Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bianca είναι το αποτέλεσμα του χρώματός της(λευκό) και της ιταλολαγνείας μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Καλή φάση, πως δεν είχα σκεφτεί να της δώσω ιταλικό όνομα,είμαι κι εγώ λάτρης της Ιταλίας (μου αρέσουν οι ιταλοί)
Εγώ μαθαίνω και ιταλικά εδώ και χρόνια,πάω για proficiency,αλλά και από τον πατέρα μου που σπούδασε εκεί πάντα άκουγα ιταλικά!Οπότε το όνομα βγήκε φυσικά!Και βέβαια αρέσουν και σε μένα οι Ιταλοί!!!
Στο σωματειο τα κοβουμε οσο πιο κοντα γινεται το τριχωμα αν ειναι μακρυτριχα και βαζουμε το φουνγκοραλ σε μια λεκανη μεγαλη και πρεπει να " βαφτισεις " το ζωο ετσι ωστε να παει παντου η αν διαλεξεις να το πλυνεις να φροντισεις παλι να μην παραληψεις καμμια περιοχη ουτε ανμεσα στα πατουσακια οουτε στο προσωπο τα πλενουμε ολα σχολαστικα και μετα ξεβγαζουμε. Εχει τυχει ναπαρει μπρος το ζωο μετα απο τρια συνεχη πλυσιματα μερα παρα μερα,, κανονικα ο γιατρος λεει μια με δυο φορες τη βδομαδα αλλα εμεις βρηκαμε αυτον το πιο γρηγορο τροπο μαζι με σπορανοξ εσωτερικα ετσι ωστε να σκωτωθουν ολα.
yasmin σ'ευχαριστώ ήταν πολύ διαφωτιστική η ανάλυση σου.Θα ξεκινήσω τα μπάνια!
aretha
Περιβόητο μέλος
Πρέπει να την κάνω μπάνιο ταυτόχρονα με την τοπική θεραπεία;Δε μου το είπε ο κτηνίατρος αλλά το Φουνγκοραλ το έχω.
Εφόσον δεν σου το είπε ο κτηνίατρος, θα σου πρότεινα να τον συμβουλευτείς πριν ξεκινήσεις να κάνεις ο,τιδήποτε. Στο κάτω κάτω, αυτός είναι ο μόνος που έχει εξετάσει τη γατούλα σου και ο μόνος αρμόδιος να προτείνει θεραπεία. Όση πείρα κι αν έχει κάποιος από γάτες, δεν μπορεί να αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση τον κτηνίατρο.Θα ξεκινήσω τα μπάνια!
Οπότε, τηλεφώνησέ του και πάρε τη γνώμη του πρώτα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Πρέπει να την κάνω μπάνιο ταυτόχρονα με την τοπική θεραπεία;Δε μου το είπε ο κτηνίατρος αλλά το Φουνγκοραλ το έχω.Κάθε πότε να την πλένω;
Θα έλεγα, πριν κάνεις οτιδήποτε να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου πάλι...
μαγισσα
Διάσημο μέλος
και συν της άλλης εάν προβείς στην λύση του μπάνιου να φροντίσεις τα αντικείμενα που θα έρθουν σε επαφή με την γάτα ( χτένα πετσέτα η οτιδήποτε άλλο να τα πλυνεις πολύ καλα΄και όποια μπορέις να τα απολυμάνεις) εάν δεν το κάνεις αυτό οι μύκητες θα περναν από την γάτα σου στα αντικέιμενα και το αντίστροφο. και ότι έχει σχέση με την περιποιησή της να μην χρησιμοποείτε από κανένα άλλο.Θα έλεγα, πριν κάνεις οτιδήποτε να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου πάλι...
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Δυστυχως οπως σας ειπα ο μυκητας παραμενει στο χωρο ενα χρονο, εαν δεν απολυμανθει με ειδικο τροπο. Θα σας το επιβεβαιωσει καθε κτηνιατρος.
Οσα λεω ειναι οσα κανουμε στο σωματειο με την συμφωνια του κτηνιατρου μας κι εχουν αποδωσει, φυσικα ο καθενας μπορει να ρωτησει τον κτηνιατρο του αλλα και οσα λεω βασιζονται σε οδηγιες του δικου μας και σε ενα βιβλιο κτηνιατρικης που εχουμε και συμβουλευομαστε και το συζηταμε μαζι του. Τωρα μια εθελοντρια μας ανελαβε μιας και εχει γατακια πολλα κι εχε περασει πολυ τριχοφαγο να ετοιμασει μια μικρη διαλεξη εποπτευομενη απο κτηνιατρο πανω στο θεμα γι αυτο δεν σας λεω ακομα τον τροπο καθαρισμου. Εξισου να περιμενετε διαφορετικες γνωμες, γιατι ειδικα στον τριχοφαγο οσα γατακια δωσαμε και τα πηγαν σε κτηνιατρο μετα υπηρξαν δυο σχολες κτηνιατρων : η μια υποστηριζει τις τοπικες θεραπειες και μονο αν χειροτερεψει συστηνει μπανιο και η αλλη ιδιως (οσοι ξερουν απο αδεσποτα) συστηνουν μπανιο και εσωτερικη θεραπεια.
Εαν οντως προκειται για τριχοφαγο, ολα πιανουν μακροπροθεσμα ( μια κοπελα που εκανε τοπικη θεραπεια εναμιση μηνα τραβηξε ενω τα δικα μου 3 βδομαδες αν και ηταν γεματα) η βραχυπροθεσμα, εμεις παντως κανουμε το εντατικο γιατι ειδαμε πολυ καλα και γρηγορα αποτελεσματα. Απο κει και περα ας ρωτησει ο καθενας οποιον εμπιστευεται.
marigo173
Δραστήριο μέλος
Πολύ πρόσφατα η ξαδέρφη μου υιοθέτησε 2 γατάκια 2 μηνών που είχαν της Παναγιάς τα μάτια πάνω τους και τα πήραμε μετά από 1-2 μέρες στον κτηνίατρο σχεδόν ετοιμοθάνατα. Είχαν παλλευκοπενία, παράσιτα εσωτερικά, παράσιτα εξωτερικά, πυρετό, διάρροιες, ψώρα και μύκητες ΠΑΝΤΟΥ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για τους μύκητες μας έδωσε μόνο τοπικό αντισηπτικό και μου είπε ότι μόλις περάσει η έξαρση του ιού και σταθούν στα πόδια τους οι μύκητες και η ψώρα θα υποχωρήσουν. Και πράγματι μετά από 2 βδομάδες αντιβιώσεις, συμπληρώματα διατροφής, και γενική περιποίηση τα γατάκια έγιναν γυαλί! Ούτε ίχνος τριχοφυτίασης δεν έμεινε και δε χρειάστηκε να τους δώσουμε τίποτα γι αυτό.
Yasmin θα μπορούσες να μου στείλεις με pm ή να απαντήσεις στο μήνυμα και να πεις πότε και που θα γίνει η διάλεξη;Θα με ενδιέφερε να την παρακολουθήσω!

η κοπέλα πρέπει να προσέξει λίγο με το ζήτημα των χαπιών γιατί η γατούλα της είναι μικρούλα. Θυμάμαι πολύ καλά ότι όταν βρήκαμε τους μύκητες στην Ντάλια ο κτηνίατρος μου είπε όχι συστεμική θεραπεία γιατί σε αυτή την ηλικία (ήταν 2,5-3 μηνών) μπορεί να προκαλέσει άσχημα προβλήματα
Ευχαριστώ Μαριγώ για τις συμβουλές.Και ο γιατρός κάτι τέτοιο μας είπε.
Αλλά μπάνιο με αντιμυκητησιακό σαμπουάν μπορώ να της κάνω έμαθα.Δε θα τη βλάψει,μόνο να την ωφελήσει μπορεί στις δερματοφυτιάσεις.Να το ξέρετε αν χρειαστεί!

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Μετά από τις διακοπές επιστρέφω στη βάση μαζί με το Μπιανκάκι,που δυστυχώς όμως δεν έχει προοδεύσει καθόλου στη μυκητίασή της.Της κάνω θεραπεία 1 μήνα αλλά δεν έχει υποχωρήσει(βγάζει κάτι καφέ σαν πιτυρίδα) και ενώ ήταν συγκεντρωμένο σε ένα κυκλάκι κάυω από το στόμα της,τώρα έχει εξαπλωθεί και πιο κάτω(δεν έχει μεγαλώσει, έχει εμφανιστεί πιο κάτω σε άλλο σημείο).Δεν ξέρω αλλά έχω απογοητευθεί...Την Τετάρτη θα την πάω στο γιατρό για εμβόλιο και να τη δει.Εσείς αν έχετε εμπειρία τι λέτε;
Ευχαριστώ πολύ!!
julia
Διακεκριμένο μέλος
Περαστικά σας!!!

toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υπάρχουν πολλές προτάσεις για καλούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, περαστικά!
aretha
Περιβόητο μέλος
Μην απογοητεύεσαι, οι μύκητες θεραπεύονται, αλλά χρειάζεται επιμονή και μεγάλη συνέπεια στη φαρμακευτική αγωγή. Ακολούθησε πιστά τις συμβουλές του κτηνιάτρου σου και έχε υπομονή!Της κάνω θεραπεία 1 μήνα αλλά δεν έχει υποχωρήσει(βγάζει κάτι καφέ σαν πιτυρίδα) και ενώ ήταν συγκεντρωμένο σε ένα κυκλάκι κάυω από το στόμα της,τώρα έχει εξαπλωθεί και πιο κάτω(δεν έχει μεγαλώσει, έχει εμφανιστεί πιο κάτω σε άλλο σημείο).Δεν ξέρω αλλά έχω απογοητευθεί...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool