le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Το βασικό point κατά την άποψη μου είναι ότι βρήκατε ενα ζωάκι στον δρόμο και αποφασισατε να το γλυτώσετε από όλα αυτά τα φρικτά πράγματα που συμβαίνουν στα ζωάκια στους δρόμους. Αυτή η πράξη είναι αξιέπαινη και δεν αλλάζει, όπου και να έχετε το γατί.
Νομίζω ότι ένας προβληματισμός έχει δημιουργηθεί, επειδή το γατί είναι σε μπαλκόνι και όχι σε αυλή. Εξηγώ: εγώ την γατούλα μου την έχω στην αυλή εδώ και 6 χρόνια. Δεν έχουν τόση σημασία οι λόγοι, όσο το αποτέλεσμα. Η διαφορά είναι ότι αν κάποια στιγμή θελήσει την κάνει και πάει αλλού. Από το μπαλκόνι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής στην ουσία. Δηλαδή είναι μεν σε εξωτερικό χώρο, αλλά δεσμευμένο κατά μια έννοια. Αυτό μόνο με προβληματίζει.
Βέβαια..να πω μια αλήθεια.. πιστεύω πως ότι και να λες τώρα..η ζουζού..θα σας κάνει τέτοιες ζουζουνιές, που πολύ σύντομα, τουλάχιστον όταν θα είστε στο σπίτι, θα τις ανοίγετε και θα την αράζει μαζί σας.Πως να αντισταθείς σε τέτοιο πλάσμα.
Αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθείς πολύ σοβαρά είναι η περίφραξη του μπαλκονιού. Η μικρή δεν καταλαβαίνει και πραγματικά μπορεί να κινδυνεύσει (αν δεν κάνω λάθος είπες ότι είστε στον 5ο). Πρέπει να βρεθεί μια λύση, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής και εσείς να είστε ήσυχοι, όσο λείπετε, ότι δεν θα της συμβεί κάτι.
Όσο για ιδέες για να προστατεύσεις διάφορα πράγματα του σπιτιού από όταν θα αρχίσει να εισβάλλει (γιατί έρχεται και χειμώνας και θα σας κοιτάει μέσα στα μάτια για να χωθεί στο σπίτι) υπάρχουν διάφορες και μπορούμε να τις συζητήσουμε.
Να χαίρεσαι την κούκλα σου και να είσαι καλά που την μάζεψες από τον δρόμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μου έχει συμβεί περίπου το ίδιο που συνέβη στον Στάθη, μόνο που εγώ δεν μάζεψα τον "γατόπαρδο" από το δρόμο αλλά
ήρθε μόνο του στην κουζίνα μου ένα πρωί (πριν 4 μέρες) και στεκόταν πάνω από την κατσαρόλα μου!!!! Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, ενστικτωδώς τρόμαξα κ αντέδρασα τσιρίζοντας αυτός φοβήθηκε κ το 'σκασε, αλλά τον λάτρεψα!!!! Έκτοτε εμφανίζεται κάθε μέρα στο μπαλκόνι τις μεσημεριανές ώρες όπου του βάζω σε ένα μπολάκι φαγητό κ νερό (μένω στον 1ο αλλά είναι προσιτό το μπαλκόνι μου σ' αυτόν από έναν περιμετρικό φράχτη) επίσης κάτω από το σπίτι μου είναι ένας κήπος με δέντρα κ γκαζόν. Το θέμα είναι ότι τώρα άρχισε να μου νιαουρίζει κ να γρατσουνάει τα παράθυρα , νομίζω ότι θέλει να μπει μέσα..Το πρόβλημα είναι πως ο γατόπαρδος γυρνοβολά όλη τη μέρα, δεν ξέρω καν αν έχει άλλο αφεντικό, είναι χαδιάρης και ήρεμος αλλά δεν στέκεται σε μας, επίσης για μεγάλο μέρος της ημέρας δεν ξέρω που βρίσκεται, έτσι ενώ θέλω να το πάω σε κτηνίατρο δεν ξέρω α) πώς θα τον πιάσω να τον πάω (είναι ήρεμος αλλά δεν σηκώνει κ πολλά-πολλά) β) αν έχει άλλα αφεντικά κ τον έχουν κάνει ήδη εμβόλια δεν θα είναι επικίνδυνο για την υγεία του? Γενικά δεν ήμουν προετοιμασμένη να πάρω ένα κατοικίδιο αλλά προέκυψε και μας ξετρέλλανε!! γυρνάμε σπίτι κ η πρώτη μας ερώτηση είναι αν εμφαίστηκε σήμερα! Όμως δεν θέλω να το βάλω μέσα στο σπίτι, δεν μου αρέσουν τα ζώα μέσα στο σπίτι νομίζω πως τα φυλακίζω - αλλά νιώθω πως θέλει να έρθει μέσα-. Δεν σας κρύβω βέβαια πως δεν θέλω να γυρνάει όλη μέρα στο κέντρο της Πάτρας κ μετά να ανεβαίνει πάνω στον καναπέ ή στο κρεβάτι πείτε με σιχασιάρα αλλά δεν μου αρέσει, ή δεν το χω συνηθίσει..όμως τι θα γίνει το χειμώνα , αν τον αφήσω έξω, δεν θα κρυώνει? Eπίσης δεν ξέρω ούτε πόσο μηνών είναι (είναι μικρούλης σαν του Στάθη), ούτε τι να τον ταίσω του έχω βάλει γάλα(δεν του αρέσει), ψωμάκι (τρώει λίγο) , το αγαπημένο του είναι το παριζάκι (κάνει όμως να τρώει αλλαντικά?) γενικά βοηθήστε με στους παραπάνω προβληματισμούς. Κάθε γνώμη θα μου σταθεί χρήσιμη..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Απο το πρώτο ραντεβού με τον ιατρό θα σου λυθούν πολλές απορίες.Συζήτησε μαζί του ότι σε προβληματίζει,
( κάποια λάθη απειρίας τα κάνεις... αλλά καλοπροαίρετα )
Να το κάνεις το συντομότερο δυνατόν.
Α' ! Να διαβάζεις και τα παιδιά στο φόρουμ θα βοηθηθείς πολύ.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι;
Είναι θετικό το ότι είναι μικρό το γατάκι, γράφω θετικό αναφερόμενη στην προοπτική να το υιοθετήσεις. Για μέσα στο σπίτι προσωπικά το χω κάνει με τον δικό μου γιατί έτσι δεν κινδυνεύει και θα ζήσει περισσοτερο. Φροντίζω να τον διασκεδάζω με χίλιους τρόπους κι έχει συνηθίσει. Είναι ένας ευτυχισμένος γάτος .
Σκέψου τις φόλες, τα αυτοκίνητα, τα σκυλιά, τους γατοκαβγάδες μέσω των οποίων μπορεί να κολλήσει κάτι.. Αν παρ' όλ' αυτά επιλέξεις να τον αφήσεις έξω, για τον χειμώνα αγόρασε ένα σπιτάκι για σκυλιά, επένδυσέ το με μια κουβερτούλα και αν μη τι άλλο θα έχει μια ζεστή γωνίτσα.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Συγνωμη για το ωμο μου υφος, αλλα πριν λιγο, μαζεψα ενα απο τα αδεσποτακια μου που το ειχε χτυπησει αυτοκινητο. Ξεψυχησε στα χερια μου και το θαψαμε στο παρκακι που ειναι απεναντι απο το σπιτι μου.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προσπαθώ να φανταστώ πως θα ήταν τα πράγματα αν είχα επιλέξει τελικά ο γατούλης μου να ήταν μέσα- έξω στο σπίτι και μου έρχονται στο μυαλό εικόνες, να γυρίζει με γδαρσίματα, πληγές, ματωμένος κλπ, ή ακόμα και να μη γυρίζει καθόλου, και φρικάρω. Έτσι δε μετανιώνω για την απόφασή μου

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μπραβο κοριτσι μου, σωζεις μια ζωουλα.τέλος....θα το βάλω μέσα, ΤΕΛΟΣ!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Πηρες την καλυτερη αποφαση!!!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Σας ευχομαι μια ομορφη και μακρια ζωη μαζι, γεματη γουργουρητα, κουτουληματα και χαδακια.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ειναι μεγαλη αληθεια αυτο, η ζωη μας με ενα ζωακι, η συναναστροφη μας και η φροντιδα μας για αυτο, μας κανει καλυτερους ανθρωπους. Σου βγαζουν βρε παιδι μου συναισθηματα, που δεν ηξερες οτι διαθετεις.Σε ευχαριστώ πολύ Bάσω, η αλήθεια είναι πως ψιλο πλάνταξα σήμερα, μου έχει βγάλει κάποια συναισθήματα αυτό το γατάκι πρωτόγνωρα...είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει τα τελευταία χρόνια...!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Θα δεις μέρα με τη μέρα,που θα δένεστε όλο και περισσότερο και θα γίνει ο "έρωτάς" σου, δεν θα μπορείς να κάνεις χωρίς εκείνη!

Να τη χαίρεσαι λοιπόν την μικρή σου Νόρα και περιμένουμε φωτογραφίες της να την καμαρώσουμε κι εμείς!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool