Astarti
Νεοφερμένο μέλος
Έχω περάσει και εγώ το ίδιο πρόβλημα τον περασμένο χρόνο με τον Ψιψίκο μου και παλαιότερα με άλλους γάτους μου (μάλιστα με τον έναν είχαμε και δυσάρεστη κατάληξη) και από τότε τον ταΐζω και με ειδική τροφή μετά από συμβουλή του κτηνίατρου μου. Και εγώ στην αρχή όπως και εσύ δεν ήμουν απόλυτα σίγουρη αν η συμπεριφορά αυτή που παρουσίαζε όμοια με τον Πιου Μιου ήταν αποτέλεσμα ουριλιθίασης γιατί ο δικός μου είναι και μίζερος με το νερό. Επιπλέον από όρεξη δεν λες τίποτα, το περίδρομο που λέμε. Και η αλήθεια είναι ότι και έγω εκείνες τις ημέρες λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορούσα να παρακολουθήσω απόλυτα την κατάσταση. Όταν όμως πέρασαν κάποιες ημέρες (η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είχαν περάσει 5 ή ίσως και 7 ημέρες) και παρατηρούσα ότι η άμμος είχε πολλά κόπρανα και ούρα ελάχιστα σχεδόν καθόλου και επιπλέον πήγαινε ο κακομοίρης να κάνει πιπί και κατέβαλε τέτοιες φιλότιμες προσπάθειες χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα παρά κάτι σταγονίτσες ή τίποτα τότε είπα μέχρι εδώ είναι δεν πάει άλλο επειγόντως γιατρό και δυστυχώς αποδείχτηκε η πολύ συνηθισμένη ασθένεια για τα αρσενικά η ουρολιθίαση. Αλλά και εμένα δεν μου πήγαινε στο μυαλό ότι είχε κάτι γιατί είχε πολλή όρεξη και όλο νιαου νιαου ήταν και για λίγο ακόμα. Ευτυχώς από τότε είναι μιά χαρά αφού κάναμε και τη θεραπεία και με την ειδική ξηρή τροφούλα που τρώει δεν το έχει ξαναπαρουσιάσει. Καταλήγω λοιπόν!!! ότι αν είναι παρακολούθησέ τον και σήμερα και αν παρουσιάζει την ίδια συμπεριφορά πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να τον πας στο γιατρό γιατί τα καήμενα υποφέρουν με αυτή τη παλιοαρρώστια. Αν πάλι δεν είναι τίποτα, που το εύχομαι, τουλάχιστον θα το έχεις εξακριβώσει και θα σου φύγει και η ανησυχία. Εύχομαι όλα να πάνε καλά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Παιδια ξερω πως εχουμε μιλησει για το θεμα, αλλα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.
Χτες βραδυ ο Πιου Μιου πηγε στο χωμα του στο κουτι του. Μεχρι εδω καλα. Μετα απο 2 λεπτα πηγε παλι και βγηκε σχεδον αμεσως. Μετα απο 2 λεπτα παλι το ιδιοΔεν ειναι κατι που κανει συχνα....
Το πρωι που καθαρισα το χωμα ειχε 2,3 σημεια με τσισα σε ελαχιστη ποσοτητα, περαν τον συνηθισμενων ποσοτητων....![]()
Αυτο το ειχα δει με τον προηγουμενο γατουλη οταν ειχε παθει ουρολιθιαση σε πολυ αρχικο σταδιο,μονο που τοτε συνοδευοταν κι απο ελαχιστο αιμα. Το χρωμα του κουτιου και της αμμου που εχω τωρα δεν μου επιτρεπει να διακρινω κατι τετοιο ομως....Ειναι αδυνατον Και ταυτοχρονα λειπω πρωι απογευμα λογω εγγραφων και ειναι δυσκολο να παρατηρησω τη κατασταση επιμελως. Το μεσημερι παντως δεν υπηρχαν σταγονες
Ο Πιου Μιου τρωει κανονικα παντως (βεβαια ειναι απιστευτα λαιμαργο γατι) και το τριχωμα του μου φαινεται ενταξει. Αλλα και στο προηγουμενο γατουλη, ολα καλα ηταν στα πρωτα σταδια και μονο απο τα ουρα το καταλαβα και εδρασα για να μην επιδεινωθει...
Τι λετε να κανω;;; Λετε να μην ηταν τιποτα και να μην ανησυχησω αφου μονο μια φορα εγινε απ' οτι εχω δει;
δεν πας μια βολτα απο το γιατρο σου να παρεις καμια ειδικη διατροφη γιατι εμενα το ολο θεμα μου θυμιζει το αυτα που περασα κ επειδη κοντεψα να χασω το λαμπη φυσαω πλεον κ το γιαουρτι???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος

Παντως μεχρι ωρας δεν εχω δει κατι αλλο. ΠΑρακολουθω βεβαια οσο γινεται.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9D%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D.220217/
χριστινα
Διάσημο μέλος

Αν δεν πειραζει να τους παιρνω αυτη εστω και προφυλακτικά....Πάντως είμαι σε φάση παρατήρησης. Χτές πήγε κανονικά για τσίσα. Αν δω πάλι κατι περιέργο θα φωνάξω το γιατρό σπίτι ή θα τον πάω....
drusilia
Διάσημο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος

Ευχαριστω 

Mplimpliki
Νεοφερμένο μέλος
δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να τρωνε και τα αλλα! ειχε ο μπλανκο, και ο γιατρος μου εδωσε ειδικη τροφη και μου ειπε οτι οι αρσενικοι στειρωμενοι το παθαινουν ευκολα αυτο, αλλα αν τρωει και η βιολετα, απο εκει που ειναι μια χαρα, μπορει να αποκτησει προβλημα!Ναι το ξέρω πως είναι πρέπει να προσέξω πολύ. Είχαμε χάσει τον γατούλη της μαμάς από αυτο (έφταιγε και ο γιατρός τότε) Χρήσιμο αυτό με την ειδική τροφη. Πειράζει αν το τρώνε και τα άλλα που επίσης ειναι στειρωμένα;Αν δεν πειραζει να τους παιρνω αυτη εστω και προφυλακτικά....
Πάντως είμαι σε φάση παρατήρησης. Χτές πήγε κανονικά για τσίσα. Αν δω πάλι κατι περιέργο θα φωνάξω το γιατρό σπίτι ή θα τον πάω....

χριστινα
Διάσημο μέλος

Είναι ένα θεματάκι αυτό.... Βέβαια όλα καλά ειναι τώρα, κάνει τσισάκια κανονικά, οπότε ας συνεχίσω έτσι και να δουμε... Ευχαριστω

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Σημερα Λουκια μαζι θα μιλαμε μια στο ενα θεμα μια στο αλλοΤα αρσενικά είναι κατά πολύ πιο επηρρεπή στο να πάθουνε ουρολιθίαση;![]()

Εχω προσωπικη εμπειρια επι του θεματος.Οντως τα αρσενικα ειναι πιο επιρρεπη.Ο δικος μου το παθαινε αρκετες φορες και τον γλυτωναμε στο παρα πεντε.Ειχε προδιαθεση στο να γεμιζει η κυστη του κρυσταλλους.Η δε κυστη του γινοταν σαν μπαλακι του πιγκπονγκ.Στο τελος πηραμε την αποφαση με τον γιατρο να προχωρησουμε σε ουριθροστομια.Τωρα πια δεν εχει πουλακι αλλα ειναι περιπου σαν μια θηλυκια.Το μωρο μου, το σωσαμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Νεκταρία να ρωτήσω κάτι επειδή έχει πρόβλημα κ ο γάτος μιας φίλης μου θέλω να σε ρωτήσω κάτι μετά από αυτή την επέμβαση έχει ακράτεια ο γατούλης;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος
Σημερα Λουκια μαζι θα μιλαμε μια στο ενα θεμα μια στο αλλο
Εχω προσωπικη εμπειρια επι του θεματος.Οντως τα αρσενικα ειναι πιο επιρρεπη.Ο δικος μου το παθαινε αρκετες φορες και τον γλυτωναμε στο παρα πεντε.Ειχε προδιαθεση στο να γεμιζει η κυστη του κρυσταλλους.Η δε κυστη του γινοταν σαν μπαλακι του πιγκπονγκ.Στο τελος πηραμε την αποφαση με τον γιατρο να προχωρησουμε σε ουριθροστομια.Τωρα πια δεν εχει πουλακι αλλα ειναι περιπου σαν μια θηλυκια.Το μωρο μου, το σωσαμε![]()
Νεκταρία μου κι Έλενά μου τι κάνετε??? Καλά είναι τα γατουνια σας??Και όπως φαίνεται θα μιλάμε κ μαζίΝεκταρία να ρωτήσω κάτι επειδή έχει πρόβλημα κ ο γάτος μιας φίλης μου θέλω να σε ρωτήσω κάτι μετά από αυτή την επέμβαση έχει ακράτεια ο γατούλης;
Το θέμα εδώ έχει να κινηθει από το 2007 απ΄ότι είδα
Πάντα όμως ειναι καλό να ξέρουμε για αυτο το άτιμο πράγμα που τα χτυπάει τα γατάκια μας... Τι να κάνουμε πώς μπορουμε να τα προφυλάξουμε?
Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σήμερα Νεκταρία θα μου λύσεις όλες μου τις απορίες!Σημερα Λουκια μαζι θα μιλαμε μια στο ενα θεμα μια στο αλλο![]()

Πολύ ενδιαφέρον πάντως αυτό με την ουρολιθίαση... Σκέφτομαι πλέον σοβαρά να αναθεωρήσω για το φύλο του γατιού που θέλω...

Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Εχει μια ευαισθησια στην περιοχη ,αγριευει οταν τον χτενιζω,πηγαινει εκτος αμμολεκανης,οπουδηποτε θαλεγα....ισως ειναι ακρατεια οπως ειπες.Προκειται για τον Ιβαν (περσικος),ομως ΖΕΙ ακομα και αυτο ειναι το πιο σημαντικο.Και όπως φαίνεται θα μιλάμε κ μαζίΝεκταρία να ρωτήσω κάτι επειδή έχει πρόβλημα κ ο γάτος μιας φίλης μου θέλω να σε ρωτήσω κάτι μετά από αυτή την επέμβαση έχει ακράτεια ο γατούλης;
staman2
Περιβόητο μέλος
Οχι μονον ΖΕΙ Νεκταρία ο υπέροχος Ιβαν αλλα παρόλη την ηλικία του είναι και σθεναρός. Και κούκλος και πανέμορφος κ ομιλητικότατος!!! Αχχχ το αγόρι μου ανυπομονώ να το πάρω αγκαλια. θα είναι και πρώτος που θα ζουλήξω όταν έρθω εκειΕχει μια ευαισθησια στην περιοχη ,αγριευει οταν τον χτενιζω,πηγαινει εκτος αμμολεκανης,οπουδηποτε θαλεγα....ισως ειναι ακρατεια οπως ειπες.Προκειται για τον Ιβαν (περσικος),ομως ΖΕΙ ακομα και αυτο ειναι το πιο σημαντικο.

elvenstar
Επιφανές μέλος
Εμέις είμαστε μια χαρά Αναστασία μου εσείς τι κάνετε; Όπως μου έλεγε ο γιατρός μπορείς να κάνεις 1-2 πραγματάκια για να μειώσεις της πιθανότητες, αλλα δυστυχώς ειδικά τα περσικά είναι πολύ επικίνδυνο να παρουσιάσουν τέτοιες ασθένειες όσο κ αν προσέξεις. Βέβαια εγώ κ λόγω του προβλήματός μου ξέρω από τους νεφρολόγους ότι πολύ σημαντίκο ρόλο παίζει το νερό για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιοΝεκταρία μου κι Έλενά μου τι κάνετε??? Καλά είναι τα γατουνια σας??
Το θέμα εδώ έχει να κινηθει από το 2007 απ΄ότι είδα
Πάντα όμως ειναι καλό να ξέρουμε για αυτο το άτιμο πράγμα που τα χτυπάει τα γατάκια μας... Τι να κάνουμε πώς μπορουμε να τα προφυλάξουμε?
Δεν είναι ευαισθησία νομίζω το ίδιο κάνει κ η δική μου γατούλα που ταλαιπωρήθηκε πολύ με την επέμβαση της στείρωσης. Νομίζω είναι από φόβο ότι θα πονέσουν κ ότι δεν μας εχουν εμπιστοσύνη γιατί πέρασαν πολλά τα καημέναΕχει μια ευαισθησια στην περιοχη ,αγριευει οταν τον χτενιζω,πηγαινει εκτος αμμολεκανης,οπουδηποτε θαλεγα....ισως ειναι ακρατεια οπως ειπες.Προκειται για τον Ιβαν (περσικος),ομως ΖΕΙ ακομα και αυτο ειναι το πιο σημαντικο.
Τον είδα τον Ιβαν στη σελίδα σου είναι πανέμορφος
ναι αυτό είναι το σημαντίκό ότι είναι καλά πλέων. 
Να τον ζουλήξεις κ από μένα τον πανέμορφο τον ΙβανΟχι μονον ΖΕΙ Νεκταρία ο υπέροχος Ιβαν αλλα παρόλη την ηλικία του είναι και σθεναρός. Και κούκλος και πανέμορφος κ ομιλητικότατος!!! Αχχχ το αγόρι μου ανυπομονώ να το πάρω αγκαλια. θα είναι και πρώτος που θα ζουλήξω όταν έρθω εκει![]()

staman2
Περιβόητο μέλος
Καλα είμαστε Έλενα μου. Ναι λοιπόν πρέπει να προσέχουμε συνεχώς. Αλλα και οι τροφές απ΄ότι μου ειπε ο γιατρος όσο καλές κ να είναι, καμμιά φορά προδιαθέτουν για τέτοια κατάσταση.Εμέις είμαστε μια χαρά Αναστασία μου εσείς τι κάνετε; Όπως μου έλεγε ο γιατρός μπορείς να κάνεις 1-2 πραγματάκια για να μειώσεις της πιθανότητες, αλλα δυστυχώς ειδικά τα περσικά είναι πολύ επικίνδυνο να παρουσιάσουν τέτοιες ασθένειες όσο κ αν προσέξεις. Βέβαια εγώ κ λόγω του προβλήματός μου ξέρω από τους νεφρολόγους ότι πολύ σημαντίκο ρόλο παίζει το νερό για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο
Δεν είναι ευαισθησία νομίζω το ίδιο κάνει κ η δική μου γατούλα που ταλαιπωρήθηκε πολύ με την επέμβαση της στείρωσης. Νομίζω είναι από φόβο ότι θα πονέσουν κ ότι δεν μας εχουν εμπιστοσύνη γιατί πέρασαν πολλά τα καημέναΤον είδα τον Ιβαν στη σελίδα σου είναι πανέμορφος
ναι αυτό είναι το σημαντίκό ότι είναι καλά πλέων.
Να τον ζουλήξεις κ από μένα τον πανέμορφο τον Ιβαν![]()
Κι όσο για τον Ιβάν, θα τον ζουληξω διπλα κι απο εσένα!

elvenstar
Επιφανές μέλος
Εγώ άκουσα δύο απόψεις πάνω στις τροφές η μία είναι να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα άλατα κλπ κ η δεύτερη ότι είναι καλό να είναι κ λίγο "αλμυρες" για να πίνουν αρκετό νερό. Πάντως γενικά εκεί είναι το μυστικό όσο χάλια κ να είναι το νερό αν πίνουν πολύ σημαίνει ότι πάνε στη τουαλέτα συχνά οπότε ελαττώνεται ο κίνδυνος ουρολιθίασης.Καλα είμαστε Έλενα μου. Ναι λοιπόν πρέπει να προσέχουμε συνεχώς. Αλλα και οι τροφές απ΄ότι μου ειπε ο γιατρος όσο καλές κ να είναι, καμμιά φορά προδιαθέτουν για τέτοια κατάσταση.
Κι όσο για τον Ιβάν, θα τον ζουληξω διπλα κι απο εσένα!
Ευχαριστώ για το ζούληγμα
Ελπίζω να επιτρέψει η Νεκταρία να ζουλήξω δια αντιπροσώπου
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool