Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Μέχρι να χορτάσει. Με εξαίρεση είδη τροφών που μπορεί να βλάψουν αν υπερβεί κάποια ποσότητα, κανένα ζώο δεν παθαίνει τίποτα από το πολύ φαΐ εκτός από τον άνθρωπο. Τα ζώα τρώνε μόνο γιατί πεινάνε και μόλις πάψει η πείνα σταματάνε. Μόνο ο άνθρωπος συνεχίζει από βουλιμία και θεωρεί κρίμα να μην φάει έναν καλό μεζέ κι ας είναι χορτάτος.Απλά δε ξέρω πόσο πρέπει να τρώει γι' αυτό ανησύχησα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
favimar
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Δεν είμαι τρομερά ειδική στη φροντίδα των μικρών, οπότε περίμενε να δεις τι θα σου πουν και οι πιο έμπειροι.
Όσον αφορά τη μάρκα τροφής, η θέση μου είναι ότι οι περισσότερες τροφές του εμπορίου (friskies, whiskas), αν όχι άριστες, είναι τουλάχιστον επαρκείς. Κάνε μια βόλτα και από τα reviews να δεις τι γίνεται.
Όσο για το μαγειρευτό φαγητό δες εδώ προς το παρόν. Μην της δώσεις απ' το δικό σου. Καλύτερα να της βράσεις ή να της ψήσεις λίγο κρεατάκι - υπάρχουν και φτηνές επιλογές. Αν μπορεί να φάει άνετα τη ξηρά τροφή, χωρίς να τη μουλιάσεις, λογικά θα μπορεί να φάει και μαγειρευτό. Καλή τύχη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Κείρα
Δραστήριο μέλος
.Μπορείς να βρεις στο σουπερμαρκετ την ξηρα τροφή junior της Friskies, Whiskas, ή και purina που είναι όμως ακριβότερη. Μεχρι τους 6 μήνες μπορείς να της δίνεις και γαλα σ'ενα πιατακι. Ομως να την παρακολουθήσεις γιατι αν κανει διαρροια θα πρεπει να αραιωθει το γαλα με νερακι 1/3. Οσο για την μαγειρεμενη τροφή, μετα τον 1ο ή εναμιση μηνα η γατομαμα κουβαλαει στα μωρα της "λιχουδιες". Αρα μπορείς πλεον να της δίνεις καμματακια απ'οτι τρως κι εσυ, χωρις ομως λαδια, τηγανιτα και χορταρικα. Κοβε τα μικρα γιατι αλλιως θα αρχισει να παιζει με την τροφή σ'ολο το σπιτι

Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
favimar
Νεοφερμένο μέλος
Warrior4
Νεοφερμένο μέλος

Δεν πιστευω οτι υπαρχει λογος για πολυ ακριβες τροφες, γατια ειναι, δεν εχουν προβλημα.
favimar
Νεοφερμένο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Δεν ξέρω από τροφές γατών, αλλά μου φάνηκε λες κ διάβαζα συστατικά από γαριδάκια!![]()
Δεν έπεσες και πολύ έξω!
Πάντως, όπως είπα, νομίζω ότι οι τροφές αυτές δεν είναι ιδανικές, απλώς επαρκείς. Στα πετ σοπ θα βρεις καλύτερα πράγματα και όχι κατ' ανάγκη τραγικά ακριβά. Κατα τα άλλα θα σου έλεγα οπωσδήποτε να προτιμήσεις κροκέτες Kitten που είναι ειδικές για γατάκια μέχρι 12 μηνών.
Εμ... μπερδεύτηκα, Μήπως εννοείς 12 εβδομάδων;
Warrior4
Νεοφερμένο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Η συσκευασια των whiskas λεει μεχρι 12 μηνων.
Γατάκι 12 μηνών?!?!
12 μηνών ο δικός μου είχε γίνει σαν μοσχάρι.Ω Θεέ μου, τι μιλάω κι εγώ, δεν είχα ιδέα...
(Michelle, χρειαζόμαστε ένα smiley που να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο)
ladycat
Διάσημο μέλος
Εγω παιρνω whiskas και μια χαρα το καταβρωχθιζει
Δεν πιστευω οτι υπαρχει λογος για πολυ ακριβες τροφες, γατια ειναι, δεν εχουν προβλημα.
Η σωστη διατροφη στην γατα της εξασφαλιζειενα υγειες μελλον κ περισσοτερη μακροζωια δεν λεω καλες κ οι τροφες των σουπερ μαρκετ αλλα οχι σαν της εξιδικευμενες με τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα που βοηθουν στην αμυνα τοπυ οργανισμου κ στην σωστη αναπτυξη της γατας που την προφυλασσουν απο ουρολιθους τριχομπαλλες κ αναιμια κ.λ.π.
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όχι 12 μηνών εννοώ. Οι κροκέτες της Royal Canin και της Pro plan για γατάκια μέχρι 12 μηνών είναι..
rosalia
Νεοφερμένο μέλος
να τη χαίρεσαι! Εγώ έχω πέντε γάτες! Δηλαδη, τη γάτα μου και τα τέσσερα γατάκια που γέννησε τον προηγούμενο μήνα. Τώρα τα ταϊζω κονσέρβα και ξηρή τροφή μέσα σε γάλα που τρελαίνονται...
gorica
Νεοφερμένο μέλος
Πηραμε 2 μικρα γατακια,το ενα 6 βδομαδων κε το αλλο 10.
Για φαγητο τοθσ βαζουμε whiskas,και λιγο μαγειρεμενο κοτοπουλο και συκωτι.
Αυτο που θα θελα να ρωτησω ειναι ποσο πρεπει να τρωνε περιπου καθε μερα?
Αν τους βαλουμε και λιγη τροφη για ενηλικες γατες θα ειναι προβλημα?Επειδη για μικρά μονο κοτοπουλο εχει
Γιαουρτι μπορουν να φανε τωρα?
Τα πρωτα εμβολια σε τι ηλικια πρεπει να γινουν?
χριστινα
Διάσημο μέλος
Να σου ζήσουν
Προσωπικα μεγαλώνοντας γατακια κι εγω κονσερβα έδινα, οχι για μικρά αλλά για ενήλικα, 2 φορές την ημέρα πρωί και βράδυ. Ηθελα να μη μαθουν σε κονσέρβα ως βασικη τροφή. Ειχα όμως ξηρά τροφή για γατακια σε μονιμη βάση (εννοειται αυτο το εκανα οταν ηταν ικανα να τη φανε. Μεχρι τοτε κονσερβα εδινα μονο)
Για τα εμβολια δεν ειμαι πολύ σιγουρη, αλλά σιγουρα πρεπει να δεις τι θα κανεις με την αποπαρασίτωση (τα σκουλικάκια)
Να πάνε όλα καλα κια άλλα μελη θα σε βοηθήσουν περισσότερο!!!
ruko
Διάσημο μέλος
Μια μικρή επισήμανση: έχω διαβάσει πως το συκώτι πρέπει να δίνεται αραιά και πού , περίπου μια φορά στις 10 μέρες, γιατί αλλιώς βλάπτει τις γάτες. Προφανώς η οδηγία αφορά το ολόκληρο συκώτι, αλλά πάντως έχε το νου σου.
Επίσης καλό θα ήταν να τους πάρεις ξηρά τροφή kitten, όπως έγραψε και η Χριστίνα, γιατί τα μικρά έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Τωρα πια μπορούν μια χαρά να τη φάνε.
Εγώ δίνω στα δικά μου (2,5 μηνών) κυρίως ξηρά τροφή και μια φορά την ημέρα κονσέρβα, αλλά από τις κανονικές.
Στο κουτί αναγράφεται και η δοσολογία ανάλογα με την ηλικία.
Τώρα για τα εμβόλια ούτε εγώ είμαι 100% σίγουρη. Το μεγαλύτερο μάλλον μπορεί να κάνει, για το μικρότερο δεν ξέρω. Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον κτηνίατρο.
aretha
Περιβόητο μέλος
Εμβόλια μπορούν (και ΠΡΕΠΕΙ) να κάνουν και τα δύο, όπως επίσης και αποπαρασίτωση για εξωτερικά και εσωτερικά παράσιτα. Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη και θα σου λύσει και όποιες άλλες απορίες έχεις

gremlin
Νεοφερμένο μέλος
Ξεκινώντας με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από εμένα και τα 3μικρα γατάκια που ζουν χάρη στις τόσο χρήσιμες συμβουλές σας στις χιλιάδες απορίες μου.
Πριν 21 ημέρες βρήκα πεταμένα στα σκουπίδια, μέσα σε ένα κουτί τούρτας 3 κούτσικα γατάκια και αποφάσισα να τα πάρω σπίτι μας και ας είναι μόλις 45τ.μ. Είχαν κλειστά ματάκια και όλοι έλεγαν ότι μοιάζουν με ποντικάκια και ότι δεν πρόκειται να ζήσουν...αλλά τελικά βγήκαν νικητές!!!!
Τα γατάκια μας είναι τώρα 26 ημερών, περπατάνε πολύ καλά και έχουν αρχίσει και κάνουν πολλά γατίσια παιχνιδάκια!!!
Έχω όμως απορίες σχετικά με την διατροφή τους. Πότε θα μπορούν να φάνε στέρεα τροφή? Ακόμα τα ταΐζουμε με το μπιμπερό. Πρέπει να τα μάθουμε να πίνουν γάλα από το μπολάκι ή όταν είναι έτοιμα θα το κάνουν μόνα τους από ένστικτο?????
Έχω δοκιμάσει να τους βάλω γάλα σε μπολάκι αλλά βουτάνε μέσα με τα πατουσάκια τους και βάζουν όλοι την μουρίτσα μέσα με αποτέλεσμα να ρουφάνε και από την μύτη και να φτερνίζονται....
Επίσης θέλω να ρωτήσω μέχρι ποτε θα πρέπει να τα βοηθάμε να κανουν πιπι και κακακια, αν και εδω και λίγες μέρες τα καταφέρνουν και μόνα τους και γρινιάζουν όταν τα κάνουμε με το βαμβάκι.
Πως μπορώ να τα βοηθήσω??????
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool