christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι σωστά! Είδα ένα άρθρο για το πώς να το συνηθίσει εδώ οπότε κάπως έτσι πρέπει να το δοκιμάσω πάνω της , σωστά;
Σας ευχαριστώ όλους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Να ρωτήσω και εγώ.... γιατί οι γάτες πρέπει να βγαίνουν έξω βόλτα..;; νόμιζα πως δεν θέλουν να φεύγουν από το σπίτι τους γιατί συνδέονται στενά με αυτό και το χώρο τους γενικά. Η βόλτα τις θα τους προσφέρει; βαριούνται δηλαδή μέσα στο σπίτι....; γιατί από το λίγο που καταλαβαίνω είναι ότι παίζουν για λίγο μετά ρίχνουν έναν ύπνο....κοκ. Θα κάνουν τσίσα και έξω δηλαδή; γενικά σαν απορία το έχω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν είναι υποχρεωτικό να βγει η γατούλα βόλτα. Απλά είναι ένας καλός τρόπος για τη γατούλα και τον άνθρωπό της να πάρουν αέρα μαζί και να κάνουν κάτι διαφορετικό. Αυτό στην περίπτωση βέβαια που το ζωάκι δεχτεί το λουρί, γιατί πολλές γάτες δεν το δέχονται.
Όσο για τουαλέτα, εννοείται μόνο στην αμμολεκάνη. Από το χώμα το ζωάκι μπορεί να κολλήσει διάφορα, όπως πχ μύκητες, και δεν είναι γενικά ο,τι καλύτερο για την υγιεινή του.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Συμφωνω με τη Δαναη..δεν ειναι υποχρεωτικο..και δεν ενδυκνειται για ολες τις περιπτωσεις.Μονο οταν η γατα ειναι κοινωνικοτατη,ηρεμη..και δεχεται το σαμαρακι.Κατα τα αλλα...αν δεν μαθει απο την αρχη το εξω,δεν το ζηταει κιολας.Βεβαια την περιεργεια παντα την εχει...
christina.maria
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομίζω αυτό είναι ακόμη καλύτερο για αδεσποτάκια που έχουν υιοθετηθεί και μένουν στο σπίτι. Έχουν ήδη συνηθίσει το έξω και μ' αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να πάθουν κατάθλιψη ή κάτι τέτοιο με το να βρίσκονται συνέχεια στο σπίτι. Πάντως για τη δικιά μου κάτι τέτοιο θα της αρέσει πολύ , ακόμα δεν το έχει χωνέψει ότι τη βάλαμε μέσα

Και φυσικά όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η γάτα σας θα δεχτεί το σαμαράκι

kat-cats
Διάσημο μέλος
Mάλιστα...δεν το είχα σκεφτεί έτσι...η δικιά μας είναι υιοθετημένη από πολύ μικρή (7 ημερών) οπότε δεν νομίζω πως της λείπει το έξω...απλά έχει περιέργεια...όταν ανοίξω την πόρτα να πάμε βόλτα με το σκύλο μας την βλέπω που θέλει πολύ να ακολουθήσει....Δύσκολο όμως το βλέπω....γιατί και βόλτα να βγει θα μυρίζει δηλαδή και θα περπατάει όπως ένας σκύλος...;;; και πως θα αποφύγεις την επαφή με το χώμα αφού στο δρόμο μας βρίσκεις παρτέρια....χμμμμ
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
αμμο παίρνω την κρυσταλλικη νομίζω λέγεται everclean
επειδή εχω πεταξει τη συσκευασία δεν πάιρνω και όρκο
όταν σιγουρευτω θα σου πω
πάντως μην της βαζεις χαλίκια οι γάτες ειναι πολύ καθαρά ζώα και θα υποφέρει που θα της μυρίζει η άμμος τσίσα
Προσωπικά δεν έχω μείνει ευχαριστημένη με την κρυσταλλική! Και πήρα και μια μάρκα που θεωρείται καλή. Μου βρομούσε κάθε φορά που πήγαινε η μουλαν στην τουαλέτα με τη μία! Ενώ με την μπιοκατς δεν καταλαβαινω ποτε παει τουαλέτα. Πιο πολύ ευκολία στο καθάρισμα είναι αλλά από μυρωδιά.....
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η everclean..δεν ειναι κρυσταλλικη...ειναι μπεντονιτης...
Οι κρυσταλικες..οντως ειναι οι χειροτερες..βρωμανε ασυστολα...παλια..την καλυτερη κρυσταλικη επαιρνα,και βρωμοκοπαγε ο τοπος..
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
νομιζω την easyclean εννοεις..δεν εχω δοκιμασει κρυσταλλικες αλλα οσοι οι περισσοτεροι δεν ειναι ευχαριστημενοι.
trelaa
Νεοφερμένο μέλος
γεια σε ολους!!!προσφατα αποκτησα ενα γατακι και εχω προβλημα με την αμμο!!την αμμο την εχω μεσα στο σπιτι και η αληθεια ειναι οτι μυριζει πολυυυυυυυ!!!!!!

ξερετε καμια αμμο μου προτεινετε???μηπωσ να την βγαλω εξω στο μπαλκονι?????τι να κανω????βοηθεια!!!!!!!

τι αμμο χρησιμοποεις?
πολυ αποτελεσματικες ειναι οι κλειστες αμμολεκανες
και απο αμμους οι biocats και everclean

trelaa
Νεοφερμένο μέλος
εγω χρησιμοποιω αμμο biocats αλλα μυριζει!οι κλειστεσ αμμολεκενεσ δεν μυριζουν???????

ισως εχει να κανει κ με τη διατροφη της γατουλας πχ μετα απο κονσερβες η καποιες μαρκες ξηρης τροφης
εγω με κλειστη αμμολεκανη κ everclean δεν μυριζε το παραμικρο ...
κ εγω εχω πολυ δυνατη οσφρηση
!!!!!!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
trelaa
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω πολυ γαι τισ συμβουλεσ!!!μηπωσ ξερεισ καμια καλη ξηρα τροφη για γατακι?τι ειναι καλυτερο η ξηρα τροφη ή η κονσερβεσ???

ξηρη τροφη.
πολλοι εδω μεσα χρησιμοποιουνε της ακανα,οριτζεν,ρουαγιαλ κτλ
ειναι βεβαια τι θα καθισει στο δικο σου.
εμενα με την ρουαγιαλ kitten δεν μυριζαν καθολου ενω με hills απαπαπα....
κονσερβα πιστευω μια φορα την εβδομαδα αλλα ολα τα παραπανω ειναι δικη μου εκτιμηση...τα γατακια διαφερουν

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
trelaa, προσωπικά δίνω στην δική μου Acana και χρησιμοποιώντας κλειστή αμμολεκάνη και άμμο Everclean μπλε ή μωβ, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με μυρωδιές.
Ίσως να έχει να κάνει με την διατροφή της γάτας σου ή και με την άμμο, εάν δεν χρησιμοποιείς μια τόσο καλής ποιότητας άμμο.
Εάν της δίνεις και καμία κονσέρβα που και που, πιστεύω ότι πολύ καλές είναι οι Applaws.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ευχαριστω πολυ γαι τισ συμβουλεσ!!!μηπωσ ξερεισ καμια καλη ξηρα τροφη για γατακι?τι ειναι καλυτερο η ξηρα τροφη ή η κονσερβεσ???![]()
Κονσέρβες. Η ξηρά τροφή παράγεται για να διευκολύνει τον άνθρωπο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Παντως για να μην μυριζουν τα κακα,σαφεστατα και ειναι καλυτερη η ξηρα τροφη,.Τωρα το αν ειναι καλυτερες οι ξηρες ή οι κονσερβες..εκει οι γνωμες ειναι διχασμενες.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από πουπουλινα;2850179[U:]Παντως για να μην μυριζουν τα κακα,σαφεστατα και ειναι καλυτερη η ξηρα τροφη,.[/U]Τωρα το αν ειναι καλυτερες οι ξηρες ή οι κονσερβες..εκει οι γνωμες ειναι διχασμενες.![]()
Μύθος. Δεν έχει σημασία πόσο υγρή είναι η τροφή, όσο η ποιότητα της τροφής και τα συστατικά της. Στον δικό μου πάντως με τις κονσέρβες μύριζαν λιγότερο και τώρα με τα ωμά δεν μυρίζουν καθόλου. Όσο πιο ευπεπτη είναι η τροφή, τόσο περισσότερο την αφομοιώνουν και τόσο λιγότερο μυρίζουν (ακόμα και η ποσότητα αλλάζει... με την ξηρά ο δικός μου έκανε την ανάγκη του 2 φορές τη μέρα vs μια φορά κάθε 2 μέρες με τα ωμά (πολύ μικρή ποσότητα)). Όταν μια γάτα τρέφεται με καλαμπόκι, θα αφομοιώσει πολύ λιγότερα συστατικά σε σχέση με όταν τρέφεται με κρέας. Επίσης όταν η δίαιτα τις γάτας περιλαμβάνει συστατικά τα οποία δεν μπορεί να διασπάσει και να αφομοιώσει, τότε τον ρόλο αυτό τον αναλαμβάνουν τα βακτήρια του εντέρου τα οποία με την σειρά τους παράγουν ουσίες που μυρίζουν (θείο, μεθάνιο, κτλ).
catandie
Δραστήριο μέλος
Η μικρη χθες εκανε τσισα στο κρεβατι μου..... Μαλλον φταιει η κλειστη αμμος, παρολο που την εδειξα και την εβαλα μεσα και βγηκε μονη της 2 φορες......
Επισης ηθελα να ρωτησω κατι για την διατροφη τους, μιας και ο Τουλης ειναι τρομερα λιχουδης, ενω η αλλη ειναι ολιγοφαγη, αν υπαρχει καποιος τροπος να σταματησει να της τρωει το φαγητο της( παρολο που τα ταιζω σε διαφορετικους χωρους, παει τρεχοντας μολις τελειωσει το δικο του να φαει και της αλλης) κι αν θελω να φυγω για 2 μερες, ειμαι σιγουρη οτι θα γινει ο Τουλης σαν μπαλονι κι αλλη σαν ανορεξικη.... Αλλα δεν εχω βρει καποιο παρομοιο θεμα για να το βαλω..... Συγνωμη που το γραφω εδω..... Θελετε να με πληροφορησετε που θα μπορουσα να το γραψω?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool