Απορία για τις γρατζουνιές

Υπάρχει μια ασθένεια που λέγεται cat scratch fever.

Πρόσφατα την έμαθα και εγώ όταν είχε εμφανίσει η μητέρα μου έναν ανεξήγητο πυρετό που κράτησε πάνω από μήνα, Μπήκε στο νοσοκομείο για 25 μέρες και τελικά δεν μάθαμε τι είχε. Μεταξύ άλλων η παθολόγος σκέφτηκε και αυτή την ασθένεια επειδή της είπε η μαμά μου ότι έχει γάτες και ότι ταϊζει και αδέσποτες.
Η γάτα δεν νοσεί ούτε εμφανίζει συμπτώματα. Μετά από γρατζουνιά μπορεί να εμφανιστεί στον άνθρωπο πυρετός και διόγκωση λεμφαδένων κυρίως κοντά στο σημείο της γρατζουνιάς.
Ο πυρετός μπορεί να κρατήσει έως και δύο μήνες.
Δεν αφήνει κατάλοιπα ως ασθένεια στον άνθρωπο.
Παιδιά και ηλικιωμένοι είναι πιο επίφοβο να νοσήσουν.

Αυτά πάνω κάτω μας είχε πει η παθολόγος.
Υποθέτω ότι σ' αυτό αναφέρεται η παιδίατρος σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hmm: επειδη ειλικρινα δεν εχω ιδεα-γιαυτο ρωτησα μηπως γνωριζει κανεις κατι παραπανω,,η παιδιατρος σιγουρα μπορει να πιασει μια πολυ ακραια περιπτωση και να την παρουσιασει σαν πιο πιθανο ενδεχομενο-αλλωστε η δουλεια της ειναι να προστατευει τα παιδια και να μας μιλαει για τυχον κινδυνους-το απογευμα θα μιλησω και με τον κτηνιατρο που σιγουρα θα γνωριζει παραπανω επι του θεματος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει μια ασθένεια που λέγεται cat scratch fever.

Πρόσφατα την έμαθα και εγώ όταν είχε εμφανίσει η μητέρα μου έναν ανεξήγητο πυρετό που κράτησε πάνω από μήνα, Μπήκε στο νοσοκομείο για 25 μέρες και τελικά δεν μάθαμε τι είχε. Μεταξύ άλλων η παθολόγος σκέφτηκε και αυτή την ασθένεια επειδή της είπε η μαμά μου ότι έχει γάτες και ότι ταϊζει και αδέσποτες.
Η γάτα δεν νοσεί ούτε εμφανίζει συμπτώματα. Μετά από γρατζουνιά μπορεί να εμφανιστεί στον άνθρωπο πυρετός και διόγκωση λεμφαδένων κυρίως κοντά στο σημείο της γρατζουνιάς.
Ο πυρετός μπορεί να κρατήσει έως και δύο μήνες.
Δεν αφήνει κατάλοιπα ως ασθένεια στον άνθρωπο.
Παιδιά και ηλικιωμένοι είναι πιο επίφοβο να νοσήσουν.

Αυτά πάνω κάτω μας είχε πει η παθολόγος.
Υποθέτω ότι σ' αυτό αναφέρεται η παιδίατρος σου.
:hmm: οποτε και η μητερα σου μπορει να το επαθε-το θεμα μας ειναι απο που το επαθε-απο τις οικοσιτες η απο τις αδεσποτες-αυτο κανει την μεγαλη διαφορα-και ποσο συχνο μπορει να ειναιο αυτο..

Βασικα αυτα που σου ειπε ο tsoudlis ειναι τα σημαντικοτερα για τη συγκεκριμενη νοσο. Αλλα και στι διαδυκτιο θα βρεις αφθονη πληροφορηση. Ειναι ενα σεναριο, δεν το αμφισβητει κανεις. Αλλα ενταξει, τι να γινει. Αν σου τυχει θα το υποστεις
:) :) :)

Βασικα αυτα που σου ειπε ο tsoudlis ειναι τα σημαντικοτερα για τη συγκεκριμενη νοσο. Αλλα και στι διαδυκτιο θα βρεις αφθονη πληροφορηση. Ειναι ενα σεναριο, δεν το αμφισβητει κανεις. Αλλα ενταξει, τι να γινει. Αν σου τυχει θα το υποστεις
:/: εγω αν μου τυχει να το υποστω-το θεμα ειναι να μην το υποστουν τα πιτσιρικια-αν παιζει κατι τετοιο και με τις οικοσιτες θα πρεπει να το γνωριζω ετσι ωστε να περιορισω το παιχνιδι των παιδιων με τη γατα[δυσκολο βεβαια]

Αν όντως η παιδίατρος αναφερόταν στην cat scratch disease (ή fever, το ίδιο είναι) αυτή προκαλείται από ένα βακτήριο, την Bartonella henselae. Το βακτήριο αυτό διαδίδεται στις γάτες μέσω των ψύλλων. Επομένως, μια οικόσιτη γάτα που αποπαρασιτώνεται τακτικά, έχει ελάχιστες πιθανότητες να μολυνθεί (και να μολύνει με τη σειρά της ανθρώπους)

:hmm: οποτε και η μητερα σου μπορει να το επαθε-το θεμα μας ειναι απο που το επαθε-απο τις οικοσιτες η απο τις αδεσποτες-αυτο κανει την μεγαλη διαφορα-και ποσο συχνο μπορει να ειναιο αυτο..

Η παθολόγος της μαμάς δεν ήταν σε θέση να κάνει τη διάκριση μεταξύ οικόσιτων και αδέσποτων. Για εκείνη όλες γάτες είναι.
Νομίζω ότι αυτό είναι θέμα κτηνιάτρου πλέον.

Η γιατρός μας είχε πεί ότι ως πάθηση είναι σπάνια. Φαντάσου ότι σε εμάς είχε κάνει 40 εξετάσεις για ό,τι πιθανό και απίθανο υπάρχει και μετά έψαξε στα βιβλία της και μας είπε για το cat scratch fever.
Σημειωτέον ότι κι αυτό δεν διαγνώστηκε επίσημα.
Απλή υπόθεση ήταν που δεν επιβεβαιώθηκε.

Μόλις ετοιμαζόμουν να γράψω για το λινκ που έβαλε η Αλίκη (τηλεπάθεια έχουμε σ' αυτό το φόρουμ; Και πριν από λίγο έγραφα τα ίδια με την Αγγελική):P

Πάντως το λινκ αναφέρει ότι η ασθένεια παρουσιάζεται σε 22.000
(κυρίως νεαρά) άτομα ετησίως. Ποσοστό εμφάνισης επί του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ 0,007%! Άντε να είναι λίγο υψηλότερο στα παιδιά.

Ελπίζω να σε καθησύχασα!:)

:lol:
Μόλις ετοιμαζόμουν να γράψω για το λινκ που έβαλε η Αλίκη (τηλεπάθεια έχουμε σ' αυτό το φόρουμ; Και πριν από λίγο έγραφα τα ίδια με την Αγγελική):P

Πάντως το λινκ αναφέρει ότι η ασθένεια παρουσιάζεται σε 22.000
(κυρίως νεαρά) άτομα ετησίως. Ποσοστό εμφάνισης επί του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ 0,007%! Άντε να είναι λίγο υψηλότερο στα παιδιά.

Ελπίζω να σε καθησύχασα!:)
:D :D μακαρι-γιατι ειναι ζορι μεγαλο σα ξαφνικα να σταματησω τα παιδια να παιζουν με την γατα-οσο για το 0,οο7 τοσες ισως ειναι και οι πιθανοτητες να μου ρθει καποιο αεροπλανο καπελο καθως περπαταω στο δρομο:lol: :lol: γμτ και με τρομαξε λιγο για να ειμαι ειλικρινης-και δες μερα που βρηκε και η μαιρη να την χωσει τη νυχια στο προσωπο κιολας της υβονης-1 μερα πριν την παιδιατρο-ισα ισα να καρφωθουμε:lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
πραγματικα συγχρονισμος, ε; Ελπιζω να νιωθεις καλυτερα. Λογικα ανησυχεις ως μαμα.... Αλλα μαλλον κινδυνευουμε περισσοτερο απο τα αυτοκινητα ε;

:lol: :lol: :lol:
πραγματικα συγχρονισμος, ε; Ελπιζω να νιωθεις καλυτερα. Λογικα ανησυχεις ως μαμα.... Αλλα μαλλον κινδυνευουμε περισσοτερο απο τα αυτοκινητα ε;
μα για μια στιγμη με εκανε και αισθανομουν λες και εχω μαζεψει κανεναν καταδικο στο σπιτι και κινδυνευουμε ολοι-:blink: ενταξει ξερω και απο παλια τις αποψεις της για παιδια και ζωα μαζι -αλλα καλο θα ειναι οταν δεν ξερουμε κατι να το ψαχνουμε το θεμα,,ειμαι και μαμα τι να κανω...:redface:

δηλαδή κάποιοι από εμάς που μεγαλώσαμε με γάτες από μωρά και έχουμε φάει ούκ ολίγες γρατζουνιές, (έχω ακόμη μία από αδέσποτο από όταν ήμουν 6 χρονών), θα έπρεπε να έχουμε πεθάνει?????:hmm: :hmm:

δηλαδή κάποιοι από εμάς που μεγαλώσαμε με γάτες από μωρά και έχουμε φάει ούκ ολίγες γρατζουνιές, (έχω ακόμη μία από αδέσποτο από όταν ήμουν 6 χρονών), θα έπρεπε να έχουμε πεθάνει?????:hmm: :hmm:
δεν ξερω μωρε τι παθαινουν πολλοι παιδιατροι με τα ζωα-και εγω ολη την εγκυμοσυνη μου την πρωτη και την δευτερη με σκυλι στο σπιτι την περασα,,και μαλιστα την αφηνα και κοιμοταν κατω απο τα κρεβατακια των διδυμων οταν γεννηθηκαν-ακουγα και τοτε κραξιμο αλλα...αλλα για τις γατες δεν ξερω τι ακριβως παιζει,,,

εγώ πιστεύω πως όσο περνάνε τα χρόνια υπάρχει μια τάση να γινόμαστε "βούτυρα"!

στις εποχές μας παίζαμε στα χώματα, πέφταμε χτυπαγαμε, και με ένα απλο ιώδιο (ούτε κάν betadine) όλα περνούσαν!
ακόμη και το φαγητό μας να έπεφτε το τρώγαμε απο κάτω! εγώ κοιμόμουν με γατιά από μικρη και τα περισσότερα ανεμβολίαστα, ή και με ψύλους!!:blink:

πάθαμε τίποτα???

μην τα βάζουμε όλα σε ένα μικροσκόποιο πια!

αυτά που τρώμε πιό επικύνδινα είναι!

Είναι επικίνδυνη η γρατζουνιά από την γάτα σου, αν πάνω στο παιχνίδι έξω πέσει και χτυπήσει το γόνατό του το παιδάκι δεν είναι πιο επικίνδυνο; Ποιος ξέρει τι υπάρχει χάμω. Ας μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Κι εγώ με γάτες μεγάλωσα (η πρώτη μάλιστα δεν ήταν εμβολιασμένη κι εγώ γύρω στα 5) και ποτέ δεν έπαθα τίποτα. Λίγη προσοχή χρειάζεται και να τηρούμε τους στοιχειώδης κανόνες υγιεινής.

Μιμικάκι σχεδόν τα ίδια γράψαμε :P

εγώ πιστεύω πως όσο περνάνε τα χρόνια υπάρχει μια τάση να γινόμαστε "βούτυρα"!

στις εποχές μας παίζαμε στα χώματα, πέφταμε χτυπαγαμε, και με ένα απλο ιώδιο (ούτε κάν betadine) όλα περνούσαν!
ακόμη και το φαγητό μας να έπεφτε το τρώγαμε απο κάτω! εγώ κοιμόμουν με γατιά από μικρη και τα περισσότερα ανεμβολίαστα, ή και με ψύλους!!:blink:

πάθαμε τίποτα???

μην τα βάζουμε όλα σε ένα μικροσκόποιο πια!

αυτά που τρώμε πιό επικύνδινα είναι!
:hmm: μπορω να ρωτησω κατι..ο εκνευρισμος ειναι προς το προσωπο και μονο της παιδιατρου η γενικα για ολα αυτα που ρωτησα για να μαθω

:hmm: μπορω να ρωτησω κατι..ο εκνευρισμος ειναι προς το προσωπο και μονο της παιδιατρου η γενικα για ολα αυτα που ρωτησα για να μαθω

:P :P όχι βρε πρός την παιδίατρο! με όλα αυτά που ακούμε πια !!

μην το παίρνεις προσωπικά!;) σε καταλαβαίνω απόλυτα και εγώ θα έμπαινα σε προβληματισμό, τι στο διάολο επιστημονας είναι κάτι ξέρει, αλλά έλεος να τους φταίνε όλα πια!

εγω θεωρω πως οτι εχει να κανει με την υγεια των παιδιων μου πρεπει να το γνωριζω-οτιδηποτε και να ειναι αυτο-καποτε ειχα μια υστερια με τα μικρα[περασα πολυ ασχημη την πρωτη εγκυμοσυνη και τοτε ημουν μολις 20] αλλα την ειχα κυριως με τις ιωσεις που κυκλοφορουσαν στους ανθρωπους -ενω τι σκυλι κυκλοφορουσε ανενοχλητο στο σπιτι..τωρα εδω και πολυ καιρο εχω ηρεμησει-τα παιδια μου που τωρα ειναι 9 και 6,5 και ειδικα στις διακοπες τους που τους παω 2 μηνες-παιζουν με χωματα-μαζευουμε σκουληκακια απο την αμμο για ψαρεμα:P ταιζουμε αδεσποτα παρεα[και κατα καιρους μου κουβαλαν και κανενα πανω για λιγο] δεν ειμαι του στυλ αχχχ το ενα αχχχ το αλλο-μονο με τις συναναστροφες τους ειμαι πολυ προσεκτικη και γινομαι υστερικη ισως αν τους χασω απο τα ματια μου την ωρα που παιζουν -εστω και για μισο λεπτο.πιο πολυ φοβαμαι τους ανθρωπους παρα τα ζωα-αλλα το να γνωριζεις 5 πραγματα το θεωρω υποχρεωση μου προς τα παιδια μου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back