marina289
Περιβόητο μέλος

Για το θέμα της τροφής συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας καλύτερα.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sadyist
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μπραβο..μπραβο....καλα νεα ειναι αυτα..

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ της δίνω την royal canine για γατάκια 1 - 4 μηνών κι έχω αγοράσει και για γατωςάκια από 4 - 12 μηνών.
Η μικρή γίνεται 4 μηνών την άλλη εβδομάδα κι επειδή έχω απόθεμα από την ξηρά τροφή για νεογέννητα, μπορώ να της την δίνω ανακατεμένη;
Η κτηνίατρος μου είπε πάντως ότι η Royal Canine είναι από τις καλύτερες και να την συνεχίσω.
Έχω ακούσει ότι είναι καλή η Acana όμως δε μπορώ να την βρω.
Augustina
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας! Έδωσαν σε έναν γνωστό μου ένα γατάκι το οποίο το πήραν από τη μαμά του πριν ολοκληρώσει το θηλασμό (με ποια λογική μη με ρωτήσετε...) αλλά δεν ξέρει πόσων εβδομάδων είναι. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει ανοίξει τα ματάκια του αλλά δεν μπορεί να περπατήσει ακόμα καλά! Επιχείρησαν να του δώσουν λίγο φρέσκο γάλα με σύριγγα αλλά δεν το δέχεται! Παρ' όλα αυτά νιαουρίζει, μάλλον λόγω της πείνας!! Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να πάει σε pet shop... Έλεγα να του πάρουν λίγο βρεφικό γάλα σε σκόνη μήπως το πιει... Εσείς σαν παλιότεροι γατογονείς τι έχετε να προτείνετε?
starblood
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα augustina ,
Τη μεγάλη μου γάτα την έβγαλα από στόμα σκύλου νεογέννητη. Μάτια άνοιξε μετά από 1 εβδομάδα στα χέρια μου. .
Στην αρχή τη τάιζα γάλα με σύριγγα. Γκρίνιαζε, δεν έπινε πολύ. Φαντάσου το περιεχόμενο μιας σύριγγας έπινε όλη μέρα και τη τάιζα 3-4 φορές ( δεν μπορούσα παραπάνω) αγόραζα φρέσκο γάλα από το σούπερ. Το ζέσταινα σε θερμοκρασία σώματος ( δευτερόλεπτα στο γκαζάκι) . Αργότερα πήρα μπιμπερό από πετ. Ήταν απόλαυση το έπιανε και με τα 2 ποδαράκια και έπινε. Μετά το μήνα κοκκινίσαμε λίγο κονσέρβα. Αρχικά της την έβαζα εγώ στο στόμα. Αργότερα ανακάτευα κονσέρβα με ξηρή ώσπου να μπορεί να φάει κανονικά ξηρή τροφή. Η εν λόγο γατούλα σήμερα είναι μια υπέροχη τεράστια αιγαίου.
Αν μου συνέβαινε σήμερα θα αγόραζα ειδικό γάλα από pet shop. Υπομονή πολύ θέλει καθώς λίγο θα πίνει και πολύ θα φτύνει γιατί θα πνίγεται. Μετά καλό είναι να του δώσει ξηρή τροφή για γατάκια που είναι και ποιο μικρά τα κομματάκια της.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Kαλησπερα.Καταρχην χρειαζεται γαλα ειδικο για γατακια.Απο την συριγγα,ειναι πολυ προτειμοτερο το μπιμπερο(για μωρα γατακια εννοειται)Μαλιστα συνηθως θελουν και μεγαλωμα της τρυπουλα τους,για να διευκολυνονται τα μικρα στο θυλασμα.Θελει αρκετες φορες την ημερα.Καθε 4 ωρες περιπου.Μετα το φαγητο ΠΑΝΤΑ τριβουμε απαλα την κοιλιτσα χαμηλα και το πωπουδακι,για να ενεργοποιηθει το εντερικο τους συστημα και να κανουν την αναγκη τους.Ποτε σε ρεβματα.
Δες και εδω καποια πραγματα.
Να ξερεις οτι το ανθρωπινο γαλα προκαλει διαρροιες.Σε εσχατη αναγκη.μονο για μια μερα..ειναι προτιμοτερο το εβαπορε αραιωμενο και ποτε το φρεσκο.Το οτι δεν μπορει να παει σε πετ σοπ..ΔΕΝ το καταλαβαινω.Οταν αναλαμβανουμε ενα ζωακι..φροντιζουμε για αυτο.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
να ρωτησω κι εγω κατι,που μπορουμε να βρουμε ον λαιν γαλα για γατακια?εδω στην πατμο δεν φερνουν ουτε τα σουπερ-μαρκετ.τα γατακια μου εχουν απογαλακτηστει αλλα απ την αλλη,δεν πρεπει ποτε-ποτε να πινουν λιγο γαλα?δε θα τους κανει η στερηση γαλακτος προβλημα αργοτερα με τα δοντια η τα κοκαλα τους?ο κτηνιατρος που τα ειχα παει δεν ειχε,υπαρχει καποιο μαγαζι ον λαιν να παραγγειλω?
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
να ρωτησω κι εγω κατι,που μπορουμε να βρουμε ον λαιν γαλα για γατακια?εδω στην πατμο δεν φερνουν ουτε τα σουπερ-μαρκετ.τα γατακια μου εχουν απογαλακτηστει αλλα απ την αλλη,δεν πρεπει ποτε-ποτε να πινουν λιγο γαλα?δε θα τους κανει η στερηση γαλακτος προβλημα αργοτερα με τα δοντια η τα κοκαλα τους?ο κτηνιατρος που τα ειχα παει δεν ειχε,υπαρχει καποιο μαγαζι ον λαιν να παραγγειλω?
Αν τρώνε τροφή για γατάκια δεν θα έχουν πρόβλημα. Εγώ στον δικό μου του έδινα και λίγες κουταλιές γάλα whiskas στην τροφή του μέχρι την ηλικία των 12 μηνών (του αρέσει το γάλα). Αν δεν βρείς γάλα whiskas μπορείς να τους δίνεις γάλα χωρίς λακτόζη.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
θα ψαξω να βρω τοτε,γαλα χωρις λακτοζη,ισως εχει το φαρμακειο,ευχαριστω!!!!!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
θα ψαξω να βρω τοτε,γαλα χωρις λακτοζη,ισως εχει το φαρμακειο,ευχαριστω!!!!!!
έχουν σίγουρα τα σουπερμαρκετ!!

BloodyKate
Νεοφερμένο μέλος
Και η λίλιθ μου ορφανούλι είναι της δίνω φρέσκο γάλα κατσίκας μου το πρότεινε ο κτηνίατρος και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα
. Αν κάνω κάποιο λάθος να μου το πει κάποιος 
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Θα πω τιποτα για καποιους γιατρους..Δεν κανει να δινουμε γαλα για ανθρωπους στα γατακια,λογω λακτοζης.Τους προκαλει διαρροιες.Κανονικα θελει ειδικο γαλα για γατες.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Παραδόξως το κατσικίσιο γάλα δεν προκαλεί διάρροιες. Αλλά δεν ξέρω πόσο καλό είναι για τις γάτες ως προς την περιεκτικότητα ταυρίνης
BloodyKate
Νεοφερμένο μέλος
ναι αυτό διάβαζα κι εγώ σήμερα και ψάχνω τροφές με ταυρίνη . το γαλατάκι της όταν της το δίνω είναι με ξηρή τροφή ανάπτυξης τώρα που μεγάλωσε λιγάκι θα το ψάξω λίγο περισσότερο σας ευχαριστώ κι εγώ από τη μεριά μου
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Τι ηλικία έχει το γατάκι; Αν είναι περίπου 30 ημερών μπορεί να φάει κονσέρβα
Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ του δίνω λίγο γάλα εβαπορέ αραιωμένο κ δεν του έχει προκαλέσει ποτέ πρόβλημα. Λέτε να του προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον?

Myst
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα,
Το γατάκι μου είναι 30-35 ημερών (δεν ξέρω ακριβώς γιατί το βρήκα στα σκουπίδια….), και εδώ και 1 εβδομάδα έχει αρχίζει και τρώει κροκέτες Purina One junior. Δοκίμασα κονσέρβες αλλά έμπαινε μέσα στο πιατάκια ολόκληρο και τελικά κατέληγε να δαγκώνει τα τοιχώματα…….(καλό μου…). Τώρα έχει συνηθίσει και να πίνει νερό από το πιατάκι. Πρέπει να του δίνω και γάλα με μπιμπερό??? Επίσης θα ήθελα να μου πείτε τι ξηρά τροφή είναι καλύτερη, υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία. Σας ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά με έχετε βοηθήσει πολύ με τις συμβουλές σας.
virgo
Νεοφερμένο μέλος
Στο στάδιο του απογαλακτισμού το γατάκι αρχίζει να τρώει ξηρά τροφή, αλλά η διατροφή του συμπληρώνεται και με γάλα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το γάλα πρέπει να "κόβεται" γρήγορα, γιατί ευνοεί περισσότερο την ανάπτυξη ενδοπαρασίτων. Η δική μου γιατρός μου είχε συστήσει να αρχίσω ξηρά τροφή στις 45 ημέρες. Η θεραπεία για ενδοπαράσιτα με την πάστα ξεκινάει από την 4η εβδομάδα και επαναλαμβάνεται κάθε 10-15 μέρες μέχρι τον τρίτο μήνα. Πάντως μην ανησυχείς, θα έρθει η στιγμή που το γατάκι θα σταματήσει μόνο του να θέλει γάλα. Όσον αφορά τη μάρκα της τροφής πολύ καλές είναι οι κτηνιατρικές royal canin "weaning" που δίνονται μέχρι και τον τέταρτο μήνα. Ρίξε μια ματιά και στα άρθρα και θέματα που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στο forum για περισσότερες (και διαφορετικές ίσως) πληροφορίες. Καλή συνέχεια και καλή τύχη στο μικρούλι!
Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος
Να του δινείς ακόμα γαλατάκι για μωρά γατάκια, η royal canin εχεί και λέγεται babycat milk, μέχρι να γίνει 2 μηνών, αλλά όσο μεγαλώνει να του δίνεις λιγότερο γάλα. Κροκέτες καλά κάνεις και του δίνεις. Γιατί δεν δοκιμάζεις να του δόσεις και κονσερβάκι που είναι σε μικρό πιατάκι από μόνο του; Η royal canin το έχει πάντος λέγεται babycat. Είναι πολύ πρακτικό! Είναι για το γατάκι μέχρι 4 μηνών. Δεν ξέρω αν υπάρχρι και σε άλλες μαρκες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool