Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Αυτο που πρεπει να προσεχεις ειναι να εχει χαμηλο Μαγνησιο.Εγώ άκουσα δύο απόψεις πάνω στις τροφές η μία είναι να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα άλατα κλπ κ η δεύτερη ότι είναι καλό να είναι κ λίγο "αλμυρες" για να πίνουν αρκετό νερό. Πάντως γενικά εκεί είναι το μυστικό όσο χάλια κ να είναι το νερό αν πίνουν πολύ σημαίνει ότι πάνε στη τουαλέτα συχνά οπότε ελαττώνεται ο κίνδυνος ουρολιθίασης.
Ευχαριστώ για το ζούληγμαΕλπίζω να επιτρέψει η Νεκταρία να ζουλήξω δια αντιπροσώπου
![]()
Κοριτσια θα σας καληνυχτησω.Ονειρα γλυκα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Ααα! μαλιστα αυτο δεν το κοιτούσα. Ευχαριστούμε για τις συμβουλες, Καλό βράδυ και καλή ξεκούρασηΑυτο που πρεπει να προσεχεις ειναι να εχει χαμηλο Μαγνησιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος
Ναι σωστά για το μαγνήσιο που λέει η Νεκταρία κι εγώ το ήξερα από τον γιατρο.Αυτο που πρεπει να προσεχεις ειναι να εχει χαμηλο Μαγνησιο.
Καληνύχτα Νεκταρία πάω κι εγω.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Το επιτρεπτο ειναι 0,08, 0,09 αλλα για κοιτα καμμια τροφη light γιατι πια δεν δινω.Ωραία λοιπόν πρέπει να κοιτάξω πόσο έχουν οι Ρουαγιαλ Περσιαν γιατί αγχώθηκα. Καληνύχτα κορίτσια κ αύριο αν μπορείτε γράψτε ποιο είναι το επιτρεπτό ποσοστό για να μη δημιουργειθεί πρόβλημα
manosandr
Νεοφερμένο μέλος
Χαίρετε!
Πριν 4 ημέρες ο γάτος μας άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα, ενώ προσπαθούσε συχνά να ουρήσει χωρίς αποτέλεσμα (έβγαζε μερικές σταγόνες). Μετά από μία δύσκολη νύχτα, τον πήγαμε στον κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε ουρολοθίαση. Του έκανε αναισθησία και του έβαλε καθετήρα. Έπειτα τον πήραμε σπίτι και για 3 μέρες έμεινε με κολάρο και τον καθετήρα. Από τον καθετήρα έφευγαν ούρα, μαζί με αρκετό αίμα.
Σήμερα ο γιατρός έβγαλε τον καθετήρα και ο γατούλης ήταν πολύ χαρούμενος. Πήραμε και ειδική τροφή, αλλά και αντιβίωση. Αλλά τώρα το απόγευμα άρχισαν να του φεύγουν ούρα με αίμα σε όλο το σπίτι. Επίσης δείχνει να πονάει... Είμαστε πολύ ανήσυχοι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.
Είναι αναμενόμενο μετά την έξοδο του καθετήρα να βγάζει ακόμα αίμα; Να περιμένουμε μερικές μέρες; Ή πρέπει να τον πάμε πάλι στον γιατρό;
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Πιθανώς να είναι υπολείματα απο τον ουροκαθετηρα, καλο θα ηταν να το δει ο γιατρος μήπως υπάρχει και τραυματισμος της ουροδοχου κύστηςΧαίρετε!
Πριν 4 ημέρες ο γάτος μας άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα, ενώ προσπαθούσε συχνά να ουρήσει χωρίς αποτέλεσμα (έβγαζε μερικές σταγόνες). Μετά από μία δύσκολη νύχτα, τον πήγαμε στον κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε ουρολοθίαση. Του έκανε αναισθησία και του έβαλε καθετήρα. Έπειτα τον πήραμε σπίτι και για 3 μέρες έμεινε με κολάρο και τον καθετήρα. Από τον καθετήρα έφευγαν ούρα, μαζί με αρκετό αίμα.
Σήμερα ο γιατρός έβγαλε τον καθετήρα και ο γατούλης ήταν πολύ χαρούμενος. Πήραμε και ειδική τροφή, αλλά και αντιβίωση. Αλλά τώρα το απόγευμα άρχισαν να του φεύγουν ούρα με αίμα σε όλο το σπίτι. Επίσης δείχνει να πονάει... Είμαστε πολύ ανήσυχοι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.
Είναι αναμενόμενο μετά την έξοδο του καθετήρα να βγάζει ακόμα αίμα; Να περιμένουμε μερικές μέρες; Ή πρέπει να τον πάμε πάλι στον γιατρό;
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημερα.Καταρχην διαβασε αυτο το αρθρο εδω,καθως και τις απαντησεις.Θα ενημερωθεις πολυ.

Επισης παντα για σοβαρα ζητηματα,εγω πηγαινω και σε δευτερο γιατρο.Σιγουρα οσο περισσοτερες γνωμες,τοσο το καλυτερο.
Να ξερεις παντως οτι ειναι πολυ σημαντικο να βλεπεις να κατουραει ο γατος...αν μεινουν ουρα μεσα του,για αρκετο διαστημα,μπορει να παθει σοκ και να καταληξει..οποτε θελει συνεχη επαγρυπνηση.
Για το αιμα και τον καθετηρα,δεν γνωριζω δυστυχως για να σου απαντησω.
Ευχομαι να πανε ολα καλα και περαστικα του.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Καλησπερα.Δυστυχως σημερα εζησα τον χειροτερο μου εφιαλτη.Ουρολιθιαση. Μονη σε χωριο χωρις μεταφορικο χωρις κτηνιατρεια χωρις ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που θα ετρεχαν για ενα ζωο.Με ταξι πηγα σε πολη,εγινε η επεμβαση και ειμαστε με καθετηρα μεχρι την Δευτερα και αντιβιωση για 10 μερες.Επειδη ειμαι μακρυα μου ειπαν οι γιατροι να κοψω τα ραμματακια με ενα ψαλιδακι και να τραβηξω τον καθετηρα και θα βγει. Τροφη απο χθες ξεκινησαμε ρουαγιαλ για στειρωμενα και σημερα εγινε αυτο. Μας ειπε ο γιατρος να συνεχισω να του δινω την ρουαγιαλ και μολις τελειωσει η σακουλα(μολις χθες την πηρα) θα μου δωσει παλι της ρουαγιαλ κλινικη για το συγκεκριμενο προβλημα. Ξερω οτι πρεπει να τρωει κονσερβες για να παιρνει υγρασια αλλα το σουπερ ειναι πολυ μακρια και χρειαζομαι μεταφορικο για να φτασω.Θα του φτιαξω κοτοπουλο να του δωσω με λιγο ελαιολαδο αλλα το βραδυ να εχει φυγει τελειως η ναρκωση.Υπαρχει καποιος στο φορουμ που να το εχει ζησει? Νιωθω πολυ χαλια.
Ευτυχως ο γατουλης μου ειναι καλυτερα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
ω περαστικά σας

τι συμπτώματα είχε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστουμε πολυ.Απο χθες το βραδυ εδειχνε οτι δεν ηταν καλα. Ομως μια προσφατη αλλαγη διατροφης που του δημιουργησε προβλημα στο εντερο με αιμορραγια,μια η νεα συγκατοικηση με τον αλλο γατουλη δεν καταφερα να διακρινω αμεσα τα συμπτωματα. Αυτα που ειδα το πρωι ηταν ασταθεια,δεν μπορουσε να περπατησει,να καθησει,να σταθει.Το πισω μερος του σωματος του εκανε συσπασεις,ετρεμε συνεχομενα την ουρα και το τελευταιο εμπαινε στην αμμολεκανη και καθοταν αφου δεν μπορουσε να κανει τιποτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ωχ το καημενάκι μου..... Ελπίζω να αναρρώσει σύντομα και να μην πονάει καθόλου. Δεν το έχω ζήσει, νομίζω πως είναι πολύ καλή η ιδέα σου να του δώσεις βραστό κοτόπουλο, ίσως να βοηθούσαν και κάποιες βιταμίνες; Γρήγορα να είναι περδικάκι το καλό μου....

anna 21
Δραστήριο μέλος
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστουμε Αννα! Κροκετες ετρωγε οχι για στειρωμενα αλλα επαιρνε ενα ειδικο ζελε για καλο ουροποιητικο και μια-δυο φορες την εβδομαδα μαγειρευτο κοτοπουλακι με ζουμακι. Πιστευω οτι κυριως εχει να κανει με την προδιαθεση και μετα φυσικα με την διατροφη του. Ο "κοντινος" κτηνιατρος που ευτυχως αλλαξαμε εφερνε ενα σωρο αηδιες.Δεν αποκλειεται να οφειλεται αποκλειστικα και στην τελευταια τροφη που αγορασαμε απο εκεινον.περαστικα του! ουτε εγω το εχω ζησει αλλα μπορω να φανταστω την αγωνια σου. καλο θα ηταν νομιζω να βαλεις μονιμα στη διατροφη του και υγρη τροφη. και να τον ενθαρρυνεις να πινει παραπανω νερο. αληθεια τι ετρωγε μεχρι τωρα?
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Προς οσους σκεφτεστε να μετακομισετε επαρχια και κυριως σε χωρια ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστω! ΟΝτως ειναι πολυ δυσκολη κατασταση.Καθε 5 λεπτα πηγαινει στην αμμολεκανη και ή κατι 2 σταγονες ή τιποτα.Δεν βλεπω ομως να με βοηθαει κανενα μελος που εχει εμπειρια.Ειναι φυσιολογικο μετα απο το αδειασμα της κυστης και το καθαρισμα απο τους λιθους να ξαναεφραξε παλι? Οσοι το εχετε ζησει, οι γατοι σας πηγαιναν και μετα την επεμβαση τουαλετα συνεχεια και εβγαζαν μονο λιγες σταγονες?Πολυ λυπαμαι για οτι περνας αυτες τις μερες...κουραγιο και υπομονη! Τωρα πως ειναι ο γατουλης;;
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
κουράγιο
μην μετανιώνεις που είσαι μακριά,και σε πολη να ήσουν μπορεί να συνέβαιναν χειρότερα,το θέμα είναι μην σου τύχει κάτι άσχημο!
εύχομαι να μην χρειαστεί τίποτα
μήπως δεν έφραξε και είναι ερεθισμένο από όλα αυτά και δυσκολεύεται ?
υπάρχει περίπτωση μηπως να νοιώθει ότι θέλει τσισάκια ενώ δεν έχει από τον ερεθισμό καθετήρα κ.τ.λ?
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Σε πολη εχεις την δυνατοτητα να μεταφερεις ενα ζωο στο γιατρο εδω που ειμαι οχι εκτος αν σκαω 80αρια καθε φορα και παλι να ερχονται μετα απο αρκετη ωρα γιατι υπαρχει αποσταση.Μακαρι να μην συμβαινει τιποτα.Ειλικρινα ειναι πολυ ψυχοφθορο ολο αυτο. Και τους εχω και στην απομονωση γιατι ο μικρος παει και τον δαγκωνει και ο αλλος δεν ειναι σε φαση τωρα. Στεναχωριεμαι και γι'αυτο αλλα τι να κανω?αχ μην στεναχωριεσαι!κάνε υπομονή,μπορεί να μην συμβει τίποτα
κουράγιο
μην μετανιώνεις που είσαι μακριά,και σε πολη να ήσουν μπορεί να συνέβαιναν χειρότερα,το θέμα είναι μην σου τύχει κάτι άσχημο!
εύχομαι να μην χρειαστεί τίποτα
Δεν μπορω να ξερω.Το οτι βγηκε ο καθετηρας τοσο γρηγορα ενω επρεπε να τον εχει μεχρι την Δευτερα,δεν ειναι καλο.Μας το ειπαν και οι γιατροι. Εχω ακουσει οτι υπαρχει μια επεμβαση σαν αλλαγη φυλλου.Δεν ξερω πως λεγεται αλλα σταματαει το γατι να ταλαιπωρειται απο ουρολιθους.Θελω να το συζητησω με τους γιατρους αν ξαναπαρουσιαστει το προβλημα.μήπως δεν έφραξε και είναι ερεθισμένο από όλα αυτά και δυσκολεύεται ?
υπάρχει περίπτωση μηπως να νοιώθει ότι θέλει τσισάκια ενώ δεν έχει από τον ερεθισμό καθετήρα κ.τ.λ?
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
τι να πω?δυστυχώς το μόνο που μπορούμε είναι να γράφουμε,εσύ ξες τι περνάς
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Ελπίζω να επιτρέψει η Νεκταρία να ζουλήξω δια αντιπροσώπου