csj
Νεοφερμένο μέλος
Το βράδυ ίσως βγαίνουν και καμία βόλτα...και όντως κυνηγάνε πουλάκια και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Είχα γάτα 11 χρόνια αδεσποτούλα που τάιζα στο μαγαζί... Ζούσε έξω, γύρναγε, ερχόταν κανονικά, κοιμόταν στις γλάστρες και στα πεζούλια.. Μιά Χαρά!!! Δεν την πάτησε αυτοκίνητο....
Μεχρι την ημέρα που κάπου βρήκε και έφαγε ενα "κεφτεδάκι"

Zorica. Εσύ είσαι στην Εριμιόνη ίσως να έιναι ακόμα λίγο "επαρχιακά "τα πράγματα εκει... δεν ξέρω...
Για τους υπολοιπους εδώ παίζουμε νομίζω με την φωτιά....

Στο χωριό και μιλάμε για χωριό. Τα έχω και μέσα και έξω.. κέντρο Διερχωμένων σε ένα 3οροφο σπίτι με αυλή και κήπο... Παράδεισος!!! Κάνουν ότι θέλουν και κινδυνέυουν και πάλι απο του γειτώνους "Αθηναίους" που έρχονται 2 φορές το χρόνο και επειδή μπορεί να δουν ποντικοκούραδα κάπου, να σπείρουν φολες.... Μετά εγώ μαζέυω τα πτώματα...

Αυτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zorica
Διάσημο μέλος

csj
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Zorica. 2 είναι οι λύσεις ή πορτάκι και θα κάνει ότι θέλει... ΑΛΛΑ.Το σκεφτομαι πολυ.Ειναι δυσκολα,ναι ,αλλα ετσι μου ειχε βγει δυο φορες απο την πορτα και δεν την πηρα χαμπαρι,μετα απο μια ωρα οταν γυρισα,μου ηρθε τρεχοντας.Της αρεσε δηλαδη.Εγω επαθα βεβαια αλλα και να την ακους να κλαιει για να βγει δεν ειναι και οτι πιο ωραιο![]()

ή θα της το κόψεις μαχαίρι... θα κλαψει αλλά κάποια στιγμή θα το ξεπεράσει... Το θέμα είναι οτι αν το μάθει το έξω μετά θα το ζητάει, και λογικό είναι...

Εμένα ο δικός μου εδώ βγαίνει στο μπαλκόνι μαζί μού πάντα (γιατί είμαστε και 8ο όροφο..) εξερευνάει, μυρίζει, βλέπει, και όταν βαρεθέι μπαίνει μέσα. ¨Εχω σκεφτέι πολλές φορές να του βάλω το λουράκι και να τον πάω βόλτα στην πυλωτή και στον κήπο κάτω...
Αλλά μετά θα φωνάζει συνέχεια για να ξαναβγεί.. θα είναι σαν γλυκό που το πέρνεις απο τα χέρια ενός παιδιου... πιστέυω.

zorica
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Λοιπον αφου ειναι γεγονος τα κεφτεδακια,τοτε θα χτησω την αυλητσα μου ψυλαααααα.Αληθεια ποσο μπορουν να πηδηξουν οι γατες?![]()
Πολυ!!!
και σκαρφαλώνουν επίσης και σε κάθετους τοίχους αν έχει τα παραμικρά στιρίγματα....

Εκτός αν το κάνεις Αλκατράζ....

Van_Moufas
Νεοφερμένο μέλος
Κατʼ αρχήν να επισημάνω ότι δεν προτρέπω κανέναν να ακολουθήσει αυτά που λέω απλά εξέθεσα τον δικό μου τρόπο αντιμετώπισης.
Σίγουρα οι γάτες και οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο πράμα, μάλιστα πιστεύω ότι αυτές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την ελευθερία από ότι εγώ. Το "φυσικό" περιβάλλον των ανθρώπων είναι τα κτίρια και οι κλειστοί χώροι, των γατιών όμως όχι. Η ανησυχία τους περί ελευθερίας σίγουρα δεν είναι φιλοσοφική αλλά πολύ βασική, ζωτική και ενστικτώδης.
Στο σπίτι όσα ερεθίσματα κι αν έχουν σίγουρα δεν έχουν τόσα όσα στο περιβάλλον. Εσύ έχεις πάνω από μία και έτσι είναι τυχερές που έχουν τουλάχιστον η μία την άλλη. Αν όμως το γατάκι είναι μόνο ένα? Ακόμα και δύο να είναι όμως, όπως ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, οι γατούλες που φιλοξενούσα το ζητούσαν το έξω ακόμα κι αν ήταν μαθημένες σε διαμέρισμα και στειρωμένες.
Να σημειώσω εδώ ότι ζω σε προάστιο όπου υπάρχουν μεγάλοι κήποι και πλατείες παντού και ευτυχώς η γειτονιά είναι γατόφιλη, όλα τα σπίτια και οι πολυκατοικίες τριγύρω έχουν μπολάκια γεμάτα κρακεράκια, οπότε και το θεωρώ αρκετά ασφαλές περιβάλλον ώστε να αφήνω τον γάτο μου ελεύθερο.
Εγώ δεν φοβάμαι όταν κυκλοφορώ έξω αλλά είμαι σίγουρη ότι ανησυχεί η μαμά μου (όπως όλες οι μαμάδες). Όπως λες και εσύ "οι γάτες δεν διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους μ' εσένα", αυτό σημαίνει ότι ΚΑΙ οι γάτες ΚΑΙ εμείς διατρέχουμε κινδύνους απλά διαφορετικούς, το αν είναι μεγαλύτεροι ή μικρότεροι είναι τελείως υποκειμενικό.
Αν περιμέναμε «το ιδανικό περιβάλλον» - ζωόφιλο ή ανθρωπόφιλο – τότε όλοι θα έπρεπε να μέναμε κλεισμένοι και να μην κάναμε τίποτα.
Επαναλαμβάνω ότι δεν προτρέπω κανέναν να ακολουθήσει τις πράξεις μου. Ο κάθε ένας έχει την δική του κρίση και την δική του εμπειρία.
zorica
Διάσημο μέλος
Μη το βλεπεις ετσι,δεν με παρεσυρες,μεγαλο κοριτσι ειμαι.Απλα ειπες κατι που ειπα και εγω παλιοτερα και το σκεφτομουν επειδι εχω δει και αλλες γατες που δεν ειναι οι γατες ΜΟΥ απλα τα ταιζω και τα ποτιζω στο κτημα που ειναι ΜΟΥ.Και τις βλεπω επισης μια χαρα...@ Aretha:
Κατʼ αρχήν να επισημάνω ότι δεν προτρέπω κανέναν να ακολουθήσει αυτά που λέω απλά εξέθεσα τον δικό μου τρόπο αντιμετώπισης.
Σίγουρα οι γάτες και οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο πράμα, μάλιστα πιστεύω ότι αυτές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την ελευθερία από ότι εγώ. Το "φυσικό" περιβάλλον των ανθρώπων είναι τα κτίρια και οι κλειστοί χώροι, των γατιών όμως όχι. Η ανησυχία τους περί ελευθερίας σίγουρα δεν είναι φιλοσοφική αλλά πολύ βασική, ζωτική και ενστικτώδης.
Στο σπίτι όσα ερεθίσματα κι αν έχουν σίγουρα δεν έχουν τόσα όσα στο περιβάλλον. Εσύ έχεις πάνω από μία και έτσι είναι τυχερές που έχουν τουλάχιστον η μία την άλλη. Αν όμως το γατάκι είναι μόνο ένα? Ακόμα και δύο να είναι όμως, όπως ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, οι γατούλες που φιλοξενούσα το ζητούσαν το έξω ακόμα κι αν ήταν μαθημένες σε διαμέρισμα και στειρωμένες.
Να σημειώσω εδώ ότι ζω σε προάστιο όπου υπάρχουν μεγάλοι κήποι και πλατείες παντού και ευτυχώς η γειτονιά είναι γατόφιλη, όλα τα σπίτια και οι πολυκατοικίες τριγύρω έχουν μπολάκια γεμάτα κρακεράκια, οπότε και το θεωρώ αρκετά ασφαλές περιβάλλον ώστε να αφήνω τον γάτο μου ελεύθερο.
Εγώ δεν φοβάμαι όταν κυκλοφορώ έξω αλλά είμαι σίγουρη ότι ανησυχεί η μαμά μου (όπως όλες οι μαμάδες). Όπως λες και εσύ "οι γάτες δεν διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους μ' εσένα", αυτό σημαίνει ότι ΚΑΙ οι γάτες ΚΑΙ εμείς διατρέχουμε κινδύνους απλά διαφορετικούς, το αν είναι μεγαλύτεροι ή μικρότεροι είναι τελείως υποκειμενικό.
Αν περιμέναμε «το ιδανικό περιβάλλον» - ζωόφιλο ή ανθρωπόφιλο – τότε όλοι θα έπρεπε να μέναμε κλεισμένοι και να μην κάναμε τίποτα.
Επαναλαμβάνω ότι δεν προτρέπω κανέναν να ακολουθήσει τις πράξεις μου. Ο κάθε ένας έχει την δική του κρίση και την δική του εμπειρία.
Το συζηταμε και βλεπουμε,ουτε γατα δεν εχω τωρα,απλα λεμε πως θα μπορουσε να ειναι ...
Van_Moufas
Νεοφερμένο μέλος
Σαφώς και συζητάμε απλώς. Άλλωστε το MyCat υπάρχει για να συζητάμε γατοθέματα και οφείλω να πω ότι με έχει βοηθήσει και με έχει εκπαιδεύσει σε σχετικά θέματα.
Συγνώμη εάν φάνηκε επιθετικό το ποστ μου, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.
zorica
Διάσημο μέλος
καθολου δεν μου φανηκε επιθετικο αλλα νομιζα πως ενοουσες εμενα (οτι παρασερνεις καποιον)Zorica απυθυνόμουν σε προηγούμενο ποστ της Aretha.
Σαφώς και συζητάμε απλώς. Άλλωστε το MyCat υπάρχει για να συζητάμε γατοθέματα και οφείλω να πω ότι με έχει βοηθήσει και με έχει εκπαιδεύσει σε σχετικά θέματα.
Συγνώμη εάν φάνηκε επιθετικό το ποστ μου, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.
.Παντως,δεν ξερω σημερα κατι γινεται,η εχει περιεργο φεγγαρι,αλλα λεω,αλλα καταλαβαινουν

.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiseki
Νεοφερμένο μέλος
Αν πρόκειται για την Κλινική Ζώων στο Πικέρμι (νομίζω γι' αυτήν πρόκειται) να πω διότι έχω προσωπική εμπειρία ότι το να είναι κάποιος διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο για την κακιά στιγμή που θα συμβεί στα ζώα μας, καλώς "πληρώνεται". Όταν ανήμερα Χριστουγέννων πήγαμε τη σκύλα φίλης μου διότι είχε φάει φόλα και την έσωσε ο συγκεκριμένος κτηνίατρος (Χριστόπουλος δεν λεγόταν αυτός που έδωσε τη συνέντευξη, ο οποίος είναι μάλιστα ένας από τους μετόχους της κλινικής, δεν θα με πείραζε να πληρώσω πολύ παραπάνω, αρκεί να σωθεί το ζώο! Ο συγκεκριμένος λοιπόν κτηνίατρος θυσίασε τις γιορτές του και τις πέρασε στο Νοσοκομείο Ζώων, κρατώντας το ανοικτό ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ, όταν όλοι οι λοιποί κτηνίατροι σε "στέλνουν" τέτοιες ώρες! Μην γενικεύουμε λοιπόν. 650 ευρώ μπορεί να είναι πολλά, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε τις συνθήκες της συγκεκριμένης περίστασης. Είναι φυσιολογικό να χρεώνουν παραπάνω όταν το περιστατικό συμβαίνει σε δύσκολες ώρες! Η ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, πληρώνεται... ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.
Να πω για την ιστορία ότι η σκυλίτσα μας σώθηκε από βέβαιο θάνατο, χάρη στον Χριστόπουλο. Πληρώσαμε την ημερα εκείνη (ανήμερα Χριστούγεννα) 180 ευρώ. Λίγα μας φάνηκαν...
Είχα κι εγώ τις επιφυλάξεις μου για τη συγκεκριμένη Κλινική, πλέον όμως νιώθω καλύτερα που ΥΠΑΡΧΕΙ... Θεός φυλάξοι πάντα!
Λοιπόν για να μην έχουμε κ' λάθος πληροφορίες, όχι δεν πρόκειται για το νοσοκομείο που αναφέρεις,ούτε ο κτηνίατρος είναι αυτός που γνωρίζεις κ' ο οποίος φρόντισε το ζωάκι σου. (Το νοσοκομείο της εκπομπής βρίσκεται στην Παιανία.)
Σίγουρα είναι αξιέπαινη κάθε προσπάθεια που έχει σαν στόχο τη σωτηρία μιας ψυχούλας κ' πράγματι όσα χρήματα κ' να ζητήσουν αξίζει τον κόπο! Απλώς ενημερωτικά θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχουν κ' κάποιοι άλλοι κτηνίατροι που ήταν δίπλα μου σε δύσκολες περιπτώσεις, όχι μόνο στο ιατρείο τους,αλλά κ' στο δρόμο εκτός ωραρίου κ' ζητώντας την ελάχιστη αμοιβή!!
strayshelp
Δραστήριο μέλος
Ισως όμως ήθελε να πει ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να υιοθετηθούν όοοολες οι γατες που είναι στο δρομο(και λόγω ηλικίας,και λόγω ''αγριαδας'') καθώς επίσης και να προτείνει τη στείρωση και φροντίδα στις γειτονιέςτων γατών..
ΤΟ θέμα όμως είναι ότι υπαρχουν χίλιοι άλλοι κινδυνοι(όπως αμαξια,σκυλιά,κακοι ανθρωποι και φολες) και απορω...πώς δεν τους ξερει...Τι να πεις...
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Με το να μαζεύουμε όλες τις αδέσποτες γατούλες και να τις στειρώνουμε κάνουμε μεγάλο κακό στο είδος τους! Δεν τους επιτρέπουμε να αναπαραχθούν, οπότε το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχουν νέα γατάκια. Απ'την άλλη πάλι, όσοι έχουν εξοχικά θα μπορούσαν τις γάτες να τις αφήνουν εκεί να κάνουν τη ζωούλα τους, χωρίς στειρώσεις, χωρίς τον κίνδυνο των αυτοκινήτων κλπ! Το θέμα στείρωση που νομίζουμε ότι το εξαντλήσαμε εδώ και φυσικά είναι και το πιο σημαντικό θέμα δεν το προσέξαμε καθόλου, κάνουμε ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ, πάμε ενάντια στη φύση! Εσείς θα κάνατε στείρωση στον εαυτό σας?
Απ'την άλλη πάλι διαφωνώ και με την άποψη αυτή, γιατί πράγματι είναι τεράστιο το πρόβλημα με τις γάτες της πόλης, και απ' ότι κατάλαβα αυτό ήθελε να πει και ο άνθρωπος
drusilia
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
(*)με κάποια επιφύλαξη, δεν είμαι 100% σίγουρη για το ακριβές ποσοστό.
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Αναρωτιέμαι όμως (πιο πολύ απορώ αθώα...) Αν στειρώσουμε πια όλες τις θυληκές γάτες, πως θα αναπαράγεται το είδος της γάτας (και όχι μόνο της γάτας, και των σκύλων κ.λπ.); Με εξωσωματική γονιμοποίηση;; Αστειεύομαι..
Μην με παρεξηγήσετε.... Κι εγώ είμαι "υπέρμαχος" 100% των σειρώσεων... απλώς τελικά μου γεννήθηκε αυτή η απορία, μιας και το συζητούμε.
zorica
Διάσημο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Οι μαζικές (μαζικότατες) στειρώσεις αδέσποτων εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες σε σχεδόν όλες τις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου και έχουν αναγνωριστεί ως η μοναδική ανθρώπινη αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
Πουθενά, σε καμία από αυτές τις χώρες, δεν υπάρχει έλλειψη ημίαιμων γατών. Αντιθέτως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο πληθυσμός τους είναι πλέον ελεγχόμενος, πράγμα που σημαίνει ότι οι γάτες αυτές μπορούν να βρουν στέγη, τροφή και φροντίδα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και να δοθούν προς υιοθεσία. Εδώ, στη χώρα της φόλας και της χαράς του έρωτα, όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει.
Το επιχείρημα της "εξάλειψης" των γατών λόγω της στείρωσης των αδέσποτων είναι, τουλάχιστον, αστείο (αν όχι πολύ, πολύ θλιβερό).
Jeannine
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
, ο οποίος είναι μάλιστα ένας από τους μετόχους της κλινικής, δεν θα με πείραζε να πληρώσω πολύ παραπάνω, αρκεί να σωθεί το ζώο! Ο συγκεκριμένος λοιπόν κτηνίατρος θυσίασε τις γιορτές του και τις πέρασε στο Νοσοκομείο Ζώων, κρατώντας το ανοικτό ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ, όταν όλοι οι λοιποί κτηνίατροι σε "στέλνουν" τέτοιες ώρες! Μην γενικεύουμε λοιπόν. 650 ευρώ μπορεί να είναι πολλά, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε τις συνθήκες της συγκεκριμένης περίστασης. Είναι φυσιολογικό να χρεώνουν παραπάνω όταν το περιστατικό συμβαίνει σε δύσκολες ώρες! Η ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, πληρώνεται... ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.