Απορία για τις γρατζουνιές

Είναι . Καλό θα κάνει, πριν απ' όλους στη Μαιρούλα, να μάθει από τώρα ότι τα νυχάκια τα βγάζουμε μόνο στα παιχνίδια μας και όχι σε χέρια, πόδια, πρόσωπο κτλ.:blink: Μετά παιχνίδι πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας. Επίσης καλό είναι το γατάκι να μην κοιμάται στο κρεβάτι των παιδιών.quote]
:blink: ναι ολα αυτα τα κανουμε...και τους γρατζουναει και ψιλοδαγκωνει στο παιχνιδι και κοιμαται οπου γουσταρει και στα κρεβατια της...οσο για τα χερια οταν ειμαι μπροστα το λεω-αλλα 3 ειναι και 3 οροφο και το σπιτι και η μαιρη αρχισε να ανεβαινει και τις σκαλες:blink: οποτε ειναι απο πολυ εως ακατορθωτο να τους ελεγχω..αλλα μωρε δεν νομιζω να εχουμε προβλημα,,οσο για τις νυχιες ηδη αρχισε να μας ματωνει-οντως πρεπει να το κοψει αυτο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

...οσο για τις νυχιες ηδη αρχισε να μας ματωνει-οντως πρεπει να το κοψει αυτο
Μήπως για αρχή να κόβατε λίγο τα νυχάκια της? Εμάς ο γιατρός του τα έκοψε του μικρού για να μην γδέρνεται όταν ξύνεται κι όλας γιατί είναι μικρούλης και δεν το πολύ ελέγχει...;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως για αρχή να κόβατε λίγο τα νυχάκια της? Εμάς ο γιατρός του τα έκοψε του μικρού για να μην γδέρνεται όταν ξύνεται κι όλας γιατί είναι μικρούλης και δεν το πολύ ελέγχει...;)
ρωτησα χθες-αλλα επειδη ηδη επαθε ενα ψιλοσοκ με την εξεταση και εμβολιο-μου ειπε ο γιατρος να μην τη ζορισουμε και αλλο γιατιθα παθει νευρικο κλονισμο...μικρη λεει ειναι ακομα

Συμφωνω με την Ασπασια. Εαν κοψεις τα νυχια, τους καθαριζεις τα πατουσακια με υγρα μαντηλακαι και βαζεις και αποπαρασιτικα νομιζω δεν υπαρχει κανενας λιγος ανησυχιας.:)

Εαν μετα απο ολα αυτα κατι γινει τι να πω;

Τοτε μιλαμε για φονικο μικροβιο και τοτε πρεπει να εγκαταλειψουμε τις πολεις και να μπουμε σε καραντινα!!:lol:

Μην ανησυχεις! Η Οπρα μου ειχε κανει τα χερια απο τα δαχτυλα εως τους ωμους και το προσωπο χαρτη και ειμαι ακομη εδω!:lol:

Εμενα σαν παιδακι οι δικοι μου το ρισκαραν. Το μονο που μου ελεγε ο μπαμπας καμια φορα, ειναι να μη βαζω τη γατα στα μουτρα μου, πραγμα που ποτε δεν τηρησα
:lol: :lol: :lol:
Η μονη φορα που "κινδυνεψα" ηταν με δικη μου ευθυνη οταν κρατωνας τη με το ζορι στον αγωνα της να φυγει με γραντζουνισε στο ματι. Ευτυχως για καλη μου τυχη επιασε μονο το κατω βλεφαρο. Απο τοτε δεν πλησιαζω ποτε το προσωπο οταν εχουν νευρα η παιζουν. Αυτο θα το ελεγα σε καθε παιδακι

:lol:
Εμενα σαν παιδακι οι δικοι μου το ρισκαραν. Το μονο που μου ελεγε ο μπαμπας καμια φορα, ειναι να μη βαζω τη γατα στα μουτρα μου, πραγμα που ποτε δεν τηρησα
Η μονη φορα που "κινδυνεψα" ηταν με δικη μου ευθυνη οταν κρατωνας τη με το ζορι στον αγωνα της να φυγει με γραντζουνισε στο ματι. Ευτυχως για καλη μου τυχη επιασε μονο το κατω βλεφαρο. Απο τοτε δεν πλησιαζω ποτε το προσωπο οταν εχουν νευρα η παιζουν. Αυτο θα το ελεγα σε καθε παιδακι
εγω το λεω αλλα κανεις δεν με ακουει:redface: αλλα τι παραδειγμα εχουν τα παιδια οταν εγω πρωτη την εχω συνεχεια στα μουτρα μου-φυσικα οταν ειναι ηρεμη:lol: :lol: :lol: :lol: ειμαι και εγω σαν τον αντρα μου που την ωρα που μαλωνει τον μικρο να μην τρωει τα νυχια του μπορει ταυτοχρονα να τρωει εκεινος τα δικα του:lol: :lol: δασκαλε που διδασκες.....

Κι εμένα η σκατούλα εχθές μου έμπηξε το νύχι ακριβώς κάτω από το μάτι κι έβγαλε λίγο αίμα, αλλά σήμερα πάλι φιλάκια της έδινα στην μουρίτσα! :) Δεν βάζω μυαλό. Φοβήθηκα να βάλω betadine ή οινόπνευμα τόσο κοντά στο μάτι, λέτε να πάθω καμμιά μόλυνση επειδή είναι σε τόσο ευαίσθητο σημείο?

Μπρρρ, είναι τρόμος αυτό που λέτε με τα μάτια, είναι η μεγάλη φοβία μου.:cry:
Catlover, γιατρός δεν είμαι αλλά δε νομίζω να πάθεις τίποτα, το πολύ-πολύ κανέναν μικροερεθισμό.

Όσο για τις γρατζουνιές, αυτή τη στιγμή φέρω περήφανα δυο τεράστιες ξυσιές στο μπράτσο μου, από τότε που τα γατάκια που φιλοξενώ με πέρασαν για γατόδεντρο.:D

Είναι καλό να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά βασικούς κανόνες υγιεινής, όπως το να πλένουν τα χέρια τους πάντα αφού πιάσουν ένα ζώο, προτού φάνε κτλ. (βοηθάει αν βλέπουν και τους γονείς να το κάνουν αυτό!) Σύμφωνοι, πολλοί δεν το κάνουν και δεν παθαίνουν τίποτα, αλλά υπάρχουν κάποιοι που έπαθαν ή θα πάθουν (π.χ. ο εχινόκκοκος από τους σκύλους είναι μια πονεμένη ιστορία, που μπορεί να αποφευχθεί με απλό πλύσιμο των χεριών).
Για τις γατογρατζουνιές, η κτηνίατρός μου μου έχει πει ότι χρειάζεται πάντα οινόπνευμα στην πληγή, ακόμα και αν πρόκειται για σπιτικές γάτες. Ε, δεν είναι δύσκολο να το κάνει κανείς αυτό...
Από κει και ύστερα, οι πιθανότητες να πάθει κανείς τίποτα από το ζώο του είναι, νομίζω, εξαιρετικά μειωμένες και αντισταθμίζονται από τα οφέλη που έχουν τα παιδιά στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους μεγαλώνοντας με ένα ζωάκι.

εγώ και η αδερφή μου μεγαλώσαμε με γάτες μέσα στο σπίτι και τα χέρια μας ήταν πάντα φουλ στις γρατζουνιές. η μαμά βέβαια φώναζε αλλά ποτέ μα ποτέ δεν πάθαμε τίποτα. οι γάτες ήταν μέσα στο σπίτι, καθαρές και εμβολιασμένες και στις γρατζουνιές βάζαμε οινόπνευμα. ποτέ δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα

Πάλι καλα που δεν σε μπέρδεψαν με ονυχοδρόμιο
Κι εγω δεν ακουγα ποτέ σε θέματα ζώων

Καλησπερα και απο εμενα. Νεος στο forum και θα ηθελα να ρωτησω κατι το οποιο με εχει "Πανικοβαλει" Ενω ισως δεν θα επρεπε. Εχω 3 αδεσποτες γατες στην πυλωτη (κηπο) μου. Τις ταιζω, τις φροντιζω και για αυτο τον λογο δεν πανε ουτε στα σκουπιδια ουτε κυνηγανε. Το θεμα ομως ειναι οτι δεν τις εχω εμβολιασει και ουτε εγω εχω κανει προσφατα εμβολιο τετανου. Ο λογος που το αναφερω ειναι ο εξης.

Πριν 2 βραδυα, μια απο αυτες, με κτυπησε (δεξια γαμπα , εξωτερικος μυς) ισως γιατι ηθελε να παιξει. Το νυχι περασε μεσα απο το τζην και αμεσως εγω ανεβηκα στο σπιτι, οπου και ειδα μια πολυ μικρη σχισμη (ουτε καν 0.5cm). Την καθαρησα με νερο και σαπουνι, πιεσα και εβγαλε οσο αιμα (λιγο) ειχε, καθαρησα με οινοπνευμα και βαμβακι και εβαλα betadine. Δεν εχει πρηστει, ουτε εχει κοκκινησει.

38 ωρες μετα ομως νοιωθω ακομα λες και ο μυς μου εχει καποιο βαρος οταν περπαταω. Ισως βεβαια και να ειναι ιδεα μου. Μια φιλη μου κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να κανω αντιτετανικο και αν οντως πιστευω οτι εχω προβλημα να με δει ενας γιατρος. Ο γιατρος μου λειπει διακοπες και εγω απλα σκεφτηκα να ρωτησω και εδω μηπως ξερει καποιος να μου πει κατα ποσο εχω κατι σοβαρο η ειναι απλα ιδεα μου.

Ευχαριστω :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
δε νομίζω να είναι και τόσο σοβαρό :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.Καταρχην το οτι δεν ειναι εμβολιασμενες,δεν εχει να κανει με εσενα.Τα εμβολια τα κανουμε στη γατα,για ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΓΑΤΑ,για να προφυλαχθει η ιδια δηλαδη απο διαφορες ασθενειες.Η μονη ασθενεια που μπορει να μεταδωσει στον ανθρωπο,και γινεται εμβολιο ,ειναι αυτο της λυσσας,αλλα η ελλαδα ειναι στη λιστα χωρων free απο λυσσα,δηλαδη εχει χρονια να εμφανιστει καποιο κρουσμα..και καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.
Οσο για τον τετανο..δεν ξερω.Στο προηγουμενο σπιτι μου,που ειχα πολλες εξωτερικες γατες..παρα πολλες φορες με γρατζουναγαν,τετανο δεν επαθα.Ουτως ή αλλως τον τετανιο μπορουμε να τον παθουμε και απο πραγματα που δεν μπορουμε να φανταστουμε.:)

εφοσον εχουν περασει δυο μερες απ τη μερα που σε γραντζουνισαν ειναι αργα για να κανεις αντιτετανικο ορο,αν ηταν κατι θα ειχε εκδηλωθει με πυρετο,οποτε χαλαρωσε,δεν ειναι τιποτα,οπως εγραψε και η πουπουλινα,τα εμβολια τα κανουμε για τις ιδιες τις γατες κι οχι για μας,η μονη δικη μας προστασια ειναι η αποπαρασιτωση κι ειδικα οταν εχουμε παιδακια,για να μην κολησουν κι αυτα σκουλικακια,που και κατι τετοιο να συμβει φευγουν με θεραπεια 3 μερων.οσο για τους παιδιατρους κανενας δεν ειναι θετικος στο να εχουμε ζωα στο σπιτι,εγω απλα δεν το λεω στον παιδιατρο οτι εχω γατες γιατι βαριεμαι να εξηγω,το μονο που εκανα στην κορη μου οταν ηταν μικρη,επειδη ειχε ασθμα,εκανα τεστ αλεργιας και μεσα στα αλλα εκανε και για την γατα,ευτυχως δεν ειναι αλεργικη,μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα ειχα φρηκαρει,χαχαχα δεν θα εδιωχνα το γατο μου με τιποτα,το ξερω ειμαι υπερβολικη αλλα,δε ξερω αν θα τον εδιωχνα προτιμησα να πεταξω ολα τα λουτρινα που τελικα σ εκεινα ειχε αλεργια.και σαν μαμα με δυο παιδια το λεω υπευθυνα οτι ποτε τα παιδια μου δεν κολησαν κατι απο τις γατες μου!

Δεν θα πάθεις τίποτα από μια γρατζουνιά, εκτός αν έχεις εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Εμένα με έχουν δαγκώσει αδέσποτοι σκύλοι, με έχουν δαγκωσει και γρατζουνήσει αδέσποτες γάτες, ποντίκια (άγρια), χάμστερ, σκίουρος... μέχρι και κύκνος με έχει δαγκώσει. Τίποτα δεν έπαθα. Ούτε καν είχα μπει στον κόπο να απολυμάνω και να καθαρίσω τις πληγές. Όπως σου είπαν και παραπάνω, αν ήταν κάτι σοβαρό είτε θα είχες πυρετό έιτε θα είχε πρηστεί η περιοχή που σε γρατζούνησε και πιθανότατα να είχε εμφανιστεί και πυον.

Δεν θα πάθεις τίποτα από μια γρατζουνιά, εκτός αν έχεις εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Εμένα με έχουν δαγκώσει αδέσποτοι σκύλοι, με έχουν δαγκωσει και γρατζουνήσει αδέσποτες γάτες, ποντίκια (άγρια), χάμστερ, σκίουρος... μέχρι και κύκνος με έχει δαγκώσει. Τίποτα δεν έπαθα. Ούτε καν είχα μπει στον κόπο να απολυμάνω και να καθαρίσω τις πληγές. Όπως σου είπαν και παραπάνω, αν ήταν κάτι σοβαρό είτε θα είχες πυρετό έιτε θα είχε πρηστεί η περιοχή που σε γρατζούνησε και πιθανότατα να είχε εμφανιστεί και πυον.

Ολόκληρος ζωοογικός κήπος σε δάγκωσε!!! χαχαχα! :P Απορία: τι έκανες όταν σε δάγκωσε ποντίκι;;;!!

Ολόκληρος ζωοογικός κήπος σε δάγκωσε!!! χαχαχα! :P Απορία: τι έκανες όταν σε δάγκωσε ποντίκι;;;!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Προσπαθούσα να το ζυγίσω, να δώ το φύλο του και να το μαρκάρω :P Στο τέλος με γέμισε δαγκωματιές, με κατούρησε και με ε**σε. Ακόμα ζωντανή είμαι όμως :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back