Είμαι πολύ συνεπής στη θεραπεία,πρωί βράδυ της βάζω το Ντακταρίν αλλά δεν έχω δει και καμια τρελή πρόοδο!
Αύριο θα τη δει και ο γιατρός...
Τώρα έχω μια άλλη ερώτηση...
Βγάζει κάτι μαυραδάκια στα ρουθούνια της...Νόμιζα ότι απλά λερωνόταν από το φαγητό αλλά όταν τα καθάρισα με μια μπατονέτα και την έλεγξα κάτω από δυνατό φως μου φάνηκε σαν ζωύφιο.Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;;;Θα ρωτήσω βέβαια και το γιατρό αύριο!
Φιλιά σε όλους!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sublime
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sublime και μια φίλη φοιτήτρια κτηνιατρικής που ρώτησα έτσι μου είπε.Και οι γονείς μου που είναι φαρμακοποιοί είχαν φαγωθεί να μου λένε ότι μόνο έτσι περνάνε οι μυκητιάσεις με σπορανόξ.Βέβαια αυτό είναι για ανθρώπους αλλά και τα περσάκια δε διαφέρουν και πολύ τελικά!Elly, οι περσικές πρέπει να πάρουν φάρμακο για να γίνουν καλά απο δερματοπάθειες, με τις κρεμμουλες δεν γίνεται τίποτα. Πες στον κτηνίατρο σου να σου γράψει το sporanox ή το intrafungol, και να σου πει πως θα της το δίνεις. Περαστικά σας![]()

Τώρα έχω μια άλλη ερώτηση...
Βγάζει κάτι μαυραδάκια στα ρουθούνια της...Νόμιζα ότι απλά λερωνόταν από το φαγητό αλλά όταν τα καθάρισα με μια μπατονέτα και την έλεγξα κάτω από δυνατό φως μου φάνηκε σαν ζωύφιο.Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;;;Θα ρωτήσω βέβαια και το γιατρό αύριο!
Φιλιά σε όλους!
Γι'αυτό δεν έχει κανείς πείρα;

Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάτσε να καταλάβω... Αυτά κατάφερες να τα βγάλεις με την μπατονέτα και τα κοίταξες μετά??? Ή κινούντουσαν; Μήπως έχει γεμίσει ψύλλους, η μικρή σου και η πληγή της είναι από το πολύ ξύσιμο; Ξέρω φάση με φουντωτή γατούλα που παρότι είχε αποπαρασιτωθεί, της είχαν μείνει μπόλικοι και είχε τρελαθεί στο ξύσιμο.Βγάζει κάτι μαυραδάκια στα ρουθούνια της...Νόμιζα ότι απλά λερωνόταν από το φαγητό αλλά όταν τα καθάρισα με μια μπατονέτα και την έλεγξα κάτω από δυνατό φως μου φάνηκε σαν ζωύφιο.Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;;;Θα ρωτήσω βέβαια και το γιατρό αύριο!
Φιλιά σε όλους!

Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Περαστικούλια!

Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο γιατρός παιδιά δε μου έδωσε ικανοποιητική απάντηση για τα μαυραδάκια...Είπε ότι ίσως είναι από τη μυκητίαση και πάντως ότι δεν παίζει να είναι ψύλλοι.Γενικά την έψαξα κ εγώ για ζωύφια αλλά δεν βρήκα.Σκέφτηκα να την πάω σε άλλο γιατρό αλλά μήπως είμαι υπερβολική;![]()
Δεν σε βρίσκω καθόλου υπερβολική, κανονικά πρέπει να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.
Εγώ για παράδειγμα πήρα και τρίτη γνώμη από φοιτήτρια κτηνιατρικής για τον γάτο μου που έχει γείρει το κεφαλάκι του και μας έδωσε εντελώς άλλη πιθανότητα!
Έψαξα λίγο στο ιντερνετ για τα μαυραδάκια και δε βρήκα να είναι κάτι εκτός από το προφανές που δεν το είχα σκεφθεί,ότι μάλλον είναι από την άμμο.Καθώς μυρίζουν για να σκεπάσουν τα κακάκια τους εισπνέουν και στα ρουθούνια τους σαν να επικάθεται σαν βρωμιά.Σήμερα που ξαναέλεγξα τα μαυραδάκια μου δε μου φάνηκαν σαν ζωύφια πάντως!

Φιλάκια στα γατάκια σας!!!

Γιάννα1
Νεοφερμένο μέλος
Επειδή η γάτα σου είναι μακρύτριχη σίγοθρα έχεισ πρόβλημα στην εφαρμοφή της αλοιφής. Ο μεγάλοσ μου είχε κι αυτοσ όπως σου είπα και έπρεπε να του βάζω ντακταριν για αρκετό καιρό αλλά για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία, ξύρισε την περιοχη που έχει πρόβλημα και καθάριζέ την με οινόπνευμα κι άφησε τη να στεγνώσει πριν ξαναβάλεις αλοιφή. Εγώ αυτό έκανα και έγινε καλα κι ακόμα μετά από 2 χρόνια περίπου δεν ξαναεμφάνισε κάτι.Πρέπει να επιμείνεισ λιγάκι αλλά θα γίνει καλά.
Γιάννα μου εγώ χρησιμοποιώ βάμμα δηλαδή λοσιόν όχι αλοιφή και επειδή έχει και πινελάκι,είναι πολύ πιο εύκολη η εφαρμογή!Βέβαια εννοείται ότι έχω κόψει τις τρίχες από την περιοχή!Το προβλημα με τη μυκητίαση είναι οτι πιθανον θα ξαναεμφανισεί.
Επειδή η γάτα σου είναι μακρύτριχη σίγοθρα έχεισ πρόβλημα στην εφαρμοφή της αλοιφής.
Διάβασα ότι οι μυκητιάσεις είναι συνηθισμένο πρόβλημα στις μακρύτριχες.Τι να γίνει;
Θα το αντιμετωπίσουμε!
Η Μπιάνκα μεγάλωσε πολύ...
Και ξανάπαθε μυκητίαση...Ακριβώς ένα χρόνο μετά...Και ΔΕΝ δικαιολογείται από την εποχή μου είπανε!!!
Δεν την έχω πάει σε γιατρό γιατί τώρα το ανακάλυψα...Αλλά το αναγνώρισα αμέσως...Τέσπα,θα την πάω από Δευτέρα!
Τι μπελάς κι αυτές οι μυκητιάσεις!Τώρα πρωί βράδυ θα κυνηγιόμαστε για το φάρμακο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Περαστικά στη γλυκούλα Μπιανκα.Να και ένα παλιό θέμα...
Η Μπιάνκα μεγάλωσε πολύ...
Και ξανάπαθε μυκητίαση...Ακριβώς ένα χρόνο μετά...Και ΔΕΝ δικαιολογείται από την εποχή μου είπανε!!!
Δεν την έχω πάει σε γιατρό γιατί τώρα το ανακάλυψα...Αλλά το αναγνώρισα αμέσως...Τέσπα,θα την πάω από Δευτέρα!
Τι μπελάς κι αυτές οι μυκητιάσεις!Τώρα πρωί βράδυ θα κυνηγιόμαστε για το φάρμακο!![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Περαστικά στη γλυκούλα Μπιανκα.![]()
Ευχαριστούμε!!!

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Την προηγούμενη φορά και με αρκετά εκτεταμένη έκταση του μύκητα, πέρασε μόνο με τοπική θεραπεία με Ντακταρίν.Δεν ήθελα επειδή ήταν μικρή να της δώσω από το στόμα κάτι και τελικά το πάλεψε καλά!
Έτσι νομίζω θα ξεκινήσω και τώρα, και βλέποντας και κάνοντας...
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool