Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
αναρωτιεμαι πως θα κανω το transition απο την μια στην αλλη. Ανησυχω πως λογω διαφορετικης υφης δεν θα την δεχτει ευκολα. Καμια ιδεα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Α, παπαπα! Λες να "γευματίζει" τίποτε ζεστούς σκύλους (χοτ ντογκ) για σνακ; Να τον προσέξουμε το γάτο μας!![]()
καλε ειναι ενεργος γι'αυτο...να φανταστεις πως ουτε τα σκεπαζει καν...επιτηδες για να προσελκυει...
κατουραει και ορθιος...σαν σκυλος
α...τα ξυλακια, η Γιαννα (Luna) τη χρησιμοποιουσε στα γατακια της γιατι τρωγανε τις υπολοιπεςΠηρα μια καινουρια αμμο, δηλαδη οχι ακριβως καινουρια. Ειναι pine litter οπως αυτη που χρησιμοποιω τωρα, αλλα δεν ειναι σε μορφη κοκκων αλλα ετσι:
![]()
αναρωτιεμαι πως θα κανω το transition απο την μια στην αλλη. Ανησυχω πως λογω διαφορετικης υφης δεν θα την δεχτει ευκολα. Καμια ιδεα;

Απολυτα οικολογικη...αλλα για τις οσμες...δεν ξερω πως θα λειτουργησει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σαν φρεσκοκομμενο δεντρο μυριζει.Παντως αν μπορειτε να βρειτε τετοια ή παρομοια αμμο, θα συνιστουσα να την παρετε γιατι ειναι πιο υγειινη απο την κλασσικη (και αρωματικη) clay clumping litter.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Noted και αυτημε την αλλη που χρησιμοποιω δεν εχω προβλημα με τις οσμες, απλα σκεφτηκα να παρω pine litter σε μορφη pellets που ειναι πιο οικονομικη και δεν χρειαζεται να την αγοραζω απο pet store (20 κιλα $5, 2 κιλα ισοδυναμουν με 7 απο την clay litter). Ασχετο, αλλα η pine litter μυριζει πολυ ωραια και δινει μια φρεσκαδα "δεντρου" στο μπανιοΣαν φρεσκοκομμενο δεντρο μυριζει.
Παντως αν μπορειτε να βρειτε τετοια ή παρομοια αμμο, θα συνιστουσα να την παρετε γιατι ειναι πιο υγειινη απο την κλασσικη (και αρωματικη) clay clumping litter.

Fotini
Διάσημο μέλος
με την αλλη που χρησιμοποιω δεν εχω προβλημα με τις οσμες, απλα σκεφτηκα να παρω pine litter σε μορφη pellets που ειναι πιο οικονομικη και δεν χρειαζεται να την αγοραζω απο pet store (20 κιλα $5, 2 κιλα ισοδυναμουν με 7 απο την clay litter). Ασχετο, αλλα η pine litter μυριζει πολυ ωραια και δινει μια φρεσκαδα "δεντρου" στο μπανιοΣαν φρεσκοκομμενο δεντρο μυριζει.
Παντως αν μπορειτε να βρειτε τετοια ή παρομοια αμμο, θα συνιστουσα να την παρετε γιατι ειναι πιο υγειινη απο την κλασσικη (και αρωματικη) clay clumping litter.
Πώς λειτουργεί η pine litter;
Όπως στις κλασικές άμμους;Και το γατί σου δεν έχει πρόβλημα με τη μυρωδιά;
Luna
Περιβόητο μέλος
Biokat's Fresh και ξερο ψωμι στην αμμο....
Εκανα το τεστ του κλειστου παραθυρου στο δωματιο για 24 ωρες και μ'εβγαλε ασπροπροσωπη (σα διαφημιση ακουστηκε αυτο)
Με μια γατα σε κλειστο μικρο σχετικα δωματιο και παραθυρο ΔΕΝ ΜΥΡΙΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ....Μοσχοβολαει, κανει καλες μπαλιτσες τα τσισα και ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΠΑΤΟΥΣΙΑ!
Παρτε την
Βγαινει και με αρωμα πορτοκαλιη Fresh μοσχοβολαει κι αυτη
![]()
εγω εχω ενα παραπονο να κανω για αυτη την αμμο!!
κι εγω την εχω μεσα στο wc που πλεον δεν το χρησιμοποιουμε και οχι σε μπαλκονι,μυριζει παρα πολυ εντονα αυτο το fresh με αποτελεσμα να νιωθω οτι κοιμαμαι μαζι με την αμμο ολο το βραδυ!!
οντως δεν μυριζει κακακια και τα συναφη,αλλα εχει πολυ εντονη μυρωδια!!
αν την ειχα στο μπαλκονι δεν θα με πηραζε φανταζομαι αλλα..μεσα εσενα ρε Γιουλη δεν σου ερχεται????
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
εγω εχω ενα παραπονο να κανω για αυτη την αμμο!!
κι εγω την εχω μεσα στο wc που πλεον δεν το χρησιμοποιουμε και οχι σε μπαλκονι,μυριζει παρα πολυ εντονα αυτο το fresh με αποτελεσμα να νιωθω οτι κοιμαμαι μαζι με την αμμο ολο το βραδυ!!
οντως δεν μυριζει κακακια και τα συναφη,αλλα εχει πολυ εντονη μυρωδια!!
αν την ειχα στο μπαλκονι δεν θα με πηραζε φανταζομαι αλλα..μεσα εσενα ρε Γιουλη δεν σου ερχεται????
oχι, αλλα εγω κλεινω τη πορτα του δωματιου της Καλυψους....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Luna
Περιβόητο μέλος
oχι, αλλα εγω κλεινω τη πορτα του δωματιου της Καλυψους....
δηλαδη δεν σου μυριζει καθολου στο υπολοιπο σπιτι??

μηπως πηρα την υπερ-αρωματικη σακουλα???

whity
Εκκολαπτόμενο μέλος
να σαι καλα!αυτο ειναι το site με ολα τα προιοντα της σειρας αλλα δεν τα φερνουν ολα στην Ελλαδα
https://www.gimborn.hu/menu/doc/49_doc_catalogue sheet cat litter.pdf
εσυ εχεις καποιο συγκεκριμενο καταστημα που το βρισκεις? Η τα παραγγελνεις? Πες μου για να παρω κι εγω!

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Oχι...μωρε ειναι η fresh και η πορτοκαλι...δεν ξερω αν υπαρχει κι αλλη...δηλαδη δεν σου μυριζει καθολου στο υπολοιπο σπιτι??
μηπως πηρα την υπερ-αρωματικη σακουλα???![]()

απο ενα pet shop της Νεας Σμυρνης μου την εφερε μια φιλη...για ρωτα απο εκει που ψωνιζεις εσυ....να σαι καλα!εσυ εχεις καποιο συγκεκριμενο καταστημα που το βρισκεις? Η τα παραγγελνεις? Πες μου για να παρω κι εγω!
![]()

ή στειλε pm στη Νεκταρια που κι αυτη ψωνιζει απο Σαλαμινα....
Luna
Περιβόητο μέλος
Oχι...μωρε ειναι η fresh και η πορτοκαλι...δεν ξερω αν υπαρχει κι αλλη...![]()
δεν υπαρχει αλλη το ξερω..αλλα μπας και πηρα καμια υπεραρωματισμενη..χιουμορ καλε εκανα....

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
κι οταν μπηκε ο Μαριος με ρωτουσε αν εχω βαλει αρωματικο χωρου

Luna
Περιβόητο μέλος
χθες πεταξα ενα τσισομπαλακι της Καλυψως στο καλαθακι του μπανιουκι οταν μπηκε ο Μαριος με ρωτουσε αν εχω βαλει αρωματικο χωρου
![]()

ειδες που σου λεω??μυριζει εντονα!!!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πώς λειτουργεί η pine litter;Όπως στις κλασικές άμμους;
Και το γατί σου δεν έχει πρόβλημα με τη μυρωδιά;
Η clumping pine litter λειτουργει οπως οι κλασσικες, με τη διαφορα οτι ειναι πιο απορροφητικη, κλειδωνει την οσμη, ειναι πιο ελαφρια και υγειινη και μπορεις να την ριχνεις μεσα στην τουαλετα σε μικρες ποσοτητες. Απλα θελω να την αλλαξω στην αλλη pine litter που ειναι σε μορφη pellets γιατι αυτη που εχω τωρα κολλαει στα πατουσακια του και αφηνει σκουπιδακια στο σπιτι. Με την μυρωδια δεν ειχε προβλημα, απλα τωρα ανησυχω μηπως δεν δεχτει την υφη της αλλης. Τα pellets λειτουργουν διαφορετικα απο την αλλη pine litter. Απορροφαει τα ουρα και διαστελλεται. Οταν την ανακατευει το γατι εξατμιζεται το νερο και τα κορεσμενα pellets γινονται σκονη. Αν εχεις το ειδικο κουτι, το καθαρισμα της αμμου ειναι πανευκολο:
Το καλο ειναι οτι με την συγκεκριμενη αμμο βαζεις μονο 2 εκατοστα αμμο στο κουτι και 2-3 κιλα τον μηνα ισοδυναμουν με 7 κιλα απο την αλλη. Θα δοκιμασω σημερα την καινουρια αμμο και θα σας ενημερωσω αν την δεχτηκε ευκολα και αν μυριζει, αν ειναι καλη κτλ

