Απορίες ζευγαρώματος!

στην οποια ειναι ο Πισπος την ημερα που αρραβωνιαζομουν :lol: Με ολες τις επισημοτητες οπως βλεπετε :up:
:lol: :lol: :lol: :lol: Πολλή πλάκα έχει, σαν σερβιτόρος είναι!

AAAAA ανακάλυψα και άλλη απορία..

Λέγετε πως αν μια θηλυκή γατούλα ζευγαρώσει με πολλους γάτους πίανει μόνο από τον τελευταίο! Ισχύει ή τα μωρα πέρνουν γονίδια από όλους???
Μικρή παρακολουθούσα τις κεραμιδόγατες να ζευγαρώνουν. Θυμάμαι μια γάτα που ζευγάρωνε με έναν μαύρο ενναλάξ με έναν πορτοκαλί!!! Όταν γέννησε τα μισά βγήκαν πορτοκαλί, τα υπόλοιπα μαύρα. Τυχαίο? Με τα γονίδια δεν ξέρω τι παίζεται. Αλλα νομίζω οσο βρίσκεται σε οίστρο μπορεί να γονιμοποιηθεί από διάφορους γάτους.

https://www.himaira.gr/cats_story2.html
Bρήκα αυτό της Χριστιάνας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βλεπω τα προξενια καλα πανε!!! μια φορα ειχα παρει απο μια φιλη ενα γατακι το οποιο ηταν απο μπαμπα σιαμ βασιλικο(με κομπο στην ουρα) και μαμα ανευ ρατσας μια κουκλα ομως τιγρε... το γατακι γ τιγρε με κομπο στην ουρα!το μοναδικο απο ολα! και οταν γεννησε και αυτο βγηκε ενα απο τα 4 γατακια της παλι με κομπο! καπως ετσι μαλλον πανε τα γονιδια!!!:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Paladin καλωσήρθες! Ο γάτος σου μου βγάζει κάτι το αριστοκρατικό (όπως οι περισσότερες γάτες σιαμ)! Καλή τύχη με τα ζευγαρώματα και καλούς απογόνους! Την Μίτσυ όταν την πήγαμε για ζευγάρωμα με σιαμέζο βγήκαν όλα σιαμεζάκια (μάλλον δεν είχαν και πολλές επιλογές). Την δεύτερη φορά όμως που μας την κοπάνησε βγήκαν 5 πανθηράκια, από την μαμά τους δεν πήραν τίποτα!

κουκλος ο Πισπος ντυμενος επισημα για τον αρραβωνα:lol: μπραβο σου παντως γιατι φαινεται οτι πραγματικα το εχεις ψαξει και δε βαζεις απλως δυο ζωα μαζι για να κανουν μωρα τα οποια αργοτερα θα πουλησεις για χρηματα,οπως δυστυχως κανουν πολλοι:down:

Επειδη εχω την αγωνια μου μηπως η δικη μου εκανε κατι με το Φελιξ, ρωτησα τη κτηνιατρο και μου ειπε οτι μπορει να πιασει και απο τους δυο κ αι να βγουν μισα σιαμ και μισα τιγρε! γινεται αυτο και ειναι και καθαροαιμα παρακαλω! Διαλεγει ο οργανισμος....

Και επισης μου ειπε πως τα γατακια στο χαρακτηρα μοιαζουν στο πατερα!

Α βρε Μαστερ και τα μικρα μας που θα γεννηθουν θα εχουν ταπεραμεντο και θα ειναι σαν το σιαμ μπαμπα στη φωτο με το παπιονακι που ειναι και πολυ ωραιος!:cool:
:lol::lol::lol:

δεν εχω δει ποτε μωρα σιαμεζακια πρεπει να ειναι πολυ ομορφα....:up: :up:

Paladin,φίλε Αλέξανδρε καλωσήρθες στο mycat!:up:
Δώσε πολλά φιλιά στο μανάρι μου τη Σούσου (απτο Σουσουράδα!!),μου έλειψε!Θα τη δώ όμως την παρασκευή!:D
Καλά η photo στο avatar........:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !Eπρεπε να τον στολίσεις ετσι οταν σου έφερα εγω τη Σουσου,θα επεφτε πολύ γέλιο..............

Mariel πολύ σωστή η ερώτησή σου,κάτι το οποίο ξέχασα να ρωτήσω,ή μάλλον δε το σκέφτηκα..Να σε τι βοήθησε το site αυτό!Απο δω και μπρος θα το εχω στα υπόψην..Thanks!:happy:

Οσο αφορά την ερώτησή μου περι πλήθος εραστών..μάλλον ο καταλληλότερος ειναι κάποιος κτηνίατρος(ευχαριστω όμως που μπήκατε στο κόπο και απαντήσατε,βοήθάει και αυτο..).Δυστυχώς όμως το μόνο μειονέκτημα στο site είναι πως ο μόνος τροπος να ρωτήσεις κάτι σε κτηνίατρο ειναι μέσω pm σε μερικά μέλη-κτηνιατρους κάτι που δε το θεωρώ και σωστο γιατί δεν είναι και υποχρεωμένοι κιολλας ετσι?Δε ξέρω αν συμφωνείτε??Πάντος εγώ το πρότεινα στον webmaster αλλα δε μου έδωσε σαφή απάντηση..:/:

Και επισης μου ειπε πως τα γατακια στο χαρακτηρα μοιαζουν στο πατερα!

Α βρε Μαστερ και τα μικρα μας που θα γεννηθουν θα εχουν ταπεραμεντο και θα ειναι σαν το σιαμ μπαμπα στη φωτο με το παπιονακι που ειναι και πολυ ωραιος!:cool:
:lol::lol::lol:

Και η πλάκα Ελένη είναι πως η photo δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτική...από κοντα είναι πολύ πιο όμορφος......γιαυτο και τον διάλεξα άλλωστε..

ε??

attachment.php

αν θες ακόμα πιο μωρά δες τις photo του/της UNICORN είναι αφασία...

Συνημμένα

• siam.jpg
    siam.jpg
    4,3 KB · Εμφανίσεις: 83
Είναι σαν μπαμπακάκια όταν γεννιούνται, κάτασπρα. Μετά σιγά-σιγά αρχίζουν να καφετίζουν τα άκρα τους. Κουκλάκια όπως όλα τα μωράκια!

Είναι σαν μπαμπακάκια όταν γεννιούνται, κάτασπρα. Μετά σιγά-σιγά αρχίζουν να καφετίζουν τα άκρα τους. Κουκλάκια όπως όλα τα μωράκια!
Αρχικα τα ακρα τους ειναι σχεδον ατριχα. Ετσι ροζιζουν εκει.
Εγω οταν τα αντικρυσα και εχοντας δει μονο κεραμιδογατα νεογγενητα, νομιζα οτι ετσι ατριχα και μικρα ηταν προωρη γεννα.
Υ.γ. Δυστυχώς τότε δεν είχα μυαλό να τα βγάλω φωτογραφίες. Αλλα ειχα τετοιο ενθουσιασμο και χαρά με τη γέννα που ηταν το τελευταιο που θα μπορουσα να σκεφτω!

Αχ τι κουκλακια ειναι αυτα; Θα πεθανω απ τη χαρα μου!!!:):)

Ειναι κουκλος ο γαμπρος μας!!!

κουκλακια!!!:inlove: :inlove: :inlove:

να ρωτησω κι εγω κατι?αν υπαρχει ο Χ ιδιοκτητης ο οποιος εχει και αρσενικη και θηλυκη γατουλα.και του ζευγαρωνουν,μετα τι γινεται?μπορουν να μεινουν μαζι κατα την κυηση,τη γεννα και το μεγαλωμα των μικρων?η δημιουργειται προβλημα?γενικα,μπορει να δημιουργηθει πιο "στενη"σχεση αναμεσα στο ζευγαρι και τα παιδια τους,κατι σαν "οικογενεια" ενα πραγμα,η μετα απο λιγο καιρο ξεχνανε οτι ζευγαρωσαν μεταξυ τους η οτι αυτα ειναι τα παιδια τους και παρουσιαζονται εντασεις?

Αυτο που ξερω ειναι οτι εξερταται απο το ζωο.

Ξερω οτι τα αρσενικα προσπαθουν να πνιξουν τα μικρα για να μην υπαρχουν αντιζηλοι στο μελλον.
Βεβαια αυτο ισχυει για τους δρομους, στα διαμερισματα αλλαζουν πολυ τα πραγματα και αυτο εξαρταται απο το αν το αρσενικο θα στηρωθει η οχι. Αν ειναι στηρωμενος δεν υπαρχει τετοις κινδυνος.
Βεβαια εγω γνωριζω και μια οικογενεια γατιων σε διαμερισμα που δεν ειναι στηρωμενος ο κυριος και προσεχει αυτος τα παιδια και αυτον ακολουθουν τα γατακια!!!! Τρελο! (Σπανιο...)

Λοιπονννννννν εχουμε και λεμε....

News Flash σχετικα με τον Grubenlicht και τη σουσουραδααααα :cool:

Εχοντας μπει πλεον στο 3ο 24αωρο, και ανησυχωντας που η σουσου ειναι ακομη συνεσταλμενη και δεν δειχνει να τρωει, αναζητησα τη συμβουλη της κτηνιατρου και του παππου μου. Ο παππους μου μπορει να θεωρηθει ειδικός γιατι εχει 3 σιαμ γατες, και ειχε σιαμ γατες απο τοτε που τον θυμαμαι αρα κατι θα ηξερε :lol:

Και οι 2 μου απαντησαν κοντολογης τα ιδια πραγματα που ηρεμησαν τις ανησυχιες μου, κι ετσι αποφασισα να σας κρατησω ενημερους για τα δρωμενα με το ζευγαρωμα :redface: (Να το διαβασει κι ο Master αν και θα τη δει τη μικρη του σημερα) ;)

Απο οτι μου ειπαν τα πρωτα 2 24αωρα ειναι αναγνωριστικα, καθως δικαιολογειται εντελως η συμπεριφορα της σουσου που ειχε κουρνιασει σε μια γωνια, και γρυλιζε στον γατο μου. Ειναι η πρωτη της φορα, ειναι εκτος γνωριμων χωρων και ατομων κι ετσι εχει φοβηθει.
Τα επομενα 2 24αωρα, δηλαδη σημερα κι αυριο αναμενονται καυγαδακια και πειραγματα, καθως η σουσου λογικα θα ξεθαρεψει λιγο, καθως και ο δικος μου λογικα θα βαρεθει να την κοιταει και να κραταει αποσταση.
Μετα απο τα 4 24αωρα απο οσο μου ειπαν, αν ειναι να γινει το καλο θα γινει. Καποια στιγμη θα την βρει βολικη και κουρασμενη να αντιδρασει, και στριμοχνωντας την θα την αρπαξει απο τον σβερκο και μετα.... καλους απογονους :redface:

Τοσο η κτηνιατρος οσο και ο παππους μου με διαβεβαιωσαν οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας αν δεν τρωνε τα γατια, δεν κοιμουνται και δεν λειτουργουν κανονικα. Τα ενστικτα επιβιωσης δε θα αφησουν κανενα να παθει κατι απο πεινα/διψα οσο κι αν φοβαται, πραμα που μου ακουγεται λογικο κι εμενα. Η κτηνιατρος χαριτολογωντας ανεφερε οτι οι γατες ειναι επταψυχες ουτως η αλλως :lol:
Ο παππους μου επισεις μου ειπε για μια φορα που εστειλε τη δικια του τη μια να ζευγαρωσει σε ενα σπιτι γατουλη, και οι ανθρωποι εκει την χασαν για 4 ημερες χωρις να μπορουν να την βρουν και χωρις να ξερουν πως να το πουνε στον παππου μου. Τελικα την ανακαλυψαν στην ντουλαπα :hmm: Εαν αντεξε 4 μερες σε μια ντουλαπα χωρις φαι/νερο/πιπι τοτε δε βλεπω να υπαρχει καποιο αμεσο προβλημα αν δε φαει ενα γατι 2-3 μερες. Στο φιναλε, του δρομου τα γατακια, δε νομιζω οτι κανουν καθε μερα βασιλικα δειπνα :blink:

Τελος παντων, ο δικος μου ηδη απο χθες αρχισε να προσπαθει να την πλησιασει και να την μυρισει, την "παιζει" προσπαθωντας και καλα να απλωσει το ποδι του να την ακουμπησει, και σε 2 φασεις τον πετυχα σε μινι καυγαδακι να προσπαθει να την αρπαξει απο τον σβερκο αλλα η μικρη σουσου.... ειναι παλικαρι και τον εδιωξε :down:

Οποτε, υπομονη.
Κατι αλλο που επισεις εμαθα ειναι οτι αν ειμαι εκει ("στο σπιτι γενικοτερα") οταν την καταφερει θα το μαθω αμεσως, καθως οπως μου ειπαν χαριτολογοντας, ο Γατος εμ .....αει εμ φωναζει. Δεν μπορει να μην κανει ενα απο τα 2 :P

Τα γατάκια μου

Ανακάλυψα τις μόνες άρχαιες φωτογραφίες των μωρών Σιαμέζων. Εδω βέβαια δεν είναι πολύ μωρά, αλλά περίπου 30 ημερών.
Ο μπαμπάς τους οταν γεννήθηκαν οχι μόνο δεν αγρίεψε αλλά κρύφτηκε! Μετά 2-3 μέρες ξεθάρεψε και βγήκε κάτω από το κρεβάτι.
Με τα μωρά ηταν πολύ αλτρουϊστής. Τους παραχωρούσε το φαγητό του και είχε μείνει πετσί και κόκκαλο (τα μικρά έτρωγαν το σκασμό...). Επίσης τα εγλυφε όπως η μαμά τους για να κάνουν τσίσα.
Το μόνο κακό είναι ότι αποπειράθηκε να τα βιάσει μερικές φορές:( .
Εδω στη φωτογραφία είναι λίγο "στραβωμένος" έτσι άβολα που τον κρατάω. Υπήρχαν και άλλα 2 μικρά αλλά δεν μπορούσα να κρατήσω ταυτόχρονα.:)

Απιστευτος ο γατουλης, μου θυμιζει τρομερα τον δικο μου :D

Και παρτε και φωτο του δικου μου μολις τον ειχα πρωτοπαρει, πιπινι ακομη :lol:

Συνημμένα

• gruben1.jpg
    gruben1.jpg
    20,6 KB · Εμφανίσεις: 44
  • gruben2.jpg
    gruben2.jpg
    13,2 KB · Εμφανίσεις: 44
  • gruben3.jpg
    gruben3.jpg
    15,1 KB · Εμφανίσεις: 46
  • gruben4.jpg
    gruben4.jpg
    20,4 KB · Εμφανίσεις: 50
Από πιπίνι έδειχνε καλό παιδί!:inlove: :inlove: Σαν να χαμογελάει είναι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back