L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Η μικρη χθες εκανε τσισα στο κρεβατι μου..... Μαλλον φταιει η κλειστη αμμος, παρολο που την εδειξα και την εβαλα μεσα και βγηκε μονη της 2 φορες......
Επισης ηθελα να ρωτησω κατι για την διατροφη τους, μιας και ο Τουλης ειναι τρομερα λιχουδης, ενω η αλλη ειναι ολιγοφαγη, αν υπαρχει καποιος τροπος να σταματησει να της τρωει το φαγητο της( παρολο που τα ταιζω σε διαφορετικους χωρους, παει τρεχοντας μολις τελειωσει το δικο του να φαει και της αλλης) κι αν θελω να φυγω για 2 μερες, ειμαι σιγουρη οτι θα γινει ο Τουλης σαν μπαλονι κι αλλη σαν ανορεξικη.... Αλλα δεν εχω βρει καποιο παρομοιο θεμα για να το βαλω..... Συγνωμη που το γραφω εδω..... Θελετε να με πληροφορησετε που θα μπορουσα να το γραψω?
Δοκιμασε για μερικες μερες να της βγάλεις το πορτάκι!
Να συνηθισει το χωρο και το βαζεις αργοτερα!
Οσο για την τροφη ειναι ενα θεμα ειναι η αληθεια!! Ισως μπορεις να ταιζεις την μικρη σου σε αλλο χωρο που να μην εχει προσβαση ο μεγαλος σου!
Καπου δηλαδη που να μπορεις να κλεινεις μια πορτα ή κατι τετοιο!
Σε περιπτωση που λειψεις το παιζεις κορονα γραμματα!
Εκτος αν εχεις καποιος να πηγαινει τουλαχιστον μια φορα την ημερα να τους βαζει φαγητο και να τα παρακολουθει οσο τρωνε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το θέμα με το φαγητό είναι πολύ δύσκολο εγώ τα ταίζω σε χωριστούς χώρους και αν δεν τελειώσει ο ένας δεν βγάζω τον άλλο.Όταν λείπω φροντίζω να έρχεται κάποιος να τα ταίζει ο καημένος ο αδερφός μου συνήθως με ακριβείς οδηγίες για τις τροφές τους γιατί είναι και διαφορετικές και δεν πρέπει να μπερδεύονται και περιμένει κι αυτός να φάνε για να φύγει. Φαντάσου στρες που τραβάω όταν φεύγω.Η μικρη χθες εκανε τσισα στο κρεβατι μου..... Μαλλον φταιει η κλειστη αμμος, παρολο που την εδειξα και την εβαλα μεσα και βγηκε μονη της 2 φορες......
Επισης ηθελα να ρωτησω κατι για την διατροφη τους, μιας και ο Τουλης ειναι τρομερα λιχουδης, ενω η αλλη ειναι ολιγοφαγη, αν υπαρχει καποιος τροπος να σταματησει να της τρωει το φαγητο της( παρολο που τα ταιζω σε διαφορετικους χωρους, παει τρεχοντας μολις τελειωσει το δικο του να φαει και της αλλης) κι αν θελω να φυγω για 2 μερες, ειμαι σιγουρη οτι θα γινει ο Τουλης σαν μπαλονι κι αλλη σαν ανορεξικη.... Αλλα δεν εχω βρει καποιο παρομοιο θεμα για να το βαλω..... Συγνωμη που το γραφω εδω..... Θελετε να με πληροφορησετε που θα μπορουσα να το γραψω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catandie
Δραστήριο μέλος
Γι αυτο αποφασισα να τα παρω μαζι μου 3 ημερο στο εξοχικο μου να τελειωνει η υποθεση......Το θέμα με το φαγητό είναι πολύ δύσκολο εγώ τα ταίζω σε χωριστούς χώρους και αν δεν τελειώσει ο ένας δεν βγάζω τον άλλο.Όταν λείπω φροντίζω να έρχεται κάποιος να τα ταίζει ο καημένος ο αδερφός μου συνήθως με ακριβείς οδηγίες για τις τροφές τους γιατί είναι και διαφορετικές και δεν πρέπει να μπερδεύονται και περιμένει κι αυτός να φάνε για να φύγει. Φαντάσου στρες που τραβάω όταν φεύγω.![]()
Σε χωριστους χωρους κι εγω, αλλα πρεπει να προσεχω γιατι ο Τουλης παει τρεχοντας να φαει το φαγητο της αφου τελειωσει το δικο του.....
Το πορτακι το ειχα βγαλει για 3-4 μερες και πηγαινε κανονικα, χθες που το εβαλα, της εδειξα 2 φορες και βγηκε μονη της, αλλα το βραδυ.... ανακαλυψα τα τσισα της!
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Από την άλλη καμιά φορά έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι σε κατουράνε γιατι κάτι τους ενοχλεί,αν δεν αλλάξει κάτι και δεν βρίσκεις θέμα εδώ μέσα μίλα με την Πουπουλίνα!

catandie
Δραστήριο μέλος
όταν τα ξανακάνει απ'εξω πότισε ένα χαρτάκι με τα τσίσα και ρίχτο μέσα στην αμμοδόχο,πάντα χωρίς πορτάκι η' αν κάνει κακάκια με μια οδοντογλυφίδα κόψε ένα κομματάκι και βάλτο και αυτό μέσα!Θα δείς,έχει αποτέλεσμα ,εμείς έτσι κάναμε το πρώτο βράδυ που πήραμε τον Elvis και πάει μόνο εκεί από τότε!
Από την άλλη καμιά φορά έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι σε κατουράνε γιατι κάτι τους ενοχλεί,αν δεν αλλάξει κάτι και δεν βρίσκεις θέμα εδώ μέσα μίλα με την Πουπουλίνα!![]()
Έχει ήδη την δικη της μυρωδιά μέσα η άμμος Γιατί όταν δεν είχα το πορτακι πήγαινε Κανονικά, χθες που το Έβαλα στη θέση του είναι που τα έκανε στο κρεβάτι μου,
Το ξέρω ότι αν τα ενοχλήσει κάτι... Αν κ δε Νομίζω, Νομίζω απλα την μπλόκαρε η πόρτα.... Αλλα πριν 3 Χρόνια που είχα παει διακοπές 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ και μόλις άκουσε ο μεγαλύτερος γάτούλης μου το αμάξι μου πήγε κ κατουρησε Πάνω στο κρεβάτι μου....
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχει ήδη την δικη της μυρωδιά μέσα η άμμος Γιατί όταν δεν είχα το πορτακι πήγαινε Κανονικά, χθες που το Έβαλα στη θέση του είναι που τα έκανε στο κρεβάτι μου,
Το ξέρω ότι αν τα ενοχλήσει κάτι... Αν κ δε Νομίζω, Νομίζω απλα την μπλόκαρε η πόρτα.... Αλλα πριν 3 Χρόνια που είχα παει διακοπές 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ και μόλις άκουσε ο μεγαλύτερος γάτούλης μου το αμάξι μου πήγε κ κατουρησε Πάνω στο κρεβάτι μου....
Αυτό ακριβώς έκανε η Αλέκα όταν ήταν 5-6 μηνών..
Πήραμε τουαλέτα με πορτάκι και δεν πήγαινε..Ο,ΤΙ και να κάναμε δεν πήγαινε για κανένα λόγο..Εάν βάζαμε το πορτάκι, θρηνούσαμε κουβέρτες και παπλώματα..
Δύο χρόνια μετά και πάλι δε το θέλει..
Το αποδεχτήκαμε...
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

catandie
Δραστήριο μέλος
Αυτό ακριβώς έκανε η Αλέκα όταν ήταν 5-6 μηνών..
Πήραμε τουαλέτα με πορτάκι και δεν πήγαινε..Ο,ΤΙ και να κάναμε δεν πήγαινε για κανένα λόγο..Εάν βάζαμε το πορτάκι, θρηνούσαμε κουβέρτες και παπλώματα..
Δύο χρόνια μετά και πάλι δε το θέλει..
Το αποδεχτήκαμε...
Μάλλον Πρέπει να το αποδεχτω κ Εγώ..... Που μπορω να μιλήσω για κάποιον καλο κτηνίατρο στα βορεια προάστια; Νομίζω η δικη μου αν και παρα πολυ Καλή ότι είναι τσιμπημενη

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εδω θα βρεις τη λιστα κτηνιατρων που εχουν προταθει απο τα μελη μας,και εδω μπορεις να γραψεις για το αν ξερουν καποιον καλο κτηνιατρο στην περιοχη σου.Μάλλον Πρέπει να το αποδεχτω κ Εγώ..... Που μπορω να μιλήσω για κάποιον καλο κτηνίατρο στα βορεια προάστια; Νομίζω η δικη μου αν και παρα πολυ Καλή ότι είναι τσιμπημενη![]()

dudu
Νεοφερμένο μέλος
https://www.zooplus.co.uk/shop/cats/dry_cat_food/happy_cat/fit_and_well/112819
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bello
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τι περίεργα που είναι πάντως βρε παιδί μου; Εγώ είχα πάντα μία μεγάλη αμμολεκάνη για τα 2 δικά μου και μία ανοιχτή για τα 2 αδέσποτα που φιλοξενώ. Την οποία αρχικά την είχα πάρει για το δεύτερο δικό μου που το είχα μαζέψει από το δρόμο. Ε σιγά σιγά όλα καταλήγουν στην μεγάλη αμμολεκάνη αν και δεν το θέλω. Λες και την βλέπουν σα ξενοδοχείο 5 αστέρων και σου λέει εμένα γιατί με βάζεις στην πανσιόν;Και εμείς το πορτάκι δεν το έχουμε βάλει ακόμα και ούτε θα το βάλουμε όπως φαίνεται!!Ετσι και αλλιώς δεν πετάει άμμο προς τα έξω αλλά προς τα μέσα,οπότε λερώνει πολύ λίγο!![]()

Zab
Νεοφερμένο μέλος

πριν απο 3 μηνες απέκτησα μία γατουλα, τη Σούζη
ειναι 4 μηνών κ πολύ δραστήρια!
έχω δοκιμάσει διάφορες μάρκες κ είδη τροφών... αλλά ποιά ειναι καταλληλότερη?
έχω ακουσει πως εάν η γάτα τρέφεται μόνο με κροκέτες, μυρίζει λιγότερο η άμμος της..
αλλά θα παίρνει όλα όσα χρειάζεται συνέχεια με την ίδια τροφή?
επιπλέον, δε θα την βαρεθει? :Ρ
επισης όλο το καλοκαίρη κοιμόταν στη βεράντα. η άμμος και τα μπολάκια με το φαγητό έξω
τώρα όμως που αρχίζουν οι βροχες και το κρυο κατι τέτοιο ειναι αδύνατο!!
καμία ιδέα για το που να βάλω την άμμο κ τα μπολάκια? :/
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φιλη Frantzo, Το ιδανικο θα ηταν να τρεφεται η γατουλα σου και με ξηρη τροφη, αλλα και με κονσερβες ( υπαρχουν και φακελακια ), γιατι η κονσερβα περιεχει περισσοτερη υγρασια. Την συχνοτητα που θα της δινεις κονσερβα, θα την αποφασισεις εσυ, αφου συμβουλευτεις και τον κτηνιατρο που θα παρακολουθει την γατουλα σου.
Το σημαντικο ειναι η τροφη να ειναι καλης ποιοτητας και οχι αυτες του super market.Επισης πρεπει να ειναι καταληλη για την ηλικια της. Γραφεις οτι ειναι 4 μηνων. Μεχρι να κλεισει τους 6 μηνες, χρειαζεται ειδικη τροφη για γατακια. Οσον αφορα την αμμο της, θα μπορουσες να την βαλεις στο μπανιο. Εγω εκει την εχω, μονιμα. Το θεμα με τα μπωλακια της τωρα, εχει να κανει με το τι σε εξυπηρετει καλυτερα. Ενα καλο μερος ειναι η κουζινα, οπου συνηθως φυλαμε και τις τροφες. Καλο ειναι παντως, να μην αλλαζεις μερος τακτικα ουτε στην αμμο, ουτε στα μπωλακια της. Η γατα ειναι ζωο της συνηθειας. Ελπιζω να σε βοηθησα και να χαιρεσαι την γατουλα σου.
παντως η ιδεα του μπανιου δε θα δουλεψει για εμενα καθώς προσπαθει επανειλημμένα να μπει μεσα στην λεκάνη (κ φοβάμαι να μην πιει νερο, πραγμα το οποιο εχει επισης επιδιώξει)

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
επισης παταει στις πετσετες κ μπαινει στην μπανιερα (κ μετα βρισκουμε πατουσακια :Ρ )
προς το παρον την έχω σε μια ακρη στο σαλόνι κ τα πιατάκια στο υποδωμάτιό μου..
το μπανιο μου φαινεται δυσκολη λυση..
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τωρα τα μπωλακια, του φαγητου κυριως, δεν μυριζουν στην κρεββατοκαμαρα; Δεν εχετε αλλο μερος να τα βαζετε;
θα το δοκιμάσω το συστημα ανοιξε-κλεισε κ βλεπουμε..
ευχαριστω για τον χρονο σου!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool