Απορία για τις γρατζουνιές

• Thread starter Thread starter LIFE
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

LIFE

Πολύ δραστήριο μέλος

Η LIFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 1.643 μηνύματα.
:hmm: χθες πηγα τα πιτσιρικια μου στην παιδιατρο-ο ενας ειχε εμβολιο και τα αλλα για προληπτικο ελεγχο πριν τις διακοπες-η γιατρος ειδε στο προσωπο της κορης μου κατι γρατζουνιτσες[μικρες κ χωρις να εχει τρεξει αιμα]και ρωτησε φυσικα απο που ειναι και της ειπα για την γατα...η πρβτη λεξη της ηταν΄΄διωξτε την αμεσως-απο τις γρατζουνιες μπορει να μεταδωθει ασθενεια που μπορει να ταλαιπωρησει ενα παιδι για μηνες..και ρωταω τωρα εγω εσας και εχοντας δει ενα σχετικο θεμα εδω-η γατα που μενει σπιτι μονο μπορει οντως να μεταδωσει τετοια ασθενεια σε παιδι-και αν ναι ποσο σοβαρο ειναι :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΟΧΙ,τι ασθενεια θα μπορουσε να μεταφερει,αφου ειναι εμβολιασμενη και μενει μονο μεσα στο σπιτι?εμενα με ειχε καταγρανζουνησει ο γατος μου οταν πηγαινα δημοτικο και εβγαινε και εξω και ποτε δεν επαθα τιποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι ο γιατρός ήταν απλά υπερβολικός!!! Εμένα μ'εχει καταγδάρει ο Χιόνης και δεν έχω πάθει τίποτα. Τα παιδιά που παιζουν έξω στο δρόμο ή στο προαύλιο του σχολείου και γυρίζουν με σκισμένα γόνατα και γρατζουνιές κινδυνεύουν κατά τη γνώμη μου περισσότερο απ'οτι να τα γρατζουνίσει ένα γατάκι το οποίο έχει μεγαλώσει μέσα σε σπίτι, δεν έχει πατήσει ποτέ του σε χώμα και είναι και εμβολιασμένο! ΕΛΕΟΣ πια με τους γιατρούς και τις υπερβολές τους!!!!:mad: :mad: :mad:

μπορεις να βαζεις προληπτικα bedatine,και θα ειναι ενταξει,αφου σκοτωνει τα τυχον μικροβια.

θα επεσες σε "φιλοζωη" γιατρο!:down:

Δεν μπορώ να σου απαντήσω υπεύθυνα για το τι σόι αρρώστιες μπορεί να μεταδώσει στη μικρή μια αποκλειστικά οικόσιτη, εμβολιασμένη γάτα, αλλά θα πω κάτι που είχα γράψει κι αλλού: έλεος, βρε παιδιά, αν ήταν έτσι θα είχαμε πεθάνει όλοι μας!

Μήπως να διώξεις την παιδίατρο;;)

ΥΓ. Και ποιες ασθένειες είναι αυτές; Γιατί δεν τις κατονομάζει να ξέρουμε; Έτσι στον αέρα "να μεταδώσει αρρώστιες";

μίλα και με καποιο κτηνιατρο. Αλλα μην ψαχνεις και πολλους φιλοζωους ανάμεσα στους ανθρωπο-γιατρούς (εχουν δει και ξερουν τοσα για μολύνσεις που δεν ξερω πολλους που να εχουν κατοικιδιο). Δεν νομίζω να ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Αν ετσι κι αλλιως η γατουλα εμβολιαστει και ζει και στο σπιτι..ακομα καλύτερα. Για να σου φυγει η ανησυχια μιλα με καποιον ειδικοτερο παντως...για να καταλαβεις η αδελφη της γιαγιας μου ειχε 16 χρονια μια σιαμεζα και καποια στιγμη στον 16ο χρονο όταν ήταν 85 παρουσιασε ένα προβλημα αλλεργιας με τα ματια της, η πρωτη κουβεντα του γιατρου ήταν οτι την προκαλει η γάτα...και να φύγει αμέσως..οντως η γατούλα απομακρύνθηκε για λίγο αλλα δεν αλλαξε τίποτα. Αποτελεσμα: απο λαθος κολλύριο είχε προκληθει αλλεργία...μην πανικοβάλλεσαι πάντως..

ΟΧΙ,τι ασθενεια θα μπορουσε να μεταφερει,αφου ειναι εμβολιασμενη και μενει μονο μεσα στο σπιτι?εμενα με ειχε καταγρανζουνησει ο γατος μου οταν πηγαινα δημοτικο και εβγαινε και εξω και ποτε δεν επαθα τιποτα.
δεν ειναι ακομα εμβολιασμενη..:/: σημερα αν εχουν φυγει τα παρασιτα θα κανει το πρωτο εμβολιο-εχω δει θεμα για το δαγκωμα και τις γρατζουνιες αλλα θεωρουσα πως ειναι για τις γατες που ζουν εξω και τρων τα παντα κτλ...

Απ' όσο θυμάμαι πάντως, τα εμβόλια γίνονται για την υγεία της γάτας, όχι για τη δική μας - οι γατίσιες αρρώστιες δεν μεταδίδονται στον άνθρωπο. Οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς.:)

δεν ειναι ακομα εμβολιασμενη..:/: σημερα αν εχουν φυγει τα παρασιτα θα κανει το πρωτο εμβολιο-εχω δει θεμα για το δαγκωμα και τις γρατζουνιες αλλα θεωρουσα πως ειναι για τις γατες που ζουν εξω και τρων τα παντα κτλ...

να σου πω,οτι τα εμβολια προστατευουν τις γατες απο το να μην κολλησουν μεταξυ τους,οι αρρωστιες για τις οποιες εμβολιαζονται οι γατες δεν νομιζω να μεταδιδονται στον ανθρωπο.βαζε αυτο που σου ειπα οταν την γρανζουναει,αν θες για καλο και για κακο αλλα και παλι σου λεω οτι δεν κινδυνευει.

Νομίζω πως έιναι καθαρές υπερβολές της παιδιάτρου!
Εγώ έχω μεγαλώσει με γατάκι από όταν ήμουν τεσσάρων χρονων (ο πρώτος γατούλης ήταν καθαρά σπιτίσιος -και μπαλκονάτος- και εμβολιασμένος) και δεν έχω πάθει ποτέ μου απολύτως τίποτα! Ούτε ο αδερφός μου ή όσα παιδιά ξέρω (αρκετά) που μεγαλώνουν με γάτες στο σπίτι.

Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα ;)

Δεν μπορώ να σου απαντήσω υπεύθυνα για το τι σόι αρρώστιες μπορεί να μεταδώσει στη μικρή μια αποκλειστικά οικόσιτη, εμβολιασμένη γάτα, αλλά θα πω κάτι που είχα γράψει κι αλλού: έλεος, βρε παιδιά, αν ήταν έτσι θα είχαμε πεθάνει όλοι μας!

Μήπως να διώξεις την παιδίατρο;;)

ΥΓ. Και ποιες ασθένειες είναι αυτές; Γιατί δεν τις κατονομάζει να ξέρουμε; Έτσι στον αέρα "να μεταδώσει αρρώστιες";
το ξερω πως δεν ειναι και φιλοζωη -αλλα ειναι φανταστικη σαν παιδιατρος-οσο για τηνασθενεια αυτη δεν συγκρατησα εγω το ονομα-παντως λεει πως αν ειναι αρρωστη απο μια ασυγκεκριμενη ιωση η γατα και στην χωσει τη νυχια ταλαιπωρεισαι για πανω απο μηνα με λαιμο-πυρετους κ.α-φυσικα επειδη την ρωτησα μου ειπε οτι στις οικοσιτες ειναι πιο σπανιο αλλα οχι και απιθανο-καλα φυσικα οτι δεν το κουναει η γατα απο το σπιτι με αν..και ισως και μπορει..θα πεθανω μετα..:(

Τότε φρόντισε να μάθεις ποια είναι αυτή η ίωση και αν υπάρχουν σχετικά εμβόλια (που, απ' όσο ξέρω υπάρχουν για όλα).
Για να έχεις κι εσύ το κεφάλι σου ήσυχο!:)

Τότε φρόντισε να μάθεις ποια είναι αυτή η ίωση και αν υπάρχουν σχετικά εμβόλια (που, απ' όσο ξέρω υπάρχουν για όλα).
Για να έχεις κι εσύ το κεφάλι σου ήσυχο!:)
σημερα θα παμε στον κτηνιατρο-παντως με 1 στις 1000 κτλ αν μου πουν δεν υπαρχει θεμα-1 στις 1000 μπορει να βγω εξω και να με πατησει αμαξι-τι θα θα βγαινω και εξω απο το σπιτι,,,αν υπαρχει ομως κατι πρεπει να βρω τροπους απλα να κοψω το παιχνιδι της μικρης με τα παιδια μου:/:

Ψυχραιμίαααααα... και λίγο betadine στις βαθύτερες γρατζουνιές, όπως είπε η Αγγελική.
Και πες στην παιδίατρο ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αποστειρωμένο περιβάλλον κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από μολύνσεις, αλλεργίες κλπ γιατί δεν αναπτύσσεται επαρκώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Τα παιδάκια που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς και σχολέια μπορεί να κολλήσουν ιόσεις και σοβαρότερες ασθένειες απο άλλα παιδάκια.... Τους κόβουμε την επάφή με όλα τα παιδάκια για να εξαλείψουμε αυτή την πιθανότητα... :confused: . Δεν νομίζω! Αν η γατούλα είναι μέσα στο σπίτι και κάνει και εμβόλια και εξετάσεις όλα θα είναι μιά χαρά!:up:

Ψυχραιμίαααααα... και λίγο betadine στις βαθύτερες γρατζουνιές, όπως είπε η Αγγελική.
Και πες στην παιδίατρο ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αποστειρωμένο περιβάλλον κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από μολύνσεις, αλλεργίες κλπ γιατί δεν αναπτύσσεται επαρκώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
το ξερω και δεν ειμαι απο τις υστερικες μαμαδες που ειναι ολο[μη θα λερωθεις-μη πιασεις ζωο-μη παιξεις με χωματα]το αντιθετο θα ελεγα;) -απλα ηθελα να ξερω τις πιθανοτητες-η γατα δεν φευγει απο το σπιτι για υποθεσεις και τετοια-ακομα και να υπαρχει θεμα βρικονται αλλες λυσεις οχι εξω η γατα.αλλα αν παιζει κατι θελω να το γνωριζω ,

Έτσι και αλλιώς ρε παιδιά χρειάζεται προσοχή όταν υπάρχουν ζώα είτε μέσα, είτε έξω απο στο σπίτι.......οπότε, μάθε να μας πείς και εμάς που έχουμε παιδάκια...είμαι περίεργη να μάθω ποιοα ειναι αυτή η ίωση.....πάντως εμένα ο γιατρός μου δεν μου είχε πεί κάτι για τα γατουλίνια στο σπίτι.
εν αναμονή λοιπόν να μάθουμε εεεε???:P

Σε θεωρητικο επιπεδο φανταζομαι μια γραντζουνια μπορει να ειναι εισοδος μικροβιων εστω απο τα νυχια της γατας (μαλλον η γιατρος αναφεροταν στο cat scratch disease απ' οτι καταλαβα, που ειναι ενα σεναριο). Και να προσθεσω ακομη:
Μπορει οταν κοβει η γιατρος σαλατα, να κοπει. Η πληγη να μολυνθει και να δημιουργηθει γενικευμενη λοιμωξη. Να χρειαστει να κοπει το δαχτυλο..... Η μπορει να βγει κανεις για ψωνια. Να σκονταψει και να πεσει. Να σπασει το ποδι του. Να μη τον δει μια διερχομενη γιαγια και να τον χτυπησει με τη μαγκουρα. Ενα παιδι με πατινια να μη προλαβει να σταματησει και το εσθενοφορο να αργησει.....
Κοινως πολλα μπορει να γινουν. Πουθενα δεν ειμαστε ασφαλεις. Κιαν μεινουμε σπιτι και γινει σεισμος και πεσει το κτηριο;;;;
:hmm: :hmm: :hmm: :hmm:
Απλα καποιοι ανθρωποι ετσι λειτουργουν. Και μετα θα πουνε, ειδες που τα ελεγα; Δεν ακουγες!!!

Ενταξει, εγω το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι απο την αμμο(που ερχονται τα ποδαρακια και τα νυχια σε επαφη με ακαθαρσιες) μπορι να ψιλομολυνουν μια περιοχη στο προσωπο αλλα δεν νομιζω δα να ειναι και κατι σοβαρο.

Να σου πω ενα κολπο που κανω εγω; Εχω υγρα μαντυλακια απολυμαντικα και αρκετα συχνα τους καθαριζω τα πατουσακια. Ετσι μειωνω τα μικροβια και αν οχι τα μικροβια τις περισσοτερες βρωμιες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back