Απαγόρευση εισόδου στο κυρίως σπίτι

Έχω προβληματιστεί εδώ και μέρες με το συγκεκριμένο θέμα και επιφυλασσόμουν να τοποθετηθώ.
Το βασικό point κατά την άποψη μου είναι ότι βρήκατε ενα ζωάκι στον δρόμο και αποφασισατε να το γλυτώσετε από όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που συμβαίνουν στα ζωάκια στους δρόμους. Αυτή η πράξη είναι αξιέπαινη και δεν αλλάζει, όπου και να έχετε το γατί.
Νομίζω ότι ένας προβληματισμός έχει δημιουργηθεί, επειδή το γατί είναι σε μπαλκόνι και όχι σε αυλή. Εξηγώ: εγώ την γατούλα μου την έχω στην αυλή εδώ και 6 χρόνια. Δεν έχουν τόση σημασία οι λόγοι, όσο το αποτέλεσμα. Η διαφορά είναι ότι αν κάποια στιγμή θελήσει την κάνει και πάει αλλού. Από το μπαλκόνι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής στην ουσία. Δηλαδή είναι μεν σε εξωτερικό χώρο, αλλά δεσμευμένο κατά μια έννοια. Αυτό μόνο με προβληματίζει.
Βέβαια..να πω μια αλήθεια.. πιστεύω πως ότι και να λες τώρα..η ζουζού..θα σας κάνει τέτοιες ζουζουνιές, που πολύ σύντομα, τουλάχιστον όταν θα είστε στο σπίτι, θα τις ανοίγετε και θα την αράζει μαζί σας.Πως να αντισταθείς σε τέτοιο πλάσμα.
Αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθείς πολύ σοβαρά είναι η περίφραξη του μπαλκονιού. Η μικρή δεν καταλαβαίνει και πραγματικά μπορεί να κινδυνεύσει (αν δεν κάνω λάθος είπες ότι είστε στον 5ο). Πρέπει να βρεθεί μια λύση, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής και εσείς να είστε ήσυχοι, όσο λείπετε, ότι δεν θα της συμβεί κάτι.
Όσο για ιδέες για να προστατεύσεις διάφορα πράγματα του σπιτιού από όταν θα αρχίσει να εισβάλλει (γιατί έρχεται και χειμώνας και θα σας κοιτάει μέσα στα μάτια για να χωθεί στο σπίτι) υπάρχουν διάφορες και μπορούμε να τις συζητήσουμε.
Να χαίρεσαι την κούκλα σου και να είσαι καλά που την μάζεψες από τον δρόμο.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα,
μου έχει συμβεί περίπου το ίδιο που συνέβη στον Στάθη, μόνο που εγώ δεν μάζεψα τον "γατόπαρδο" από το δρόμο αλλά
ήρθε μόνο του στην κουζίνα μου ένα πρωί (πριν 4 μέρες) και στεκόταν πάνω από την κατσαρόλα μου!!!! Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, ενστικτωδώς τρόμαξα κ αντέδρασα τσιρίζοντας αυτός φοβήθηκε κ το 'σκασε, αλλά τον λάτρεψα!!!! Έκτοτε εμφανίζεται κάθε μέρα στο μπαλκόνι τις μεσημεριανές ώρες όπου του βάζω σε ένα μπολάκι φαγητό κ νερό (μένω στον 1ο αλλά είναι προσιτό το μπαλκόνι μου σ' αυτόν από έναν περιμετρικό φράχτη) επίσης κάτω από το σπίτι μου είναι ένας κήπος με δέντρα κ γκαζόν. Το θέμα είναι ότι τώρα άρχισε να μου νιαουρίζει κ να γρατσουνάει τα παράθυρα , νομίζω ότι θέλει να μπει μέσα..Το πρόβλημα είναι πως ο γατόπαρδος γυρνοβολά όλη τη μέρα, δεν ξέρω καν αν έχει άλλο αφεντικό, είναι χαδιάρης και ήρεμος αλλά δεν στέκεται σε μας, επίσης για μεγάλο μέρος της ημέρας δεν ξέρω που βρίσκεται, έτσι ενώ θέλω να το πάω σε κτηνίατρο δεν ξέρω α) πώς θα τον πιάσω να τον πάω (είναι ήρεμος αλλά δεν σηκώνει κ πολλά-πολλά) β) αν έχει άλλα αφεντικά κ τον έχουν κάνει ήδη εμβόλια δεν θα είναι επικίνδυνο για την υγεία του? Γενικά δεν ήμουν προετοιμασμένη να πάρω ένα κατοικίδιο αλλά προέκυψε και μας ξετρέλλανε!! γυρνάμε σπίτι κ η πρώτη μας ερώτηση είναι αν εμφαίστηκε σήμερα! Όμως δεν θέλω να το βάλω μέσα στο σπίτι, δεν μου αρέσουν τα ζώα μέσα στο σπίτι νομίζω πως τα φυλακίζω - αλλά νιώθω πως θέλει να έρθει μέσα-. Δεν σας κρύβω βέβαια πως δεν θέλω να γυρνάει όλη μέρα στο κέντρο της Πάτρας κ μετά να ανεβαίνει πάνω στον καναπέ ή στο κρεβάτι πείτε με σιχασιάρα αλλά δεν μου αρέσει, ή δεν το χω συνηθίσει..όμως τι θα γίνει το χειμώνα , αν τον αφήσω έξω, δεν θα κρυώνει? Eπίσης δεν ξέρω ούτε πόσο μηνών είναι (είναι μικρούλης σαν του Στάθη), ούτε τι να τον ταίσω του έχω βάλει γάλα(δεν του αρέσει), ψωμάκι (τρώει λίγο) , το αγαπημένο του είναι το παριζάκι (κάνει όμως να τρώει αλλαντικά?) γενικά βοηθήστε με στους παραπάνω προβληματισμούς. Κάθε γνώμη θα μου σταθεί χρήσιμη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξεκίνα απο τα βασικά.Πάρε μία γατοφόρο γιατί και το πιό ήρεμο γατί να είχες, αγκαλία στον κτηνίατρο δε το πας με καμμία δύναμη.
Απο το πρώτο ραντεβού με τον ιατρό θα σου λυθούν πολλές απορίες.Συζήτησε μαζί του ότι σε προβληματίζει,
( κάποια λάθη απειρίας τα κάνεις... αλλά καλοπροαίρετα )
Να το κάνεις το συντομότερο δυνατόν.

Α' ! Να διαβάζεις και τα παιδιά στο φόρουμ θα βοηθηθείς πολύ.

διάβασα κάπου για δραμαμίνη, ενδείκνυται?

Θα ελεγα να μην δωσεις ποτε φαρμακο σε ζωο, αν δεν σου το εχει πει κτηνιατρος. Για τη δραμαμινη συγκεκριμενα δεν ξερω, δεν εχει τυχει ν' ακουσω αν τη δινουν και σε ζωα.

Θα πάω αύριο στον κτηνίατρο της γειτονιάς μου κ θα ρωτήσω..έχεις δίκιο, άλλωστε το λυμπάμαι το μικρούλη μου να το χαπακώσω...Thanks για όλα!

Επίσης ποτέ μην δίνεις αλλαντικά, έχουν αλάτι που κάνει κακό στις γάτες. Για περισσότερες πληροφορίες, αυτό είναι ένα αρκετά αναπτυγμένο θέμα:
Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;
Είναι θετικό το ότι είναι μικρό το γατάκι, γράφω θετικό αναφερόμενη στην προοπτική να το υιοθετήσεις. Για μέσα στο σπίτι προσωπικά το χω κάνει με τον δικό μου γιατί έτσι δεν κινδυνεύει και θα ζήσει περισσοτερο. Φροντίζω να τον διασκεδάζω με χίλιους τρόπους κι έχει συνηθίσει. Είναι ένας ευτυχισμένος γάτος . :) Σκέψου τις φόλες, τα αυτοκίνητα, τα σκυλιά, τους γατοκαβγάδες μέσω των οποίων μπορεί να κολλήσει κάτι..
Αν παρ' όλ' αυτά επιλέξεις να τον αφήσεις έξω, για τον χειμώνα αγόρασε ένα σπιτάκι για σκυλιά, επένδυσέ το με μια κουβερτούλα και αν μη τι άλλο θα έχει μια ζεστή γωνίτσα.

τι να πω, ψάχνω τα πάντα στο ίντερνετ τα πάντα...μόνο αυτή τη φορά άργησα να το ψάξω...το τάραξα στην πάριζα το έρμο...! Μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ το αν θα τον κάνουμε κατοικίδιο ή θα τον έχουμε αλανιάρη φιλοξενούμενο, σίγουρα θα είναι προστατευμένος σε μας αλλά μήπως είναι κόντρα στη φύση του ο εγκλεισμός αυτός? μήπως σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει συγκαλυμμένη η προσωπική μας επιθυμία για συντροφικότητα κτλ παρά η επιθυμία του ίδιου του ζώου? Δεν ξέρω πολλά περνούν από το μυαλό μου, στο τέλος το ξέρω θα τον βάλω μέσα αλλά ακόμα ταλαντεύομαι...ευχαριστώ πάρα πολύ για τις επισημάνσεις σου, εξαιρετικά χρήσιμες! Ανυπομονώ να τον πάω στον γιατρό το απόγευμα να μάθω κι άλλα...!

Εγω θα σου ελεγα φιλη EVI, να σταματησεις να το σκεφτεσαι και να παρεις το γατι μεσα για τα καλα. Σε ποια φυση το αναφερομαστε αραγε, μηπως οι γατες φτιαχτηκαν για να ζουν στην ασφαλτο απ' οπου περνανε τα αυτοκινητα σαν τρελλα, μηπως φτιαχτηκαν για να τρωνε απο τα σκουπιδια, μηπως φτιαχτηκαν για να ψαχνουν απεγνωσμενα να βρουν ασφαλες μερος να γεννησουν και τελικα να γεννουν στο υπαιθρο κατω απο τη βροχη, η τον καυτο ηλιο; Μηπως τελος φτιαχτηκαν για να πεθαινουν με φριχτο τροπο απο φολες; Δεν νομιζω, γι' αυτο σου λεω, παρε μεσα τη γατουλα πριν τη βρεις ενα με την ασφαλτο.
Συγνωμη για το ωμο μου υφος, αλλα πριν λιγο, μαζεψα ενα απο τα αδεσποτακια μου που το ειχε χτυπησει αυτοκινητο. Ξεψυχησε στα χερια μου και το θαψαμε στο παρκακι που ειναι απεναντι απο το σπιτι μου.

Φίλη EVI-25, παρ'όλο που έχω κι εγώ γατούλη σπιτωμένο, περίπου 2 χρόνια τώρα κατά καιρούς έχω αυτές τις σκέψεις, ανησυχίες περί ελευθερίας- εγκλεισμού. ΑΝ κάνω καλά ή όχι που τον έχω μόνιμα μέσα κλπ. Αλλά κακά τα ψέμματα, όπως είπε κι Βάσω "ποιά φύση;", "ποια ελευθερία;". Αν μιλούσαμε για κάποιο χωριό, ίσως το μέσα- έξω να λειτουργούσε κάπως καλύτερα (πάλι με επιφύλαξη, γιατί και για εκεί έχω ιστορίες), αλλά όχι σε μεγαλουπόλεις.
Προσπαθώ να φανταστώ πως θα ήταν τα πράγματα αν είχα επιλέξει τελικά ο γατούλης μου να ήταν μέσα- έξω στο σπίτι και μου έρχονται στο μυαλό εικόνες, να γυρίζει με γδαρσίματα, πληγές, ματωμένος κλπ, ή ακόμα και να μη γυρίζει καθόλου, και φρικάρω. Έτσι δε μετανιώνω για την απόφασή μου:)

τέλος....θα το βάλω μέσα, ΤΕΛΟΣ!

τέλος....θα το βάλω μέσα, ΤΕΛΟΣ!
Μπραβο κοριτσι μου, σωζεις μια ζωουλα.:thumbsup:

Χαίρομαι πολύ για την απόφαση που πήρες, Εύη! :D

προσεχώς ανεβάζω φωτογραφία της καινούργιας μας αγάπης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! να καμαρώσετε το γατόπαρδό μας!!!!!!!!!

Μπραβο!!!! :clapup: Πηρες την καλυτερη αποφαση!!!:D

λοιπόν...ο γατόπαρδος είναι κοριτσάκι! Το όνομα αυτής εφεξής είναι "Νόρα" (από " το κουκλόσπιτο" του Ίψεν) , η γιατρός μας είπε πως είναι 4 μηνών!! εμείς νομίζαμε γύρω στα 2, της βρήκε ωτίτιδα και ένα μύκητα στο πίσω πατουσάκι της -μας έγραψε θεραπεία για το μύκητα κ μας είπε να ξαναπάμε την άλλη βδομάδα για να της βάλει σταγόνες στα αυτάκια της. Είναι πολύ τρομαγμένη η έρμη αυτή τη στιγμή κάθεται στον καναπέ κ μας κοιτά με μελαγχολία, ελπίζω από αύριο να είναι καλυτερα... προσπάθησα να την κάνω profile picture αλλά δεν τα πολυκατάφερα γι΄ αυτό την ανέβασα στην ενότητα με τις φώτο από τα γατάκια των μελών. Γενικά είμαι πολύ λυπημένη γιατί τις έβαλε μπατονέτες στα αυτάκια της και της έβγαζε κάτι μαυράκια κ αυτή πρέπει να πονούσε...σίγουρα ήταν για το καλό της , αυτά... και πάλι σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Μην στενοχωριεσαι EVI μου, οι περισσοτεροι απο μας, που πηραμε τα γατακια μας απο τον δρομο, το περασαμε αυτο το σταδιο. Συντομα δεν θα το θυμαται κανεις απο τους δυο σας. Και θα συνηθισει συντομα θα δεις, θα ειναι σαν να μην εζησε ποτε στο δρομο.
Σας ευχομαι μια ομορφη και μακρια ζωη μαζι, γεματη γουργουρητα, κουτουληματα και χαδακια.

Σε ευχαριστώ πολύ Bάσω, η αλήθεια είναι πως ψιλο πλάνταξα σήμερα, μου έχει βγάλει κάποια συναισθήματα αυτό το γατάκι πρωτόγνωρα...είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει τα τελευταία χρόνια...!

Σε ευχαριστώ πολύ Bάσω, η αλήθεια είναι πως ψιλο πλάνταξα σήμερα, μου έχει βγάλει κάποια συναισθήματα αυτό το γατάκι πρωτόγνωρα...είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει τα τελευταία χρόνια...!
Ειναι μεγαλη αληθεια αυτο, η ζωη μας με ενα ζωακι, η συναναστροφη μας και η φροντιδα μας για αυτο, μας κανει καλυτερους ανθρωπους. Σου βγαζουν βρε παιδι μου συναισθηματα, που δεν ηξερες οτι διαθετεις.

Evi ήσουν έτοιμη να την φέρεις στο σπίτι και να την έχεις ολόδική σου εδώ και καιρό..μόνο που δεν το ήξερες ακόμα:)
Θα δεις μέρα με τη μέρα,που θα δένεστε όλο και περισσότερο και θα γίνει ο "έρωτάς" σου, δεν θα μπορείς να κάνεις χωρίς εκείνη!:D
Να τη χαίρεσαι λοιπόν την μικρή σου Νόρα και περιμένουμε φωτογραφίες της να την καμαρώσουμε κι εμείς!:happy:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back