π.χ. κουδούνι). Εννοείται οτι αν συνεχήσει θα πάμε μια βόλτα από τον γιατρό. Ο κτηνίατρος του είναι πολύ καλός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος και είναι 'γατάς' ο ίδιος, δεν έχουμε κανένα παράπονο μέχρι τώρα.

Σκέφτομαι οτι ίσως θα έπρεπε να τον κοινωνικοποιήσουμε περισσότερο απο μικρό.... δεν έχουμε και πολλούς επισκέπτες... :/: Πρός στιγμήν τον καλοπιάνουμε λίγο παραπάνω, ελπίζω να χαλαρώσει.

Είναι 7 μηνών, είναι μαζί μας απο 2 μηνών.... ελπίζω να μην είναι κάτι με τα μάτια του, εξάλλου σαν όραση φαίνεται οτι βλέπει καλά και ξαφνιάζεται και με ήχους (π.χ. κουδούνι). Εννοείται οτι αν συνεχήσει θα πάμε μια βόλτα από τον γιατρό. Ο κτηνίατρος του είναι πολύ καλός και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος και είναι 'γατάς' ο ίδιος, δεν έχουμε κανένα παράπονο μέχρι τώρα.

Σκέφτομαι οτι ίσως θα έπρεπε να τον κοινωνικοποιήσουμε περισσότερο απο μικρό.... δεν έχουμε και πολλούς επισκέπτες... :/: Πρός στιγμήν τον καλοπιάνουμε λίγο παραπάνω, ελπίζω να χαλαρώσει.
Ναι θελει κοινωνικοποιηση μαλλον.Και μαλλον τον φρικαρε ο γιατρος,η στειρωση...δεν εξηγηται αλλιως.:/:

Καλημέρα,

ο μικρός απο χθές, είναι λίγο πιο ήρεμος, ακούει θορύβους, τρομάζει και κοιτάει αλλά δεν φουντώνει την ουρά και να φρικάρει. Σκεφτόμουν, μπορεί η συμπεριφορά αυτή να έχει να κάνει με την στείρωση, όσον αφορά τις ορμονικές αλλαγές?!?

Εμείς συνεχίζουμε να του μιλάμε όταν ακούει φασαρία και τρομάζει και τον βγάζουμε και στο μπαλκόνι ν' ακούει ήχους να συνηθίζει.... :/:. Το feliway είναι το επόμενο βήμα, αν συνεχίσει έτσι. Πάντως στις σκανταλιές και στο παιχνίδι δεν έχει αλλάξει. :hmm:

Καλησπέρα,

Τελικά ο Τέρης έχει δείξει σημάδια σημαντικής βελτίωσης... δεν τρομάζει μ' εμάς, χτυπάει το κουδούνι και απλά κοιτάει, δεν τρέχει να κρυφτεί και άμα τρομάξει περισσότερο (χθές τσακώνονταν κάτι σκυλιά στον δρόμο) έρχετε δίπλα μας και δεν τρέχει κάτω απο τα κρεβάτια... ελπίζω λοιπόν οτι ήταν κάτι παροδικό και περνάει σιγά-σιγά!! :)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. :D

Συνέχεια κρύβεται και φοβάται...

Γεια σας παιδια... χθες πηρα ενα ομορφο γατακι σιαμ με βρετανικο ομως σθνεχια κρυβεται κατω απο κρεβατια και ντουλαπες και μολις παω να την χαϊδεψω φευγει...λετε να ειναι επειδη ειμαστε στην αρχη ακομα??? αλλα και στο σπιτι της που την ειδα δεν αφηνε να την πολυ-χαΪδευουν... τι να κανω πειτε μου σας παρακαλω!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Συνέχεια κρύβεται και φοβάται...

Καλησπερα.Ναι..ακριβως ετσι ειναι,και ειναι απολυτα φυσιολογικο γιατι δεν σε γνωριζει ουτε εσενα ουτε τον νεο της χωρο.
Το ιδανικο θα ηταν την πρωτη μερα να την βαλεις σε ενα δωματιο ησυχο,με ολα της τα πραγματακια,να προσαρμοστει αρχικα εκει..να ηρεμισει κυριως και να νιωσει ασφαλεια,μετα εσυ απλα θα ανοιξεις την πορτα και θα την αφησεις μονη της αν θελει να βγει και να εξερευνησει και το υπολοιπο σπιτι.Ειναι πολυ σημαντικο αυτο βασικα.
Μην την πιεσεις ΚΑΘΟΛΟΥ για χαδια τωρα στην αρχη.Οχι δυνατους θορυβους.
Σιγα σιγα προσαρμοστει.Να το χαιρεσαι.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βοήθεια! Κρύβεται φοβάται και δεν τρώει...

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι 24 και έχω ζήσει πάνω από τη μισή μου ζωή με γάτα (τουλάχιστον μία) στο σπίτι. Γενικά, προσπαθώ να βοηθάω όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου αλλά και η τσέπη μου, ζώα αδέσποτα σε δύσκολες καταστάσεις. Και γράφω γιατί η κατάσταση την οποία έχω να αντιμετωπίσω τώρα είναι πολύ δύσκολη.
Η Μπουμπού βρέθηκε μπροστά στο κτηνιατρίο, μέσα στο κλουβάκι της και με μία τσάντα γεμάτη παιχνίδια, τροφές, κολάρα και κουβέρτες. Και ένα γράμμα. Η μαμά της αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν είχε κανέναν εδώ να την αφήσει, οπότε, ζήτησε να βρεθεί ένα καλό σπίτι γι αυτήν. Από τότε, η Μπουμπού κάθησε δύο μέρες στο κτηνιατρίο, χωρίς όμως να φάει καθόλου και κατατρομαγμένη. Αποφασίσαμε λοιπόν με μια φίλη, να την πάρουμε εναλλάξ για λίγο καιρό σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον όπου θα μπορέσει να ηρεμήσει και να ξεπεράσει το σοκ. Την πήρα εγώ λοιπόν αρχικά και την έχω τώρα στο οικογενιακό εξοχικό, λίγο έξω από την πόλη, το οποίο όμως δεν κατοικείται το χειμώνα. Εγώ πάω εκεί καθημερινά.
Την Μπουμπου λοιπόν, την έβαλα σ ένα δωμάτιο, άπλωσα όλα της τα πράγματα και τις κουβέρτες της στο δωμάτιο για να έχει μια οικεία μυρωδιά και της άφησα φαί και νερό. Προσπαθώ να κάθομαι όσο πιο πολύ μπορώ μαζί της για να εξοικειωθεί, αλλά κι αυτό δεν είναι πάνω από μιάμιση ώρα την ημέρα. Και το πιο βασικό, δεν έχει φάει τίποτα και δεν κάθεται να την ακουμπήσει κανείς, τουλάχιστον όχι για πολύ. Και έχουν περάσει συνολικά τέσσερις μέρες από την μέρα που πρωτοβρέθηκε.
Στο σπίτι μου δεν μπορώ να την πάρω, γιατί μένω με τους γονείς μου και άλλες δύο γάτες. Την Μπουμπού δεν έχω σκοπό να την υιοθετήσω, απλά δεν βρίσκεται και κανείς να την πάρει, έστω και προσωρινά, οπότε σκέφτηκα πως απ το κτηνιατρίο που γίνεται χαμός κάθε μέρα, είναι καλύτερα εκεί που την έχω.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι, τι μπορώ να κάνω άλλο για την Μπουμπού;

Δεν γνωρίζω την ηλικία της, αλλά δεν πρέπει να είναι πάνω από τεσσάρων ετών και δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Τέλος, συγγνώμη για την "ακαταστασία" στο μήνυμα, αλλά δεν έχω μυαλό αυτήν την στιγμή για συμμάζεμα!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Γεια! :)
Αποκλείεις λοιπόν το ενδεχόμενο να την υιοθετήσεις, και προς το παρόν την έχεις σε ασφαλές , μεν, περιβάλλον, αλλά μόνη πολλές ώρες... Το οποίο δεν βοηθάει και πολύ ένα πλάσμα που έχει φύγει από το βασίλειό του, και έχει χάσει τη μανούλα του... Λογικό να είναι τρομαγμένη και αναστατωμένη....
Τί θα έλεγες να προσπαθούσες να βάλεις αγγελία να βρει μόνιμο σπιτάκι η γατούλα;;;

Απάντηση: Βοήθεια! Κρύβεται φοβάται και δεν τρώει...

4 μερες και δεν εχει φαει τιποτα;Εισαι σιγουρη;:eek: Οπωσδηποτε πρεπει να φαει κατι..δοκιμασε να της βαλεις κονσερβα,που μυριζει πιο εντονα και τους ελκυει περισσοτερο

Ένα γατάκι που είχε συνηθίσει την ανθρώπινη παρουσία και ξαφνικά βρίσκεται μόνο του σε ένα ξένο περιβάλλον. Πολύ δύσκολη περίπτωση. Ακόμα δεν σε έχει συνηθίσει φαίνεται. Ίσως είναι ακόμα νωρίς για να σε συνηθίσει. Μήπως στο εξοχικό σου μπαίνουν σκυλιά μέσα στον κήπο (αν έχεις) και το τρομοκρατούν με τα γαυγίσματά τους ??. Είναι περιφραγμένο το οικόπεδο?.

Απάντηση: Βοήθεια! Κρύβεται φοβάται και δεν τρώει...

Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Μαρίνα, το επόμενο βήμα μου είναι η αγγελία, απλά ήθελα να βγάλω πρώτα κάποιες φωτογραφίες. Και είμαι πεπεισμένη πως η επόμενη φορά που θα αλλάξει περιβάλλον, θα πρέπει να είναι στο μόνιμο πλέον σπίτι της. Αυτό θα προσπαθήσω τουλάχιστον, γιατί δεν νομίζω πως θα αντέξει τις πολλές αλλαγές.
Έφη, δοκίμασα να τις βάλω όχι μόνο κονσέρβα, αλλά και κονσέρβα ανακατεμένη με ζωμό και κότας και βοδινού, κάτι που τα δικά μου τρελαίνονται να τρώνε! Αλλά δεν εχει φάει καθόλου.
Γιάννη, το ξέρω πως η καλύτερη λύση θα ήταν ένα σπίτι με ανθρώπους και μάλιστα όχι προσωρινό, αλλά μόνιμο. Ένα περιβάλλον που θα συνηθίσει σιγά σιγά, φωνές και θόρυβοι που θα την βοηθήσουν να εξοικιωθεί και μυρωδιές που θα συνδιάσει με το καινούριο της σπιτικό και την καινούρια της οικογένεια. Αυτή ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά δυστυχώς, στις δύο μέρες που έμεινε στον γιατρό δεν βρέθηκε κανείς, οπότε η μόνη λύση που έμεινε ήταν το εξοχικό. Το οποίο είναι περιφραγμένο, αλλά έχω πέντε σκυλιά μέσα, οποτε τα γαυγίσματα είναι αναπόφευκτα...

Μίλησα και με τον γιατρό χτες και μου είπε πως η συμπεριφορά της είναι φυσιολογική από τη στιγμή που είναι σοκαρισμένη και ειδικά από τη στιγμή που, όπως μας έγραψε και η μαμά της στο γράμμα, είναι λίγο δύσκολος χαρακτήρας. Μου είπε να την παρακολουθήσω και το σαββατοκύριακο και μετά να ξαναμιλήσουμε. Το καλό είναι πως τουλάχιστον κατούρησε χτες, που σημαίνει πως ήπιε και νερό...

Θα βάλω και την αγγελία τώρα, ελπίζοντας πως θα βρεθεί κάποιος να την βοηθήσει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back