Αντιμετώπιση αδικαιολόγητης φοβίας/τρόμου;

Το ευχόμαστε όλοι μας ! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπράβο σου που παρ' όλο που δεν μπορείς να την υιοθετήσεις, δεν έστρεψες το βλέμμα αλλού αλλά προσπαθείς να την βοηθήσεις...και θα τα καταφέρεις! Είμαι βέβαιη ότι αυτό το μεταβατικό στάδιο θα οδηγήσει σε ένα αίσιο τέλος :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Συνέχεια κρύβεται και φοβάται...

καλησπερα...φανταζομαι εκανες αυτα που σου ειπε η πουπουλινα και τωρα εχει προσαρμοστει :clapup: τι ηλικια εχει το γατουλινο? η δικια μου παντως αν θελει να την χαιδε4ω ερχεται μου τριβετε και ειναι η πιο γλυκια γατουλα του κοσμου,αν θελω εγω και αυτη δεν θελει ουτε που να μου περασει απο το μυαλο κανει ενα χαρακτιριστικο νιαουρισμα και αν επιμενω με διωχνει με το χερι της και αν επιμενω με δαγκωνει ελαφρα ...νομιζα ηταν χαρακτιριστικο του χαρακτηρα της σιαμ...λετε να εκανα κατι λαθος τωρα που το σκεφτομαι??????:hmm::worry::cry_x:

Με φοβάται και κρύβεται

Καλησπέρα σε όλους :) Είμαι η Αντυ, Έχω 2 γατακια, το Τουλη που τον βρήκα όταν ήταν 2 εβδομάδων κάτω απο το Σπιτι μου, τον μεγάλωσα είναι Τώρα ένας γαταρος 7 μηνών, στειρωθηκε πριν 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ κ Σταμάτησε να κλαίει επιτέλους....:) πριν 11 μέρες τρώγοντας στη βελανιδια στο Χαλανδρι Ήρθε μπροστα στα πόδια μου η χουρχουριτσα.... Την πήρα είναι Τόσο όμορφη και γλυκιά, καμία σχέση με το τουλη που είναι κ λίγο Πολλά βαρύς :Ρ και προτιμάει να κάθεται και στο Φίλο μου παρα σε μένα....:( αχχχχχχ όταν πρώτα έδινα μπιμπερο και μετα έπινα καφε η άμοιρη το πρωι....! Τελοσπαντων, η μικρη είναι 5 μηνών.... Μικροσκοπικη λόγω κακής διατροφής μου είπε η κτηνίατρος είναι πολυ γουρ γουρ αλλα δεν έρχεται Μονή της αγκαλια, Πρέπει να την πάρεις, και ακόμα αν σε βλέπει όρθιο η περπατάς προς το μέρος της φοβάται κ κρύβεται... Τι να Κάνω να την ξεμπλοκαρω; Α! Και φυσικά να Είμαι Εγώ η μαμα της κι Όχι ο φίλος μου πάλι.....:( Ευχαριστώ πολυ οοοοοοοοολους!!!!

Απάντηση: Με φοβάται και κρύβεται

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!!! Σήμερα το πρωι που Ξύπνησα με άκουσε και Ήρθε κ τριβοταν στα πόδια μου, μετα απο λίγο πάλι άρχισε να κρύβεται..... Έχουν περάσει ΣΧΕΔΟΝ 2 εβδομάδες θα συνηθίσει; Ενώ Παίζει με τον άλλο γατουλι, δεν είναι ότι φοβάται... Τον βάζει κ στη θέση του Γιατί αυτός δαγκωνει για να παίξει... Και επιτέλους θα βρει το δάσκαλο του!! Εμάς Απλά μας έγραφε :)

Χρόνια Πολλά!! Λοιπόν κατά την γνώμη μου είναι απλά θέμα χρόνου και εμπιστοσύνης. Άσε να περάσει κανένας μήνας και θα δεις πως δεν θα ξεκολλάει από πάνω σου, φυσικά αυτό θα γίνει αν την προσέχεις, την χαϊδεύεις, περνάς χρόνο μαζί της και γενικά να τις δείχνεις την αγάπη σου καθημερινά! Έτσι ήταν και η δικιά μου στην αρχή ούτε που να με βλέπει τώρα όμως δεν ξεκολλάει από επάνω μου! Ελπίζω να βοήθησα κάπως!:)

Κι Εγώ έτσι Νομίζω, Απλά Νομίζω ότι έχουν περάσει πολλές μέρες... Ασχολούμαι μαζι της... Φαντασου Τώρα Είμαι σε τραπέζι κ Επειδή έχει Ίντερνετ συζηταω Γι αυτήν....:) Είμαι ερωτευμένη μαζι της.... Τρέλα!!! Χθες βράδυ την Έβαλα στο κρεβάτι μαζι μου και χαλαρωσαμε μαζι μια ώρα ήταν πολυ καλα...:) Απλά δεν ξέρω αν Πρέπει να τη παίρνω αγκαλια η αν Πρέπει να την αφήσω να έρθει Μονή της.... Αλλα δεν έρχεται....:( Ασε που φόβαμαι μην ερωτευτεί πάλι το Φίλο μου κ αυτη, Ενώ Εγώ ασχολούμαι αυτόν πανε μετα ουφγφφφφ του Έχω βάλει απαγορευτικό να μην την αγγίζει :Ρ

Μπορείς να προσπαθήσεις να την πάρεις αγκαλιά αν κάτσει τότε άρχισε να χαϊδεύεις μέχρι να βαρεθεί και να φύγει αν δεν κάτσει μην απογοητευτείς απλά δεν θα είναι ακόμα έτοιμη μόνο μην τη ζορίσεις!!;)

Αν την πάρω κάθεται, με τις ώρες αλλα Μονή της δεν έρχεται.....:(

μπορεί απλά να μην έχει διάθεση ή να μην τις αρέσουν οι αγκαλιές δεν αρέσουν σε όλες τις γάτες!!!:/:

Καλε πως δεν τς αρέσουν κάθεται ζυμαρακι, το να έρθει Μονή της δεν το κάνει, σα να φοβάται η να μην αισθάνεται οικεία ειδικά αν μας βλέπει όρθιους.... Αν κάτσω κάτω δίπλα της έρχεται κάνει κ μυτακια όρθια φοβάται πολυ

μπορειι....

Πχ γύρισα Τώρα, τους έφερα κρεατακι, έκανε τρελο γουργουρισμα τριβοταν στα πόδια μου, κτλ μόλις έφαγε κ με είδε όρθια μπροστα της τρόμαξε και κρυφτηκε

Μην στενοχωριέσαι. Προφανώς δεν έμαθε με ανθρώπους από βρέφος (είσαι ο πρώτος της άνθρωπος) και χρειάζεται ένα μικρό διάστημα μέχρι να συνηθίσει. Μην την πιέσεις. Δώσε της χώρο και χρόνο, και θα έρθουν όλα από μόνα τους. :)

Ευχαριστώ για ο ενδιαφέρον....:) όταν λες να μην την πιεσω, να μη την παίρνω αγκαλια; Μπορει να τρομάζει στην αρχη αλλα μετα κάθεται κ γουργουριζει κ κοιμαται.... Ούτε αυτο να Κάνω;

Καλησπερα και χρονια πολλα.:D
Απο αυτα που διαβασα...μια χαρα εξοικιωση εχει το μικρο σου.Πολυ περισσοτερη απο αλλα γατια.Καταρχην,τα δικα μου,8 χρονων ο μεγαλος,3 η μικρη..ΠΟΤΕ δεν μου εχουν ερθει απο μονα τους στην αγκαλια μου.Οχι μονο αυτο...αλλα ΔΕΝ θελουν αγκαλια.Ποιος σου ειπε οτι ειναι υποχρεωτικο να θελουν;:)....μην σου πω οτι τα περισσοτερα δυσανασχετουν.

Και εγω..οντως,δεν θα το επαιρνα ακομα αγκαλια.Θα το αφηνα αρκετο καιρο να συνηθισει.

Το γατακι σου εχει απιστευτα φυσιολογικη συμπεριφορα παντως.Επρεπε να εχεις τον δικο μου..να δεις τι εστι θηριο..:hehe::hehe::hehe:

Ευχαριστώ για ο ενδιαφέρον....:) όταν λες να μην την πιεσω, να μη την παίρνω αγκαλια; Μπορει να τρομάζει στην αρχη αλλα μετα κάθεται κ γουργουριζει κ κοιμαται.... Ούτε αυτο να Κάνω;

Το κάθε γατάκι είναι διαφορετικό. Και η κάθε σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ γατογονιού και γατιού είναι κι αυτή διαφορετική. Θα σου έλεγα να ακολουθήσεις το ένστικτό σου, με γνώμονα πάντα ότι το γατάκι σου χρειάζεται το χρόνο του για να συνηθίσει στην ανθρώπινη επαφή και στη νέα κατάσταση.
Ο δικός μου ήταν τόσο τρομαγμένος, που πέρασε 1 μήνα κρυμένος πίσω από το φούρνο, στη κουζίνα! Έβγαινε μόνο για να φάει, και στην αρχή αν έκανα απλά κίνηση ενώ έτρωγε, έτρεχε κατατρομοκρατημένος πάλι πισω στη κρυψώνα του. Σταδιακά άρχισα να του μιλώ ενόσω έτρωγε. Μετά αν κάτι τον τρόμαζε ενόσω έτρωγε και έκανε να φύγει, του μιλούσα και ηρεμούσε. Αυτό ήταν σημάδι πως είχε αρχίσει να με εμπιστεύεται. Τώρα πια, πετάγεται επάνω μου όταν κάθομαι, με κρατά αγκαλιά, τον σφίγγω στην αγκαλιά μου, τον φιλώ και του λέω πόσο πολύ τον αγαπώ.
Από την άλλη, εξαρτάται και από τον γάτο! Η Μαγια της μαμάς μου δεν σηκώνει πολλά πολλά. Δεν δέχεται να την πιάσεις και θέλει τριψίματα και χάδια μόνο όταν το επιλέξει εκείνη και για όσο θέλει. Αλλά αυτό θα τον καταλάβεις στην πορεία, αν δηλαδή το γατόνι σου δεν ειναι για πολλά χάδια και αγκαλιές. Αλλά και πάλι θα βρείτε τους δικούς σας κώδικες επικοινωνίας και θα μοιράζεστε τρυφερές στιγμές όπως μόνο εσείς οι δύο θα ξέρετε. :)

Ο τουλης είναι όπως λες, έρχεται σπάνια αγκαλια, και στα 30 δευτερόλεπτα έχει εξαφανιστεί Αφου Παίζει να σου ρίξει κ καμία δαγκωνει φεύγοντας...:Ρ έτσι για να το θυμάσαι :) αλλα κατα ταλλα είναι πολυ κοινωνικός κ παιχνιδιαρης, αυτη είναι πιο τρυφερή κ γουργουριζει με το που με βλέπει αλλα Μέχρι εκει... Πριν λίγο την πήρα απο το πάτωμα και την Έβαλα στην αγκαλια μου άρχισε να γουργουριζει αλλα μετα έκατσε λίγο πιο κει στον καναπέ όταν σταμάτησα να την χαϊδεύω Ήρθε Μονή της Πάνω μου, Τώρα που Μιλάμε είναι στα πόδια μου κοντα μπροστα στο Τζάκι και μισοκοιμαται μισογουργουριζει

Βλέπεις; :) Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ίσα ισα που η μικρή έχει αρχίσει και το απολαμβανει. Να θυμάσαι πάντα ότι το κάθε γατί έχει τα όριά του στα χαϊδέματα και στις αγκαλιές. Ενώ το απολαμβάνουν ως ένα σημείο, μετά αισθάνονται υπερβολικά χαϊδεμένα, ερεθισμένα, αυτό τα κάνει να φεύγουν. Σου λένε: "φτάνει" :pfff:

Τωρα ηρθε και κουρνιασε ακουμπωντασ πανω μου :D Οταν Θέλει να ΦΥΓΕΙ Εννοείται ότι την αφήνω, το καταλαβαίνεις κιόλας απο την στάση του σώματος τους Ποτέ σου λένε σταματα :Ρ ευτυχώς δεν είμαι σαν την κοπελα απο το καρτουν με τα ζωακια την ελμαιρα που τα ελιωνε Στις αγκαλιές ... Στην ηλικια μου αν ειστε θα καταλαβετε ποια λεωΑπλά μου κάνει Τρομερή εντύπωση που Ενώ Τώρα είναι έτσι μπορει με το που σηκωθω και ξανά έρθω αν έχει ΦΥΓΕΙ απο τον καναπε μετα να με δει όρθια κ να ΦΥΓΕΙ να κρυφτεί, ένα μεταξύ κ Εγώ της μιλάω πολυ κ όταν τρώει Θέλει να την χαϊδεύω το Κάνω λίγο στην αρχη μετα την αφήνω, αλλα δεν μπορω να το καταλάβω....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back