ιβανα
Επιφανές μέλος
δηλαδη δεν σου μυριζει καθολου στο υπολοιπο σπιτι??
μηπως πηρα την υπερ-αρωματικη σακουλα???![]()
γιαννα και εγω αυτην εχω και δε μου μυριζει εντονα, απλα ευχαριστα, αλλα οχι εντονα. παντως ειναι πολυ καλη αμμος.

Luna
Περιβόητο μέλος
γιαννα και εγω αυτην εχω και δε μου μυριζει εντονα, απλα ευχαριστα, αλλα οχι εντονα. παντως ειναι πολυ καλη αμμος.![]()
το ξερω οτι την εχεις κι εσυ!!τα εχω μαθει..

δεν μυριζει καθολου ασχημα αλλα μυριζει πολυ εντονα και νιωθω οτι την κοιμαμαι μεσα στο κουτι!!!

πολυ καλη αμμος ειναι!!τα καλα να λεγονται!!

gourgourakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Fotini
Διάσημο μέλος
Θέλω να ρωτήσω το εξής, όσοι απο εσάς χρησιμοποιείτε την EverClean κάθε πότε την αλλάζετε εντελώς και βάζετε νέα? Γιατί διάβασα στις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται πάνω στο κουτί, οτι δεν χρειάζετε να πετάμε όλη την άμμο αλλά μόνο να τη καθαρίζουμε και να συμπληρώνουμε με καινούρια.![]()
Όταν χρησιμοποιούσα EverClean, αλλά και τώρα με την Cat's Pride που είναι παρόμοια, δεν άλλαζα όλη την άμμο συχνά, απλά συμπλήρωνα κάθε εβδομάδα στην ήδη υπάρχουσα. Βασικά, την καθάριζα και την καθαρίζω πολύ καλά, ακόμα και τους μικρούς βρώμικους κόκκους που μένουν μέσα και μένει αρκετά καθαρή. Ίσως μια αλλαγή κάθε 3-4 μήνες να είναι ικανοποιητική. Αν δεν μπορείς να την καθαρίζεις καλά, καλύτερα να την αλλάζεις συχνότερα.
gourgourakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΕυχαριστώΌταν χρησιμοποιούσα EverClean, αλλά και τώρα με την Cat's Pride που είναι παρόμοια, δεν άλλαζα όλη την άμμο συχνά, απλά συμπλήρωνα κάθε εβδομάδα στην ήδη υπάρχουσα. Βασικά, την καθάριζα και την καθαρίζω πολύ καλά, ακόμα και τους μικρούς βρώμικους κόκκους που μένουν μέσα και μένει αρκετά καθαρή. Ίσως μια αλλαγή κάθε 3-4 μήνες να είναι ικανοποιητική. Αν δεν μπορείς να την καθαρίζεις καλά, καλύτερα να την αλλάζεις συχνότερα.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
). Δοκιμασα σταδιακα να τον συνηθησω, αλλα δεν εγινε τιποτα. Κρατουσε τα ουρα του για ωρες και δεν ηθελα να ρισκαρω την υγεια του. Σημερα πηρα αμμο απο σιταρι, αντε να δουμε αν ειναι καλυτερη. Στην υφη ειναι σαν την συνηθισμενη clay litter οποτε δεν πιστευω να εχει προβλημα με αυτο. Οπως θα εχετε μαντεψει, ειναι οικολογικη και μπορουμε να την ριχνουμε στην τουαλετα. Ειναι επισης clumping οποτε μπορουμε να απομακρυνουμε τα μπαλακια πολυ ευκολα! Θα την δοκιμασω αυτες τις μερες και θα σας ενημερωσω και γι'αυτην 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool