brigite
Διάσημο μέλος
Για μενα ,πρεπει να βρεθουν τα αιτια που οδηγησαν το παιδι σε αυτη την πραξη και τιμωρια θα θελουν οι γονεις κατ αρχην,αν δεν βαλουν κατω το παιδι τους να το ξεψαχνισουν και να μαθουν το γιατι και κατα δευτερον οι καθηγητες ,γιατι πολυ πιθανον να υπαρχουν κι αλλοι μαθητες συνυπευθυνοι.
Ενα παιδι,ετσι στα καλα καθουμενα ,δεν γινεται βιαιο,συντρεχουν πολλοι παραγοντες.Αρα τιμωρια θελουν πρωτα οι παραγοντες και μετα το παιδι,που δεν επελεξε
αλλο τροπο να εκτονωθει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Κι όταν αναφέρω τον όρο φιλοζωική διάθεση δεν εννοώ το να έχεις ένα κατοικίδιο ή περισσότερα στο σπίτι σου καθώς υπάρχουν άνθρωποι που για Χ, Ψ λόγους δε μπορούν να το κάνουν.
Ο σεβασμός όμως προς τα ζώα και προς την ζωή εν γένει είναι κάτι το οποίο οφείλει να κάνει ο κάθε άνθρωπος και οφείλει να το μαθαίνει και στα παιδιά του.
Και τι στο καλό σημαίνει η ηλίθια δικαιολογία που εφηύραν οι γονείς του ότι "έτσι κάνουν όλα τα αγόρια";
Κι εγώ αγόρι ήμουν κάποτε αλλά ούτε την έβρισκα με το να βασανίζω και να πειράζω ζώα.
Ένα αγόρι λοιπόν για να γίνει άνδρας τι πρέπει να κάνει;
Να σκοτώνει ζώα, να πλακώνεται όλη την ώρα, αργότερα να σαπίζει και την γυναίκα του στο ξύλο, να σαπίζει και τα παιδιά του στο ξύλο και στα 50 - 60 του να συνειδητοποιήσει ότι είναι συναισθηματικά ανάπηρος και να μη μπορεί να καταλάβει και γιατί συμβαίνει αυτό.
Απαράδεκτοι οι γονείς του παιδιού, απαράδεκτος ο καθηγητής και γενικώς έχω βαρεθεί να διαβάζω για συμπεριφορές ανθρώπων οι οποίες ταιριάζουν σε ηλίθια άτομα...
Εάν εγώ πάω λοιπόν κι αρχίσω στις γρήγορες τους γονείς του παιδιού αυτού και τον δάσκαλο του, όταν μου ζητήσουν το λόγο θα μπορώ να πω στους μεν γονείς ότι "έτσι κάνουν οι άνδρες" και στον δε δάσκαλο ότι "ήταν ατύχημα κι έπεσαν όλοι από μόνοι τους στις γροθιές μου".
Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου...

Lazp11
Νεοφερμένο μέλος
Καταδικαζω την πραξη αυτου του παιδιου,ομως δεν συμφωνω στο θεμα της αποβολης και μονο,ως τιμωρια η του ξυλου.
Για μενα ,πρεπει να βρεθουν τα αιτια που οδηγησαν το παιδι σε αυτη την πραξη και τιμωρια θα θελουν οι γονεις κατ αρχην,αν δεν βαλουν κατω το παιδι τους να το ξεψαχνισουν και να μαθουν το γιατι και κατα δευτερον οι καθηγητες ,γιατι πολυ πιθανον να υπαρχουν κι αλλοι μαθητες συνυπευθυνοι.
Ενα παιδι,ετσι στα καλα καθουμενα ,δεν γινεται βιαιο,συντρεχουν πολλοι παραγοντες.Αρα τιμωρια θελουν πρωτα οι παραγοντες και μετα το παιδι,που δεν επελεξε
αλλο τροπο να εκτονωθει.
Νομίζω ότι τα είπες όλα! Σωστή η τιμωρία για να γίνει κατανοητό ότι η κακοποίηση ζώων είναι απαράδεκτη κοινωνικά συμπεριφορά, αλλά τα αίτια είναι αλλού και όσο δεν γίνεται αναζήτηση αυτών των αιτίων τόσο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει η επόμενη εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς να είναι βιαιότερη και χειρότερη...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εμ...οταν τα χαιδευουμε τοσο τα παιδια...για αυτο και δεν χαμπαριαζουν τιποτα...
Τα αιτια ειναι γνωστα...αμορφωσια γονιων.
marina289
Περιβόητο μέλος
και όσο δεν γίνεται αναζήτηση αυτών των αιτίων τόσο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει η επόμενη εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς να είναι βιαιότερη και χειρότερη...
Και συμφωνώ...
Όσο και αν τιμωρείς, αν δεν ξεριζώσεις την αιτία, η συμπεριφορά θ'αναπαράγεται και θα ενδυναμώνεται....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καταρχην η αποβολη δεν ειναι ξυλο.,ομως δεν συμφωνω στο θεμα της αποβολης και μονο,ως τιμωρια η του ξυλου.
Επισης..το σχολειο δεν εμεινε μονο εκει...αλλα
Σιγουρα εγινε και συζητηση με τους γονεις.Και εμεις..ΠΑΝΤΑ συζηταμε πρωτα με τουςε γονεις.Απο εκει και περα ομως...δεν μπορεις να τους πιασεις απο το λαιμο.Συζητας...συζητας..συζητας...και η ευθυνη πλεον ειναι επανω τους.Θαυματα δεν γινονται.Σε αντίθεση η διοίκηση του σχολείου μετά το συμβάν ευαισθητοποιήθηκε και αποφάσισε να διοργανώσει στο σχολείο ένα σεμινάριο για το τι θα σημαίνει φιλοζωική και για τον νόμο 3170 που σχετίζεται με τη βία και την κακοποίηση των ζώων.
Το σχολειο δεν μπορουσε να κανει τιποτα παραπανω.Να ειμαστε ρεαλιστες.
brigite
Διάσημο μέλος
Και θα ξαναπω ,οτι γονεις και καθηγητες ,εχουν υποχρεωση να ερευνησουν τα αιτια αυτης της πραξης .
Κατι που μου εκανε εντυπωση,αν αληθευει,ειναι οτι καμμια τιμωρια για τον δασκαλο που παρακολουθησε το συμβαν και δεν επενεβει για να το σταματησει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σε αυτο συμφωνω..για τον δασκαλο..αλλα δεν νομιζω να υπαρχει τιμωρια..επειδη υποστηριξε μαθητη..δεν το κλωτσησε ο ιδιος.Παντως αν του εγινε επιπληξη ή οχι..εμεις αυτο δεν το ξερουμε..Καλη μου Εφη....δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα,για να αντιληφθεις ακριβως το νοημα.Δεν απεκλεισα την τιμωρια της αποβολης και στο ξυλο εχω βαλει η διαζευτικο,απαντοντας εμμεσως,σε οποιον ανεφερε το ξυλο για τιμωρια.
Και θα ξαναπω ,οτι γονεις και καθηγητες ,εχουν υποχρεωση να ερευνησουν τα αιτια αυτης της πραξης .
Κατι που μου εκανε εντυπωση,αν αληθευει,ειναι οτι καμμια τιμωρια για τον δασκαλο που παρακολουθησε το συμβαν και δεν επενεβει για να το σταματησει.

Ξαναλεω...οι καθηγητες...τι παραπανω να κανουν δηλαδη..για πες;Στην πραξη θελω..οχι θεωριες.Απο θεωριες..ολοι μια χαρα τα παμε.Εδωσαν αποβολη,εκαναν σεμιναριο..ειναι δεδομενο οτι μιλησαν με τους γονεις...απο εκει και περα ΤΙ;.Μπορεις να μου πεις κατι συγκεκριμενο;
Να ερευνησουν τι;;Οτι οι γονεις ειναι απαραδεχτοι..και το παιδι ακολουθει τα βηματα τους;
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
brigite
Διάσημο μέλος
Μετα το παραδιδει και στα χερια του σχολειου.Μοιραζονται οι ευθυνες.Τα σεμιναρια και οι διαλεξεις και οι αποβολες,μπορει να γινονται.Η ουσια ειναι ο τροπος που γινονται και αν αγγιζουν πραγματικα την ψυχη και το μυαλο ενος παιδιου η ειναι απλα παραστασεις επιφανειακες ,για να απενοχοποιηθουν εαυτοι.
Ενα παιδι μεχρι την ηλικια των 14 ,ειναι ακομα ευπλαστο .Διαμορφωνει χαρακτηρα και συμβαλλουν σε αυτον γονεις,φιλοι,σχολειο.
Μην παρεξηγεις τα λογια μου,ομως ειμαι γονιος και σου λεω οτι το πιο ευκολο ειναι να εισαι καθηγητης τη σημερινη εποχη ,απ οτι γονιος.
marina289
Περιβόητο μέλος
άλλωστε δεν είναι τυχαίο που στην έκθεση (τω καιρώ εκεινω) τα αίτια φαινομένων κοινωνικής παθογένειας δεν τα αποδίδαμε μόνο στους γονείς και that's it! Βάζαμε οικογενειακό περιβάλλον, εκπαιδευτικό σύστημα, ΜΜΕ κτλ,κτλ, κτλ.....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καταρχην..δεν αλληλοκατηγορουμαστε..που το ειδες αυτο;;Το πιο ευκολο ειναι να αλληλοκατηγορουμαστε.Οι γονεις ειναι 100% υπευθυνοι για το παιδι τους ,μεχρι την ηλικια των 6 ετων.
Μετα το παραδιδει και στα χερια του σχολειου.Μοιραζονται οι ευθυνες.Τα σεμιναρια και οι διαλεξεις και οι αποβολες,μπορει να γινονται.Η ουσια ειναι ο τροπος που γινονται και αν αγγιζουν πραγματικα την ψυχη και το μυαλο ενος παιδιου η ειναι απλα παραστασεις επιφανειακες ,για να απενοχοποιηθουν εαυτοι.
Ενα παιδι μεχρι την ηλικια των 14 ,ειναι ακομα ευπλαστο .Διαμορφωνει χαρακτηρα και συμβαλλουν σε αυτον γονεις,φιλοι,σχολειο.
Μην παρεξηγεις τα λογια μου,ομως ειμαι γονιος και σου λεω οτι το πιο ευκολο ειναι να εισαι καθηγητης τη σημερινη εποχη ,απ οτι γονιος.
..Αν το αν ανταλασουμε αποψεις ειναι κατηγορια..παω πασοκαταδευτερον..ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.Συμφωνα με την συχγρονη ψυχολογια,το παιδι ηδη εχει διαμορφωσει προσωπικοτητα μεχρι την ηλικια 4-5 ετων...εγω να σου βαλω μεχρι 10.Ειναι τα πιο σημαντικα χρονια για την διαμορφωση της προσωοπικοτητας του.Δεν τα λεω εγω αυτα..αλλα ολοι οι συγχρονοι ψυχολογοι.Και ομως...ετσι ειναι..Ψαξε και διαβασε να δεις.

Υγ..Μαλλον πως δεν εχετε καταλαβει..ποσο αποδυναμωμενο πλεον ειναι το σχολειο..και ο ρολος των καθηγητων.Προφανως εχετε στο μυαλο σας το σχολειο της δεκαετιας του 60.
brigite
Διάσημο μέλος

brigite
Διάσημο μέλος
Δεν θα διαφωνησω με τους ψυχολογους.Απο την εμπειρια μου θα πω οτι ο χαρακτηρας του ανθρωπου,ειναι στο DNA του.
Το αν θα ειναι ζωηρος,νευρικος,ησυχος,υπακουος,αντιδραστικος,ειναι δεδομενο απο τη στιγμη της συλληψης.
Ομως το ποιον του χαρακτηρα του ,διαμορφωνεται στη πορεια της ζωης του και τα 14 χρονια που ειπα λιγο ειναι.
Αυτο ελλειπε ,σημερα το 2011,οι εκπαιδυετικοι ,να ειναι ιδιοι με του 60.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ότι και να πει ο δασκαλος-καθηγητης,..αν το παιδι πηγαινοντας σπιτι,ακουει τον γονιο να λεει οτι ο δασκαλος λεει βλακειες..,οτι το κυνηγι ειναι εθιμο,και ωραιο πραγμα..οτι ο ανθρωπος ειναι το ανωτερο ζωο..και ολα τα αλλα ειναι απλα για την διασκεδαση του...και..μπλα,μπλα ,μπα...ΤΙΠΟΤΑ απολυτως δεν γινεται.Το παιδι θα ακουσει τον γονιο..και οχι τον δασκαλο...ειναι καταννοητο αυτο;;

brigite
Διάσημο μέλος
Επειδη υπαρχουν γονεις και γονεις ,οπως καθηγητες και καθηγητες και δεν θα βγαλουμε ακρη,θα το κλεισω εδω.

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
δεν ειναι θεμα μορφωσης των γονιων,ειναι θεμα παιδιας των γονιων,πως μεγαλωσαν οι ιδιοι με τις οικογενειες τους και κατοπιν πως αναθρεψαν τα παιδια τους στην πορεια.
σε μια ιδανικη κοινωνια,θα αναλαμβανε ο κοινωνικος λειτουργος να πηγαινει στο σπιτι του παιδιου να βλεπει την κατασταση,ενας παιδοψυχολογος θα μιλουσε στα παιδια και περισσοτερο σ εκεινο το παιδι που εκανε το εγκλημα και σαφως η τιμωρια του θα ηταν παραδειγματικη ωστε να μην το ξανακανουν αλλα παιδια,η καλλυτερη τιμωρια γιαυτο το παιδι θα ηταν υποχρεωτικη εργασια σ εναν ζωολογικο κηπο,η σε μια μαντρα με αδεσποτα.
Lazp11
Νεοφερμένο μέλος
εμεις μια χαρα τα λεμε,αλλα ειμαστε μειωνοτητα δυστυχως.
δεν ειναι θεμα μορφωσης των γονιων,ειναι θεμα παιδιας των γονιων,πως μεγαλωσαν οι ιδιοι με τις οικογενειες τους και κατοπιν πως αναθρεψαν τα παιδια τους στην πορεια.
σε μια ιδανικη κοινωνια,θα αναλαμβανε ο κοινωνικος λειτουργος να πηγαινει στο σπιτι του παιδιου να βλεπει την κατασταση,ενας παιδοψυχολογος θα μιλουσε στα παιδια και περισσοτερο σ εκεινο το παιδι που εκανε το εγκλημα και σαφως η τιμωρια του θα ηταν παραδειγματικη ωστε να μην το ξανακανουν αλλα παιδια,η καλλυτερη τιμωρια γιαυτο το παιδι θα ηταν υποχρεωτικη εργασια σ εναν ζωολογικο κηπο,η σε μια μαντρα με αδεσποτα.
Στην Αγγλία λειτουργούν τέτοια προγράμματα. Παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς ή και εκδήλωσης βίας στα ζώα παρακολουθούν υποχρεωτικά πρόγραμμα φροντίδας σκύλων/γάτων σε οργανωμένους ξενώνες με υποστήριξη ψυχολόγων και εκπαιδευτών, με πολύ θετικά αποτελέσματα έως τώρα. Η αλήθεια είναι όμως ότι στην Ελλάδα δεν είναι δυνατό να γίνει ακόμη κάτι τέτοιο. Εδώ οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν έχουν την αντικειμενική δυνατότητα να προστατεύσουν κακοποιημένα παιδιά πόσο μάλλον να θέσουν σε εφαρμογή τέτοια προγράμματα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool