Αποβολή μαθητή που κλώτσησε μέχρι θανάτου γατάκι στην Πάρο!

Στην Αγγλία λειτουργούν τέτοια προγράμματα. Παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς ή και εκδήλωσης βίας στα ζώα παρακολουθούν υποχρεωτικά πρόγραμμα φροντίδας σκύλων/γάτων σε οργανωμένους ξενώνες με υποστήριξη ψυχολόγων και εκπαιδευτών, με πολύ θετικά αποτελέσματα έως τώρα. Η αλήθεια είναι όμως ότι στην Ελλάδα δεν είναι δυνατό να γίνει ακόμη κάτι τέτοιο. Εδώ οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν έχουν την αντικειμενική δυνατότητα να προστατεύσουν κακοποιημένα παιδιά πόσο μάλλον να θέσουν σε εφαρμογή τέτοια προγράμματα.

Στην Αγγλία μου φαίνεται λογικό να λειτουργεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, στην Ελλάδα δεν γίνεται να λειτουργήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα όσο η δική μας νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και δε μας οδηγήσει σε καλύτερες και πιο υπεύθυνες επιλογές και συμπεριφορές...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως πολύ γενικά και με λίγα λόγια και εγώ είμαι της άποψης ότι ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ θεμέλια της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, μπαίνουν από τους γονείς.Ο δάσκαλος είναι εκεί για να ενδυναμώσει τα ήδη υπάρχοντα θεμέλια! Να συνεχίσει το έργο των γονιών δηλαδή. Εάν δεν έχει υπάρξει έργο από τους γονείς, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και από κει και πέρα είναι θέμα συγκυριών..

Και για εμένα το Α και το Ω στις σχέσεις των ανθρώπων γενικά, είναι ο διάλογος..Οι άνθρωποι έχουμε προικιστεί με τη δυνατότητα να μιλάμε και αυτό πρέπει να μην το ξεχνάμε ποτέ..Ιδιαίτερα όταν πρόκειται στις σχέσεις που έχουμε με τα παιδιά μας..

Εγώ παιδί δεν έχω, είμαι μόνο 25 άλλωστε.Τώρα, έτσι όπως είμαι αυτή τη στιγμή, παιδιά δε θέλω να αποκτήσω για πολλούς και διάφορους λόγους.. Εάν συνεχίσω να βλέπω τα πράγματα όπως τα βλέπω τώρα, δε νομίζω να θελήσω να αποκτήσω ούτε και στο μέλλον..
Ωστόσο εάν έκανα ποτέ παιδιά, για ένα είμαι μόνο σίγουρη..Δε θα σταματούσα να μιλάω μαζί τους για ότι απασχολεί το μυαλό μου αλλά κυρίως το δικό τους..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στην Αγγλία λειτουργούν τέτοια προγράμματα. Παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς ή και εκδήλωσης βίας στα ζώα παρακολουθούν υποχρεωτικά πρόγραμμα φροντίδας σκύλων/γάτων σε οργανωμένους ξενώνες με υποστήριξη ψυχολόγων και εκπαιδευτών, με πολύ θετικά αποτελέσματα έως τώρα. Η αλήθεια είναι όμως ότι στην Ελλάδα δεν είναι δυνατό να γίνει ακόμη κάτι τέτοιο. Εδώ οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν έχουν την αντικειμενική δυνατότητα να προστατεύσουν κακοποιημένα παιδιά πόσο μάλλον να θέσουν σε εφαρμογή τέτοια προγράμματα.

το πρόβλημα δεν είναι όμως μόνο τα κακοποιημένα παιδιά, αλλά και τα κακομαθημένα, αγόρια κυρίως. Η νοοτροπία της Ελληνίδας μάνας απέναντι στον μοναχογιό της είναι γνωστή. Τα αγόρια είναι υπερβολικά κακομαθημένα (εννοείται πως δεν αναφέρομαι σε όλα τα αγόρια, αλλά οι περιπτώσεις αυτές είναι αρκετές). Η μάνα δέχεται και πολλές φορές υποστηρίζει ΟΛΕΣ τις συμπεριφορές του γιού της. Ακόμα και αν το αγόρι βιάσει κάποιο κορίτσι, η μάνα το πιο πιθανό είναι να πει ότι τον προκάλεσε το "τσουλάκι". Έτσι έγινε και με τη περίπτωση του γατιού. Αυτό το παιδί προφανώς μεγάλωσε σε μια οικογένεια στην οποία του ικανοποιούσαν όλα τα θέλω του χωρίς να νοιάζονται αν το παιδί μεγαλώνει σωστά ή όχι. Όταν ακούς ότι η μάνα του του πήρε αεροβόλο τι περιμένεις; Αύριο μεθαύριο θα χτυπήσει κανένα παιδάκι και τότε τι θα πει η μάνα του; Η οικογένεια είναι προβληματική από τις ρίζες της. Σε τέτοιες περιπτώσεις σε άλλες χωρές, η μάνα χάνει την κηδεμονία του παιδιού της. Σε αυτή την περίπτωση, και κυρίως επειδή υποστήριξε την συμπεριφορά του γιού της και επειδή του πήρε και αεροβόλο (δηλαδή του είπε... τράβα σκότωνε ζωάκια), θα έπρεπε να της είχε αφαιρεθεί η κηδεμονία. Το ότι γέννησε αυτό το παιδί, δε σημαίνει ότι έχει και το δικαίωμα να το μεγαλώσει η ίδια, ειδικά όταν το παιδί μεγαλώνει με τον λάθος τρόπο (αυριο μεθαύριο μπορεί να αρχίσει να σκοτώνει ανθρώπους). Η αποβολή από το σχολείο είναι πραγματικά για γέλια, αλλά και τι άλλο θα μπορούσε να είχε κάνει το σχολείο; :/:

Λοιπον..καταρχην να αποκαταστησουμε την αληθεια,διοτι οπως παντα..επεσε το χαλασμενον τηλεφωνιο ΚΑΙ εδω (εννοω..στην ειδηση,απο τους δημοσιογραφους)
Σύμφωνα όμως με το PAWS ακόμα και ο δάσκαλος που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος προσπάθησε να υπερασπιστεί το παιδί λέγοντας πως το γατάκι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.
Αυτο..δεν ισχυει.Ενας απο τους καθηγητες(ο συγεκριμενος δηλαδη)...απλα οταν αρχισαν τα παιδια ταβ υοπολοιπα να βριζουν το παιδι που σκοτωσε το γατακι..επενεβει και ειπε να μην τον βριζουν.Υπερασπιστηκε δηλαδη το παιδι...ως προς το βρισιμο.Καμια σχεση με την πραξη του παιδιου..το αυτοκινητο κλπ.
Θα μου πειτε..πως το ξερω;
Ειναι απιστευτο,...και ομως αληθινο.Εχω γραψει σε πολλα θεματα..οτι η αδελφη μου ειναι καθηγητρια στην Παρο.Οταν ειδα το θεμα..σκεφτηκα...λες;Αλλα ειπα..μπα,δεν πιστευω.Σημερα τηλεφωνηθηκα με την αδελφη μου,και ναι..ηταν απο το σχολειο της..:eek:
Μαλιστα η αδελφη μου μαζι με αλλη μια καθηγητρια καλεσαν την φιλοζωικη.
Παντως απο οτι μου ειπε η αδελφη μου..το συγκεκριμενο παιδι..ειναι το πιο προβληματικο απο ολα.Παντα δημιουργει προβληματα..και εχει πολυ αντιδραστικη και βιαιη συμπεριφορα.

Το θετικο ειναι οτι ολα τα αλλα παιδια,αντεδρασαν σωστα(εκτος απο το βρισιμο βεβαια..που ομως ειναι απολυτα κατανοητο).

Λοιπον..καταρχην να αποκαταστησουμε την αληθεια,διοτι οπως παντα..επεσε το χαλασμενον τηλεφωνιο ΚΑΙ εδω (εννοω..στην ειδηση,απο τους δημοσιογραφους)

Αυτο..δεν ισχυει.Ενας απο τους καθηγητες(ο συγεκριμενος δηλαδη)...απλα οταν αρχισαν τα παιδια ταβ υοπολοιπα να βριζουν το παιδι που σκοτωσε το γατακι..επενεβει και ειπε να μην τον βριζουν.Υπερασπιστηκε δηλαδη το παιδι...ως προς το βρισιμο.Καμια σχεση με την πραξη του παιδιου..το αυτοκινητο κλπ.
Θα μου πειτε..πως το ξερω;
Ειναι απιστευτο,...και ομως αληθινο.Εχω γραψει σε πολλα θεματα..οτι η αδελφη μου ειναι καθηγητρια στην Παρο.Οταν ειδα το θεμα..σκεφτηκα...λες;Αλλα ειπα..μπα,δεν πιστευω.Σημερα τηλεφωνηθηκα με την αδελφη μου,και ναι..ηταν απο το σχολειο της..:eek:
Μαλιστα η αδελφη μου μαζι με αλλη μια καθηγητρια καλεσαν την φιλοζωικη.
Παντως απο οτι μου ειπε η αδελφη μου..το συγκεκριμενο παιδι..ειναι το πιο προβληματικο απο ολα.Παντα δημιουργει προβληματα..και εχει πολυ αντιδραστικη και βιαιη συμπεριφορα.

Το θετικο ειναι οτι ολα τα αλλα παιδια,αντεδρασαν σωστα(εκτος απο το βρισιμο βεβαια..που ομως ειναι απολυτα κατανοητο).

μπα, ακόμα και το βρίσιμο το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό από την πλευρά τους. Απορώ πως δεν τον πλάκωσαν στο ξύλο :hmm:Αν είναι όπως τα λες, ότι δηλαδή το συγκεκριμένο παιδί είναι το πιο προβληματικό και βίαιο, πιστεύω πως πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη και κακώς που δεν έχει παραπεμφθεί το θέμα εκεί.

Πριν μερικά χρόνια είχε συμβεί ένα περιστατικό όπου 3 15-χρόνα και 1 13-χρονο έβαλαν μια γάτα στον φούρνο μικροκυμμάτων και την σκότωσαν (κάπου στο εξωτερικό). Τα παιδιά συνελήφθησαν και δικάστηκαν. Δυστυχώς δεν τους αποδόθηκε η μέγιστη ποινή (10,000 πρόστιμο και 10 χρόνια φυλακή), αλλά τους επιβλήθηκαν 100 ώρες κοινωνικής εργασίας, παρακολούθηση από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, και τους απαγορεύτηκε να έχουν κατοικίδιο ζώο στην κατοχή τους (είτε δικό τους είτε της οικογένειας), όπως επίσης και βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πιστεύω δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έχεις φάκελο στην αστυνομία και λερωμένο ποινικό μητρώο.

Γιατί λοιπόν δεν έστειλαν το παιδί στην Πάρο στην δικαιοσύνη; Τι φοβάται ο δάσκαλος (αυτόπτης μάρτυρας); Την αποβολή την θεωρώ εντελώς ανούσια. Είμαι 100% σίγουρη, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αποβάλλεται. Αν έφαγε μόνο 2 μέρες για κάτι τέτοιο, θα το ξανακάνει. Και αν δεν το ξανακάνει στο σχολείο, θα το κάνει εκτός σχολείου. Με την υποστήριξη του αεροβόλλου της μανούλας φυσικά.

Ceres μου..δυστυχως τα πραγματα στην ελλαδα και κυριως στην επαρχια..λειτουργουν περιεργα.Ομως εγω..μαζι σου θα ημουν..αν πιστευα οτι ετσι,θα υπαρξει ενα αποτελεσμα.Ομως...δεν το πιστευω.Και θα σου πω το εξης.Ηδη αυτο το παιδι..δηλωσε στα υπολοιπα..οτι όπου βρει γατα..θα την σκοτωνει.Καταλαβαινεις για τι αντιδραστικο ατομο μιλαμε..και για ποσο θυμο και βια(δενν ξερω τους λογους) κρυβει μεσα του.
Κοιτα...το παιδι ειναι ανηλικο..οποτε τιποτα δεν θα γινοταν.Ομως βασικα..,μηνυση στους γονεις θα μπορουσε να γινει..καθως αυτοι ειναι υπευθυνοι.Τωρα,...τι αποτελεσματα θα ειχε;;:hmm:

θα σας πω μια ιστορια σχετικη κι αληθινη.καποτε ειχα ενα τετοιο παιδι στη γειτονια μου,σκοτωνε γατες,με το χειροτερο τροπο,ποτε τις εκαιγε,ποτε τις μαχαιρωνε μ ενα σουγιαδακι,και πολλα αλλα χειροτερα που δεν αντεχω να τ αναφερω,τον ελεγαν τασο,ηταν ο χειροτερος παιδικος εχθρος μου,τον μισουσα.κι αυτος λες και το κανε επιτηδες και οποτε μ εβλεπε εκανε κακο σε μια γατα.μια φορα λοιπον σαν ζωηρο παιδι κι εγω,του το φιλαγα,κι οπως επαιζε γυαλενια(βολους) του εφερα μια μεγαλη πετρα στο κεφαλι,κι εμεινε ξερος,ηρθε η αστυνομια,το ασθενοφορο,δεκαετια 70 τα πραγματα ηταν ακομα αγρια,ο μικρος (ημασταν 9 περιπου)δεν πεθανε,αλλα εμεινε στο νοσοκομειο,εκανε ραμματα,ο πατερας μου βρηκε το μπελα του,του εκανε συσταση η αστυνομια για μενα,παραλιγο να τον σκοτωνα.ο καιρος περασε,μεγαλωναμε,ο μικρος ακομα κ....παιδο ηταν,και στα 13 περιπου εκλεψε μια εκκλησια και κατι ψιλικατζιδικα,ξαναηρθε η αστυνομια,τον πηραν τον εδειραν μες στο δρομο,ο δε πατερας του το ιδιο(ενας μεθυστακας ηταν που εδερνε και τη μανα του μικρου).μη σας τα πολυλογω,ολη η γειτονια εβαλε υπογραφες να τον πανε στο αναμορφωτηριο,και τοτε επενεβει ο πατερας μου,μιλησε στην αστυνομια,τους εξηγησε για την παλια ιστορια με τις γατες και το δικο μου ''ατυχημα'',τους θυμησε οτι τοτε που επρεπε δεν εκαναν τιποτα για να τιμωρηθει,και παρακαλεσε να κρατησει τον τασο στο σπιτι,τα πραγματα στην ελλαδα ηταν χαλαρα ακομα,ολα επιτρεπονταν.εγω ειχα γινει τουρκος,που θα φερει τον εχθρο μου σπιτι,να τον κανει τι?καθε μερα τον επερνε μαζι του στη δουλεια(επισκευες καραβιων),καθε μερα του μιλουσε,του εξηγουσε για το ορφανοτροφειο(ο πατερας μου σε ορφανοτροφειο μεγαλωσε) και τι ανθρωπος θα βγει απο αναμορφωτηριο και πολλα αλλα.με τον καιρο ο πιτσιρικας αλλαζε,αγαπη ηθελε,κουβεντα,πηγε τεχνικο σχολειο,εμαθε μια τεχνη,κι αλλαξε,δεν ηταν πια εχθρος μου,ουτε και κολητος μου,αλλα δεν ηταν αυτο που ηταν καποτε.
που θελω να καταληξω,οτι αν υπηρχαν οι σωστοι ανθρωποι στις καταλληλες θεσεις ολα θα ηταν αλλιως,γονεις,δασκαλοι,αστυνομια,αυτο το παιδι ειναι καταδικασμενο αν οσο ειναι καιρος δεν του μιλησει καποιος,δεν κανει κατι καποιος,και το κακο ειναι οτι θα παρει κι αλλους στο λεμο του.ητε ζωα,ητε ανθρωπους δυστυχως.

Τι να σας πω ρε παιδιά. Αυτό το "παιδί" προφανώς θα σκοτώσει κι άλλες γάτες. Και θα μείνει ατιμώρητο εκτός και αν το σύμπαν προνοήσει για την τιμωρία του.
Όποιος λόγος κι αν κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά του, φόνους κάνει. Κι ακόμα και αν αύριο γίνει ένας "καλός πολίτης", έχει σκοτώσει. Αυτό είναι έγκλημα. Δεν είχε κανένα δικαίωμα να σκοτώσει. Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να αφαιρεί ζωές απλά επειδή μπορεί; Πως θα ένοιωθε αυτός ή οι γονείς του αν κάποιος πιο δυνατός από εκείνον του έκανε κακό απλά επειδή μπορούσε; Θα εξοργίζονταν τότε; Θα φώναζαν για δικαιοσύνη; Θα άλλαζε το πράγμα; Επειδή αυτό το "παιδί" είναι άνθρωπος;
Νιώθω τόσο εξοργισμένη όταν διαβάζω τέτοια περιστατικά που δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Βράζω από θυμό. Μα και αγάπη να δώσεις αυτού του άρρωστου παιδιού για να το "θεραπεύσεις" ποιος θα φέρει πίσω το γατάκι που πέθανε από κτυπήματα έξω στο κρύο κατατρομαγμένο; Ποιος θα σβήσει τις τελευταίες του στιγμές; Ποιον έβλαψε εκείνο το αθώο πλάσμα για να πεθάνει έτσι από τα κτυπήματα ενός "παιδιού";

Απάντηση: Μερικές σκέψεις

ειπα να μην ανοιξω καινουργιο θεμα και να το γραψω εδω.
σημερα πηγα τα παιδια μου σχολειο,μετα την προσευχη ο διευθυντης του δημοτικου σκαλας-πατμου ανακοινωσε:απαγορευεται να ταιζουν τα παιδια τα αδεσποτα στο προαυλιο,οσα το κανουν θα τιμωρηθουν αυστηρα,οι γατες εχουν μικροβια κλπ.κλπ.
μεσα σ αυτα τα πιτσιρικια ειναι και η κορη μου.δε ξερω αν θυμαστε,ειχαν φτιαξει με μερικες ακομα συμμαθητριες ενα εφημεριδακι και τα εσοδα τα μαζευαν για να ταιζουν αδεσποτα(συγκεκριμενα αδεσποτα)στο σχολειο εχουν βρει καταφυγιο κατι γατακια απ την αρχη της χρονιας κι ενας σκυλακος εκτος σχολειου που μενει απ εξω σε μια ξεφραγη αυλη(επεισης δε ξερω αν τον θυμαστε,το ειχα ξαναπει παλια,μια σκυλιτσα που την ειχαν οσο ηταν καλοκαιρι γιατι με τη καλη συμπεριφορα της μαζευε κοσμο στην καφετερια)οταν ηρθε το φθινοπωρο τη σκυλιτσα την πεταξαν,και την ταιζαν τα μικρα,οχι ολα 4-5 παιδακια.
αποτελεσμα,το σκυλακι με το ετσι θελω το πηραν και το εγκατελειψαν στην καλυμνο,τα δε γατακια που πλεον εχουν μεγαλωσει θα τα διωξουν(δε ξερω με ποιο τροπο απ το προαυλιο).
η μικρη ακομα δεν εχει σχολασει,το ξερω οτι θα κλαιει,ξερω πως νιωθει,και ρωτω:τι να της πω?πως να της εξηγησω την κακια του κοσμου?πως να της εξηγησω οτι οσα της μαθαινω ειναι κοντρα στους ΚΑΝΟΝΕΣ που καποιοι μας επιβαλουν?πως να της πω πως ειναι αδικο να καταργησουν το εφημεριδακι τους?ενω οι ιδιοι οι δασκαλοι(δεν τους βαζω ολους στο ιδιο καζανι)φωναζουν να διαβαζουν τα παιδια εξοσχολικα βιβλια,να εχουν το θαρρος της γνωμης τους και τοσα αλλα που οι ιδιοι δεν εφαρμοζουν?
νιωθω κουρασμενη πραγματικα,νιωθω μονη μ ενα τεραστιο κοσμο που δεν νιαζεται για τον διπλανο του,ητε ειναι σκυλος,ητε γατος,ητε ανθρωπος.

Πρεπει να φυγω και δεν προλαβαινω να γραψω πολλα,αλλα ενα πραγμα θα πω.ΔΕΝ εχει κανενα δικαιωμα ο κυριος διευθυντης..να απαγορευει στα παιδια να ταιζουν τα αδεσποτα.Επισης δινει στα παιδια ενα ΚΑΚΙΣΤΟ μηνυμα οσον αφορα τα ζωα.Να του γινει καταγγελια .

μακαρι ρε συ εφη να μπορουσα,οι γατουλες ειναι στο προαυλιο ομως,ισχυει αυτο που λες?νομικα δλδ ειμαι καλλυμενη αν τους τα χωσω?η θα μου πουν οτι εφοσον ειναι σε δημοσιο χωρο κλπ,κλπ.δε μπορω να κανω τιποτα?

Ρένα μου καλημέρα κατά τη γνώμη μου μπορείς να κινητοποιήσεις κάποια φιλοζωική οργάνωση έστω και από Αθήνα να πάρει κανένα τηλ. και να εκφοβίσει τον κύριο αυτό που θέλει να λέγεται και δάσκαλος που είναι μεγάλη κουβέντα, ή ακόμα ίσως θα μπορούσες να κινητοποιήσεις κάποιο κανάλι τηλεοπτικό να βγάλει το θέμα στον αέρα τι λες?

Ρενα σου παραθετω αυτο το link https://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3396%3Aygeionomiko-den-einai-paranomi-i-sitisi-adespoton-zoon&catid=35%3Ageneralnews&Itemid=67
Τις σκεψεις μου δε θα τις μοιραστω, δεν ειναι αναγη, φανταζομαι ειναι ιδιες με τις δικες σας...
Οσο χαζο κι ανουσιο αν φαινεται θα εστελνα ενα mail στα ζωοφιλικα site (αδεσποτο, stray κτλ), θα προσπαθουσα να δωσω "φως" στην ιστορια.
Ξερεις καθολου αλλους γονεις που να ειναι κι αυτοι ζωοφιλοι να κανετε παραπονα μαζι?
Παντως αισχος πραγματικα, αλλοι σπαταλουν χρονο και φαια ουσια για τα αδεσποτα και για την ενημερωση/εκπειδευση του κοσμου και αλλοι που ειναι σε θεση που θα μπορουσε νε φερει μια θετικη αλλαγη φαιρονται κλασσικα σα μ.....ς

Παντως αισχος πραγματικα, αλλοι σπαταλουν χρονο και φαια ουσια για τα αδεσποτα και για την ενημερωση/εκπειδευση του κοσμου και αλλοι που ειναι σε θεση που θα μπορουσε νε φερει μια θετικη αλλαγη φαιρονται κλασσικα σα μ.....ς

Και το κακό είναι, Νικολίνα. ότι στην προκειμένη περίπτωση οι άνθρωποι που φέρονται σαν τους κλασικούς μ.....ς είναι σε μια θέση όπου συμβάλλουν στην διαμόρφωση του μελλοντικού χαρακτήρα μικρών παιδιών κι οι οποίοι θα όφειλαν να τους έδιναν σωστά παραδείγματα.. :(
Ρένα μου, δεν ξέρω εάν ο άνθρωπος αυτός έχει το δικαίωμα να κάνει μια απαγόρευση τέτοιου τύπου εφόσον το σχολείο είναι δημόσιος χώρος και δε νομίζω να επιτρέπεται η απαγόρευση σίτισης και φροντίδας αδέσποτων ζώων σε έναν δημόσιο χώρο.
Στο σπίτι του μπορεί να το απαγορεύσει όσο θέλει, στο σχολείο όπου εργάζεται και δεν είναι τσιφλίκι του, δε νομίζω ότι μπορεί.
Αυτό που θα συμβούλευα να κάνεις είναι να τον καταγγείλεις, η σιωπηρή αποδοχή σε τέτοιες καταστάσεις τις ενδυναμώνει και τις ενισχύει ώστε να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.
Όσον αφορά στο τι θα πεις στην κόρη σου, τι να πεις;
Έλα ντε;
Ειλικρινά δεν ξέρω, αυτό που σκέφτομαι είναι πως πολλοί άνθρωποι φοβούνται τα "μικρόβια από τις γάτες" αλλά είναι μια χαρά με το μικρόβιο της ηλιθιότητας που έχει καταφάει το μυαλό τους...

λοιπον τα πραγματα δεν ειναι καθολου καλα!δε ξερω απο που ν αρχισω τρεμω απο νευρα και αηδια.
μετα απ αυτο το γεγονος,ενας μαθητης της εκτης στο δευτερο διαλλημα,αποφασισε να κλωτσησει ενα γατακι πολλες φορες(τα παιδακια της πεμπτης και η κορη μου μεσα σ αυτα)πηγαν στον διευθυντη κλαιγοντας,το γατακι δεν ειναι καλα,παραπαταει,ο διευθυντης ,απλα ειπε στον μαθητη αν το ξανακανεις περνεις αποβολη,δλδ ηδη το λαθος παραδειγμα λειτουργησε,μεσα σε μερικες μονο ωρες,μετα τα λογια του διευθυντη.ρε παιδια δεν το αντεχω αυτο,τι μπορω να κανω?αυτα τα κολοπαιδα,θα ειναι οι μελοντικοι πατμιοι,ισως εραστες της κορης μου,ισως φιλοι,ισως συναδελφοι,δεν το αντεχω να διαιωνιζεται ετσι το ειδος των υπανθρωπων,τι να κανω?
υπηρξαν 3 δασκαλες που δεν ειναι κατοικοι πατμου,και βοηθησαν το δυστυχο το ζωακι μαζι με ομαδα μαθητων της πεμπτης το τονιζω,γιατι η πεμπτη κατηγορηθηκε το πρωι επειδη αγαπα τα ζωα.ο διευθυντης ειναι κατοικος πατμου,εχει σημασια που το λεω αυτο!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
σας παρακαλω βοηθηστε με,θελω να κανω καταγγελια στον διευθυντη του δημοτικου σχολειου πατμου,για αδικη συμπεριφορα και κακιστο παραδειγμα σε μαθητες,που μπορω να αναφερθω και τι μπορω να κανω?
ευχαριστω!

ρενα μου οταν πηγαινα εγω σχολειο ο διευθυντης μας μας ειχε πει κατι αναλογο!!!! εγω δεν ειχα ξαναασχοληθει με ζωακια τοτε καθολου!!! δεν εδωσα σημασια... αλλα εφτασε η μερα που θα τα εδιωχναν τα λυπηθηκα!!! τουλαχιστον μεσα στο σχολειο δεν κυνδυνευαν... δεν ενοχλουσαν κανεναν!!! και το ειχα ψαξει το θεμα!!! πηγα στο γραφειο του και του ειπα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησουμε κατι απο τα γατακια γιατι δεν εχουν κοινες ασθενειες!!! ο διευθυντης θυμωσε και με απειλουσε "θα σε αποβαλλω και τετοια"! ευτυχως μερικα παιδια υποστηριξαν τα ζωα και απο την αλλη μερα ξεκινησαμε καταλληψεις και αποχες!!! (οι υπολοιποι απλα συμμετηχαν για να χασουν μαθημα) μια κοπελα που ηξερε απο φιλοζωικες πηρε τηλεφωνο και ηρθαν ατομα στο σχολειο!!!
για να μην σας τα πολυλογω!!! και τα 3 γατακια που ηταν στην αυλη υιοθετηθηκαν απο 3 συμμαθητες μου και απο οτι μαθαινω χαιρουν ακρας υγειας και ειναι πολυ ευτυχισμενα!!!

και αφου το θεμα ειναι οι σκεψεις θελω να κανω κι εγω μια.... οταν παει καποιος βολτα το γατακι του και ενας αλλος το κλοτσισει η το πειραξει... μπορεις να τον κανεις μηνυση????????????????

δεν εχει το δικαιωμα να το κανει αυτο,τουλαχιστον οσο ζω κι εχω τα παιδια μου στο δημοτικο,δεν το επιτρεπω,απλα!δε ξερω τι θα κανω περιμενω βοηθεια απ τα μελη του φορουμ αλλα δε σκοπευω να το αφησω ετσι!

Στο αστυνομικο τμημα και επικοινωνια με δικηγορο.

δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να πληρωσω δικηγορο,εδω στην πατμο δικηγορο δεν εχουμε,και στην αστυνομια απλα θα γελαν μαζι μου το χω ξαναδει το εργο,εκανα καταγγελια εδω https://animalsingreece.weebly.com/index.html και το αναφερα στο φιλοζωικο συλογο πατμου,δε ξερω τι να κανω,αλλα δε θα το αφησω ετσι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back