Αντισυλληπτικά

• Thread starter Thread starter Fotini
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Fotini

Διάσημο μέλος

Η Fotini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2.540 μηνύματα.
Σκέφτομαι να κάνω κάτι ώστε να μην ξαναμείνει έγκυος η γάτα μου. Δεν θέλω, όμως, να τη στειρώσω. Μου είπαν για χαπάκια αντισύλληψης που διαλύονται στο γάλα, τα PillKav5. Τα ξέρει κανείς; Κάνουν για όλες τις γάτες; Εσείς δίνετε κάτι παρόμοιο στη γάτα σας; Αν κατά λάθος πιει από το "πειραγμένο" γάλα ένας γάτος, θα έχει παρενέργειες σ' αυτόν;

Η φατσούλα:
https://www.mypetz.gr/gallery/files/1/1/4/0/0/To_moutzouraki.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τα χαπακια ειναι οτι χειροτερο,δεν μπορει να περνει μια ζωη αυτα,ειναι για ωρα αναγκης,αντε 1-2 φορες στη ζωη της.εχουν παρενεργειες στις γατες μεχρι και καρκινο.η στειρωση ειναι η καλυτερη λυση για την υγεια της.εχω στειρωση πολλες γατες και σκυλους και ειναι ολοι υγιεις και δεν εχουν καμια αλλαγη στην συμπεριφορα τους,αν φοβασαι για κατι τετοιο.μακρια απο φαρμακα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φωτεινή, θα σε συμβούλευα να το ψάξεις λίγο το θέμα πριν αποφασίσεις ότι "δεν θέλεις να τη στειρώσεις". Πολλοί σκέφτονται έτσι γιατί μπερδεύουν τα γατάκια και τα σκυλάκια με τους ανθρώπους, αποδίδοντάς τους αξίες και συναισθήματα που καμία σχέση δεν έχουν μ' αυτά. Η έννοια της μητρότητας πχ είναι κάτι ΠΟΛΥ διαφορετικό στα ζώα από ότι σ'εμάς. Επίσης ΠΟΛΥ, μα ΠΟΛΥ διαφορετικά αντιλαμβάνονται τα ζώα το σεξ. Είναι μια βιολογική ανάγκη γι'αυτά και τίποτα παραπάνω, δεν έχει καμιά από τις κοινωνικές διαστάσεις που του αποδίδουμε εμείς οι άνθρωποι. Στειρώνοντας τη γάτα σου θα κάνεις το καλύτερο για τη σωματική και την ψυχική της υγεία. Ψάξτο λίγο παραπάνω! Δες αυτά, για αρχή:
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/
https://www.petrescue.com/spay-neuter.htm
https://www.hsus.org/pets/pet_care/why_you_should_spay_or_neuter_your_pet.html

Η πρώτη μου γάτα που δεν στειρώθηκε ποτέ και έπαιρνε αντισυλληπτικά πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 11 ετών. Θα σε συμβούλευα να στειρώσεις...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν θα της δώσω χαπάκια, δεν θέλω να πεθάνει από καρκίνο το γατί. Όσο για τη στείρωση, θα αφήσω να περάσει λίγος καιρός ακόμα και θα δω τί θα κάνω. Ευχαριστώ και για τα links;)

Πρόσεξε μόνο, γιατί όσο περνάει ο καιρός και έχει οίστρο χωρίς να ζευγαρώνει, συσσωρεύονται στον οργανισμό της επικίνδυνα ψηλά επίπεδα ορμονών που μπορεί να προκαλέσουν ένα σωρό προβλήματα, όπως η πυομήτρα :/:

Η γατούλα ζει στην εξοχή και πάντα βρίσκεται ένας γάτος εκεί γύρω. Και να μην τη βρει αυτός, φαντάζομαι ότι θα τον βρει αυτή:P Δε σκέφτηκα να τη στειρώσω για να μην κάνει γατιά, δεν έχουμε πρόβλημα να ταϊζουμε ζωάκια, άλλωστε οι περισσότερες γάτες της περιοχής περνούν από εμάς. Απλά φοβάμαι και για αυτήν και για τα γατιά που θα γεννήσει στο μέλλον. Τί νόημα έχει να τα κάνει και μετά να της πεθαίνουν; Υποψιάζομαι κιόλας ότι δεν κάνει για μάνα. Το τελευταίο της γατί ήταν στη "φωλιά" της και φώναζε και εκείνη κυνηγούσε πεταλούδες...:confused:

Η γατούλα ζει στην εξοχή και πάντα βρίσκεται ένας γάτος εκεί γύρω. Και να μην τη βρει αυτός, φαντάζομαι ότι θα τον βρει αυτή:P
Μια και ανέλαβα επισήμως το ρόλο της αντιδραστικιάς ;) να σου επισημάνω ότι ΚΑΙ αυτό εγκυμονεί κινδύνους, κυρίως μετάδοσης σοβαρών ασθενειών όπως η ιογενής λευχαιμία και το FIV (ή AIDS της γάτας). Στείρωσε τη γατούλα σου, μόνο καλό θα της κάνεις. :)

συμφωνω,δεν εισαι η μονη αντιδραστικια:lol:

Παλιότερα ήμουν και εγώ κατά της στείρωσης. Όμως έχω καταλήξει ότι περισσότερο καλό παρά κακό τους κάνεις. Στείρωσέ τη τη γατούλα να βρει την ησυχία της κι αυτή...

Μια και ανέλαβα επισήμως το ρόλο της αντιδραστικιάς ;) να σου επισημάνω ότι ΚΑΙ αυτό εγκυμονεί κινδύνους, κυρίως μετάδοσης σοβαρών ασθενειών όπως η ιογενής λευχαιμία και το FIV (ή AIDS της γάτας). Στείρωσε τη γατούλα σου, μόνο καλό θα της κάνεις. :)

Αααχχχ, φρίκαρα τώρα! :sick: :blink: Τί είναι όλα αυτά; Απίστευτο μου φαίνεται, δεν είχα ιδέα ότι οι γάτες κολλάνε και AIDS. Έτσι όπως πάμε θα βγουν και προφυλακτικά για γατιά σε λίγο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας!

Τα χάπια αντισύλληψης δίνονται το πολύ μέχρι 2 φορές το πολύ (σε 2 διαφορετικούς οίστρους) σε όλη τη διάρκεια της ζωής της γάτας,αλλιώς πιθανον να σου κάνει καρκίνο όταν θα είναι μεσήλικη.
Μην την αφήνεις να ζευγαρώνει ανεξέλεγκτα.Σκέψου τα αδέσποτα που θα προκύψουν.Τα μωρά της γάτας σου θα γεννήσουν άλλα μωρά και έτσι διαιωνίζεται η κατάσταση φρίκης που υπάρχει στην Ελλάδα.
Από τότε που στείρωσα τις γάτες μου ήρθαν και ηρέμησαν,έγιναν πιο τρυφερές και χαδιάρες.Οι γάτες οδηγούνται στο σεξ λόγω ορμονών και ενστίκτου διαιώνισης του είδους και όχι όπως εμείς για συναισθηματικές ανάγκες,απόδειξη σε αυτό αποτελεί το γεγονός ότι τον αρσενικό θα τον ψάχνει μόνο όταν θα έχει οίστρο, και όχι για μια καθημερινή συντροφιά.
Πρόσεξε το θέμα του AIDS.της λευχαιμίας και της λοιμώδους περιτονίτδας.Το κολλάνε με γατοκαυγάδες και ζευγάρωμα.Είναι και τα τρία θανατηφόρα!!!!!:(

Χμμ τον ψαχνει και για συντροφια βρε εμενα το καλοκαιρακι μελινακι ολο συντροφια κανουνε. Δεν ειναι ακριβως σεξ αυτο με τα ζωα.. μαλον τελετουργικο αναπαραγωγης φαινεται. Το χαπι ουτε μια φορα δεν το θελει η κτηνιατρος μου θα σκισει λεει το πτυχιο της αν το δωσει σε γατα

οχι!με τιποτα τα αντισυλληπτικα! οτι σου ειπαν οι προηγουμενοι ειναι σωστο!ειναι οτι χειροτερο για το γατακι..και γω ειμαι κατα της στειρωσης αλλα δεδομενων των συνθηκων που ζει η γατα νομιζω ειναι οτι καλυτερο...
προς θεου ΜΗ τα χαπια..ηδη παρεμβαινουμε πολυ μη τα γεμιζουμε τα καυμενα και με επιπλεον χημικα...:down:
ελπιζω ολα καλα!

Η Μαρικούλα μου έφτασε αισίως 2 χρονών για να στειρωθεί! Ο κτηνίατρος μου είπε όχι στα αντισυλληπτικά. Άργησα τόσο πολύ να την στειρώσω γιατί ένιωθα τύψεις, ότι δεν θα μπορέσει να νιώσει την μητρότητα- επεμβαίνουμε στη φύση τους κ.τ.λ., δικαιολογίες! Το Μαρικάκι όταν ήταν σε οίστρο παιδευότανε και άσε που γινόταν ένα πολύ ενοχλητικό γατί που φαινόταν να μην ήξερε τι της συμβαίνει. Τώρα πλέων είναι το γατί που ξέρω πάντα με την μόνη διαφορά ότι δεν ‘ζητάει’, νομίζω ότι και η ίδια είναι ανακουφισμένη! Αυτή η εμπειρία μας, η απόφαση είναι δική σου!

Βρε παιδια μια που ο λόγος είναι για στείρωση, γράψτε τίποτα για την περίοδο και τι να κάνει κανείς. Όπου κοίταξα δε βρήκα τίποτε πληροφορίες. Παρατηρώ τη δικιά μου και δε βλέπω τίποτα, μήπως ο κύκλος τους διαφέρει από γάτα σε γάτα?

Οι γάτες δεν έχουν έμμηνο ρύση. Έχουν περιόδους οίστρου, κατά τις οποίες ανεβαίνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό τους και τις κάνουν να επιζητούν να ζευγαρώσουν. Ο πρώτος οίστρος μπορεί να εμφανιστεί στα θηλυκά από τους 6 μήνες μέχρι και τον χρόνο ή και ακόμα αργότερα. Η εκδήλωσή του διαφέρει από γάτα σε γάτα, αλλά η αλλαγή στη συμπεριφορά είναι αρκετά έντονη, θα τον καταλάβεις σίγουρα!! Συνήθως φωνάζουν δυνατά, σα να κλαίνε και παίρνουν τη χαρακτηριστική στάση με... τουρλωμένο πωπό ή ακόμα σέρνονται με τον πωπό στο πάτωμα για να αφήσουν τη μυρωδιά τους. Καμιά φορά μπορεί και να "μαρκάρουν" με τα ούρα τους, όπως οι αρσενικοί.

Βρε παιδια μια που ο λόγος είναι για στείρωση, γράψτε τίποτα για την περίοδο και τι να κάνει κανείς. Όπου κοίταξα δε βρήκα τίποτε πληροφορίες. Παρατηρώ τη δικιά μου και δε βλέπω τίποτα, μήπως ο κύκλος τους διαφέρει από γάτα σε γάτα?

Δεν έχει "περίοδο" η γάτα, γιατί δεν έχει ωορρηξία αν δεν ζευγαρώσει. Όταν είναι σε οίστρο και αρχίζει να ζευγαρώνει, ο πόνος του πρώτου ζευγαρώματος (ναι, είναι επώδυνο το ζευγάρωμα στη θηλυκιά γάτα) ενεργοποιεί την ωορρηξία. Από κει και ύστερα ζευγαρώνει με αρκετούς γάτους, και μπορεί μάλιστα τα γατάκια της ίδιας γέννας να έχουν διαφορετικό πατέρα.

Ποια αντισύλληψη για την γάτα μου;

Οπως ορισμενοι απο σας το ξερουν, γεννησε η γατα μου, επειδη δεν θελω ακομα να την στειρωσω , ποια μεθοδο να διαλεξω, η εκτροφεας που μου πουλησε τα γατια μου μου συμβουλεψε το χαπι ανα 15 μερες (δεν θυμαμαι ακριβως το εχω σημειωσει καπου), φοβαμαι τισ συνεπειες ειδικα για καρκινο. Απευθυνομαι περισσοτερο σε εκτροφεα η καποιο να εχει πειρα σε αυτο. Ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aramis, συγχώνευσα το θέμα σου με ήδη προϋπάρχον.
Δυστυχώς, φοβάμαι ότι ανεξάρτητα από την μορφή στην οποία θα της χορηγήσεις το φάρμακο (χάπια ή ένεση) η ουσία παραμένει ίδια γιατί και πάλι για ορμόνες θα πρόκειται, που θα επιβαρύνουν το ίδιο τον οργανισμό της.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back