fontassakkas
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Waterlily
Νεοφερμένο μέλος
για να συζητησω την συμπεριφορα της μαμας (που ως συνηθως με προβληματιζει) και να παρω συμβουλες. εχουν φτασει σχεδον 1,5 μηνων. παιχνιδιαρικα πολυ, τα 2 ειδικα κολλημενα πανω μας (τωρα που γραφω το Λινακι μου κοιμαται στα ποδια μου
) κ εχουν μαθει να τρωνε μονα τους, να πηγαινουν στην αμμο (αφου μαθαν να μην την τρωνε!!)η Λιλη (η μαμα) εκει που ειχε ηρεμησει κ ηταν ολο γλυκες, τωρα εχει τρελαθει κυριολεκτικα. ειναι μονιμως ανησυχη. εχει γινει ξανα υπερπροστατευτικη με τα μικρα, κοιταει συνεχεια εξω, τρεχει ξωπισω μας, οτι φαγητο κ να της δωσω θα μου βγαλει το λαδι με την γκρινια μεχρι να φαει. υπαρχουν στιγμες που τρεχει κ ορμαει στα μικρουλενια στα καλα του καθουμενου κ τα μαλωνει. ειναι σαν να βλεπω αλλο γατι!!
σκεφτομαστε οτι ισως ηταν καλυτερο να την στειρωναμε κ να την αφηναμε να βγει παλι εξω. δεν ειναι "μικρη" σε ηλικια απο οτι εμαθα ειναι 4,5 σχεδον 5 χρονων κ ολα αυτα τα χρονια ηταν εξω. την βλεπω κ ειναι σαν να μην ειναι ευχαριστημενη με τιποτα. σαν να βασανιζεται που ειναι μεσα. ισως σας ζαλισα αλλα κοντευω να σκασω!
anna 21
Δραστήριο μέλος
Lydia.Nataly
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα!Είναι η πρώτη φορά που γράφω (μόλις έγινα μέλος) και θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα.Η γατούλα μου γέννησε πριν απο 8 μέρες 3 γατάκια.Στις 4 πρώτες μέρες το μοναδικό θυληκό πέθανε.Γιατί έγινε αυτό,αφου η μάνα του το φρόντιζε κανονικά;
Επίσης,η μητέρα έχει αρχίσει να φεύγει από τη φωλιά της για πολύ ωρα και προσπαθεί να βγει έξω από το σπίτ(καθώς είναι γάτα που τις περισσότερες ώρες τις περνούσε εξω).Εχω ακούσει πως οι μαμάδες παρατάνε τα γατάκια τους άμα τα αγγίξουν οι άνθρωποι και εγώ τα έχω αγγίξει αλλά μόνο για να τα μεταφέρω σε μία καθαρότερη πετσετούλα.Μήπως πρέπει να ανυσηχώ που περνάει τόσο χρόνο μακριά από τα μωρά;Και κάτι ακόμα.Εχω και έναν διχρονο αρσενικό στειρωμένο,ο οποίος έχει γινει πολυ επιθετικός μετά τη γέννα προς τη θυληκιά(παρόλο που πριν είχαν πολύ καλές σχέσεις) καθώς και προς εμάς.Τι σημαίνει αυτό,και γιατί συμπεριφέρεται ετσι; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας...!
moukelis
Επιφανές μέλος
Λυπαμαι για το κοριτσακι που δεν τα καταφερε,αυτο μπορει να εγινε για πολλους λογους:να ηταν πιο αδυναμο,να μην επινε αρκετο γαλα,να ειχε καποια εσωτερικη δυσπλασια,καποια ασθενεια...Η μαμα μπορει να θελει να βγει για να ξαναζευγαρωσει ή απλα να κανει τη βολτα της.Δυστυχως τα μικρα της ειναι πολυ νεαρα για να τα καταφερουν χωρις τη μαμα,και η μαμα ειναι πολυ νωρις για να ξαναμεινει εγκυος,οποτε θα σου ελεγα να την κρατας μονο μεσα,και μολις τα μικρα αρχισουν να τρωνε μονα τους να τη στειρωσεις.Η συμπεριφορα του αρσενικου ειναι λογικη,γιατι του μυριζει διαφορετικα η μαμα και τα μικρα ιως τα θεωρει απειλη.Μπορει μαλιστα και να τους επιτεθει,αλλα οι στειρωμενοι αρσενικοι σπανια αντιδρουν τοσο εντονα,εχε παντως το νου σου.
Να σας ζησουν!
Lydia.Nataly
Νεοφερμένο μέλος
Ο γατος για ποσο καιρο θα συμπεριφερεται ετσι;Μεχρι να σταματησουν να θυλαζουν,να μεγαλωσουν αρκετα η θα ειναι ετσι απο δω κκαι περα;
Και κατι ακομα.Τελικα κανει να τα πιασω η οχι;
moukelis
Επιφανές μέλος
Αν η μαμα σε αφηνει να τα πιανεις,μπορεις να το κανεις,απλα οχι συχνα,καλο ειναι να μην αλλαζουν οι μυρωδιες.
Και μετα τη γέννα πότε μπορεί να γίνει στείρωση;
anna 21
Δραστήριο μέλος
Μια γάτα δηλαδή κάθε πότε-το νωρίτερο-μπορεί να είναι έγκυος;
Και μετα τη γέννα πότε μπορεί να γίνει στείρωση;
υπο normal συνθηκες μολις ξεπεταχτουν λιγο τα γατακια, δλδ περασουν τον πρωτο μηνα, η γατα εχει παλι οιστρο και ξαναζευγαρωνει αρα τοτε ειναι το νωριτερο που μπορει να μεινει εγκυος. μετα περναν 2 μηνες εγκυμοσυνης και ξαναγενναει και παλι απο την αρχη (υπαρχουν και χειροτερα σεναρια οταν οι γατες αποβαλλουν ή τα μικρα δεν επιβιωνουν γιατι πχ τα πνιγουν αρσενικοι, τοτε οι γατες ξαναεχουν οιστρο αμεσως). στειρωση μπορει (και πρεπει να γινει) αμεσα μετα τη γεννα, καλο ειναι να φτασουν τα γατακια ενος μηνα για να μην υπαρχουν θεματα με ταισμα κτλ. μετα τη στειρωση μπορει η γατα να συνεχισει να τα θηλαζει απ οσο ξερω.
αν καταλαβα καλα ρωτας για να "προλαβεις" τη γατα σου να τη στειρωσεις πριν ξαναμεινει εγκυος. αν γιαυτο ρωτας να ξερεις οτι εφοσον ξεπεταχτηκαν τα προηγουμενα γατακια ειναι παρα πολυ πιθανο να εχει ξαναμεινει εγκυος η γατουλα αλλα αυτο δεν αποτελει εμποδιο στη στειρωση. απλα πρεπει να την στειρωσεις ΑΜΕΣΑ.
lili.
Δραστήριο μέλος
μπορεις να την στειρωσεις και στην αρχη της εγκυμοσυνης πριν προλαβουν να αναπτυχθουν μεσα της τα μωρακια της! Τα αδεσποτα ειναι πολλα. Ειναι αδικο να αφηνουμε τις γατες μας -που δεν προοριζονται για εκτροφη- να γεννανε. ΑΜΕΣΑ ΣΤΕΙΡΩΣΗ!
Οντως, ταλαιπωρουνται πολυ και αυτα και ειναι δυσκολο να βρεθει οικογενεια για αδεσποτα γατακια δυστυχως. Καλυτερα ειναι να στειρωθει.
xstratus
Νεοφερμένο μέλος
(μια αδέσποτη γάτα που φροντίζω μου έκανε αυτό το δώρο , πάρα πολλά γατάκια , αλλά και πρόβλημα)
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εχει τυχει να ακουσω και για 8 γατακια σε μια γεννα, αναλογα με ποσους γατους ζευγαρωσε η γατουλα. Καλο σου κουραγιο με τοσα μωρα, κοιτα να προσεχεις τη μαμα για να μπορει να τα φροντιζει σωστα.είναι δυνατών να γεννήσει μια γάτα πάνω από 7 γατάκια;
(μια αδέσποτη γάτα που φροντίζω μου έκανε αυτό το δώρο , πάρα πολλά γατάκια , αλλά και πρόβλημα)
moukelis
Επιφανές μέλος
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξέρω εάν είμαι στο σωστό θέμα αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση..
Εχώ τα δύο αδερφάκια το ένα θηλυκό και το άλλο αρσενικό έξι μηνών...
Το αγόρι σήμερα ξεκίνησε να έχεις "ορέξεις" και να κάνει στενό... πολύ στενό μαρκάρισμα στο θηλυκό! Υπάρχει περίπτωση, από τη στιγμή που η μικρή δεν έχει όίστρο, να μείνει έγκυος?? Εάν πάμε τον αρσενικό από τώρα για στείρωση θα έχει πρόβλημα αργότερα? Ρωτάω επειδή ξέρω πως τα αρσενικά τα στεριώνουν από τους 9 μήνες και πάνω
Hlianna
Διάσημο μέλος
Εννοειται οτι μπορει να στειρωθει ο αρσενικος, εγω θα το εκανα αμεσα γιατι ετσι και αρχισει να ψεκαζει στο σπιτι μετα δυσκολα φευγει αυτη η συνηθεια. Για να μη σου πω οτι θα κοντευετε να λιποθυμησετε απο την μυρωδια. Τα αρσενικα μου το ενα το εχω στειρωσει 6 μηνων(και ψεκαζε απο 3.5 μηνων) και το αλλο 5 μηνων χωρις κανενα προβλημα

mary1983
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool