Έχω τη Μπιάνκα(Περσίας) μου εδώ και ένα μήνα και είναι 3 μηνών.Δεν είχα προσέξει ότι κάτω από το στοματάκι εμφανίστηκε κενό στο τρίχωμα και όταν το είδα(ήταν περίπου σε μέγεθος 2λεπτου) το πήγα στον κτηνίατρο ο οποίος διέγνωσε μυκητίαση και μου είπε να βάζω canesten solution.Αυτό έχει 2 μέρες που έγινε και παρατηρώ τώρα ότι ξύνεται περισσότερο και το δέρμα έχει γίνει πολύ κόκκινο.Άσε που είναι συνέχεια σα μαστουρωμένη.Τώρα θα πάρω τον κτηνίατρο πάλι,αλλά θέλω και τη γνώμη σας αν έχετε πείρα ή κάποια πρόταση για την αντιμετώπιση της μυκητίασης.Ξέρετε πόσο διαρκεί η θεραπεία;Και αν πρέπει να απολυμάνω κάποιους χώρους;Περιμένω από τον κτηνίατρο και αποτελέσματα από την καλλιέργεια που θα δείξει αν κολλάει σε άνθρωπο ο μύκητας.
Συγγνώμη για το μακροσκελές αλλά είμαι πολύ αγχωμένη!
Ευχαριστώ!
Φιλάκια!:cat:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
darkjudith
Εκκολαπτόμενο μέλος
μην ανησυχεις,το θεμα ειναι να εχει δωσει την σωστη θεραπεια ο κτηνιατρος,τωρα και να κολλαει ,δεν ειναι απαραιτητο οτι θα κολλησεις,θα πλενεις τα χερια σου και θα αποφευγεις να την ακουμπας εκει που ειναι ο μυκητας.και εγω ειχα κολλησει ,εβαζα κρεμα για καποιες μερες και μετα ημουν μια χαρα,μην φανταστεις οτι θα σου πεσουν τα μαλλια ή θα κανεις κανα σημαδι!![]()
'Οταν λες ότι είχες κολλήσει μήκυτες, που ακριβώς?
Ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι δερματόφυτο-τριχόφυτο και ότι αν επιμένει η κοκκινίλα θα αλλάξω μάρκα φαρμάκου.
Αγγελική μήπως θυμάσαι τι θεραπεία έκανες εσύ στο γατούλη σου;Φιλάκια!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό το "σαν μαστουρωμένη" όμως με προβλημάτισε...
Δε νομίζω ένα δερματολογικό πρόβλημα (και μάλιστα περιορισμένο τοπικά) να προκαλεί υποτονικότητα...Η γενικότερη κατάστασή της πώς είναι; Έχει όρεξη;

marigo173
Δραστήριο μέλος
. Και εννοείται ότι αν κατά τα άλλα το γατάκι είναι μια χαρά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς, είναι πολύ συνηθισμένο πράγμα η τριχοφυτίαση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marigo173
Δραστήριο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
.Αγγελική μήπως θυμάσαι τι θεραπεία έκανες εσύ στο γατούλη σου;Φιλάκια!
δεν θυμαμαι γιατι ειναι χρονια τωρα,αλλα ειμαι σιγουρη οτι την ειχα παρει απο το φαρμακειο,δεν ηταν κτηνιατρικο φαρμακο,αλλα εκανε δουλεια.

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
'Οταν λες ότι είχες κολλήσει μήκυτες, που ακριβώς?
στο στερνο

pitsika
Νεοφερμένο μέλος
και για να εμφανισει μυκητες σημαινει πως για καποιο λογο εστω και απο την πιο μικρη αιτια εχει ηδη πτωση ανοσοποιητικου. Η τοπικι θεραπεια ειναι εξισου δραστικη. Εγω οταν ειχα κολλησει μυκητες ητανε στα χερια μικρες κυκλικες κυλιδεσ στο δερμα με μεγαλη φαγουρα.περαστικα στι γατουλα σου

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Γι αυτο ο γιατρος του σωματειου συνεστησε σπορανοξ , τα γατακια ηταν 3 μηνων. Το Fungoral υπαρχει σε χαπι και σε εξωτερικη κρεμα αλλα για να σταματησει ο τριχοφαγος επειδη εχει την ταση να εξαπλωνεται ( κατι με σπορους σε ολο το σωμα θυμαμαι) συνισταται να το πλενεις και στις περιπτωσεις που δεν καθεται με τιποτα η που ειναι στην αρχη και σε περιορισμενο σημειο συνισταται τοπικη θεραπεια, αν αρχισει και πηγαινει εδω και κει η εμπειρια μας στο σωματειο ειναι οτι φευγει με μπανιο κυριως με το Fungoral( πριν δεν χρησιμοποιουσαμε εσωτερικη θεραπεια να φανταστειτε και εφευγε) η και με γενικο αντιμυκητισιακο. Ελπιζω να μεινει τοπικο γιατι στις μεκρυτριχες ειναι μεγαλο μανικι το κουρεμα και πλυσιμοΣε 3 μηνων γατακι δεν χρειαζετε να δωσεις Fungoral απο το στομα ,γιατι προκαλει πτωσει ανοσοποιητικου
darkjudith
Εκκολαπτόμενο μέλος
Α, και φυσικά δεν τη γλίτωσα και μια φορά κόλλησα και γω από τη Λουκρητία. Δεν ήταν τίποτα όμως, ένας κύκλος κόκκινος σαν κέρμα στο μπράτσο, δεν είχα δώσει και ιδιαίτερη σημασία και μετά από κανένα μήνα πέρασε χωρίς θεραπεία. Όταν πήρα είδηση τι ήταν φρίκαρα λίγο αλλά μου είχε περάσει πια...
Έχω βγάλει κάτι κοκκινίλες στο μάγουλο. Λέτε να παίζει κάτι τέτοιο και να χρειαζόμαστε θεραπεία γατιά και άνθρωποι? Ο γατούλης μου βέβαια δεν ξύνεται....
Είναι εντοπισμένο γύρω από το λαιμό.Υπάρχει το κενό στο τρίχωμα,αλλά ψηλαφώ και κάτι σποράκια γύρω γύρω οπότε βάζω παντού όπου τα νιώθω.Είχε κάνει κάτι διάρροιες και δε φαινόταν καλά,έδωσα i/d και οκ αλλά ίσως έτσι να κόλλησε το μήκυτα.Γιατί μετά από μερικές μέρες το εντόπισα.Αναφέρομαι σ'αυτό που είπατε για πτώση ανοσοποιητικού.Μια ερώτηση τώρα!Πρέπει να την κάνω μπάνιο ταυτόχρονα με την τοπική θεραπεία;Δε μου το είπε ο κτηνίατρος αλλά το Φουνγκοραλ το έχω.Κάθε πότε να την πλένω;
Και είναι και ένα μανίκι το μπάνιο...Επαναστατεί!!!

Άσε που στεγνώνει σε 100 ώρες.Περσίας δεν ήθελα;

ναι, Fungoral ητανε,αλλα κρεμα,εβαλα κρεμα γιατι ηταν σε σημειο που δεν μπορουσαν να την γλυψουν,αλλιως μπορει να ειναι επκινδυνο...
Εμένα το γλείφει όσο μπορεί το φάρμακο,αλλά είναι εντάξει...Υποθετώ ότι ο γιατρός το λαμβάνει υπόψιν του!

sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και είναι και ένα μανίκι το μπάνιο...Επαναστατεί!!!
Άσε που στεγνώνει σε 100 ώρες.Περσίας δεν ήθελα;![]()
Ελπίζω να μην την αφήνεις να στεγνώνει μόνη της! Πρέπει οπωσδήποτε να την στεγνώνεις μετά με το σεσουάρ γιατί θα κρυώσει!
aretha
Περιβόητο μέλος
ΠΟΤΕ μην υποθέτεις... Καλύτερα να τον ρωτήσεις.Εμένα το γλείφει όσο μπορεί το φάρμακο,αλλά είναι εντάξει...Υποθετώ ότι ο γιατρός το λαμβάνει υπόψιν του!![]()
Ναι καλέ με το σε σεσουάρ τη στεγνώνω όσο κάθεται βέβαια.Μόνο όταν έχει απηυδύσει την αφήνω να φύγει!Ελπίζω να μην την αφήνεις να στεγνώνει μόνη της! Πρέπει οπωσδήποτε να την στεγνώνεις μετά με το σεσουάρ γιατί θα κρυώσει!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool