Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος

Μιλάμε για νουμερο που έχω χρόνια να το δω.

Αν και γυμναζόμουν και γυμναζομαι εντατικά, δεν εβλεπα να πεφτει η ζυγαριά κάτω από τα 63. Μεχρι που δοκιμασα την διατροφή πολλών και μικτών γευματων.
Ειναι απίστευτο το πόσο ευκολο ήταν. Βρίζω τον εαυτο μου για όλες τις πεινασμενες ημερες που πέρασα. Σας μιλάω ειλικρίνα τα κιλά αυτά τα έχασα, μεσα στο καλοκαίρι, που σημαινει ξυδια αρκετα, παγωτά πολλά, αλλα πάντα φρόντιζα να τρώω ενα καλό πρωινο.
Τρώω 5-6 γευματα την ημερα, όχι βεβαια ισης θερμιδικης αξίας. Προσέχω το πρωινό μου να είναι γερο (σημερα πηρα μια αραβικη με ψητα λαχνικα και κοτόπουλο, γιαμι) και αυτο που πρέπει να προσέξεις να είναι επίσης καλό Ηρώ αφού θες να αυξήσεις τους μυς σου, είναι το μετα-προπονητικό σου γευμα. Βέβαια αν τελειώσεις στις 11 και μετα φας και πέσεις για υπνο, δεν είναι και ότι καλύτερο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Νονικάκι στείλε μέιλ να σου τις στείλωΤις σελω κι εγωωω!!!!![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Λοιπόν σήμερα είδα το παρακάτω στην ζυγαριά μου. 59,4!!!
Αν και γυμναζόμουν και γυμναζομαι εντατικά, δεν εβλεπα να πεφτει η ζυγαριά κάτω από τα 63. Μεχρι που δοκιμασα την διατροφή πολλών και μικτών γευματων.
Ειναι απίστευτο το πόσο ευκολο ήταν. Βρίζω τον εαυτο μου για όλες τις πεινασμενες ημερες που πέρασα. Σας μιλάω ειλικρίνα τα κιλά αυτά τα έχασα, μεσα στο καλοκαίρι, που σημαινει ξυδια αρκετα, παγωτά πολλά, αλλα πάντα φρόντιζα να τρώω ενα καλό πρωινο.
Τρώω 5-6 γευματα την ημερα, όχι βεβαια ισης θερμιδικης αξίας. Προσέχω το πρωινό μου να είναι γερο (σημερα πηρα μια αραβικη με ψητα λαχνικα και κοτόπουλο, γιαμι) και αυτο που πρέπει να προσέξεις να είναι επίσης καλό Ηρώ αφού θες να αυξήσεις τους μυς σου, είναι το μετα-προπονητικό σου γευμα. Βέβαια αν τελειώσεις στις 11 και μετα φας και πέσεις για υπνο, δεν είναι και ότι καλύτερο.![]()
παντα τρωω κατι ελαφρυ πριν παω γυμναστηριο, και οταν επιστρεφω τρωω ενα γευμα πλουσιο σε πρωτεινες
Ειδες μια αλλαγη στην διατροφη τι θαυματα κανει;

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Mπραβο Κατια!Λοιπόν σήμερα είδα το παρακάτω στην ζυγαριά μου. 59,4!!!
Τρώω 5-6 γευματα την ημερα, όχι βεβαια ισης θερμιδικης αξίας. Προσέχω το πρωινό μου να είναι γερο (σημερα πηρα μια αραβικη με ψητα λαχνικα και κοτόπουλο, γιαμι) και αυτο που πρέπει να προσέξεις να είναι επίσης καλό Ηρώ αφού θες να αυξήσεις τους μυς σου, είναι το μετα-προπονητικό σου γευμα. Βέβαια αν τελειώσεις στις 11 και μετα φας και πέσεις για υπνο, δεν είναι και ότι καλύτερο.![]()
Να σου, πω...εγω ειμαι 1.63 και 60 κιλα...τα σωστα ειναι τα 58 εσυ που με ειδες τι λες? Να κατεβω εκει, δεν ειναι θεμα για μενα...η λες οχι λογω ηλικιας?
(ρυτιδουλες κλπ...)ακριβως το ιδιο κανω κι εγωπαντα τρωω κατι ελαφρυ πριν παω γυμναστηριο, και οταν επιστρεφω τρωω ενα γευμα πλουσιο σε πρωτεινες![]()
Ειδες μια αλλαγη στην διατροφη τι θαυματα κανει;![]()

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Μπραβο!!εγω αρχισα εδω και λιγες μερες γυμναστηριο και νιωθω τελεια. Τωρα δεν μπορω να ξεκοψω και θελω να πηγαινω συνεχειαΒεβαια εδω και 1 εβδομαδα ειμαι πιασμενη, αλλα δεν πειραζει, θα συνηθισω
Διαιτα δεν προκειται να κανω γιατι θελω να αυξησω την μυικη μου μαζα και συνεπως αν μειωσω τις θερμιδες μπορει να χασω μυικο ιστο. Τρωω κανονικα, απλα χανω 400-500 θερμιδες τη μερα στο γυμναστηριο
![]()

Κανεις μηχανηματα με βαρη και πιανεσαι ε? Εγω κανω μονο μηχανηματα με υδραυλικη πιεση που δεν καταπονειται το σωμα και δεν πιανομαι ποτε...ουτε τη πρωτη μερα το Καλοκαιρι που ξεκινησα...
Αυξησα το μυικο μου ιστο, χανω διαρκως λιπος και σταθεροποιησα τα σωστα μου κιλα
Ειναι τα μηχανηματα μυικης ενδυναμωσης που μου το εκαναν αυτο
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
παντα τρωω κατι ελαφρυ πριν παω γυμναστηριο, και οταν επιστρεφω τρωω ενα γευμα πλουσιο σε πρωτεινες![]()
Ειδες μια αλλαγη στην διατροφη τι θαυματα κανει;![]()
Να σου πω τι διατροφή κανω εγώ.
Το πρωι με το που ξυπνάω πίνω πάντα ενα ποτηρι χυμό. Δυστυχώς ο περιορισμένος χρόνος μου δεν μου επιτρέπει να γουρουνιάσω όπως θα ήθελα.
Κάποτε έτρωγα το πρωι... ότι είχε μείνει από το βράδυ. Φακες, φασολια, μουσακα, λαδερα, τα πάντα. Αλλά πλεον δεν έχω τοσο χρόνο να το κάνω.
Οταν πηγαίνω στο γραφείο όμως και επειδή οι υπόλοιποι έρχονται αργότερα, πάντα τρώω κάτι γερο. Μια μπακέτα, μια αραβική, κεϊκ, κλαμπ σαντουιτς, ότι να'ναι. Περίπου στις 9-9,30 αυτό. Με κρατάει όλη την ημερα και δεν έχω την διαθεση να τσιμπολογάω συνεχεια. Κατα τις 2 περιπου θα φάω φρουτα, πολλα φρουτα, ή κανενα παξιμαδι ή κανενα τοστακι με γαλοπουλα και μαυρο ψωμι ή κατι τελοσπάντων για να με κρατησει μεχρι τις 7 που θα παω γυμναστηριο. Πριν πάω θα πιω πάλι ενα ποτηρι χυμο ή θα φάω κανενα φρουτο για να μην ειμαι με άδειο στομαχι. Μετα το γυμανστηριο, όταν τελειώνω κατα τις 9 με 9,30 θα φαω ένα καλο γευμα αλλα μικρό σε ποσότητα. Χθες ας πουμε εφαγα κοτοπουλο ψητο (μισο στηθος) με μαυρο ρυζι 3-4 κουταλιες της σουπας.
Και το βραδυ κατα τις 12 ενα γιαουρτακι activia.
Πρόσεξε όμως. Πίνω παααααρα πολύ νερό, ειδικά τις μερες που γυμναζομαι, και δεν τρωω καθόλου αλατι. Όσο μπορώ δλδ. Δεν βάζω ούτε σε σαλατες ουτε σε φαγητα. Ισως ελάχιστο.
Και βεβαια αποφευγω και την ζάχαρη.
Τα μεγαλυτερα αποτελεσματα τα είδα τον τελευταιο ένα μηνα. Αλλά μου έχει κανει εντυπωση ότι όταν (λανθασμενα) προσπαθούσα να μειώσω την συχνότητα των γευματων μου, μόλις έτρωγα κάτι, ένιωθα την κοιλιά μου έτοιμη να εκραγει. Και ας ήταν ελάχιστο. Ενώ τωρα είμαι μια χαρα.
Δεν κανω υπερβολες βεβαια στις ποσότητες, χορταινω πολυ ευκολα.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Mπραβο Κατια!
Να σου, πω...εγω ειμαι 1.63 και 60 κιλα...τα σωστα ειναι τα 58 εσυ που με ειδες τι λες? Να κατεβω εκει, δεν ειναι θεμα για μενα...η λες οχι λογω ηλικιας?(ρυτιδουλες κλπ...)
Εγώ σε είδα αδυνατη. Δεν μου φάνηκες ουτε χαλαρή, ουτε να εχεις παραπανισια κιλά. Το ιδανικό βαρος όμως ειναι καθαρά υποκειμενικό. Αν αποφασίσεις να χασεις βαρος, για να μην σπάσει το δέρμα σου, θα πίνεις πολύ νερο. Τουλάχιστον 2 με 2.5 λίτρα την ημερα και δεν θα χάσεις πάνω από μισο κιλό το μηνα. Ετσι θα έχεις ενα αποτέλεσμα που θα σου μεινει κιόλας.
Λοιπόν τι μυθος ειναι και αυτος με τα βάρη και τις γυναικες;;; Που έχουν φαγωθει όλοι ότι οι γυναικες δεν πρέπει να κάνουν βαρη. Μπούρδες!!! Δεν σου λεω να γίνουν κομματια, αλλα ισα ισα που τα βαρη στις γυναικες έχουν ευεργετικά αποτελεσματα. Βοηθάνε στην οστεοπορωση και φέρνουν και καλυτερους οργασμούς.Κανεις μηχανηματα με βαρη και πιανεσαι ε? Εγω κανω μονο μηχανηματα με υδραυλικη πιεση που δεν καταπονειται το σωμα και δεν πιανομαι ποτε...ουτε τη πρωτη μερα το Καλοκαιρι που ξεκινησα...
Αυξησα το μυικο μου ιστο, χανω διαρκως λιπος και σταθεροποιησα τα σωστα μου κιλαΕιναι τα μηχανηματα μυικης ενδυναμωσης που μου το εκαναν αυτο
![]()

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
...αλλοι εχουν προβλημα με τα ποδια τους κλπ.Δεν τα εγραψα τυχαια τα παραπανω...
Ξερω πολλες γυναικες που φυγαν λογω προβληματων σε ποδια, χερια μεση κλπ απο γυμναστηρια με βαρακια κι ηρθαν σε αυτο που παω εγω...

zanin
Διάσημο μέλος
Ετσι που το περιγράφεις το ημερήσιο γεύμα, λίγο μου ακούγεται.
Μην πέφτεις στην παγίδα των δίαιατων με χαμηλές θερμίδες, γιατί μπορεί να έχεις γρήγορα αποτελέσματα αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τα ξαναπάρεις όλα πίσω.
Για την ηλικία σου (23) νομίζω χρειάζεσαι ένα πιό καλό(και υγιεινό) πρωινό, φρούτα και σαλάτες οπωσδήποτε.Περίορισε το βραδυνό φαγητό και τα περιττά λίπη και θα δείς αμέσως αποτελέσματα.
Καλή επιτυχία zanin Anima!![]()
η αλήθεια είναι πως το πρωί δεν μπορώ να φάω πολύ

την υπόλοιπη μέρα έφαγα 1 σπανακόπιττα και 3 κολοκυθοκεφτέδες και μισό κουραμπιέ
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατια μου...τα βαρη δεν κανουν καλο οταν εχεις καποιες ευαισθησιες...π.χ. εγω μετα τη γεννα μου (κι ειχα παρει λιγα κιλα και μετα ημουν μονο 51!) ειχα ευαισθησια με τη μεση μου, μεχρι και σημερα...αλλοι εχουν προβλημα με τα ποδια τους κλπ.
Δεν τα εγραψα τυχαια τα παραπανω...
Ξερω πολλες γυναικες που φυγαν λογω προβληματων σε ποδια, χερια μεση κλπ απο γυμναστηρια με βαρακια κι ηρθαν σε αυτο που παω εγω...![]()
Μονο 51 ρε;;;
Δεν σε βοηθησε να δυναμωσεις του ραχιαιους σου καθόλου;;Δεν είναι ανάγκη να βάλεις μεγάλη αντίσταση... νομίζω. Αλλά και πάλι δεν επιμένω γιατι δεν ειμαι και ενήμερη απολυτα. Ξέρω όμως ότι η αερόβια γυμναστική (ποδηλατο, στεπ, διαδρομος κλπ), χώρις βάρη δλδ αλλά μονο με το δικό σου βάρος για αντισταση, είναι η καλυτερη. Και βέβαια και η κολυμβηση.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Συμφωνω απολυτα...Μονο 51 ρε;;;Δεν σε βοηθησε να δυναμωσεις του ραχιαιους σου καθόλου;;
Δεν είναι ανάγκη να βάλεις μεγάλη αντίσταση... νομίζω. Αλλά και πάλι δεν επιμένω γιατι δεν ειμαι και ενήμερη απολυτα. Ξέρω όμως ότι η αερόβια γυμναστική (ποδηλατο, στεπ, διαδρομος κλπ), χώρις βάρη δλδ αλλά μονο με το δικό σου βάρος για αντισταση, είναι η καλυτερη. Και βέβαια και η κολυμβηση.

Γεννησα στα 26 και ναι...τοτε ημουν μονο 51, αλλα ημουν χαλια
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ωραίο site, Γιούλη!

Ria2008
Δραστήριο μέλος
Btw ωραίο site!
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Στις Η.Π.Α , αυτοί εκεί είναι πιο πολιτισμένοι, η παχυσαρκία έχει σπάσει ρεκόρ. Το έγκλημα είναι ότι η παχυσαρκία έχει απλωθεί και στα μικρά παιδιά.
Τι να πείς. Στο τέλος εκτός από τον οικογενειακό γιατρό, θάχουμε τον ψυχολόγο μας και το διαιτολόγο μας, γιατί αλλιώς πατριώτες ....χαθήκαμε....
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Τα δεινά του "πολιτισμένου'" Δυτικού Κόσμου. Εκτός των άλλων, έχουμε τα περιττά κιλά, έως την παχυσαρκία. Η μάστιγα του πολιτισμού μας. Η καθιστική ζωή, τα fast foods, το άγχος και το stress.
Στις Η.Π.Α , αυτοί εκεί είναι πιο πολιτισμένοι, η παχυσαρκία έχει σπάσει ρεκόρ. Το έγκλημα είναι ότι η παχυσαρκία έχει απλωθεί και στα μικρά παιδιά.
Τι να πείς. Στο τέλος εκτός από τον οικογενειακό γιατρό, θάχουμε τον ψυχολόγο μας και το διαιτολόγο μας, γιατί αλλιώς πατριώτες ....χαθήκαμε....
Εχεις απόλυτο δίκιο Αθανασία.
Και εγώ πιστεύω ότι η παχυσαρκία είναι η πιό διαδεδομένη "νόσος" του Δυτικού κόσμου.
Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί και το εξής.
Πριν αρκετά χρόνια,πριν τον Β' παγκ.Πόλεμο και πιό παλιά ακόμη οι άνθρωποι δεν ήταν παχύσαρκοι ή τουλάχιστον ήταν μιά μικρή μειοψηφία(οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι)

Σίγουρα τότε στην πλειονότητα του λαού δεν περίσσευε το φαγητό, αλλά και στις τάξεις που είχαν κάποια οικονομική άνεση πάλι δεν υπήρχε παχυσαρκία.Πολλές φορές διαβάζοντας στα βιβλία τις περιγραφές της ζωής της αστικής τάξης(με τις υπηρέτριες και τις μαγείρισες) αναρωτίεμαι, αν φάω εγώ όλα αυτά που τρώγαν αυτοί τότε, θα γίνω σαν τετράφυλλη ντουλάπα.
Και όμως δεν ήταν παχύσαρκοι ούτε καν υπέρβαροι(οι περισσότεροι)
Τόσο πολύ έχει αλλάξει η ποιότητα της τροφής μας?

Υ.Γ Συγωρέστε με αν ξέφυγα "λίγο" από το θέμα.

athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
H ποιότητα της ζωής μας γενικότερα, πιστεύω ότι έχει αλλάξει. Πέρα από τα διάφορα μεταλλαγμένα προϊόντα που τρώμε, πέρα από τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, δεν περπατάμε, δεν γυμναζόμαστε, πνιγόμαστε στο άγχος και τρώμε τα διάφορα σκατολοϊδια που είναι πεντανόστιμα και καθόλου υγιεινά. Και το πιο βασικό δεν μαγειρεύουμε συχνά, γιατί δεν έχουμε χρόνο.....Εχεις απόλυτο δίκιο Αθανασία.Και εγώ πιστεύω ότι η παχυσαρκία είναι η πιό διαδεδομένη "νόσος" του Δυτικού κόσμου.
Πριν αρκετά χρόνια,πριν τον Β' παγκ.Πόλεμο και πιό παλιά ακόμη οι άνθρωποι δεν ήταν παχύσαρκοι ή τουλάχιστον ήταν μιά μικρή μειοψηφία(οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι)
Σίγουρα τότε στην πλειονότητα του λαού δεν περίσσευε το φαγητό, αλλά και στις τάξεις που είχαν κάποια οικονομική άνεση πάλι δεν υπήρχε παχυσαρκία.Πολλές φορές διαβάζοντας στα βιβλία τις περιγραφές της ζωής της αστικής τάξης(με τις υπηρέτριες και τις μαγείρισες) αναρωτίεμαι, αν φάω εγώ όλα αυτά που τρώγαν αυτοί τότε, θα γίνω σαν τετράφυλλη ντουλάπα.Και όμως δεν ήταν παχύσαρκοι ούτε καν υπέρβαροι(οι περισσότεροι)
Υ.Γ Συγωρέστε με αν ξέφυγα "λίγο" από το θέμα.![]()

zanin
Διάσημο μέλος
τότε όλοι μετακινούνταν ποδαράτο και όχι με τουτουΕχεις απόλυτο δίκιο Αθανασία.Και εγώ πιστεύω ότι η παχυσαρκία είναι η πιό διαδεδομένη "νόσος" του Δυτικού κόσμου.
Σίγουρα τότε στην πλειονότητα του λαού δεν περίσσευε το φαγητό, αλλά και στις τάξεις που είχαν κάποια οικονομική άνεση πάλι δεν υπήρχε παχυσαρκία.Πολλές φορές διαβάζοντας στα βιβλία τις περιγραφές της ζωής της αστικής τάξης(με τις υπηρέτριες και τις μαγείρισες) αναρωτίεμαι, αν φάω εγώ όλα αυτά που τρώγαν αυτοί τότε, θα γίνω σαν τετράφυλλη ντουλάπα.Και όμως δεν ήταν παχύσαρκοι ούτε καν υπέρβαροι(οι περισσότεροι)
Υ.Γ Συγωρέστε με αν ξέφυγα "λίγο" από το θέμα.![]()

η μαμά και οι παππούδες μου μου λένε ιστορίες για την προγιαγιά μου και τα χιλιόμετρα που περπάταγε κάθε μέρα + τις δραστηριότητες. 10χλμ καθε μερά περπάτημα ξέρεις τι είναι;
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
10χλμ καθε μερά περπάτημα ξέρεις τι είναι;
γαμω τα γυμναστηρια!!!

zanin
Διάσημο μέλος
γαμω τα γυμναστηρια!!!![]()
δεν σου κάνω πλάκα
μου τα έλεγε η μαμά και ο παππούς και είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα. η προγιαγιά ήταν σουλιώτισσα και έμενε στη πρέβεζα.το καλοκαίρι πήγαινε 2 φορές τη μέρα στη θάλασσα για λίγη ώρα 2 χλμ για να πάει 2χλμ να γυρίσει +4χλμ το απόγευμα που ξαναπήγαινε
επίσης πήγαινε και στα χωράφια αλλο 1,5χλμ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Βεβαια εδω και 1 εβδομαδα ειμαι πιασμενη, αλλα δεν πειραζει, θα συνηθισω