Αποβολή μαθητή που κλώτσησε μέχρι θανάτου γατάκι στην Πάρο!

MAYROULIS

Περιβόητο μέλος

Ο Μαυρουλάκης Φαγανάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 4.284 μηνύματα.
Έκπληξη είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε ότι προκαλεί μια είδηση προερχόμενη από την Πάρο! Σε σχολική εκδρομή στο Πίσω Λιβάδι μαθητής πρώτης Γυμνασίου κλότσησε γατάκι 5 μηνών μέχρι θανάτου μπροστά στους συμμαθητές και τον δάσκαλο του. Η διεύθυνση του σχολείου απέβαλε τον μαθητή για 2 ημέρες. Οι γονείς του μαθητή όμως τους οποίους φυσικά κάλεσε η διεύθυνση του σχολείου για να τους ενημερώσει μόλις έμαθαν για το γεγονός έδωσαν μια απάντηση που “τα λέει όλα” είπαν “όλα τα αγόρια το κάνουν” και δεν έμειναν μόνο σε αυτήν την “τρομακτική” απάντηση αλλά αγόρασαν στο παιδί τους και αεροβόλο όπλο!!!
Μετά την απάντηση που μόλις διαβάσατε δε νομίζω να απορεί κανείς για το πως οδηγήθηκε το συγκεκριμένο παιδί σε αυτή τη βίαια και απάνθρωπη πράξη…όλα είναι θέμα παιδείας.
Σύμφωνα όμως με το PAWS ακόμα και ο δάσκαλος που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος προσπάθησε να υπερασπιστεί το παιδί λέγοντας πως το γατάκι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Σε αντίθεση η διοίκηση του σχολείου μετά το συμβάν ευαισθητοποιήθηκε και αποφάσισε να διοργανώσει στο σχολείο ένα σεμινάριο για το τι θα σημαίνει φιλοζωική και για τον νόμο 3170 που σχετίζεται με τη βία και την κακοποίηση των ζώων.
Συγχαρητήρια στη διοίκηση του σχολείου που έδωσε το σωστό παράδειγμα με τις ενέργειες της στα παιδιά!

E.K.

Πηγή:webpet.gr

:/::/::eek::eek::confused::confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:eek:
Τι να πω συγχαρητήρια στους γονείς και τον δάσκαλο! Έλεος!

"The very worst thing that can happen to a child is to be cruel to an animal and get away with it." - Margaret Mead.
Πράγμα που σημαίνει ότι:
Ένα από τα πιό επικίνδυνα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε ένα παιδί είναι να βασανίσει και να σκοτώσει ένα ζώο και να μείνει ατιμώρητο.

Έχω βαρεθεί να ακούω καθημερινά πλέον, ότι μικρά παιδιά μπορούν να γίνουν τόσο βίαια απέναντι σε ανιπεράσπιστα πλασματάκια.
Πως μπορεί ένα παιδάκι να τρέφει τέτοιο μίσος, ώστε να μπορεί να κάνει κακό σε ένα ζωάκι;
Να πετάνε πέτρες, ξύλα, να τα κλωτσάνε λες και είναι κανένα σακί με πατάτες...

Και μετά από όλα αυτά, οι γονείς και πολλοί εκπαιδευτικοί να μην νοιάζονται ούτε στο τόσο και να παίρνεις την τραγική απάντηση: "Έλα μωρέ, πως κάνεις έτσι; Μια/Ένας γάτα/σκύλος είναι" ή το γελοίο: "έλα μωρέ παιδιά είναι πάνω στο παιχνίδι θα έγινε καταλάθος".:confused:

Ωραία τώρα είναι μια γάτα, ένας σκύλος, ένας βάτραχος, μια πεταλούδα, ένα πουλάκι και πάει λέγοντας, την επόμενη φορά μπορεί να είναι το παιδί του γείτονας, της θείας σου, της ξαδέρφης σου ή το δικό σου παιδί΄που θα δεχτεί μια πέτρα, μια κλωτσιά, ένα ξύλο ή μια σφαίρα από αεροβόλο. Τότε θα τολμήσεις να ξεστομίσεις τις φράσεις: " Α καταλάθος έγινε μωρέ, πάνω στο παιχνίδι;" Δεν είμαι και τόσο σίγουρη!

Και αυτή η καραμέλα πια: " Ε όλα τα αγόρια το κάνουν" έλεος! Δηλαδή ότι κάνουν όλα τα αγόρια σημαίνει ότι είναι και σωστό; Δηλαδή αν δεν το χτυπήσει το ζωντανό θα είναι λιγότερο αγόρι;:confused:
Ναι και ο γιος του δίπλα το έκανε, και του παραδίπλα και του απέναντι. Ωραία! Δηλαδή αν πηδούσαν από κανέναν γκρεμό,θα έπρεπε να το κάνει και ο δικός σου γιος ; Πως θα φαινόταν τότε η απάντηση " Έλα μωρέ, όλα τα αγόρια το κάνουν".

Και στο κάτω κάτω η βία παραμένει βία είτε αυτος που την δέχεται έχει δύο πόδια και υποτίθεται μυαλό , λογική και ευαισθησία, είτε πετάει, είτε περπατάει στα τέσσερα και νιαουρίζει ή γαβγίζει. Αμάν πια αυτό το πράγμα.:confused:

Φυσικά και δεν φταίνε μόνα τους τα παιδιά. Συνήθως τα παιδιά που κακοποιούν ζώα προέρχονται από οικογένειες στις οποίες ασκείται βία.:/:

Αλλά όταν ένα παιδί κακοποιεί ένα ζώο δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο, γιατί θα πιστεύει ότι δεν έκανε κάτι τραγικό, άρα δεν πειράζει αν το ξανακάνει. Και σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν μόνο οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, που από ότι βλέπω, οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται και τόσο.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επρεπε να του δώσουν και έπαινο δλδ;.Έλεος μη τρελαθούμε.Σχολείο δεν είναι μόνο τα μαθήματα είναι και άλλα πράγματα;)

συγχαρητηρια στο σχολειο... αλλα οι γονεις? η παιδεια που εχει αυτο το παιδι?????? και δεν ειναι μονο αυτο το παιδι.... τι συμπεριφορα ειναι αυτη??????? εγω οταν ημουν 13 ακομα και που δεν ειχα σχεση με ζωα δεν χτυπησα ποτε κανενα!!!!

οσων αφορα την τιμωρια του... 2 νερες αποβολη????? εχασε μια ψυχουλα τη ζωη της εκ προθεσεος του παιδιου!!! οχι καταλαθος!!! 2 μερες αποβολη για μενα δεν φτανουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

εχω γατες,εχω και παιδια,ο γιος μου ειναι αγαρμπος με τις γατουλες,απο αγαπη δλδ τις αγκαλιαζει και τον μαλωνω,εχει παρει απο μενα πολλες φορες τιμωρια οταν κανει κατι και δεν μ αρεσει.
κανενα παιδι δεν φταιει,φταιν οι γονεις και το σχολειο,ο δασκαλος που ηταν μπροστα δεν μπορουσε να κανει κατι να το σταματησει αυτο που γινονταν?
οι δυο μερες αποβολη δε μου λενε κατι,ουτε το κατοποιν εορτης σεμιναριο για το τι αξιζει ενα ζωο.
στο δικο μας δημοτικο σχολειο,υπαρχουν αρκετα παιδακια που ενδιαφερονται για τα αδεσποτα,περνουν φαγακι μαζι τους,εχουν αναλαβει μερικα γατακια που βρισκονται στο χωρο του σχολειου,εφτιαξαν εφημεριδα γιαυτο το λογο,και το αποτελεσμα?να φωναζουν οι δασκαλοι και η καθαριστρια,και να πηγαινουν κρυφα να τα ταισουν με κινδυνο να τ αποβαλουν η να τα τιμωρησουν επειδη ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ.εγω προσωπικα ντρεπομαι που ειμαι ελληνιδα σε κατι τετοια περιστατικα.

Αυτό που γράφει η Ρένα για τα παιδιά είναι πολύ σωστό και αντικατροπτίζει για μένα τουλάχιστον την μισή αλήθεια
Τα πάντα εξαρτώνται από τους γονείς. Αυτοί θα πρέπει να γαλουχήσουν τα παιδάκια ΠΩΣ να αγαπήσουν τα ζώα. Κι όπου δεν πίπτει λόγος να πίπτει τράβηγμα αυτιού.

Μου έλεγε η μητέρα μου (εγώ δεν το θυμάμαι, ήμουν 3 χρόνων) πως όταν έφεραν την Birbilo (σκυλίτσα) στο σπίτι το αγάπησα τόσο πολύ που από την πολύ λατρεία, του τραβούσα τα αυτιά και το κακόμοιρο έσκουζε από τον πόνο. Για την πράξη αυτή η συχωρεμένη κα Κατίνα μ’ έβαζε τιμωρία όρθιο στο τοίχο. Αξιοσημείωτο. Η Birbilo καθόταν δίπλα μου όσο διαρκούσε η τιμωρία να μου κρατά συντροφιά κι ήταν η ευκαιρία για την κα Κατίνα να μου κάνει μαθήματα συντροφικότητας, συμπεριφοράς, φιλίας κι αγάπης.
Μια μέρα πάλι που την έκανα να σκούξει όρμησε η κα Κατίνα και μου τράβηξε τα αυτιά τόσο δυνατά πού ήταν η δική μου σειρά να σκούξω από τον πόνο.

Αυτό ήταν. Από εκείνη την μέρα όπως μου είπε δεν ξαναπείραξα την φίλη μου και όπως έχω ξαναγράψει θυμάμαι την Birbilo να συμμετέχει σε όλα τα παιδικά μου παιχνίδια και ο φυσικός της θάνατος ήταν ένα πλήγμα στην ανέμελη νεανική μου ζωή.

Γι αυτό πιστεύω πως η αγάπη αν δεν γεννιέται έμφυτα, ή εκδηλώνεται με λαθεμένο τρόπο μπορεί να μεταδοθεί από τους γονείς στα παιδιά τους στην κατάλληλη ηλικία έστω και με όπλο το τράβηγμα του αυτιού.

Αυτό που γράφει η Ρένα για τα παιδιά είναι πολύ σωστό και αντικατροπτίζει για μένα τουλάχιστον την μισή αλήθεια
Τα πάντα εξαρτώνται από τους γονείς. Αυτοί θα πρέπει να γαλουχήσουν τα παιδάκια ΠΩΣ να αγαπήσουν τα ζώα. Κι όπου δεν πίπτει λόγος να πίπτει τράβηγμα αυτιού.

Μου έλεγε η μητέρα μου (εγώ δεν το θυμάμαι, ήμουν 3 χρόνων) πως όταν έφεραν την Birbilo (σκυλίτσα) στο σπίτι το αγάπησα τόσο πολύ που από την πολύ λατρεία, του τραβούσα τα αυτιά και το κακόμοιρο έσκουζε από τον πόνο. Για την πράξη αυτή η συχωρεμένη κα Κατίνα μ’ έβαζε τιμωρία όρθιο στο τοίχο. Αξιοσημείωτο. Η Birbilo καθόταν δίπλα μου όσο διαρκούσε η τιμωρία να μου κρατά συντροφιά κι ήταν η ευκαιρία για την κα Κατίνα να μου κάνει μαθήματα συντροφικότητας, συμπεριφοράς, φιλίας κι αγάπης.
Μια μέρα πάλι που την έκανα να σκούξει όρμησε η κα Κατίνα και μου τράβηξε τα αυτιά τόσο δυνατά πού ήταν η δική μου σειρά να σκούξω από τον πόνο.

Αυτό ήταν. Από εκείνη την μέρα όπως μου είπε δεν ξαναπείραξα την φίλη μου και όπως έχω ξαναγράψει θυμάμαι την Birbilo να συμμετέχει σε όλα τα παιδικά μου παιχνίδια και ο φυσικός της θάνατος ήταν ένα πλήγμα στην ανέμελη νεανική μου ζωή.

Γι αυτό πιστεύω πως η αγάπη αν δεν γεννιέται έμφυτα, ή εκδηλώνεται με λαθεμένο τρόπο μπορεί να μεταδοθεί από τους γονείς στα παιδιά τους στην κατάλληλη ηλικία έστω και με όπλο το τράβηγμα του αυτιού.

ρε φιλε με συγκινησες τωρα,μενεις κερατσινι ετσι?η κυρα κατινα οταν λες ποιαν ενοεις?την κυρα-κατινα την τσακωνα?γιατι κι εγω αυτην ειχα!

Όχι. Το επίθετο μας είναι άλλο κι όταν επαναπατριστήκαμε από την Αίγυπτο μείναμε (μέχρι σήμερα) στην Αμφιάλη. Μια τσιγαριά δρόμο από την Μαρίνα για να καταλάβεις.

τελικα ειχε πολλες κυριες κατινες το κερατσινι που τραβαγαν αυτια,και καλα εκαναν τελικα!εγω ειχα δυο δασκαλες μ αυτο τ ονομα,η μια στην βαμβακαρη(ιδιωτικο ηταν αυτο)κι η αλλη στο 6ο κερατσινιου,και οι δυο τραβαγαν αυτια!χαχαχα!!!!!κι οχι τιποτα πλεον το εχω εκτιμησει παρα πολυ αυτο τους το τραβηγμα!

Η Κυρία Κατίνα που λέω εγώ ήταν η μητέρα μου.:D

Δεν είμαι υπερ του ξύλου, αλλά το συγκεκριμένο παιδί και οι γονείς του χρειάζονται πολύυυυυυ ξύλο :mad: Αν ήμουν στην θέση του δασκαλου και έβλεπα μαθητή μου να δολοφονεί μπροστά τα μάτια μου γάτι, θα τον σάπιζα στο ξύλο, θα τον έστελνα στην αστυνομία, θα έχωνα μύνηση και στο παιδί και στους γονείς του και θα έτρωγε αποβολή κάμποσες μέρες (όσες χρειάζεται δηλαδή για να μη ξαναπατήσει στο σχολείο).
:mad::mad::mad:

To ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...στην προκειμένη περίπτωση από τον δάσκαλο , την διευθύντρια , τους γονείς...
και έπειτα, ουραγός, αποδέκτης και εκφραστής όλου αυτού του νοσηρού εφησυχασμού το παιδί...
...το οποίο αν δεν τιμωρηθεί όπως πρέπει ,
αλλά και αν δεν διδαχτεί αυτά που πρέπει (γιατί στείρα τιμωρία δεν λέει απολύτως τίποτα)
θα το μεταλαμπαδεύσει στους φίλους του, στα παιδιά του κτλ...
Είναι μεγάλο παραμύθιασμα να πούμε ότι είναι ένα ¨μεμονωμένο περιστατικό¨, και ότι είναι η εξαίρεση του κανόνα...

Και προσθέτω αυτό-
Όλο το βράδυ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ... μου είπε ένα περιστατικό Ρενάκι ο θείος σου, για το παππού του...
Είχε έναν γάτο σιάμ , που λάτρευε....ο γάτος συμπεριφορά σκύλου...μέχρι και από ληστές τον είχε σώσει...τους έκανε επίθεση όταν είδε ότι κινδύνευε στα χέρια τους το ¨αφεντικό¨ του, και τους έκανε ruffles! :P

Κάποια στιγμή ο παππούς έχασε τον γάτο...κίνησε γη και ουρανό για να τον βρεί....πουθενά ο γάτος....είχε μέσα του αυτόν τον καημό...

Τελικά, μετά από χρόνια ένας φίλος του που ήταν σοβαρά στην υγεία του και νόμιζε ότι πέθαινε , φώναξε τον παππού να ¨του εξομολογηθεί και να πάρει συγχώρεση¨... (τί παπαριές αντιλήψεις, τες παν...)

Και του εξομολογήθηκε ότι το τουμπελέκι του το είχε φτιάξει από το δέρμα του γάτου..... ....... ........
Ο μαλάκας τελικά δεν πέθανε, βέβαια ο παππούς δεν του ξαναμίλησε....

Και σκεφτόμουν, πόσο έχει υποφέρει η ανθρωπότητα, τα ζώα , το περιβάλλον από πράξεις βιαιοπραγίας από τον ¨άνθρωπο¨...
Τί αίσχος , τί βόθρο μπορεί να κουβαλάμε μέσα μας...

Τελευταία επεξεργασία:
Το ψαρι Μαρινα μου βρωμαει απο το κεφαλι..και το κεφαλι στο παιδι..ειναι ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.
Τα παιδια,ειδικα στο γυμνασιο ερχονται ηδη διαμορφομενα.Μην εχεις καμια αμφιβολια για αυτο.
Δυστυχως οι γονεις ειναι αυτοι που δεν εχουν καμια ευαισθησια σε οτι αφορα τα ζωα και το περιβαλλον,και το περνουν και στα παιδια τους.
Ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των παιδιων,κυριως τα αγορια..αυτα κανουν στην επαρχια.
Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να μιλω για το κυνηγι και για τη συμπεριφορα στα ζωα..τα μονα που ακουνε ειναι τα παιδια που ηδη εχουν ευαισθησιες...τα υπολοιπα απλα κοροιδευουν..και σε βγαζουν τρελο.
Πρεπει να μπει μαθημα στα σχολεια για περιβαντολογικη και "φιλοζωικη"συνειδηση .
Ενα τεραστιο μπραβο στην διευθυνση του σχολειου.
Υγ..κουμπαρα..δεν φταινε για ολα τα δεινα οι καθηγητες..

Για να πεθάνει το γατάκι σίγουρα δεν του έδωσε μόνο μια κλωτσιά. Το παιδί είναι αρκετά μεγάλο και θαρρώ πως ο χαρακτήρας του είναι αρκετά ανεπτυγμένος για να καταννοεί αυτό που κάνει. Δεν δικαιολογώ με τίποτα την πράξη του παιδιού. Το έκανε για μαγκιά και ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Το ίδιο φταίνε και οι γονείς του και ο δάσκαλος αλλά και τα άλλα παιδάκια που ήταν εκεί. Η τιμωρία θα έπρεπε να ήταν πιο σκληρή και παραδειγματική. 3 μέρες αποβολή είχα φάει που πετούσα φυστίκια στους μαθητές σε παρέλαση, και αυτός έφαγε μόνο 2 μέρες;;; Θα τρελαθώ!

Υγ..κουμπαρα..δεν φταινε για ολα τα δεινα οι καθηγητες..
Όχι βέβαια! Αλίμονο!
Δεν είπα κάτι τέτοιο...
(...o μπαμπάς μου ήταν καθηγητής , από τους πλέον ευσυνείδητους και ευαισθητοποιημένους,
και με άπειρες πρωτοβουλίες εκτός πρωτοκόλλου,
οπότε πίστεψέ με, οι προθέσεις μου γ'αυτόν τον κλάδο δεν έχουν γνώμονα την προκατάληψη και την άρνηση...)

Όμως,κακά τα ψέματα,και ο ρεαλισμός καλός είναι.... αναφέρομαι αφενός σε ένα διάτρητο εκπαιδευτικό σύστημα ,
αφετέρου -όσο και αν δεν μας αρέσει- σε επαναπαυμένους καθηγητές που βαδίζουν στην ασφαλή, μονότονη πεπατημένη της ¨ύλης¨ ....

Ο αντίλογος συνήθως σε αυτό είναι ότι δεν έχουν ¨κίνητρα¨ για να πράξουν το ¨παραπάνω¨ (όπου τα κίνητρα είναι ταυτόσημα των απολαβών...και εκεί έχω ένσταση...πάντα υπάρχει μία παράμετρος όπου το κίνητρο είναι εσωτερική ανάγκη...)

όσο για το αυτονόητο, ότι ο ρόλος των γονιών είναι ο πιο καταλυτικός, δεν νομίζω να χωρά αμφιβολία....

ΟΜΩΣ...όταν οι γονείς είναι ελλιπείς, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι και αισιόδοξοι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να αναπληρώσει και να αντισταθμίσει τις ελλείψεις ενός σαθρού οικογενειακού περιβάλλοντος;;; Εγώ όχι, δεν είμαι...

Και σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά οι εξαιρέσεις πάντα είναι σκόρπιες μονάδες, δεν είναι ο κανόνας...δυστυχώς....

Ο αντίλογος συνήθως σε αυτό είναι ότι δεν έχουν ¨κίνητρα¨ για να πράξουν το ¨παραπάνω¨ (όπου τα κίνητρα είναι ταυτόσημα των απολαβών...και εκεί έχω ένσταση...πάντα υπάρχει μία παράμετρος όπου το κίνητρο είναι εσωτερική ανάγκη...)
Αυτο δεν το δεχομαι σε καμια περιπτωση.Μπορει να ισχυει σε αλλα πραγματα,αλλα δεν ειναι δυνατον να πιστευεις οτι για να πει ο καθηγητης ή ο δασκαλος δυο κουβεντες στα παιδια για τα ζωα και το περιβαλλον,θελει να παρει αμοιβη...ελεος κουμπαρα..:eek:

Απαπαααααα....
μαρή, δεν το λέω εγώ! :P
Σου λέω ποιός είναι ο συνήθης αντίλογος όταν λες ότι πολλοί καθηγητές τείνουν να επαναπαύονται...

Και αμέσως ο αντίλογος είναι ¨ε...ναι...με τα λεφτά που παίρνουν και αυτά που κάνουν πολλά είναι...¨
Δεν είναι προσωπική μου άποψη...

Απαπαααααα....
μαρή, δεν το λέω εγώ! :P
Σου λέω ποιός είναι ο συνήθης αντίλογος όταν λες ότι πολλοί καθηγητές τείνουν να επαναπαύονται...

Και αμέσως ο αντίλογος είναι ¨ε...ναι...με τα λεφτά που παίρνουν και αυτά που κάνουν πολλά είναι...¨
Δεν είναι προσωπική μου άποψη...
Ναι..δεν αντιλεγω οτι σε καποια θεματα σιγουρα λεγεται αυτο..αλλα το να πεις καποια πραγματα για σημαντικα θεματα μεσα στην ταξη...δεν εχει να κανει με πληρωμη..αν ειναι δυνστον.Και ουτε πιστευω οτι οταν καποιος ειναι φιλοζωος..δεν θα το πει..επειδη δεν παιρνει πολλα λεφτα.Αυτο εννοω..:/:

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει ,αλλά λέμε το ίδιο.... :P
Απλά, επειδή δεν μπορούμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για το μεράκι του εκάστοτε καθηγητή, και τις οικολογικές και φιλοζωικές του ανησυχίες , κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να γίνει αυτό θεσμοθετημένα και οργανωμένα....
Μαθήματα για το περιβάλον , για τα ζωα...διαλέξεις...από φιλοζωικές...ακόμα και από ιδιοκτήτες, και από εθελοντές....... βίντεο, προβολές... σαφώς μη βαθμολογήσιμα μαθηματα ...μην ζητάνε πάλι παπαγαλίες και το @αμήσουν το εγχείρημα.....
Ας μην περιμένουμε το μεράκι του κάθε ευαισθητοποιημένου καθηγητή που ¨κλέβει¨ από την ώρα του για να περάσει κάποια μηνύματα..

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει ,αλλά λέμε το ίδιο.... :P
Απλά, επειδή δεν μπορούμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για το μεράκι του εκάστοτε καθηγητή, και τις οικολογικές και φιλοζωικές του ανησυχίες , κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να γίνει αυτό θεσμοθετημένα και οργανωμένα....
Μαθήματα για το περιβάλον , για τα ζωα...διαλέξεις...από φιλοζωικές...ακόμα και από ιδιοκτήτες, και από εθελοντές....... βίντεο, προβολές... σαφώς μη βαθμολογήσιμα μαθηματα ...μην ζητάνε πάλι παπαγαλίες και το @αμήσουν το εγχείρημα.....
Ας μην περιμένουμε το μεράκι του κάθε ευαισθητοποιημένου καθηγητή που ¨κλέβει¨ από την ώρα του για να περάσει κάποια μηνύματα..

Αμ μπραβο....τωρα συμφωνουμε..:hehe::hehe::hehe:

Ακριβως εκει ειναι το θεμα.Δυστυχως η πολιτεια δινει το συνθημα..στα παντα.Γιατι μονο τοτε γινεται σωστη δουλεια και οργανωμενη.Κατα τα αλλα..οφειλουμε ομως και εμεις ..οπου μπορουμε και οπου σταθουμε..να βαζουμε το λιθαρακι μας,μεχρι να αλλαξουν τα πραγματα...αν αλλαξουν.:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back